PDA

View Full Version : Anty-Cave Bot

Krsix
13-08-2009, 01:25
Witam,
wszyscy wiem że na Apo jest sporo cave botów. Grałem kiedyś na noob otsie 7.6, było tam wgł. mnie bardzo dobre rozwiązanie na cave boty.

Mianowicie na kazdym respie znajdowały się dźwignię np.3-4 na resp. Gracz musiał co 30 min ciągnąć za dźwignie aby nie został wyrzucony z respa (za bramkę levelową), przeciągnięcie dźwigni jest darmowe.
Weźmy resp ms'ów na Senja takie dźwignie mogłyby być przy wszystkich 4 schodach. Uczciwemu graczowi nie robi to różnicy, a boter będzie mieć problem.

Oczywiście dodaję sondę

@down
wyświetlałby się komunikat (tak jak w trainie), że za 5 min kończy się czas expa.
Mój błąd nie wspomniałem o tym!!

Devixx
13-08-2009, 01:40
Nie. Jest to głupi pomysł. Trzeba by było patrzeć kiedy te 30 minut upłyną oraz stwarzało by to problemy przy zwykłym expieniu...

Spaślak
13-08-2009, 01:48
Można by było na to napisać skrypt aby bot sam przeciągał, ale jestem na nie ponieważ uczciwym graczom przeszkadzało by to w expieniu, lepiej zwiększyć czas banów za boty.

Exevo knight
13-08-2009, 02:13
Jestem na Nie, czemu zwykli gracze muszą cierpieć na tym, że inni mają cave?

Dziadek Zabujca
13-08-2009, 08:02
Jestem na nie powniewaz nie bede sie bawic z jakas glupia dzwignia
powienien byc DELETE za cave!

Sylvanas
13-08-2009, 08:05
A myślisz, że dodanie scryptu na taką dźwignie do bota jest trudne?

Boonek
13-08-2009, 08:07
zaznaczylem "nie, sam jade na cave" no to chyba wszystko wyjasnia glupi pomysl lepiej zeby gm wchodzil sobie w nocy i banowal ;d co to 15 minut wystarczy i zbanuje z 15 cave botow...

Safi
13-08-2009, 08:25
jestem na nie , ponieważ nawet jak by się to zrobiło zaraz jakiś nooob by zrobił skrypt na black DI , więć "nIE"

Splaxor
13-08-2009, 10:12
lepiej zwiększyć czas banów za boty.

Nie lepiej wprowadzić moją propozycję? http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=50303

Co do propozycji to było już o tym kiedyś i jakoś to nie przeszło. Myślę, że takie dźwignie nie zmienią sytuacji na APO, ale mogłyby przysporzyć sporo problemów botterom.

Pampalini
13-08-2009, 14:13
Muflon wszystko jasno napisał .. powinien być za cave bota albo ban na miesiąc + albo odrazu deleted .. ale delete raczej nie będzie bo mortiis stracił by ponad 40% zarobku z pacc .. pomysł mi się nie podoba bo przeszkadzało by to w expieniu, i nudne by było latanie co 30 min do jakiejś głupiej dzwigni

Hexolic
13-08-2009, 14:40
Jestem na nie. Czemu? Bo to tylko utrudni grę normalnym graczom. Botów w ten sposób nie zlikwidujesz. łatwo napisać skrypt, który sam będzie pociągał tą dźwignie, więc nie ma sensu robić tego.