PDA

View Full Version : Sta?e ceny itemów

Ktoś II
08-08-2009, 15:15
Elo

Wiem, że było już kilka tematów tego typu, ale wtedy rzadko jaki gm zaglądał do tego działu :P

Moja propozycja polega na tym, żeby do NPC Sonia wprowadzić takie itemki jak:
* Pandemonium Armor - 8kcc - idąc na PAQ musimy zapłacić 5kcc, a zysku mamy 1-10cc, żenada.
* Burning Heart - 15kcc - najlepsza tarcza na serwerze, a można ją kupić juz za 10kcc :|
* Crystal Arrow - 1.7kcc
* Winged helmet - 1kcc - jest to bardzo dobry hełm, a cena wynosi 5-7sc :|
* Soft Boots - 8sc - 200 lvl idzie wykonać quest na Softy i ma tylko 1-2sc zysku. Bez sensu...
* Sprite Wand(zwiększenie ceny) - proponuję, aby wartość SW u Soni wynosiła 50cc. Jest to prawie najlepsza różdżka, której większość ludzi używa do 1000 lvla.
* Magic Mace - 45kcc - Sorc/drut/paladyn mogą item z Qod'u sprzedać za ~45kcc, knight sprzedaje magic mace za ~24kcc, z czego 18.8kcc to wkład w ten quest. Czyli najt zarabia 5.2kcc, to ponad 5x mniej niż profesje wymienione wyżej.
* Magiczne Klapki Zapomnienia - 20kcc - są to najlepsze buty na serwerze, a ich cena spadła do 16kcc.
* Dragon Scale Helmet - 7cc - wypada z queenów i dostępny w queście od 150 lvla. Nie służy do niczego, poza ozdobą.
* Emerald Ring - 20-25cc - Co z tym robić? Szkoda wyrzucić :D

Nagroda z questu powinna mieć większą wartość niż itemki wylootowane z potworów...
Gdyby te przedmioty zostały wprowadzone do Soni, bądź innego, nowego NPC, ceny byłyby stałe i nikt nie płakałby, że nie opłaca mu się iść na softy.

#edit
Rozmawiałem z Santano na ten temat. Powiedział, że porozmawia z Administracją, ale to chyba nie wypali.

Meen
08-08-2009, 15:23
Mówisz że knight z questu ma 5,2kcc. Tylko teraz zobacz ile knight zyskuje. 1 dzień blokania Apocalypto i już 35kcc. A ms nie zarobi tyle.
Wg. mnie takich itemów nie powinno się w sklepie sprzedawać. Już proponowałem quest w którym potrzeba takich itemów.

Dalekowidz84
08-08-2009, 15:25
Zgadzam się z wszystkim ale nie z magic macą
Magic maca to poprostu urok profesji
To tylko kwestia czasu jak silver wand i golden bolt bendą po 25 k cc.
@Down
Wbicie 1 k lvla dla knighta to nic wielkiego ,ponieważ 99 % (jak nie więcej) knightów na apo używa boota
Nie wszyscy jednak są wyłapywani ,ponieważ administratorom i ich pomocnikom trudno jest to wszystko ogarnąć

Ktoś II
08-08-2009, 15:31
Mówisz że knight z questu ma 5,2kcc. Tylko teraz zobacz ile knight zyskuje. 1 dzień blokania Apocalypto i już 35kcc. A ms nie zarobi tyle.
Wg. mnie takich itemów nie powinno się w sklepie sprzedawać. Już proponowałem quest w którym potrzeba takich itemów.

No to co, że najt zarabia więcej... Questy powinny bezapelacyjnie przynosić taki sam zysk dla każdej profsji, a nie... To, że ktoś gra sorcem to już jego problem.
To, że Twój pomysł nie wypalił, nie znaczy, że mój poniesie taką samą klęskę. Nie tylko Ty masz dobre pomysły.

#Up
O to chodzi, żeby ich cena nie spadała, bo nie będzie sensu wykonywać Qodu.
Quest na 1k lvlu powinien przynosić bardzo duży zysk, bo wbicie 1k lvla to coś wielkiego.

Ero Senin
08-08-2009, 15:40
Po 1 bym dodał do bh +2% obrony przed magia ; p od razu cena by wzrosła xd
Jest to najlepsza tarcza z cholernie ciężkiego questu a od blessedki różni się tylko 5 punktami obrony ;/ każdy sprzedaje żeby zarobić te 10kcc

@edituwa
Myślę że poprawiło by to trochę balans bo jak wiadomo palek bije strasznie dużo z g bolta i nie mógłby wtedy nosić shielda xd

Osecik
08-08-2009, 15:40
Swietny pomysl. Tez o tym myslalem aby podobny temat napisac! Warto o tym pomyslec.
W ciagu 5 miesiecy cena pandy spadla o 2-2,5kcc w dol. Normalnie masakra.
Z jednym sie nie zgadzam. Z cena magic mace. Fakt jest niska ale knight bloczy potwory zalozmy takie apo wypadnie brozka i jest te iles kcc do przodu.
Jestem za!

Ero Senin
08-08-2009, 15:51
Osecik a ed to niby co? poleci siochać na apo i też ma broche >.<

Veto
08-08-2009, 16:06
czemu nie, lecz Twoje ceny są z kosmosu. K = tysiąc. Skoro klapki mają kosztować 200kcc, bo 2Ksc= 2000sc=200kcc, to pozdro.

Marcelllo
08-08-2009, 16:32
Weź popraw te ceny bo aż rażą w oczy!!!

Nie 1ksc
Tylko 1kcc

:) Tak to reszta do przyjęcia :)

Krsix
08-08-2009, 17:03
Tak, ale Magic Mace po 18-19kcc na trade widzę :D

Dżablona
08-08-2009, 17:59
* Soft Boots - 8sc - 200 lvl idzie wykonać quest na Softy i ma tylko 1-2sc zysku. Bez sensu...

te 1-2sc dla 200 lvla to dużo

@topic
jestem na tak xd

Habemus Papam
08-08-2009, 18:15
Wszystko ok.. Tylko:

* Crystal Arrow - 1.7ksc
a konkretniej k, oznacza Tysiąc.. więc jeżeli Tysiąc sc.. to mamy 10k cc. czyli c arrow 15 k cc?!

Dobra, nie czepiam się .. ; >

Popraw to i gitara. xd

Wnorass
08-08-2009, 18:28
No tak, ceny mogą być takie jak podałeś, lecz i tak ludzie będą sprzedawać to taniej :/

Krzyzaczek
08-08-2009, 18:38
założyłem podobny temat ... http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=53869 Może inne rozwiązanie ale cel ten sam! Jestem absolutnie na tak! Gdy zaczynalem grać na Apo kto mial pandeme to był ktoś! Wtedy pandema z 30kcc, a teraz? marne 5,5kcc...śmiech na sali ! WPROWADZIĆ TO JAK NAJSZYBCIEJ !!

Ktoś II
08-08-2009, 18:45
No tak, ceny mogą być takie jak podałeś, lecz i tak ludzie będą sprzedawać to taniej :/

Błąd.
Nie sprzedawaliby taniej, bo co to za polityka, sprzedać taniej niż u NPC?

Kamor ^Inter^
08-08-2009, 18:53
Tak,tak tak...zdecydowanie TAK !

To co się teraz dzieje = Żenada !

Sądząc po ostatnich pracach modków itd. Pomysł ma szanse.

Pampalini
08-08-2009, 19:20
@Zgodzę się z tym co napisał kamor .. jest to żenada co się dzieje, ceny itemów spadają drastycznie ,ale na to nie możemy chyba nic poradzić, jeżeli administracja by coś zrobiła że te o to itemy podrożały by było naprawdę dobrze.
Więc jestam na Tak.

lord max
08-08-2009, 20:18
Tak...
Tak...
Ileż takich pomysłów już było. Zresztą bardziej mi się podoba pomysł Wicepsa niż Twój ponieważ sposób Wicepsa by przyniósł pożądanie dążenia do zdobycia czegoś.
A u Ciebie? Tylko sprzedawanie super itemek - kojarzy mi się to z otsami x9999 i mazurskimi...

Kapitan Alkohol.
08-08-2009, 20:42
Jestem na tak, ceny na apo sa załosne ...
Ale tak jak sam napisałes - to raczej i tak nie wypali :/

Ktoś II
08-08-2009, 21:00
założyłem podobny temat ... http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=53869 Może inne rozwiązanie ale cel ten sam! Jestem absolutnie na tak! Gdy zaczynalem grać na Apo kto mial pandeme to był ktoś! Wtedy pandema z 30kcc, a teraz? marne 5,5kcc...śmiech na sali ! WPROWADZIĆ TO JAK NAJSZYBCIEJ !!

Santano stwierdził, że high lvle mieliby za dużo kasy :P
Powiedział, że porozmawia z Mortiisem, ale takie coś chyba nie wejdzie :/

Smoczek
08-08-2009, 21:19
Propozycja na 1szy rzut oka bardzo dobra widze jednak minus, Ktosiu 2 chodzi ci chyba o to aby mniejsze lvl nie musialy zebrac kase w depo tylko sprzedac itemy z questow itp ale najwiecej na tym zarobia psy robiace 24/7 biznesy w stylu "kupie klapki 15kcc" za 5 minut "sell klapki 17kcc fast" oraz "allegro debile" co to kupuja itemy na allegro kupia klapki za wartosc 16kcc a po wprowadzeniu tego npc selna za 20.
poniewaz w interesie wszystkich graczy jest zredukowanie ilosci kcc na servie jestem na nie :)

pozdr

@ down myslalem dobrze tyle ze troche nieprecyzyjnie sie wyrazilem.

Marcelllo
08-08-2009, 21:40
@up - jesteś jakiś nie normalny? :) Srry, myślisz inaczej...
Nastawię Twoje myślenie na dobrą drogę:
- powód jaki sobie tam wymyśliłeś, że nooby nie powinny żebrać może i dobry
- psy jakby miały zarobić jak mają upłynnioną kasę? A jak już, to dużo nie zarobią, bo jak będzie NPC to kto taniej niż u NPC będzie coś sellał? :) Pomyśl poważnie, i dopiero wróć.
- allegro kidy i tak będą kupować all na allegro, bo mają za dużo rl kasy...

Jakby chcieli zredukować kasę, to nie w taki sposób ;d

Żabol
10-08-2009, 10:55
Ale ... ktos up napisal ze knight poblokuje caly dzien cos i ma kasy w h**

Arystoteles
10-08-2009, 13:04
Nie może być... trochę logiki, jeżeli wszystko będzie do sprzedania u Soni to Trade- Chanel można usunąć. Za łatwo chcecie mieć, tych itemów nie ma w takich ilościach na serwerze żeby można było je sprzedawać.
Ewentualnie:
- emerland ring (spoko)
- sprite wand (spoko)
- c arrow (ewnetualnie)
- reszta ( Pojebało was )

Wielki Maras
11-08-2009, 00:14
Masz 100% racje , ale taki h lvl co by robił z ta kasą musieli by wprowadzić nowe itemy żeby był nowy cel:D:D:D

Roxinna13
11-08-2009, 01:10
a pall ani siochać ani blokać to jak ma zarabiać .... QUESTY trzeba questów!!!

psyhol_psyhol
11-08-2009, 07:10
Z 1 strony Bezsens bo nie wszczyscy maja kase zeby to wszystko kosztowalo drożej to nie znalazlbyś kupca Looknij na srednia postaci na apo Wszyscy z wiekszym lvlem to maja ;] 2 low lvle nie maja kasy zeby kupic probowalem sprzedac g bolt myslisz ze chetnych jest wiele owszem jest ale nie za 40-50 kcc ... zastanów sie ;]

Maślanka
11-08-2009, 12:50
Wiem, że było już kilka tematów tego typu, ale wtedy rzadko jaki gm zaglądał do tego działu :P
A myślisz, że teraz zajrzy ? : oo

Moja propozycja polega na tym, żeby do NPC Sonia wprowadzić takie itemki jak:
: oo

* Pandemonium Armor - 8kcc - idąc na PAQ musimy zapłacić 5kcc, a zysku mamy 1-10cc, żenada.
Nie podoba się to nie idź -.-

* Burning Heart - 15kcc - najlepsza tarcza na serwerze, a można ją kupić juz za 10kcc :|
Ale dużo zrobi te 5kcc, dla h levela to jest moment...

* Crystal Arrow - 1.7kcc
Cena c-arrowa jest dobra

* Winged helmet - 1kcc - jest to bardzo dobry hełm, a cena wynosi 5-7sc :|
W czym jest niby dobry? Że daje szybkość? jest sh msh kapturek, więc tego i tak nie kupuje, no chyba, że do ozdoby... cena jest dobra jak na teraźniejsze czasy, może przed tymi lepszymi, mógłby kosztować tyle.

Tu się zgadzam, bo z softów jest 0 zysku, z powodu takiego, że trzeba wydać, na to aby tam wejść, więc nie opłaca się go robić 0.o

* Sprite Wand(zwiększenie ceny) - proponuję, aby wartość SW u Soni wynosiła 50cc. Jest to prawie najlepsza różdżka, której większość ludzi używa do 1000 lvla.
Napewno chodzi Ci o sprite wand, a nie silver wand :oo? Bo ten śmieć, to ja kupuje za 3cc, lub za fri czasami, i to wcale nie mam 1000 levela, widać troche pomyłke ; o. Bo ja od 15 ją mam.

* Magic Mace - 45kcc - Sorc/drut/paladyn mogą item z Qod'u sprzedać za ~45kcc, knight sprzedaje magic mace za ~24kcc, z czego 18.8kcc to wkład w ten quest. Czyli najt zarabia 5.2kcc, to ponad 5x mniej niż profesje wymienione wyżej.
No racja, z tym m-mace jest przesada = /

* Magiczne Klapki Zapomnienia - 20kcc - są to najlepsze buty na serwerze, a ich cena spadła do 16kcc.
Te papcie są tyle warte, bo jest ich miliony na serverze =/.

* Dragon Scale Helmet - 7cc - wypada z queenów i dostępny w queście od 150 lvla. Nie służy do niczego, poza ozdobą.
Jeśli służy do niczego oprócz ozdoby to dlaczego ma kosztować 7cc? To leci też z demondrasa( Krula smokuf ).

* Emerald Ring - 20-25cc - Co z tym robić? Szkoda wyrzucić
Używać = /.