View Full Version : Przerabiali Psy na smalec ? :|
Habemus Papam
06-08-2009, 18:01
Przerabiano psy na tłuszcz?
"Policjanci z Kłobucka (śląskie) wspólnie z działaczami częstochowskiej fundacji na rzecz ochrony zwierząt sprawdzają, czy w jednym z kłobuckich gospodarstw zabijano psy, by ich tłuszcz sprzedawać jako lekarstwo. O bulwersującej sprawie poinformował w czwartek zespół prasowy śląskiej policji.
O tym, że coś podejrzanego dzieje się w jednym z kłobuckich gospodarstw, policjantów poinformowali przedstawiciele częstochowskiej fundacji, zajmującej się ochroną zwierząt. Funkcjonariusze podczas przeszukania gospodarstwa znaleźli kilkanaście butelek z tłuszczem. Na posesji było też kilkadziesiąt psów różnych ras, które biegały wolno lub były zamknięte w boksach w zabudowaniach gospodarczych.
Znalezione przedmioty zostały zabezpieczone jako dowód w sprawie, natomiast zwierzęta oddano pod opiekę fundacji. W sprawie została przesłuchana 37-letnia kobieta. Policjanci ustalą, czy doszło do przestępstwa i czy brały w nim udział inne osoby.
Młodszy aspirant Marzena Bednarek z kłobuckiej policji powiedziała PAP, że przesłuchanej kobiecie nie przedstawiono jeszcze żadnych zarzutów. "Najpierw muszą zostać przeprowadzone badania zabezpieczonego tłuszczu. Zostaną też zbadane zwierzęce szczątki znalezione na terenie gospodarstwa. Nie możemy z całą pewnością powiedzieć, że to szczątki psów" - wyjaśniła Bednarek.
Pierwsze sygnały o procederze policja uzyskała w lipcu i od tego czasu gromadziła materiał dowodowy, ostatnio prokuratura wydała nakaz przeszukania gospodarstwa. (PAP)"
kon/ bno/ gma/
Źródło wp.pl
Ludzie Dbajmy o nasze pupile !
http://i28.tinypic.com/swec0j.jpg
@Padaszna2hity
Czy Ty człowieku myślisz?
Mogli Ciebie zaje^ać i zrobić z Ciebie trochę tłuszczu, również bym powiedział, że bardzo dobrze bo jakiś pożytek by był..
Nie chcę cisnąć na Ciebie .. aż szkoda mi tu dalej się produkować.. : | cya.
Jeżeli patrzysz na tego szczeniaka i mówisz, że bardzo dobrze, że takie psy tam zabijali....
@Cineq,
Nie pomyliłeś tematów ? ; >>
@Carla...
Jeżeli to miało być śmieszne... to Ci nie wyszło.. : |
Pampalini
06-08-2009, 18:23
Oglądałem też w tv chyba na TVNie w uwadze leciało o tym jak jedna rodzinka zabijała psy i robiła z nich smalec .. a co do tego artykułu to za pewne będzie to prawda, ale też naprawdę nie rozumiem takich ludzi, jak można zabijać psy i robić z nich "lekarstwa"? najlepiej niech ich zamkną ..
xxXTibiomanxxX
06-08-2009, 18:37
Widziałem to wczoraj na TVN24... Nie rozumiem jak można zrobić coś takiego ... Chociaż w chinach to pewnie normalka ... Ale w polsce ....
@Down
Są tylko nieliczne przypadki że psy zagryzły kogoś na śmierć ... To według ciebie w polsce powinno się jeść psy . Ja Dziękuje ...
Aha, jak kurna psy wolno chodzą po mieście i gryzą małe dzieci to jest dobrze? Lepiej przerobić na smalec niż ma zagryść kogoś na śmierć...
@up Nie, ale żeby chycel bardziej bez pańskimi psami się interesował,
Aha, jak kurna psy wolno chodzą po mieście i gryzą małe dzieci to jest dobrze? Lepiej przerobić na smalec nisz ma zagryść kogoś na śmierć...
Pewnie swinie / konie / krowy tez zabijaja bo gryzą ludzi?: O
Jak pies pogryzie jeden zastrzyk i dobranoc.
Chore jak nie wiem co , zabijać psy by co? za ladne są?!
10 lat w więzieniu i po sprawie.
PadaszNa2Hity
06-08-2009, 21:16
No i co z tego? Prynajmniej jakis pozytek mieli z tych cholernych szczekaczy.
Zal mi wszytkich ciot ktore placza nad losem kilku pieskow, a sami na codzien wpier****ja miesa z krowek, swinek czy innych zwierzat hodowanych na rzez.
⊕ Cineczeq ⊕
06-08-2009, 21:18
A ja się pytam,gdzie byli rodzice, no gdzie?!
Zal mi wszytkich ciot ktore placza nad losem kilku pieskow, a sami na codzien wpier****ja miesa z krowek, swinek czy innych zwierzat hodowanych na rzez.
Po pierwsze krowy i inne zwierzęta zabija się "masowo" to można powiedzieć nasz pokarm i prawo tego nie zakazuje i wiadome też nie jest to humanitarne i los tych zwierząt jest okrutny ale tego już nie unikniemy ( chyba , że każdy byłby wegetarianinem).
Pisząc tego posta założę się , że się zgrywasz i chcesz z siebie zasranego kozaka zrobić. Ciekaw jest czy byś mógł powiesić albo zabić brutalnie jakiegoś rocznego pieska ( u mnie na dzielnicy jest wielu świrusów ale jeszcze nie spotkałem takiego co by takie coś zrobił) także nie mów mi jaki to Ty kozak.
Bo ja nie wiem jak można takie coś zrobić zwierzakowi który nic nam nie zrobił a czasem jest bardziej przyjacielski niż nie jeden pseudo przyjaciel.
Bym Ci powiedział co sądzę o takich frajera....co takie rzeczy robią z psami itp..ale nie chcę warna dostać.
A jak taki mocny jesteś to chętnie się z Tobą spotkam i pokaże Ci mała demonstrację jak te zwierzaki cierpią ( niestety więcej nie jestem w stanie , gdyż za taką łajzę siedzieć pójść nie będę ) a jeżeli myślisz , że napinam się tylko przez neta to czekam na priv.
PadaszNa2Hity
07-08-2009, 00:46
Pisząc tego posta założę się , że się zgrywasz i chcesz z siebie zasranego kozaka zrobić. Ciekaw jest czy byś mógł powiesić albo zabić brutalnie jakiegoś rocznego pieska ( u mnie na dzielnicy jest wielu świrusów ale jeszcze nie spotkałem takiego co by takie coś zrobił) także nie mów mi jaki to Ty kozak.
Bo ja nie wiem jak można takie coś zrobić zwierzakowi który nic nam nie zrobił a czasem jest bardziej przyjacielski niż nie jeden pseudo przyjaciel.
Bym Ci powiedział co sądzę o takich frajera....co takie rzeczy robią z psami itp..ale nie chcę warna dostać.
A jak taki mocny jesteś to chętnie się z Tobą spotkam i pokaże Ci mała demonstrację jak te zwierzaki cierpią ( niestety więcej nie jestem w stanie , gdyż za taką łajzę siedzieć pójść nie będę ) a jeżeli myślisz , że napinam się tylko przez neta to czekam na priv.
Po pierwsze czytalem tego newsa na onecie i nikt nie mowil o zabijaniu szczeniakow. Znajac zycie chodzilo o bezpanskie psy z ktorych i tak nie ma zadnego pozytku. Nie jestem pojebem i nie rajcuje mnie bicie jakichs zwierzatek, ale nie jestem tez tak popierdolony zeby szastac na prawo i lewo swoimi danymi i spotykac sie z internetowymi wymierzaczami sprawiedliwosci.
Takie rzeczy tylko w Polsce ; >
Chyba malo jeszcze wiesz co sie na swiecie dzieje. Pol azji wpierdala psy i jakos zyje.
Habemus Papam
07-08-2009, 00:50
Twierdzisz, że szczeniak nie może być bezpański ? ; x
oglądałem o tym i na TVN24 i czytałem o tym na różnych portalach i nigdzie nie mówili o tym, że to były stare i bezpańskie psy.. Po prostu oni mieli tj. hodowle psów i Oni je zabijali po to żeby wkręcić np. Tobie, że z tego tłuszczu psiego jest super lekarstwo.. np. na nieśmiertelność .. rozumiesz? ; |
Pies jest psem i też ma uczucia, a ja nie mogę patrzeć i nie reagować jak krzywda dzieje się takim o to zwierzakom ..
Smutne rzeczy. Co oni robią z naszymi 'najlepszymi przyjaciółmi zwierzęcymi' :(
Oglądałem to już kiedyś. Jak można robić coś takiego z psami ja tego nie pojmuję, nie pojmuję psychiki takich ludzi.
Aha, jak kurna psy wolno chodzą po mieście i gryzą małe dzieci to jest dobrze? Lepiej przerobić na smalec niż ma zagryść kogoś na śmierć...
Po pierwsze, taki bezpański pies na ulicy, to boi się ciebie bardziej niż ty jego chyba, że z daleka widać, że jest agresywny, niemniej to nie znaczy, że każdy bezpański pies jest w stanie kogokolwiek ugryźć. Ogarnij, weź rodziców i pojedź do schroniska zobaczysz ile tam jest biednych psów, które w żadnym bądź razie nie są agresywne ...
zwierząt hodowlanych - czyli wszelkiego rodzaju drób, świnie, krowy etc. etc. a słyszałeś, żeby ktoś hodował psy, tylko po to, żeby je zabić? (Nie mówię tu o hodowlach w Wietnamie) Powiedz, czy chętnie skosztowałbyś kanapki ze 'szmalcem z psa'? Tia, dla ciebie rarytas ...
Po pierwsze czytalem tego newsa na onecie i nikt nie mowil o zabijaniu szczeniakow. Znajac zycie chodzilo o bezpanskie psy z ktorych i tak nie ma zadnego pozytku. Nie jestem pojebem i nie rajcuje mnie bicie jakichs zwierzatek, ale nie jestem tez tak popierdolony zeby szastac na prawo i lewo swoimi danymi i spotykac sie z internetowymi wymierzaczami sprawiedliwosci.
Chyba malo jeszcze wiesz co sie na swiecie dzieje. Pol azji wpierdala psy i jakos zyje.
Mówił ci ktoś, że lepszy brak informacji od dezinformacji? Jak nie wiesz o co chodzi, to weź się ***** powieś, koleś. Jak pół Azji wpierdala psy, to nie znaczy, że w Polsce też musimy na takie coś pozwolić. Dla mnie życie tych psów, jest bardziej ważne niż życie jakiegoś 15-latka, który twierdzi, że padnę na dwa hity? Za dużo tibi, co? Może wprowadź pomysł hodowania ludzi, bo co cie tam jacyś żółtkowie czy murzyni obchodzą, a tak przynajmniej ktoś się naje?
#Topic
Bez komentarza.
Ze swinia rob co chcesz zwierze hodowalne : /
@Top
Zal mi tych ludzi znecac sie nad zwierzetami. Ja bym nie mogl psa zabic : S
PadaszNa2Hity
07-08-2009, 10:19
Pies jest psem i też ma uczucia, a ja nie mogę patrzeć i nie reagować jak krzywda dzieje się takim o to zwierzakom ..
Rybki w akwarium tez maja?
Dla mnie życie tych psów, jest bardziej ważne niż życie jakiegoś 15-latka, który twierdzi, że padnę na dwa hity?
Dzieki takim jak ty mam wyrobiana opinie o pieskach i ich wlascicielach
Przy okazji pytanie do milosnikow zwierzat :
Czy sprzatacie po swoich pupilkach, czy potraficie sie tylko oburzac na forum?
Czy sprzatacie po swoich pupilkach, czy potraficie sie tylko oburzac na forum?
Mój kto sra do kuwety, chcąc - nie chcąc sprzątam po nim. Coś jeszcze panie 'mądraliński?'
Taaa... pisanie na forum napewno im pomoże, powodzenia.
@topic
Zgadzam się po części z PadaszNa2Hity.
Nic nie zrobicie... chuj z tymi psami, i tak ich nie znaliście, a waszym pupilkom chyba nie grozi przerobienie na smalec?
Taaa... pisanie na forum napewno im pomoże, powodzenia.
@topic
Zgadzam się po części z PadaszNa2Hity.
Nic nie zrobicie... chuj z tymi psami, i tak ich nie znaliście, a waszym pupilkom chyba nie grozi przerobienie na smalec?
Ch*j z Tobą ...Bardziej szkoda byłoby mi tych psów niż Ciebie , pies jest częściej lepszym przyjacielem niż człowiek a takich paskud jak Ty jest bardzo wiele i nie zaszkodzi jak będzie jednej mniej.
To właśnie przez takich kretynów te psy błąkają się po ulicach , człowiek hoduję psa ( nie każdy ) a po czasie mu się nudzi i go wyrzuca.
Chciałbym , żebyś kiedyś skończył jak żur błąkając się po ulicy i , żeby każdy Ciebie bił , naśmiewał się itp.. bo przecież Ciebie nie znają i ch*j z Tobą.
Może jeszcze popierasz kanibalizm ??
@Topic
Nie mówię , że jestem święty bo za dzieciaka sam rzucałem kamieniami w psy itp ale wiadome nie jestem już dzieciakiem i swój rozum mam a takiemu kurestwu co takie rzeczy z psami robi łamał bym kości i robił z nimi to samo !
Taki se pazdzioszek
07-08-2009, 11:20
@PadaszNa2Hity
Jak już ktoś napisał, świnia, krowa, kura to zwierzęta hodowane do uboju. Pies jest zwierzęciem, które ma być z człowiekiem, bronić go, bawić się z nim, kochać go. Jeżeli sądzisz, że zabicie tych zwierząt nie jest niczym złym, to się mylisz... Człowieka też można spłodzić, wyhodować przez parę lat i zrobić z niego kotlety schabowe. Kto wie, może Ty jesteś takim osobnikiem? Być może za plecami czai się już Twoja Matka z tasakiem? Uważaj...
@topic
Nieludzkie. Niby człowiek jest pełny uczuć wyższych... Tak wgl to ten interes był opłacalny? Zarobione max 500 zł, a w ramach reklamacji pozbawienie wolności na kilka lat.
PadaszNa2Hity
07-08-2009, 14:32
Pies jest zwierzęciem, które ma być z człowiekiem, bronić go, bawić się z nim, kochać go.
W takim razie trzeba zalegalizowac zwiazki czlowiek-pies. Teraz wszedzie mamy rownouprawnienie.....
Człowieka też można spłodzić, wyhodować przez parę lat i zrobić z niego kotlety schabowe. Kto wie, może Ty jesteś takim osobnikiem? Być może za plecami czai się już Twoja Matka z tasakiem? Uważaj...
Dzieki za ostrzezenie, bede uwazal.
Nic nie zrobicie pisząc na forum APO, Life is brutal!
!!sQaua!!
07-08-2009, 14:43
Dlaczego tacy ludzie sie rodza? Na dodatek obok mojego miasta...
Jak mozna zabijac takie bezbronne stworzonka?
http://republika.pl/blog_wj_713882/2482818/tr/bialy_piesek.jpg
Ehh tych ludzi powinni tez pozabijac i na smalec przerobic >.<
Ankarius
08-08-2009, 14:13
Żal....
Ale ten smalec mógł być nawet smaczny :D
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.