Zaloguj się

View Full Version : Bany

Santano
16-08-2009, 14:08
Dziś na serwerze 7.6 zostały wprowadzone niewielkie zmiany, co do banów.

Osoby, które ułatwiają sobie grę używając makro, botów lub innych nieoficialnych - niedozwolonych programów nie mają już do
wykorzystania upomnienia przed każdym banem. Dowolny Tutor/Gamemaster przyznaje upomnienie osobie, która nie została ostrzeżona od lipca bieżącego roku, osoba ta trafia na listę upomnień i KAŻDE kolejne użycie jakiegokolwiek nielegalnego programu (łącznie z Multiclientem) jest karane banem.
Kara za użycie bota może wynosić od 168 do 250 godzin, zależnie od użytego przez osobę programu oraz od opinii Gamemastera.
Z każdym kolejnym banem kara zwiększa się o 48 godzin.
Zmiana właściciela postaci nie daje uprawnień do braku konsekwencji związanych z banami przyznanymi wcześniejszym ownerom. Tłumaczenia typu "Kupiłem tą postać wczoraj i nie wiedziałem, że dostanę bana za kolejne użycie bota" są ignorowane.

Przed banami za dzielenie konta Gamemaster nie ma obowiązku dawać upomnienia. Kara wynosi 300-400h lub więcej, zależnie od opinii Gamemastera.

Mamy nadzieję, iż zmniejszy to liczbę osób łamiących regulamin.

pogromcaszczurow II
16-08-2009, 14:11
Lepiej, może choć parę osób zacznie grać bez bota, ale to znikome ilości :c
No cóż, Zobaczymy :)

Pierwszy! XD

Artchas
16-08-2009, 14:14
Dobre aczkolwiek powinien być delete za nagminne używanie bot-ów (czyt. 4-5 razy)

Satanista
16-08-2009, 14:17
Santano, juz cie nie lubie, wypierniczaj :< Jezeli dobrze zrozumialem, to nie ma juz delete za boty? ^^ haha! pjona all
@off
tszeci!!1

silver ghostek
16-08-2009, 14:18
No i bardzo dobrze :) Mam nadzieje, że nie będzie już tylu kozaczków z botami typu Mortal knajt albo Drenthe. :]

Greyback
16-08-2009, 14:19
Dobre aczkolwiek powinien być delete za nagminne używanie bot-ów (czyt. 4-5 razy)

No tylko jak byś spojrzał ile nie którzy maja banów z boty to 10+ ile postaci by zostało usunięte :D
@@@TOPIC@@
Bardzo dobrze widać że coś robicie :D

tomaszek1515
16-08-2009, 14:33
A ja sie modle zeby coraz mniej tu ludzi gralo ! ciekawo czy w świetle prawa wszystko jest wporządku, musze zapi.....c 26 dni w miesiacu po 12 h zeby zarobic 2200 a tu taki koles posiedzi 2h przed otsm "apo" i ma ponad 6000
Wiadomo szanowy modernizator usunie moj post bo tylko dobra krytyka sie liczy a zla do kosza !

Apach
16-08-2009, 14:36
Mamy nadzieję, iż zmniejszy to liczbę osób łamiących regulamin.

a ja sadze ze zmniejszy to liczbę graczy na apo :) co wam tak naprawdę przeszkadzają boty?? proszę o odpowiedz

@down
dajcie link do wosso na stronie i poradnik do obsługi i po kłopocie!!

Santano
16-08-2009, 14:41
A ja sie modle zeby coraz mniej tu ludzi gralo ! ciekawo czy w świetle prawa wszystko jest wporządku, musze zapi.....c 26 dni w miesiacu po 12 h zeby zarobic 2200 a tu taki koles posiedzi 2h przed otsm "apo" i ma ponad 6000
Wiadomo szanowy modernizator usunie moj post bo tylko dobra krytyka sie liczy a zla do kosza !
Troszeczkę żałosne. :)
Wyobraź sobie, że trzeba poświęcić trochę więcej niż 2 godziny dziennie, żeby serwer działał. :) Poza tym.. nasza wina, że zarabiasz 2200? :P Trzeba było się uczyć.

a ja sadze ze zmniejszy to liczbę graczy na apo co wam tak naprawdę przeszkadzają boty?? proszę o odpowiedz
Przeszkadza nam to, ponieważ używanie bota jest nieuczciwe w stosunku do graczy grających manualnie.

Fraelek
16-08-2009, 14:43
No i bardzo dobrze :) Mam nadzieje, że nie będzie już tylu kozaczków z botami typu Mortal knajt albo Drenthe. :]

Albo Ciebie.

@top.
Fajowo.

......................

|Kahir|
16-08-2009, 14:44
Nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Dlaczemu!!?

Już nie będę mógł bocić :<

silver ghostek
16-08-2009, 14:56
Albo Ciebie.

@top.
Fajowo.

......................
Odezwal sie.

@Topic
Super.

Selinara
16-08-2009, 15:03
Daje bany za to, gdy gracz ma outfit w kolorze którego nie lubie, lub gdy idąc nie kręci pupcią! ;d

Vrangsinn
16-08-2009, 15:09
Trzeba było się uczyć.

Nawet człowiek po studiach, zarabia krocie. Nauczyciele u mnie w szkole mają po 1400zł/mies. Wystarczy dobry patent na zarobienie, a nie "trzeba się było uczyć". Oczywiście, nauka daje, ale milioner zarabia na inwestycjach, własnych firmach. Ew. w grze w zespole ; p.

A co do banów, to lepiej by było jakby za boty było delete. Albo bany na 60 dni, a nie na 10.

Mortarius
16-08-2009, 15:20
Według mnie to jest bezsensu :| Powinno być tak że po 6 banach jest DELETE i huj ! Kombinujecie z tym systemem banów ; / Łamanie regulaminu w wirtualnym świecie jest jak łamanie prawa w realnym świecie _._ Bynajmniej nie było by takiego lvla... Teraz dopiero by dobijali ten 2k... Ale róbcie co chcecie wkońcu apo pierdolnie przez to że będą 9834798234798237 lvle...

Xalamer
16-08-2009, 15:37
I co to da? jak ktoś ma takiego CaveBota to co mu z tego że wy mu dacie bana on i tak harem sam nie expi tylko kupi mf albo da loota do depo raz na dzień
i sobie zrobi 4 postacie i będzie jechał z botami jak na jednym będzie Ban to będzie expił 2 ... dla mnie to dziwne każdemu boterowi to wisi czy będzie miał bana na 10 dni czy na 20... Powinno być iż bany by były na Account i a 30 dni plus 3-4 bany równało by się delete CAŁEGO ACCOUNTA i byście wtedy widzieli ile by było botów zapewne liczby by sięgała na cały server może z 10% a teraz sięga około 60% do 85% w nocy. pzdr.

Kapitan Alkohol.
16-08-2009, 15:39
Aha wiec osoby ktore maja nawet po ponad 50k many maja to manasowac recznie manaskami dajacymi 500 many ...
Beznadziejny pomysł bo i tak wszyscy bd bocic i nic tego nie zmieni.

Marcelllo
16-08-2009, 15:59
Dobra robota, ale za boty powinno być od 168 do 2400 godzin albo nawet i dłużej... (od 7 do 100 dni). Powód? Pomimo dłuższego bana niektórzy i tak będą bocić ;)

Isel Kuran
16-08-2009, 16:25
Wspaniały pomysł! Dzięki świetnemu systemowi na serverze zmniejszy się nareszcie ilość bociarzy! Miejmy nadzieję, że nowi gracze, widząc poprawę w funkcjonowaniu servera zaczną zakładać nowe konta i APO 7.6 znowu odżyje! :)

Smaq
16-08-2009, 16:49
Powaleni jesteście... taki 2 k ms czy ed zanim się wymanasuje troszkę minie. Na rl są hoty na 7.6 też są hoty np używanie scara. I tak nie będziecie dokładnie tego robić, bo takie wasze pieski jak czar lucyfer, mortal rządzą wami. Przedłużycie bana tylko tej osobie, która wam przeszkodzi. Wiesz co santo wchodzisz tak w dupe mortiisa, że przezywają cię już czopek. Jest to żałosne. Mortiis wykorzystuje wszystkich tak jak flame, tygrysa i ciebie. On ma to w dupie, a co ty z tego masz?

@Isel Kuran
To jest konto mortiis'a nie kamil?

[Santano] Nie czuję się wykorzystywany i nikomu nie wchodzę w dupę. :) Mówię, co myślę.
Będziemy dokładnie realizować założenia napisane w treści newsa, nikt nami nie rządzi.

Zezikan
16-08-2009, 16:53
Gz! i tak nic nie da !

Artchas
16-08-2009, 17:07
Nom prawdą jest że ten "update" nie pomoże - kto boci będzie to robił dalej :/

Btw.

wchodzisz tak w dupe mortiisa, że przezywają cię już czopek

Nie kradnij tekstów "neonówki"

Artas
16-08-2009, 17:26
Troszeczkę żałosne. :)
Wyobraź sobie, że trzeba poświęcić trochę więcej niż 2 godziny dziennie, żeby serwer działał. :) Poza tym.. nasza wina, że zarabiasz 2200? :P Trzeba było się uczyć.

Przeszkadza nam to, ponieważ używanie bota jest nieuczciwe w stosunku do graczy grających manualnie.
A jest ktoś taki?;-)

fajnie, bardzo fajnie : ) akurat jak przestalem grac na apo Xd pozderko.
bany nic nie pomoga - wiekszosc zleje na bana i bocic bedzie dalej ;d

edit#
radykalnie zmiejszylo to liczbe grających osob XD!
APO 7.6
184/800

/chojrak

Angels
16-08-2009, 18:29
o zalll , ale zalll !!! omg!!!! ja pie*** co wy myślicie se że bany powiekszacie
za boty a za Dzielenie konta to co ??

Krigare
16-08-2009, 18:33
Nie rozumiem czemu nie mozna zrezygnowac z apo 7,6 i zostawic 8,4 rozwiaze sie problem hotkey'ow ewentualnie zmienic stara zasluzona 7,6 na 7,9 (jak dobrze pamietam, tem juz jest mozliwos ustawinia hotkey'ow) Przez ta nagonke na boty duzo osob dostaje bany za boty mimo ze ich nie maja. nie twierdze ze ludzie nie graja na botach. Dardzo duzo osob gra na botach, szczerze nie dziwie im sie bo wyuhac/manasowac postac 500 jest trudne a co dopiero 1000 czy 2000. Ja sobie nie moge wyobrazic.

psyhol_psyhol
16-08-2009, 18:53
Santao to Jest Bezsens Osoby Grajace z Wiekszym lvlem Graja w nocy dlaczego Bo Gma nie ma Powiniscie sprowadzić kogos kto w nocy by pilnowal i tak nie wylapujecie wszystkich Gmów delete Jakbyscie dali tym co mieli powyzej 5 banów to malo było by tych z h lvlem ;) taka prawda

_woto_
16-08-2009, 19:19
No wkoncu cos robicie z tymi banami :) bardzo dobrze....

*off
IA kcem uptejd 7.6 (main)

edile71
16-08-2009, 19:32
widaz rezultat jak zawsze gralo 270-280 odob to teraz jest online ~180 xD <lol2> cos mi sie wydaje ze to nie jest dobry pomysl

Wolly
16-08-2009, 20:38
Zastanawia mnie jedno. Czy niektóre osoby, które tutaj się wypowiadają, wiedzą w ogóle co piszą.

"Nie dawajcie surowszych kar za boty, bo ludzie nie bede grali." Czy to nie żałosne?

"Nie możemy się 'wymanasować' i 'uhać'." To raczej nie problem administracji?

Myślcie ludzie! :(

Arystoteles
16-08-2009, 20:48
heh lepiej bym nie wymyślił jeżeli koleś bedzie miał przykładowo 20 razy ban za bota to czas bana będzie wynosił przeszło miesiąc prawie dwa no brawo pomyślane, tylko ***** jakbym miał dowody bym je pokazał a raz dostałem niesłusznie bana i to mi się tylko nie podoba. Ale cuż błedy GMmasterów trzeba czasami wybaczać nawet jeżeli jest to mortiis :/ . Gz pomysłu... :] Pzdr..

A i jeszcze jedno taka mała propozycja Anulujcie bany które zostały przyznane od 1 sierpnia, bo dosyć że dostałem bana nie słusznie to jeszcze na 3 tygodnie nick w grze Teokrates obecnie gram "Tera"

Quik
16-08-2009, 21:36
Dobrze,że wprowadziliście może gracze zastanowią się 2 razy albo nawet 3 zanim użyją bota
pozdrawiam
Quik

SongokuSSJ
16-08-2009, 21:46
omg ten regulamin powinni caly wyjebac jak i tak go nikt nie przestrzega!;s
po za tym mozna gm'om [co niektórym ] na tacy wrecz podac dowody na lamanie regulaminu a oni jeszce wysmieja to ....
byl taki temat nieraz nie mówiąc juz
a juz teraz huj mnie to bochodzi nie gram tu xD
mozecie mnie zbanowac ;]

SongokuSSJ
16-08-2009, 21:48
mam 100 post i bye xD

dajcie bana xD

hujowe znkai

Pampalini
16-08-2009, 21:53
Boty były są i zawsze bedą .. ludzi to nie zniechęci do bocenia .. będą to robili nadal .. chcecie być banowani proszę bardzo .. dobrze że wreszcie za czeliście pisać newsy na stronie .. oby tak dalej.

Kumpel Armii
16-08-2009, 21:59
<brawo> dobry ruch
Jednak tak czy tak deleted powinny być !!!

DannRook
16-08-2009, 22:18
Nie lepiej kurcze dawać bana za bota na 1 miesiąc tak jak kiedyś?
Takie cackanie z botterami wam nie służy, przecież dziennie banujecie z 50 osób, zaś nikt sobie z tego nic nie robi i są osoby, które mają po 10+ banów za boty, i dalej botują^^
Przecież jak ziomek ma stracić 3/4 pacca to zastanowi się przed użyciem wosso czy scara 10 razy i nie użyje. Przykro mi ale jeżeli chcecie to zwalczyć to trzeba się za to zabrać ostro a nie, że ktoś botuje 2 tygodnie, wbije od 1 lvla tak do 400 nawet, dostanie bana na tydzień, zacznie znowu botować wbije sobie 500 lvl, przestanie botować, wbije sobie znowu 600 lv i znowu na cave'a zapuszcza aż go złapią, dostanie potem bana na całe 9 dni i znowu jazda na bocie jak gmów nie ma ^^
To tak jakbyś 40 stopni gorączki leczy gripexem a nie antybiotykiem^^

Bondi
16-08-2009, 23:53
Według mnie tak małe zmiany nic nie dadzą : d I teraz są dwie drogi - jak karać to surowo, a jak karać słabo to po co są te krótkie bany, skoro i tak 90% tych co dostało kiedyś bana za bota jedzie na nim dalej ; d

Venitax
17-08-2009, 00:08
najlepiej zrobic ban 30 dni za cavebota i choy!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kumpel Armii
17-08-2009, 00:09
@Offtop
#DannRook
Antybiotyki to jest syf. I tak nic nie pomagają, a tylko szkodzą i kasa w portfelu znika.
Już lepszy taki gripex niż antybiotyk :>

Ktoś II
17-08-2009, 03:42
Gz! i tak nic nie da !

Cała wypowiedź :]
Moglibyście dawać bany za boty na miesiąc, bez względu na to czego, kto używa.
Co prawda zmniejszyła by się liczba graczy, ale nie byłoby tylu botów.

Pomyślcie. Jeżeli ktoś ma np. 1k lvl, dostanie bana na miesiąc, to czy znów będzie używać bota, żeby dostać bana na kolejny miesiąc?
Można też wprowadzić coś takiego, że jeżeli ktoś ma 5 banów za boty otrzymuje delete i po sprawie. Gdybyście coś takiego wprowadzili, jestem pewien, że mnóstwo osób by się wystraszyły i wyłączyłoby boty.

Przemo zlom
17-08-2009, 13:35
A co z osobami którym skasowano postacie?Mogliście wcześniej ustalić takiego typu kary za bany.Przedtem był regulamin ale nie pisało nic o usunięciu postaci jednak kasowaliście.To wy nie stosowaliście się do regulaminu.Tylko na tym straciliście bo osoby które zostały z deletowane to by może jeszcze grały i kasa za pacc by jakaś była.A tak kasowaliście jak popadnie i jest coraz mniej ludzi grających na apo.Ja tez nie gram na tym ots choć kiedyś grałem.

>>Vegos<<
17-08-2009, 14:43
@Ktoś II
I już APO by padło.

@Topic
Fajny pomysł, ale trzeba dalej coś wymyślać z tymi botami...

Assil Dfa
17-08-2009, 22:33
@Ktoś II
I już APO by padło.

@Topic
Fajny pomysł, ale trzeba dalej coś wymyślać z tymi botami...

Powiesz mi po co coś wymyślać xD?
Moim zdaniem
1 ban - miesiąc bez APO ban na IP ;<
2 ban - kolejny miesiąc bez APO
3 Ban - Apo straciło konto !
I jebać boterów.

Morta
18-08-2009, 04:13
Ogolnie to jest dobre ze zmiejsza sie boty a zwlaszcza w noc po 2 bedzie gralo coraz mniej ludzi

Smaq
18-08-2009, 22:49
Połowa z was mówi/pisze "Jebać boterów..", a sama bociła. Moim zdaniem jeszcze raz to głupi pomysł i tka go przestrzegać nie będą. Jeżeli chcą mi dać bana ok, bociłem powinienem go dostać, ale gm powinien dać dowody np. film. Tak jakby demko w cs. To by było uczciwe.

Rosam
19-08-2009, 10:55
Jakby GM miał robić filmy z tego jak ktoś boci, to by musie cały komputer w tym zaśmiecił.

Smaq
19-08-2009, 11:46
Jakby GM miał robić filmy z tego jak ktoś boci, to by musie cały komputer w tym zaśmiecił.

No to chyba dobrze, nie było by tematów nie bociłem, bo od razu gm daje filmik.

Hexolic
19-08-2009, 15:35
Szkoda tylko, że odbanowujecie bottrów -.- Karelq wcale nie boci a dostał bana na 21 dni i po kilku godzinach dostał unbana ch*j wie za co. Ogarnijcie się. Co do banów? Raczej nic to nie zmieni. Ktoś dostanie bana to wyboci 2 chara :p

Kimn
19-08-2009, 16:46
No to gratulacje powiekszacie godziny bana za bocenie a i tak to nic nie daje ludzie boca jak tylko sie da. Pamietam jak sheviper czy jakos tak dostal delete odrazu ludzie sie obudzili i spam na gc: "Nie no musze wylaczyc bota" itp. A tak to ban na kilka dni to raczej zalosne jest. Wiem ze mortiis boi dupe ze straci ludzi do gry na APO ale bez jaj tak nie moze byc!

Byku666
19-08-2009, 16:52
Według mnie ta polityka, karania botterów nic nie wnosi. Wszyscy wiedzą, nawet admini, że gracze to botterzy (70% graczy albo wiecej). Boją się ich zbyt rygorystycznie karac, gdyz zmniejsza to ilośc osob na serwerze, co w konsekwecji wiąże sie ze spadkiem dochodów z pacc. Całkowicie popieram karanie cavebotterów, nabijajacych lvle i psujących statystyki jednak jest problem z graczami którzy grają ręcznie, którzy to skarżą sie kiedy to nie mają równych szans z autohealerami i manaserami innych graczy. Po kilku zgonach, decydują sie na skończenie gry, gdyż "Apo smierdzi botterami" lub grają dalej sami załatwiając sobie bota. Według mnie Administracja powinna pójśc na ustępstwo właśnie takim niedzielnym graczom, którzy mają problem ze zręcznym manasowaniem sie i wprowadzic legalne rozszerzenie klienta (Kulturalną wersja bota, która nie miałaby takich wypasionych opcji niczym wosso, w stylu leczenia, przesuwania wajch itp, lecz dawała by funkcje hotkeysow takich jak dodano w kliencie 7.8. Całośc oprogramowania byłaby supportowana przez apo i mozliwa do pobrania ze strony głównej apo.) Wiec rozszerzenie te działało by niczym hotkeye. Dzieki temu wiele graczy zaczęłoby grac. Dobrze wiem ze sam konczylem gre po okolo godzinie szybkiego expienia, gdyz zaczynała mnie bolec reka od machania manasami przez cały monitor. zmiana klienta jest niemozliwa, gdyz wymaga napisania skryptów zupełnie od nowa, dlatego proponuje taką właśnie możliwosc. Nikt by nie musiał zaraz tego nazywac botem tylko zestawem hotkeyi pod 7,6. Wiem ze administracja moze nie podjac sie ryzyka takiego szalonego pomysłu, mówiąc ze zepsuje to klimat i autorytet OTSa , jednak co z tego, jesli graczom grałoby sie lepiej co za tym idzie kupowaliby pacce, które zasilałyby kieszen Mortiisa. Skoro Cipsoft zdecydował sie na wprowadzenie hotkeysów, to czemu nasza armia nie moze takich miec??

http://www.toproste.pl/forum/showthread.php?t=55273

dodox
19-08-2009, 17:50
Pomysl Jest niezly
ale...
Jak juz dajecie bana to sprawdzie to 10x zanim dacie bana nieslusznie..:/

Padekro
20-08-2009, 10:38
Omg Byku gada dobrze ;x, nie wyobrażam sobie 10k many ładować ręcznie, pomyślcie sobie że teraz taki 1k lvl + expi po 2h, on by chyba musiał mieć protezy :|

Kimn
20-08-2009, 10:44
Moze expi na kingach i ogarnia manasowanie reczne ;P Ale na takim apo to ja tego za nic w swiecie nie widze.

krodor
20-08-2009, 11:14
Byku dobry pomysl ;d Zrob ankiete i zobacz ile ludzi byloby za a ile przeciw i sie okaze co ludzie mysla na ten temat.

Smaq
20-08-2009, 11:21
Grał ktoś kiedyś na ronots? Tak jest to tak. Client jest pod 7.5, a spr pod 8.4. Są hotkeye. Myślę, że to dobry pomysł dać hota, ale nie bo tygrys kiedyś mi pisał, że zrobienie własnego klienta to łamanie praw autorskich.

Koster
21-08-2009, 11:58
dobrze jest teraz kazdego bota teraz czeba karac santano bardzo dobrze zrobiles

Veles
31-08-2009, 19:16
:) i tak za 3x ban powinien byc delete na moje.

Sexy Blondi
18-09-2009, 01:28
No powinien byc za 3 wtedy Ci co maja 2x ban już by nie bocili :)