View Full Version : Akrobatyka Czy 3run
Siema Chciałem Was Zapytać czy znacie Sport , Akrobatyka 3run innaczej Parkour
więc moje pytanie jest czy uprawiacie coś z tych 2 sportów
Nabijacz Postow
13-08-2009, 12:04
Ja nawet nie wiem co to jest .
Parkour zajebista sprawa.xD Tylko trzeba miec mocne rece i nogi xd .Jezeli chcesz to cwicz to ale musisz miec gdzie.;d
Przectawie ci Akrobatyke, i 3run/parkour
1.Akrobatyka
http://www.youtube.com/user/KubaZ91
http://www.youtube.com/watch?v=luD7uJ4VKt0&feature=channel_page
http://www.youtube.com/watch?v=re41BfKx5Yo&feature=channel
2.3Run/Parkour
http://www.youtube.com/watch?v=Bp28BbCCBUg
Parkour zajebista sprawa.xD Tylko trzeba miec mocne rece i nogi xd .Jezeli chcesz to cwicz to ale musisz miec gdzie.;d
skaczę akrobatyke/3run/parkour 3 lata i miałem tylko 1 złamanie ;]
Przed Każdym Trenigiem trzeba się rozgrzać;]
DeDax's Or ręka wenrza
13-08-2009, 12:19
ty ***** jestes pojebany na parkour mozna cwiczyc dosłownie wszędzie, zawsze w miescie masz jakaś barierke
Parkour : Poruszanie się jak najszybciej , i pokonywanie przeszkód, parkour się przydaje do spie*** przed kimś np
Akrobatyka Bardziej do popisu mi sie wydaję ale nie koniecznie
jesli chcialbys bardziej dla szpanu, to mysle, ze akrobatyka ;> malo osob w polsce uprawia ten sport pod okiem trenera, ale mi sie podoba ;>
w sumie parkour tez fajna sprawa, sam bym z checia zaczal to biegac, ale za bardzo nie ma gdzie, bo mieszkam na wsi i jedyna baryjerke jaka mam w poblizu, to jest baryjerka od schodow, co sie do domu wchodzi... wiec za bardzo warunkow nie ma ;| chyba, ze u sasiada w sadku jak na gruszki pojde, to z jednego drzewa na drugie skacze XD wczoraj np bym sie wywalil, bo galaz troche gruba ejst i sie na 1 rece trzymalem Xd
hehe , parkour jest dla poczotkujących 3runa każdego kogo znam z PK przerzuca się na Akro ;]
Orlen Ochrona
14-08-2009, 11:10
Lepiej Sobie pobiegac/poskakac, niz bawic sie nogami ;f ;)
Myślę że fajniejszym niż 3run jest jazda na rowerze na Hopach ;]
ale bardzo kocham Akro , lubie adrenaline
Ja wychowalem sie prxy lesie w okolicy kopalni piasku wiec od dziecka bawie sie w skoki, salta i biegi z przeskakiwaniem "lesnych przeszkod" xd nie mam w okolicy zbyt wielu barierek czy murkow ale przynajmniej zawsze miekko wyladuje po nieudanym skoku z 5 m ;d hmm a co jest lepsze? lubie kopa adrenaliny wiec moim zdaniem free run zwycieza bo uciekajac uwalniasz sie od wielu meczacych problemow i masz tylko 1 podejscie a w akrobatyce wszystko powtarzasz az jestes perfekcyjny. ;)
Siema Chciałem Was Zapytać czy znacie Sport , Akrobatyka 3run innaczej Parkour
Fail
3run a parkour to dwie zupełnie inne rzeczy. Freerun to jest akrobatyka. Bardziej widowiskowa. Salta, aeriale, gwiazdy i inne duperele. Parkour to sztuka poruszania się po "miejskiej dżungli" nie tak żeby było widowiskowo, ale tak żeby było szybko, skutecznie i płynnie. Bez salt i innych bajerów. Naprawde świetnie się znasz ^^
#top
Nie bawie się we freeruning. Nie kręci mnie to i prawde mówiąc także by mi się do niczego nie przydało, a popisówka mi nie jest potrzebna, bo po co?
Ćwicze czysty parkour.
#Angels
Może i wie, ale pisząc to co napisał na początku to wnioskuje że nie :P
Ja kiedyś trenowałem 3run ale nie za bardzo mi się to podobało (akro też było ale 2 dni XD) nie dla mnie takie rzeczy :/. Do 3run trzeba być trochę wysportowanym itp (do akro w sumie też :D) czyli ja odpadam :/
Ja wychowalem sie prxy lesie w okolicy kopalni piasku wiec od dziecka bawie sie w skoki, salta i biegi z przeskakiwaniem "lesnych przeszkod" xd nie mam w okolicy zbyt wielu barierek czy murkow ale przynajmniej zawsze miekko wyladuje po nieudanym skoku z 5 m ;d hmm a co jest lepsze? lubie kopa adrenaliny wiec moim zdaniem free run zwycieza bo uciekajac uwalniasz sie od wielu meczacych problemow i masz tylko 1 podejscie a w akrobatyce wszystko powtarzasz az jestes perfekcyjny. ;)
Aha , jeżeli myślisz że parkour to salto , albo skaknie przez barierki to się grubo mylisz ;] , jeżeli skaczesz z 5 m w dół to jakie ty musisz mieć stawy rozjeb****
wogule rozgrzewasz się przed każdym skakaniem ??? potem na stare lata
bedziesz chodził zgarbiony i wszystko bedzie boleć
Fail
3run a parkour to dwie zupełnie inne rzeczy. Freerun to jest akrobatyka. Bardziej widowiskowa. Salta, aeriale, gwiazdy i inne duperele. Parkour to sztuka poruszania się po "miejskiej dżungli" nie tak żeby było widowiskowo, ale tak żeby było szybko, skutecznie i płynnie. Bez salt i innych bajerów. Naprawde świetnie się znasz ^^
#top
Nie bawie się we freeruning. Nie kręci mnie to i prawde mówiąc także by mi się do niczego nie przydało, a popisówka mi nie jest potrzebna, bo po co?
Ćwicze czysty parkour.
Nie ucz safiego , co to 3run/parkour albo akrobatyka bo on wie chyba napisał że skacze 2 lata i jest w to obcykany nie ???
Myśle że bardziej pocogający jest 3run , ale trenuje akrobatyke.
Dżablona
23-08-2009, 22:22
Zacznij najpierw od 3runa potem po jakimś czasie zajmij się akrobatyką
3Run (http://pl.wikipedia.org/wiki/Freerun)
Parkour (http://pl.wikipedia.org/wiki/Parkour)
Akrobatyka (http://pl.wikipedia.org/wiki/Akrobatyka)
Niektórym radze najpierw przeczytać a później napinać :*
ty ***** jestes pojebany na parkour mozna cwiczyc dosłownie wszędzie, zawsze w miescie masz jakaś barierke
Ty chyba kur.. jestes poje..
Czy w poludnie znajdziesz gdzies barierke na ktorej bedziesz mogl skakac?
W miescie? Gdzie pelno ludzi?.
Wez pomysl zanim cos napiszesz inteligencie.
Ja tez kiedys ćwiczyłem parkour... Nie jestem jakimś tam PRO... Ale podstawy umiem... Także dla mnie parkour jest fajniejszy...
Vernereq
08-09-2009, 07:52
Ja sie na tym nie znam, ale po obejrzeniu filmików parkour wydaje mi sie lepszy, moze akrobatyka i fajniej wyglada, ale parkour rowniez... ;p
Drake Banned
08-09-2009, 12:32
Po 1 akro lepsze ;d skakałem ;] ale nudzi sie po roku ;d
po 2 hmm wiesz co to 3run? mieszanka Akro, Parkoura i Le parkoura ;d więc dowiedz sie więcej jak chcesz 3run cwiczyc ;]
Chcesz poszpanowac saltami przed laskami itd ;d to radze ci akro ;d
A jak zabawe i tylko dla siebie to 3run ;]
A co do szpanu jak naprawde chcesz szpana ;] to pomieszaj akro z odrobinka breka chodzi o rece i z capoeira ;d
Pozdro ;d
Parkour raczej nie... tu trzeba dużo biegać, zdecydowanie bardziej podoba mi się Akrobatyka. Ale nawet jeżeli chcesz zaszpanować tym, że będziesz próbował się uczyć to mam dla Ciebie złą wiadomość, zrezygnujesz po tygodniu ćwiczeń i to tylko na zmarnowanie czasu.
No, zacznij od 3run a jak ci sie znudzi to parkera ćwicz, nie wiem nawet
LudziO #15
10-10-2009, 21:18
NajLepsza Gimnastyka Sportowa :D:D Sam Trenuje wiem co mówie ;P;P
To i to jest spoko, Deads ty sie nie wypowiadaj..
Emiluwa .
13-10-2009, 20:01
3run, ale przy dłuższym uprawianiu tego sportu, najczęściej występują problemy z kolanami. To jest twój wybór, trenuj to co Ci się bardziej podoba.
Pjona _/
marcelllo _/
13-10-2009, 22:18
Oczywiście, że Parkour jest pro :D
Osobiście czasem skaczę przez barierki, murki :D Czasem niestety źle się to kończy (gleba) jak za wysoki cel :D
Sir Magiczny
13-10-2009, 22:40
Parkour kiedyś się w to bawiłem całkiem dużo umiałem xD
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.