PDA

View Full Version : 3cc

Ktoś II
17-08-2009, 04:00
Elo :P

Stoję sobie pod depo i myślę, po co low lvle piszą 'dasz manaska', 'dasz sd' itp.
Stwierdziłem, że mając na początku przygody z mainem 3cc, gówno można zrobić.
Weźmy takiego sorca/druta.
Wiadomo, że postać magiczna nie pójdzie bić ze sworda, tylko powinna bić z czarów/runek. Mamy 3cc, kupujemy 100sd. Teraz pojawia się problem. Jak wbić 15 mlvl skoro nie posiadamy manasów? Pojedynczych nie opłaca się kupować więc trzeba od kogoś wyżebrać 15cc lub dwa/trzy manasy. W tym momencie psuje nam się opinia, bo ludzie mają nas za nooba, nie potrafiącego zarobić kasy.
Wyżebraliśmy manaska, idziemy expić! 100 sd skończy nam się po dwóch/trzech lvlach i co dalej? Nadal mamy nasze 2cc, więc znów lecimy kupić 100sd i wbijamy kolejne lvle(mamy już 19 lvl). Sd się skończyło, zostało 1cc.
Jak go zagospodarować żeby wyjść na prostą? Kupić znów sd, czy może zostawić na później?

U najtów, żeby się leczyć trzeba wbić 4 mlvl, ale jak to zrobić skoro nie mamy manasów. Trzeba również kupić uhy, ale skąd na nie wziąć kasę?

Proponuję, aby pierwszy quest nie był na 3cc, a na 10cc!
Jest wiele plusów tej zmiany.
1. Wiele mniej osób piszących 'dasz manaska?'.
2. Początkujący mieliby łatwiejszy start.
3. Gra byłaby przyjemniejsza, bo każdy dobrze wie, że jeśli mamy coś na początku, to potem leci z górki.

Każdy z Was miał 15 lvl i prawie każdy zaczynał od zera. Sami dobrze wiecie jak jest ciężko.
btw. Nie wyzywajcie początkujących, bo oni naprawdę nie mają łatwo, jeśli możecie pomóc to pomagajcie :P

Co sądzicie o moim pomyśle?

Techniks
17-08-2009, 04:13
Jestem na tak.
Powiedzmy sobie szczerzę ,bez kolegi który da kasę ,eq etc ,start jest bardzo ciężki...
A co to te 7cc więcej ...

Angels
17-08-2009, 07:18
sam wiem jak to jest bo miałem 1 lvl jestem na
TAK

Spaślak
17-08-2009, 07:24
Jestem na nie, na RL nie ma nic na start oprócz jakiegoś eq które i tak nie jest nic warte i ludzie dają sobie rade i nie wypłakują się na forum że nie ma kasy na start, jest dobrze tak jak jest. Ewentualnie można by było zrobić tak aby druid/sorc/rp dostawał na start manasa który ma kilka strzałów a knight uhy.

Pampalini
17-08-2009, 09:09
Pomysł dobry, sam miałem ciężko jak zaczynałem gre na mainie .. i trzeba było wyżebrać bo na allegro kasy bym nie kupił .. pomysł troszkę dopracować i będzie idealny.
Jestem na tak.

Nabijacz Postow
17-08-2009, 09:13
Dawalem taka propozycje, nie przeszla. Ale jestem na tak

Mc Maciek
17-08-2009, 09:18
Na początku sorc/drut może całkiem śmiało bić z czarów exori vis/mort/flam. Ale zauważcie jednak, że skoro są wyższe lvl'e, to znaczy, że da się grać bez większej ilości kasy na początku, pierwsze osoby na serwerze nie mialy od kogo wyżebrać kasy... :P Jestem na nie.

@down
Sorry, pomyliło mi się z 8,42 :] Już poprawiam :P

dartchwawa
17-08-2009, 09:41
Na początku sorc/drut może całkiem śmiało bić z czarów exori vis/mort/frigo/flam. Gorzej niestety, jak ktoś nie ma PACC... Wtedy zaczynają się schody. Ale zauważcie jednak, że skoro są wyższe lvl'e, to znaczy, że da się grać bez większej ilości kasy na rooku, pierwsze osoby na serwerze nie mialy od kogo wyżebrać kasy... :P Jestem na nie.

po 1. nie ma frigo na 7.6, 2. to nie jest ta wersja tibi ze exori mort itd. leca na potworka. :<

topic>

pomysl niezly, 10cc nikomu nie zaszkodzi....

Marcelllo
17-08-2009, 10:11
Jestem na tak, sam ostatnio kminiłem kasę na nowej postaci (nic na mainie nie miałem) ale mój rl qmpel mi dał eq i jest lajcik ;) Nie wiem skąd małe lvl'e mają brać kasę, ale cóż...

Mrozek
17-08-2009, 10:15
Jestem na nie, na RL nie ma nic na start oprócz jakiegoś eq które i tak nie jest nic warte i ludzie dają sobie rade i nie wypłakują się na forum że nie ma kasy na start, jest dobrze tak jak jest. Ewentualnie można by było zrobić tak aby druid/sorc/rp dostawał na start manasa który ma kilka strzałów a knight uhy.

O ile się nie mylę to gramy na ots'ie, a nie na rl Tibi..:D:D

Na początku sorc/drut może całkiem śmiało bić z czarów exori vis/mort/frigo/flam. Gorzej niestety, jak ktoś nie ma PACC... Wtedy zaczynają się schody. Ale zauważcie jednak, że skoro są wyższe lvl'e, to znaczy, że da się grać bez większej ilości kasy na rooku, pierwsze osoby na serwerze nie mialy od kogo wyżebrać kasy... :P Jestem na nie.

Pomyśl kiedy powstał serwer, a jaki dzień mamy dzisiaj.
Myślisz, że jak ktoś pierwszy raz gra na ots'ie to od razu kupi Pacc??
Oczywiście są takie osoby, ale nie wszyscy...

@temat
Jestem na TAK. Każdy zaczynał od 0... Niestety Hlvl ci nie pomoże bo ma Cię w dupi*...
Zmienić ilość dostawanego cc to nie problem, ale graczom początkującym, którzy pierwszy raz grają na pewno pomoże...

DannRook
17-08-2009, 10:38
Jestem na tak, knightem to jeszcze dasz radę czy pallem bo tylko uhy ci schodzą, natomiast magom przydałoby się troszkę więcej cc.
Może jakaś skrzynka z bagiem manasów po 25 czy 50 za drzwiami gdzieś koło temple?
Kolejną rzeczą jest to, że potwory w knighta walą 3-4 razy mniej bo ma 100 shieldingu a pall sobie ucieka, w druida każde uderzenia to 100+ hp. Kolejną sprawą jest broń, knight może sobie zrobić questa na bright sworda albo kupić tanie sca lub th, natomiast czarno widzę to, żeby druid czy mag biegał na hero z rózgą co wali po 65^^ ale przy cenie sprite wanda, niestety to jest szara rzeczywistość. Po wycofaniu sprite wanda z demon lordów jego cena drastycznie wzrosła : (

Kapitan Alkohol.
17-08-2009, 10:40
Jestem jak najbardziej na tak, ale wiele noobów jest takich ze dasz im manasaka to zaraz 'dasz cos kasy' 'dasz jakies eq' 'dasz aol' ? Mozna zrobic tak (było by to dosc radykalne) - na start dostaje sie gbp a w nim : bp manasek za 15cc, 255 sd, 255 gfb, blue robe, mitic turban, jakas słaba bron zaleznie od profesji bohy, plate legi, aol. W sumie jak by pomyslec to apo moglo by zyskac graczy, bo kazdy by myslal ze to juz nie jest serv gdzie 1k lvl nie da Ci 1cc tylko dostajesz swoje eq na start

[Muflon] Moim zdaniem znoobiło by to serwer... Jedyne co by można było dać to manasa 10/20x i uh 10/20x + te 3cc nic więcej.

Bondi
17-08-2009, 10:47
Oczywiście jestem na tak. 3cc to bardzo mało. Przyznam się bez pica, że niejednokrotnie dawałem 2-3 manasy tym mniej nachalnym : d

Hooligan ckm/zatany/
17-08-2009, 11:05
Napewno kazdemu lov lvl który zaczyna swoją przygode z apo było by latwiej.
3cc to za mało sam jak zaczynalem gre na apo niejednokrotnie porzyczałem od kolegi po 30cc bo nie mialem jak expic.
ktos up napisal ze to na rl nic nie dostajesz ...
Zauwaz ze na rl nie wbijasz 50 w 3h tylko w kilka tygodni wiec przez te 2/3 dni expu na rotach coś uzbierasz a na apo? na 80 mam na rotach expic?pomysl?
Po 2 to jest ots nie rl.
----
jestem za!

Jootpee
17-08-2009, 11:28
A ja jestem na nie, trenujac z manasami na poczatek zauwazcie ile tracicie, manas daje z 500many a po wyjsciu z roka mamy nie cale 100, kupuje sie duzo jedzenia albo zbiera na rooku stoi pod dp i czwiczy mlvl :) sam tak zrobilem i nie zebralem , zalatwo nie moze byc...

Danorex
17-08-2009, 11:30
Ludzie nieporuwnójmy APO do RL tibi. To ots jestem na TAK

Abard
17-08-2009, 12:00
Jestem na nie ots i tak jest łatwy ;d majac 3cc na start starczy i eq z rook mlvl szybko leci spokojnie na foodzie mozna wbic 15mvll pallem, 5 najtem i 30 sorcem druidem ;d kupic sd uhy i na exp są jeszcze questy na poh itp. ;d z których jest kasa więc nie przesadzajcie

Krsix
17-08-2009, 12:03
Jestem na tak, coć nie wiem co to ciężki start xd (od maina mialem klapy, pande i 10kcc :D)

Vrangsinn
17-08-2009, 12:16
Jestem nie. Wiadomo, że jak ktoś ma kase na początku, to gra staje się mu milsza, chce mu się grać. Ma 3cc, kupi jakieś eq za 2cc, co dalej? Może kupić różdżke i iść sobie np. na dwarfy zarabiać i expić.

Może dla dłużej już grającego gracza byłoby to nudne, ale i tak to nielogiczne, zeby 15 level odrazu szedł na dragi i bił ; p.

Oczywiście, zdarzą się osoby, które pomogą, jednak po co tracić itemy na kogoś, kto Ci pisze: DASZ COS PLX! A potem do niego piszesz i się pytasz np. czy jest nowy, a on: TAK TO MUJ PALLADYN. DASZ COS?

Wiadomo, że z takim osobnikiem w przyszłości się nie zakumplujesz czy nie porozmawiasz na jakiś temat, bo tóż to prymityw jest.

Jak na rlu masz hlvl'a, to też Ci piszą: DASZ COS. Ale na otsie jest niższa wartość 20cc, niż na takim rlu, to ludzie myślą, że coś dostaną.

Mozna zrobic tak (było by to dosc radykalne) - na start dostaje sie gbp a w nim : bp manasek za 15cc, 255 sd, 255 gfb, blue robe, mitic turban, jakas słaba bron zaleznie od profesji bohy, plate legi, aol.

chyba głupi jesteś. -.-

Arystoteles
17-08-2009, 12:57
To może na początek zamiast 3cc będzie dostawało sie bag (fioletowy) z 3cc, dwoma maga manasami, 200sd.

.!Z@rk!.
17-08-2009, 13:05
To może na początek zamiast 3cc będzie dostawało sie bag (fioletowy) z 3cc, dwoma maga manasami, 200sd.
To mi się podoba :)
Lepiej od razu dać te manaski/uhy niż kasę :PP

Sado
17-08-2009, 13:26
Jestem na Tak .

Sam kiedyś grałem od 0 i było ciężko dopóki nie dowiedziałem się, że gra kumpel :)
3cc na start praktycznie nic nie daje druidowi / sorcowi :P

maniek26
17-08-2009, 15:21
Jestem na nie, tylu graczy na Apo wyszło z tego pierwszego kryzysu wiec i nowi gracze musza sie z tym zmierzyc...

Ktoś II
17-08-2009, 17:15

Zejdź na Ziemie, to jest OTS, a nie global.

Na początku sorc/drut może całkiem śmiało bić z czarów exori vis/mort/flam. Ale zauważcie jednak, że skoro są wyższe lvl'e, to znaczy, że da się grać bez większej ilości kasy na początku, pierwsze osoby na serwerze nie mialy od kogo wyżebrać kasy... :P Jestem na nie.

@down
Sorry, pomyliło mi się z 8,42 :] Już poprawiam :P

Wiele tych wyższych lvli zaczynało grę, kiedy na APO ludzie sobie pomagali, nie bluzgali się tak jak teraz. W dzisiejszych czasach trudno o współpracę.
Osoby, które zaczynały niedawno, a mają duże lvle, to na 100% mieli jakiś znajomych, bądź byli stałymi klientami allegro.

Jestem na TAK. Każdy zaczynał od 0... Niestety Hlvl ci nie pomoże bo ma Cię w dupi*...
Tutaj nie chodzi o mnie, bo mam 850 lvl :P

Kumpel Armii
17-08-2009, 17:47
Osobiście jestem na nie.
Dlaczego inni mają mieć łatwiej?
po za tym na APO bardzo łatwo i szybko wbić level, dlatego jestem przeciwny "szybkiej kasy".
Ktoś zrobi sobie 10 harów i ma 100cc

@DOWN
A co to za problem wbić 15lvl na roku? Godzinka czasu.
A dla takiego nowego 10cc to jest ogromna sumka.

Mrozek
17-08-2009, 19:37
@up
Yhym specjalnie będę robił nowego chara i wbijał 15lvl żeby wziąć ze skrzynki 10cc? Zastanów się nad tym co piszesz...

@Ktoś II
Chodziło mi ogólnie.:D:D
Wiem, że Ty nie masz 1lvl^^

@temat
Już się wypowiedziałem wcześniej...

Maślanka
18-08-2009, 12:27
Nie... Nikt na to nie narzekał tylko ty -.-
Masz sorca/druta idziesz do city spamujesz buy s wand 3 cc, i już jesteś ustawiony do 1000 levela -.-
Masz palla idziesz do tego nad madem, piszesz buj spiry i ile tam masz kasy na nie, tak z 1 cc wydajesz, i potem idziesz po kilka pojedyńczych manasów, i sobie wbijasz m level expiąc ze spirami
Masz knighta, bierzesz sobie np. fire axa lub giant sworda lub jakis inny śmieć jednoręczny, i jakąś tarcze, później idziesz do trainera, skilkujesz do 90/90 i idziesz sobie expic -.- nie potrzebne uhy, jeśli masz dobre skile - . -

Dαniel3k =)
18-08-2009, 15:35
Może najlepiej było by zrobić vocation questa? Od no 20 lvl'a w którym dostawało by się odpowiedno sd/uh, manasy, i bron/roda/wanda. Nie jest trudno zrobić najprostszego questa...

Mrozek
18-08-2009, 15:45
@Maślanka
Tak a życie będzie się samo odnawiało??

@temat
Wyżej^^

Daaron
18-08-2009, 15:48
No niestety sie nie zgodzę. Przecież podczas expa zawsze wpadnie jakaś kasa do ręki. Nie możliwe, żeby nie zarobić chociaż marnych kilku k golda.

Emo
18-08-2009, 16:09
Na RL... Na RL knight dostaje co lvl o połowę mniej hp i many co na APO...Po pierwsze zauważ, że to jest OTS, OTS postawiony po to by czerpać przyjemność z gry, którą nie zawsze funduje nam gra na RL. Dalej, po co knightowi na początku UHy skoro i tak musi wbić ten 4 mlvl, co wbrew pozorom, grając od zera nie jest wcale takie łatwe.
Co do tematu, myślę, że jest to dobra propozycja. APO stoi już dość długo, są już pokaźne lvle, na serwerze jest bardzo dużo kasy, więc dlaczego nowym nie dać tych głupich siedmiu CC więcej?! Ograniczyło bo to w jakimś stopniu ilość żebrzących noobów w depo. Głównym aspektem tutaj jest, jak myślę, brak dostępu do tych lepszych manasów. Można by po prostu wprowadzić kupno owych manasów w pojedynczych ilościach. Mam tu na myśli do kupienia jeden manas po np. 50 użyć. Z drugiej strony aż tylu nowych graczy tu nie przybywa. Wszystko oczywiście zależy od administracji, ale gdybym był na ich miejscu wprowadził bym tą drobną zmianę w życie.

Teos
18-08-2009, 16:14
Jest to dobry pomysł bo naprawdę ciężko jest na początku ale ja tam dostałem małą zapomogę od kolegi więc nie było tak źle ;)

Roxinna13
18-08-2009, 16:20
jestem na NIE, sama sobie poradziłam na początku bez żadnych próśb. Teraz jest dobrze jakoś na RL nic się niedostaje na początek.

Czarodziej Xardax
18-08-2009, 16:29
Ja bym proponowal by to nie bylo 3cc tylko 50cc...
Quest ten wykonywalo by sie tylko raz.
Wytlumacze...
Robimy nowe acc > wychodzimy z roka > bierzemy nagrode
>
Robimy nowego chara i juz nie bierzemy tej nagrody....

Mrozek
18-08-2009, 17:02
@up
No tak tylko na jakiej zasadzie skrypt wykrywałby czy już ktoś innym charem wziął 50cc czy nie??

@temat
@UP

Kumpel Armii
18-08-2009, 17:50
Ale wy kombinujecie.
Żadnej większej kasy nikomu nie potrzeba.
3cc wystarczy. Ponawiam, że na APO i tak zbyt łatwo jest wbić level.
Podobno na serwie jest za dużo kasy, więc czemu nikt z tych osób nie zasponsoruje czegoś? Ani nie zrobi jakiegoś service.

KlaXon
18-08-2009, 18:24
i czego jeszcze..... jak ja zaczynalem gre 2007 roku to na valikrie z wandem i 50 uhow i tam 30 lvl wbilem i mialem pare cc potem poszedlem na demon skielety z utana vid i tu masz juz kasy duzo wbijasz tam 50 i masz na aol i manasa i jakies eq ....a jak nie 50 uhow to stelath ring za 4k... do 100 lvla expilem z 3 bp zwyklych manasow i 400 sd na demonie i jakos nie brakowalo mi kasy mialem mega manasy aol eq bylem sorkiem i jeszcze ponad 50cc w dp wiec co tu zmienac? wystarczy myslec a nie expic na 15 lvlu na hero..

Palladyn Zlosci
18-08-2009, 18:26
To jest bardzo dobry pomysl.
Mam nadzieje ze to wejdzie w gre :D
Jestem na Tak :P

Zientek
18-08-2009, 23:01
Jestem na nie
I tak jest już za dużo ułatwień
Pamiętam gdy zbierałem loota na Dwarfach i jaki był zaciesz gdy po sprzedaniu miało się te 2cc i jakoś dawałem radę przetrwać...

Pozdrawiam - Zientek

Wielki Maras
18-08-2009, 23:10
Oczywiście że tak ale może nie 10cc ale 7cc

Mabra
19-08-2009, 10:04
Jestem na nie -.-, dlaczego kur.. nowi gracze maja miec latwiej, he? 3cc to duzo -.-, a mlvl mozna na foodzie wbic kur.. .Jak komus nie pasuje 3cc na start to niech nei gra, proste.

Vernereq
19-08-2009, 20:22
Ja bym proponował kolo temple teleport, a tam 4 bramki w które może wejśc tylko dana profa. Dostawałoby się np. takie itemy:
Knight - knight set, bag uhów x50, 2 manasy x150, crown helmet, bright sword/fire axe(do wyboru), bohy i 5cc
Pall - Kusza/Łuk, gbp strzał/boltów(ostatnie p boltów), knight/crown set, bohy i 5cc
Sorc - B robe, crown legs, crown helmet, bohy, crown shield, bag manasów x50(ostatcznie 100) i około 15/20cc na wanda i jakieś tam wydatki
Druid - B robe, crown legs, crown helmet, crown shield, bohy, bag manasów x50(tak jak up) i również 15/20cc na wanda i wydatki

Oczywiście to tylko propozycja xd

.!.Kosa.!.
19-08-2009, 20:24
Bardzo dobry pomysł wkoncu skonczy sie zebranie " daj na aol , daj na manaski, daj manasa, daj sd" Mam nadzieje ze Mortiis, czy tam Tygrys powodzenia panowie, ale mi i tak to wisi mam w h.... kasy ... : )