PDA

View Full Version : Virus?

Savater
10-08-2009, 09:02
Witam. Ostatnio chcialem pobawic sie i zrobic swojego ots'a wedlug poradnika kogos tam na apo :] sciagalem otsa i wykrylo virusa 1 Czy on jest grozny? Ss: http://i25.tinypic.com/2hwl0ci.jpg Tylko 1 antyvir go wykryl. Falszywy alarm? Comment.

@down
Dzieki. Moj brat który ma 10 lat i lepiej sie zna :D Widac ze z toba jest cos nie tak.

@edit
Meen ty lepiej tez zrob formata, mózgu...

Meen
10-08-2009, 09:07
Tak, lepiej zrób zaraz formata. To jest bardzo groźny wirus siejący postrach w internecie. Nie wiem czy zwykłe antywirusy mogą wykryć tego wirusa. Wystarczy ściągnąć plik *rar i on sam się rozpakowuje i wkrada do systemu. Więc pozostaje Ci format.

Pozdrawiam,
Najlepszy Spec Wirusów

Bashoo
10-08-2009, 09:14
Już po Tobie. Kup sobie nowy komputer i zmień dostawcę internetu ponieważ wszystkie kable zostały zarażone. Ew. może format pomoże, ale w takim wypadku wyślij mi na maila notatnik z najważniejszymi zapisanymi rzeczami . Czemu ? Bo gdy zrobisz formata wszystkie pliki się kasują i nie będziesz miał passów/r keya do postaci.

Vivek
10-08-2009, 09:26
Jak chcesz robić na yurots polecam najnowszą wersje.
http://otsoft.pl/?frontpage=download&get=19
100% czysty.

Savater
10-08-2009, 09:28
@vivek
A czy na tej stronce nie ma keya ? :]
I czy ten yurots co ja pobralem to ma virusa czy to falszywy alarm?

@vivek !!!!!!!!
Ty noobie... Czysty na 100% ta??? 40% + to virus http://i30.tinypic.com/2qn62ix.jpg

Marcelllo
10-08-2009, 09:49
Naucz się angielskiego :o Game - gra, Thief -złodziej, tibi - nie muszę tłumaczyć chyba...
Teraz połącz to do kupy i masz : Key logger :)
Format, rzadko co to gówno usuwa :P
PS. Meen się zna :) Więc sam sobie zrób formata mózgu -.-

DannRook
10-08-2009, 09:52
Tak, komputer do formatu, ten virus to jest najlepszy keylogger, dlatego tylko 1 antyvir wykrywa. Sformatuj kompa, ale nie wiadomo, czy virus też się usunie bo jak nie to trzeba kupić nowego kompa :(
Meen się zna, to go słuchaj!

Tomek Jacykuw
10-08-2009, 09:54
mnie sie wydaje ze najlepiej bendzie usunac dyski tam gdzie miales tego antywirusa i puzniej go napraw i wruc s tym

Savater
10-08-2009, 09:54
Aha.Dzieki DannRook i marcelllo. A jezeli bede wpisywal passy poprzez klawiature ekranowa to nie moge uniknac hacka?

Lost Girl
10-08-2009, 10:04
Jak będziesz się logował poprzez wpisywanie passów klawiaturę ekranową to nie zostaniesz shakowany. A co do tego jednego Wirusa to nie mam pojęcia, nie znam się na takich rzeczach, możesz też dla bezpieczeństwa zeskanować hijackthis'em.

@edit
Tutaj masz podobny temat z innego forum.
http://tibia.net.pl/kosz/70482-pomocy.html

Crayon
10-08-2009, 10:14
Jak będziesz się logował poprzez wpisywanie passów klawiaturę ekranową to nie zostaniesz shakowany.
Nie chce mi się szukać i grzebać po innych Forach(ale pewnie to zrobię, bo moja dociekliwość sama mnie denerwuje), ale nawet przy użyciu takiego 'tricka' Twoje passy mogą popłynąć prosto do zainteresowanego : ]

@Top
Wywal ten badziew, ściągnij triala NODa/Kasperskiego, ew Norton Internet Security 2k9 i przeskanuj komputer =)

@Edit 4 Lost Girl
Dobra, doczytałem się że Keyloogery wyczytują passy z klienta tibii,a dokładniej z procesu Tibia.exe i takie pieprzenie się poprzez wpisywanie passów klawiaturką ekranową nic nie da. Nawet kopiowanie z notatnika. Key~ nie patrzy na to co wpisujesz poprzez klawiaturę, tylko to, co wysyłasz przez kliknięcie "Login" w okienku logowania Tibii.

PS: Tibia.net.pl to imo największy shit we wszechświecie. Większość linków na tej stronie jest doszczętnie zasyfione.

Satanista
10-08-2009, 10:25
Jak będziesz się logował poprzez wpisywanie passów klawiaturę ekranową to nie zostaniesz shakowany.

Pierdolisz głupoty :d

@topic
Wywal komputer 5x przez okno to ci sie zrestartuje

Mejgerq
10-08-2009, 10:44

BULLSHIT!
Jak się nie ma o czymś pojęcia, to lepiej się nie wypowiadać, ok? Każdy keylogger obecnie czyta dane ze schowka (klawiatura ekranowa korzysta z niego przez 99,9% swojego działania), a te 'specjalne' do tibii, czytają hasła z pliku tibia.dat (oczywiście dekodują je itd.) więc ta twoja klawiatura chuja tutaj warta.

Greyback
10-08-2009, 10:56
Fachowcy :D....
NIe po co ty robisz YurOTS lolku taki badziew weś...
ps. co ty chcesz do wirusów jesteś przeczulony boisz się, weś sobie zobacz silniki evo fajne są ale byś nie odpalił bo był się bał tam każdy anty i pokaże że ma virusa .
90% silników ma wirusy nie które niegroźne a nie które tak ...

Odpalaj Silnik sql, no jedynie jak chcesz się pobawić w 1 dzień :P

Savater
10-08-2009, 11:06
@greyback
Najmadrzej napisales :]
Dobra do zamkniecia przeskanowalem kompa hijackthisem i tylko jakies 2 smiecie wykrylo to usunelem. Jestem wrazliwy na virusy :D DO ZAMKNIECIA

.!Z@rk!.
10-08-2009, 14:19
Nie, to nie jest groźny wirus. Nawet niewiem, czy to wogóle jest wirus -.-
Prawie wszystkie silniki OTS mają coś takiego w sobie, że anty wirus to wykrywa i uznaje za wirusa. Więc nie ma się czego bać :) To nie jest keylogger na 100% :P

Puntek
10-08-2009, 14:52
Jeden win.32 az taki grozny nie jest ; ]
Ja mialem ich pare jak avasta zainstalowalem^^

Vivek
11-08-2009, 13:33
OMG ten silnik co ja dałem ma 10k pobrań....
Sam mam ten silnik na kompie i jakoś mam 0 virów :<

http://virusscan.jotti.org/pl plz :/

http://i26.tinypic.com/izqhw3.jpg

Najlepsze antywirusy nic nie wykryły :(

kowall-pl
11-08-2009, 14:44
Jakiś już czas temu (dość dawno w gruncie rzeczy) wprowadzona została możliwość zdalnej administracji serwerem OpenTibia za pomocą OTAdmin. Niestety protokół, aczkolwiek jego rodzaj, który jest do tego wykorzystywany kilka programów antywirusowych wykrywa jako wirus(trojan), a dokładniej Win32 (i/lub) Delf.
I tu chcę podkreślić- jest to w 100% bezpieczne.

Akananto
12-08-2009, 00:46
Jak będziesz się logował poprzez wpisywanie passów klawiaturę ekranową to nie zostaniesz shakowany. A co do tego jednego Wirusa to nie mam pojęcia, nie znam się na takich rzeczach, możesz też dla bezpieczeństwa zeskanować hijackthis'em.l[/url]

Prosze cie, nie pisz glupot. Jezeli keyloger czyta bezposrednio z pamieci tibii, a czyta napewno to nawet klawiature ekranowa nie pomoze..:)

Safi
13-08-2009, 18:57
Vivek wiadomo że byłeś noobem ale żeby takie keye dawać to zall cie , a co do virusa zrób lepjej formata dysku na który to dałeś to chyba wszystko co powinieneś wiedzieć

Dαniel3k =)
13-08-2009, 19:24
To jest taki typ virusa że....
wyjdzie głośnikami wpierdoli ci, zgwałci i się schowa.... i tak codziennie o 14:32:22 będzie robił!

A tak seryjnie to chyba jakiś nieszkodliwy.... Avast też znajduje dużo virusów, ale jakoś mój komp działa xd

Vivek
14-08-2009, 10:27
@2x up
Po 1. To nie key.
Po 2. Kto by się spodziewał że na takiej stronie będzie zawirusowany plik :D
Wy to udani jesteście... Boicie się wirusów jakbyście mieli coś do stracenia.. To tylko gra heloŁ :) Ja nawet antywirusa nie mam :D

Angels
14-08-2009, 14:39
Jak chcesz robić na yurots polecam najnowszą wersje.
http://otsoft.pl/?frontpage=download&get=19
100% czysty.

jeżeli chciałeś dobrze podpowiedzieć to zlę robisz , keylegerów się nie daje ,
bo ci ktoś wpie***** i bedziesz mieć

a ten Wirus jest nie szkodliwy ale zrób wrazię czego formata albo cofkę o 1 dzień kompa jak się nie da usunąć go