View Full Version : Kolekcjonowanie,ale czego?
Sopranic
15-08-2009, 21:37
Elo,co zbieracie,co możecie mi polecić,bo chciałbym coś zbierać tylko nie wiem co:D.Mój kumpel zbiera puszki,ale ma stodołę i ma miejsce na nie.Myślałem żeby zbierać żołnierzyki ale drogie i trudne do zdobycia,nie chodzi mi o sklepowe tylko takie jak mają np.starsi panowie,tak rozstawiają je.Takie armie 2,coś jak szachy,ale zajeczyście to wygląda.Od razu powiem co odpada:
-puszki
-znaczki
-żołnieżyki
-butelki
-części(rowera,samochodu i innego wynalazku)
-kamienie-bo jest ich bardzo dużo,są ciężkie i się kruszą.
Doradźcie i piszcie co Zbieracie!
Mój kumpel zbiera puszki,ale ma stodołę i ma miejsce na nie.
Pwned
@topic
Tak bardzo się nudzisz? xd Zbieraj pocztówki. W każdym mieście możesz kupić w kiosku, więc są łatwo dostępne jak np. będziesz gdzieś z dala od domu.
MiXer do Kawy
15-08-2009, 21:42
Ja osobiście zbieram swoje przebite piłki i zapełniam nimi półki :)
Kamor ^Inter^
15-08-2009, 21:46
Zbieraj/Kolekcjonuj Złom,pożyteczne i w razie chudszych lat dostarczą forsy.
^Akynaoo
15-08-2009, 21:53
Ja osobiście zbieram swoje przebite piłki i zapełniam nimi półki :)
A ja przebite prezerwatywy. Ustawiam je na półkach, a za 9 miesięcy dołączam do nich zdjęcie dzidziusia oraz jego metrykę urodzenia.
@topic
Zbieraj na operacje mózgu. Z tego wyciągniesz korzyści nie tylko Ty, ale i całe forum.
Tre Cool
15-08-2009, 21:56
kiedyś zbierałem kamienie, teraz zbieram doświadczenia...
Kosik Czarny 2v0
15-08-2009, 21:58
Ja bym zbierał puszki po złomowsikach ^^ haha musi być przy tym zabawa ;D :):)
Pozbieraj ilość kobiet na Twoim drągu... ;)
Zasmakuj życia :P
@Edit
A tak poza tym to mam kolekcję znaczków z całego świata (dzięki wujkowi).
Do tego karty telefoniczne (te takie do budek na impulsy).
Hmmm ja kiedyś zbierałem kapsle z piw ,coca-coli ,Pepsi :DDD
Pampalini
15-08-2009, 22:10
Ja polecał bym Ci znaczki :) mam nawet dość ładną kolekcję nawet mam parę wartościowych znaczków :)
Więc zaznaczam znaczki.
Zbieraj cnoty biednych dziewic...
.................................................. ...
Polecam zbieranie monet. Bajer polega na tym że gdy jesteś na skraju wyczerpania finansowego monete możesz sprzedać. Najbardziej wartościowy pieniążek miałem bodajże z 1936 roku, ale nie jestem pewien. Wart był chyba 60-70 zł.
PS Nazywa sie to numizmatyka ;]
Teotihuacan
16-08-2009, 06:42
Ja zbieram komórki, wszystkie modele, wydaje na to jakoś na miecha 200 zł & kasa na jakies zerwane tasme w nich.
@Topic.
Zbieraj zakretki tymbarka
Zbieraj lota z bally :) no i może tez z kingów :)
ja mam kolekcje znaczków warta 20k zl+ wiec opłaca się je zbierać :)
jak komp się zjebie to będzie na nowy :)
KarolWielki
16-08-2009, 08:19
tak apach bardzo dobrez mowisz ale bylem u ciebie i tych znaczkow nie widzialem :P ani mi nie pokazywales...
xD
tak apach bardzo dobrez mowisz ale bylem u ciebie i tych znaczkow nie widzialem :P ani mi nie pokazywales...
xD
H@H@H@ nieźle...
@topic
Może karty telefoniczne? Na Allegro można kupić całkiem niezłe kolekcje i od tego zacząć swoją przygodę.
Sam zbieram karty i mam ich około 500 sztuk.
Ja zbieram znaczki, ale jak chcesz coś innego to polecam minerały. Kwarc, amestyt, kryształ górski itd. Polecam naprawdę kupić amestyt za ok. 60 zł on się chyba tak zjebiscie się świecił i zmieniał kolory.
Aktualnie zbieram monety. Mam kolekcje 7 cudow swiata i wiele innych...
Kiedys zbieralem znaczki jednak znudzilo mi sie to:))
Ja nic nie zbieram, to strata czasu i z czasem i tak tracisz wszystko co zdobędziesz.
Dlaczego znaczki odpadają? Sam kiedyś przejąłem kolekcje po bracie i świetna zabawa z tym była, szybko jednak mi się znudziło. A tak na temat, może kapsle od piw, oranżad, innych trunków? Wystarczy przejść się trochę po okolicach monopolowego, a na pewno uzbierasz już pierwsze eksponaty do kolekcji.
Ja np zbieram pięniądze i mam już 2000 złotówek : D Co miesiąc dostaje jednom zuotufke ;<
Masz 166 lat?:D
Arigori IksDe
16-08-2009, 13:22
Kiedys zbieralem kapsla z Alfreda, a aktualnie to 1-groszówki ;p
Mortarius
16-08-2009, 15:01
Ja np zbieram pięniądze i mam już 2000 złotówek : D Co miesiąc dostaje jednom zuotufke ;<
Ja osobiscie zbieram kabsle po tymbarku 250 ml xd
zbieraj kase ;/ najlepsze co można zbieraĆ ; oo oooooo ooooooooooo ooooo
a nie jakies puszki xdddddddddddddddddddd
Zbieraj pokemon tazo z Lay'sów i Cheetos'ów. ;x
Czyyyy już wszyyyyystkieee maaaaasz?
Zbieraj figurki albo złom...
pozdrawiam
Quik
Polecam zbieranie monet tak jak ktos up powiedzial. Kiedys kupilem od kogos monete za grosze i okazalo sie ze to jest jakas zadka moneta ze zlota ktora chodzi po 100 euro :D Kiedys zbieralem kapsle od piw itp. :D
Ja zbieram wirusy komputerowe.
Minusem kolekcjonowania takowych jest konieczność wyrzucania swych zbiorów, gdy komputer odmówi posłuszeństwa z przepełniania kolekcją.
Na chwilę obecną mam dość pokaźny zbiorek, nie mogę jednak ich zliczyć ponieważ liczydło (antywir) przestał działać, a z blueconnectem ściąganie następnego liczydła trwało by wieki.
Mówiąc krótko i zwięźle - zbieraj wirusy, gdyż jest to łatwe zajęcie i w ciągu godziny można zebrać sporo okazów.
P.S.
Tekst ten nie ma na celu być śmiesznym; serio radzę mu to zbierać.
Zbieraj se zuzyte dezodoranty albo moze hmmm....
Za male skarpetki xD
Fajnie byloby zbierac takie stare monety w pozniejszych okresach moga one
miec nawet niezla wartosc :p:p
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.