Zaloguj się

View Full Version : Might Ringi

Vivek
09-08-2009, 14:23
Jak wszyscy wiemy na APO problemem są boty. Jednym z nich jest auto might ring, najczęściej używają go profesje magiczne które są bezkarne(auto manas, m ringi). Dlatego najlepszym sposobem na przeciwdziałanie botom jest pomoc normalnym graczom na rozpoznawanie tego rodzaju botów.
I tu zaczyna się moja propozycja.
Założony might ring powodował by ukazanie się "tarczy" takiej jaka ukazuje się po założeniu party. Jak wszyscy wiemy na apo party nie działa..
Przykład.
1000ms podchodzi do NPC Rino kupuje parę m ringów. Włącza auto zakładanie ringów i idzie pkować. Założony ring powoduje ukazanie się tarczy.
Jeśli tarcza po 20 ciosach nie zniknie(bot zakłada szybko m ringa) znak jest prosty gracz ma bota.

Spowodowało by to ułatwienie pracy ekipie APO przy zwalczaniu botów oraz graczom mniej boterów, brak nietrafnych raportów.

Pozdrowionka :D

Pampalini
09-08-2009, 14:40
Mam tylko jedno pytanie:
Czy ten pomysł jest do zrealizowania ? jeśli tak to nie mam nic przeciwko temu, zapewne połowa ludzi która dostała bana za niby zakładanie might ringów powiedziała by ze ma "szybką rękę do tego" i były by nie słuszne bany, ale jestem na tak..

@2 najpierw niech administracja zrobi coś na apo a dopiero potem niech zastanawiają się nad naszymi propozycjami.

Garqet
09-08-2009, 14:59
Po pierwsze dobry pomysł, po drugie nikomu nie bd chciało sie tego zrobic, ap 3 trzecie to jest nie do zrobienia . Dziekuje...

Nabijacz Postow
09-08-2009, 15:02
Spierniczaj z tym pomyslem xdd Jestem na nie

Ernesto
09-08-2009, 15:03
I tak wystarczy zmienic odstep czasowy w zakladaniu i po pomysle ;s albo zakladac scarem wysililes sie ; p

Boonek
09-08-2009, 15:07
Zaznaczylem na tak bo mi myszka zjechala jestem na nie i dobrze wiesz czemu xD

Ero Senin
09-08-2009, 15:09
Miałem dzisiaj założyć temat żeby usuneli might ringi z shop'a : d
Psuja tylko pvp ;c

Fraelek
09-08-2009, 15:15
Osobiscie nie uzywam bota na mighty...

I jestem na tak.

Widać, że grasz tylko na 7.6 gdzie nie ma pvp. xdddd

Ty nie masz pvp.

⊕ Cineczeq ⊕
09-08-2009, 15:18
Psuja tylko pvp ;c

Widać, że grasz tylko na 7.6 gdzie nie ma pvp. xdddd

Topic: Jeydnym rozwiązaniem byłoby zamknięcie servera.

Habemus Papam
09-08-2009, 15:54
Usunąć might ringi z shopu..

Fraenek czy jakoś tak.. Jeżeli myślisz, że pvp na kliencie 7.6 jest fajne to sorry. ;x
7.6 ? nie można nazwać tego 'pvp' ..

Fraelek
09-08-2009, 15:57
@up.

Fraelek debilu...

Wiesz co to znaczy pvp? Player vs player = Gracz kontra gracz.

No. Apo 7.6. no-pvp, nie?

Tam nie ma pvp... Skad!

^Akynaoo
09-08-2009, 16:18
Tylko dzieki mightom, a raczej botom na nie pojawilo sie kilkanascie kapturow na serwerze. Moze byc cos takiego, ale jak juz Ernest powiedzial, wystarczy ze boter zmieni sobie odstep czasowy pomiedzy zakladaniem kolejnych ringow i mozesz mu naskoczyc nie powiem na co.

marcopolo
09-08-2009, 17:04
Mam tylko jedno pytanie:
Czy ten pomysł jest do zrealizowania ? jeśli tak to nie mam nic przeciwko temu, zapewne połowa ludzi która dostała bana za niby zakładanie might ringów powiedziała by ze ma "szybką rękę do tego" i były by nie słuszne bany, ale jestem na tak..

@2 najpierw niech administracja zrobi coś na apo a dopiero potem niech zastanawiają się nad naszymi propozycjami.

Tak, jest to mozliwe.

Dobry pomysl :)

Vivek
09-08-2009, 18:20
@2x up
Można by było też tak zrobić z odstępem czasowym, ale jakby ktoś założył wcześniej to by wyskakiwał jakiś napis (coś jak yeah bunny~~) Po to by było wiadome że ktoś ma bota. Ten napis pojawiałby się tylko 1x. Tak jak z manasem.

Poleq
09-08-2009, 18:47
@up.

Fraelek debilu...

Wiesz co to znaczy pvp? Player vs player = Gracz kontra gracz.

No. Apo 7.6. no-pvp, nie?

Tam nie ma pvp... Skad!

Mauehsauehasuehaushe XDDD jaki ty jestes glupi omg omg omg XDDDD leze : D W ogole nie zrozumiales tego co napisal Cineq(?) ; D

Emo
09-08-2009, 22:09
Fraenek czy jakoś tak.. Jeżeli myślisz, że pvp na kliencie 7.6 jest fajne to sorry. ;x
7.6 ? nie można nazwać tego 'pvp' ..
Jeżeli chodzi ci o 7.6 jako o wersje Tibii, to straszny bullshit napisałeś. Jeżeli masz natomiast na myśli APO 7.6 to tu się zgadzam. Śmieszne zbalansowanie profesji i przyrost hp/mana. PvP na 7.6 ogranicza się do spamu jednym czarem, najlepszym dla danej profesji, leczenia i manasowania.
@Topic
Szczerze jest mi to obojętne. Nie zostanie to wprowadzone więc nie ma co dużo dyskutować.

Tomek Jacykuw
09-08-2009, 22:23
powinny usunac te might ringi i zamiast nih wsadzic rozowe pierscionki na ronczke rzeby bylo pienkniej i wiencej gejuw

Mortarius
10-08-2009, 00:45
Osobiście to nigdy m ringów nie używałem Oo Jakoś mi nie potrzebne... A co do propozycji to jestem na tak ale według mnie będzie to dziwaczne XD

Marcelllo
10-08-2009, 09:53
Ja tam m ringów do PvP nie używałem, ale chyba to dobry pomysł ^^ Kaptur+panda+ m ringi to dopiero :D 26% mniej o0 Chyba muszę sobie taki secik sprawić ^^ (joke bo nie mam hajsu) :P

Krsix
10-08-2009, 10:41
Jestem na tak. Może w końcu zmniejszy się ilość botów na serwerze ;)

Ogo.
10-08-2009, 15:29
Jestem za na 100% :cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool::c ool::cool:

Wielki Maras
10-08-2009, 18:07
Masz racje np ostatnio widziałem bottera na Demon Lordach jak mial cave niestety nie było żadnego Gm a nicka nie zapisałem i chłopak miał dużo might ringów ponieważ expił cały dzień.:mad:

Gm wycofaj might ringi to zauważysz że pełno h-lvli przestanie grać:D

Devixx
10-08-2009, 18:07
Jedynym 'dobrym' rozwiązaniem, według mnie, było by usunięcie takowego ringa lub zmienienie jego w inną rzecz.

Zajacz3k
10-08-2009, 21:15
No ja jestem na tak. xd
znakiznakiznaki

Maślanka
11-08-2009, 11:26
Ale dużo te ringi zrobią... Nagle zbanują mase boterów, jakby to wprowadzili to chyba logiczne, że 90% tych co tego używali/używają, już nie będą używać, z powodu wyżej wymienionego. Jestem na nie, tylko zbędna robota.

Vivek
11-08-2009, 13:27
@up
No to nawet by było lepiej jakby nie używali, co nie?
Chyba po to się banuje.. Żeby ktoś nie używał bota :< A jak się obejdzie bez bana to git :D

Tygrys
12-08-2009, 10:33
Propozycja może i jest dobra, ale nie wiem czy jest wykonalna...
To już zależy od Mortiis'a.

Jeśli jednak miało by coś takiego powstać, to może niekoniecznie na tych zasadach.

W każdym bądź razie - Propozycja zostanie rozważona!

Raiden
12-08-2009, 11:35
Dobra płaczesz na boty ? Might Ringi ? A zapewne sam zrobiłeś bh,paq z wosso i auto ringami + fluid trinker... Płaczesz że wszyscy gracze mają boty ? Pretensje miej do tego kto go stworzył :) A jak ci się nie podoba to idź graj na rl tam przynajmniej zajmują się botami...(Bez obrazy dla Apo teamu :) )
Przykład dam: chodzi bot powiedzmy przez noc po 'waypointach' i jest od razu ban :)

Padekro
12-08-2009, 11:42
Ja bym proponował żeby usunąć wszystkie m ringi z serva, ustawić że lecą baardzo rzadko z kingów + mają po 20 użyć i zmniejszają ataki np. o 20%. W tym że by leciały naprawdę rzadko (np. jak mpa z demona ;x).