Zaloguj się

View Full Version : Zablokowanie IP, skasowanie wszystkich kont

Meen
19-08-2009, 08:27
Czemu nie zablokujecie na zawsze IP, skasujecie wszystkich kont które się logowały z tego IP osobom które robią coś takiego?

07:53 Santanoi: Twoj nick lamie regulamin serwera APO , przejdz do oficjalnej strony http://www.armia**********-namelock.cba.pl/ i zmien swoja nazwe, w przeciwnym razie zespol APObedzie zmuszony przyznac Ci AccoutBana./Mortiis.

Co z tego że kogoś oszukają jak nie będą mogli grać bo IP zablokowane? ;]

Kornas Pall.
19-08-2009, 08:50
To nic nie da , bo niektóre osoby mają zmienne IP ...

blubel
19-08-2009, 09:12
właśnie połowę polaków ma zmienne IP... np z Neostrada TP wyłączysz i włączysz i masz już inne IP... :)

Nabijacz Postow
19-08-2009, 09:13
Ale nie wszyscy mają neo .
@topic
Dobry pomysl ale warto tez pomyslec nad auto destrukcją komputera należacego do podszywacza

Zgredeq
19-08-2009, 09:35
Jestem na tak! bo to przesadza jakis noob ma postacie o nikach podobnych do GM i pisza jakies badziewia ze zostales wylosowany zaloguj się na str -,- bana na IP powinen dostac Na amen bo to przesada

Marcelllo
19-08-2009, 09:50
No dobry pomysł...

PS. Jak wyłączy i włączy neostradę to nie zawsze ma inne IP :) Często się zmienia ale nie zawsze ;d A jak już by zmienił IP to wtedy można mu drugi raz chyba walnąć bana na IP aż w końcu by mu się znudziło...

Druga opcja - żeby mu się znudziło, to już administracja kiedyś pisała, aby podawać złe passy - Wymyślacie sobie jakieś np. 743874 Mortiis i wpisujecie tam... Jakby każdy wpisał z 15 passów to wtedy by miał koleś sprawdzania a sprawdzania i by mu się może znudziło... :)

DannRook
19-08-2009, 10:27
A Mortiis nie ma czasem możliwości banicji na kilka pierwszych cyfr ip?
Jak wiadomo w neo zmieniają się tylko końcówki więc mógłby strzelić na kilka cyferek i chyba by to podziałało :p

Bondi
19-08-2009, 11:03
Oczywiście jestem na tak. Takich idiotów powinno się eliminować w pierwszej kolejności. Ban na IP myślę, że zmniejszyłby ilość naciągaczy.

Hexolic
19-08-2009, 11:40
Słyszałem kiedyś, że można dać bana na host. Nawet jak ma zmienne ip to i tak się nie zaloguje. Nie wiem jak to dokładnie działa bo tylko słyszałem to na jednym z ots. Przydałoby się coś takiego na apo.

Kimn
19-08-2009, 15:10
Dla mnie ten koles powinien dostac bana ip i delet... ciagle tylko zmienia nick i pisze jakeis bzdety. On zaczyna mnie denerwowac!

Leonidas Waleczny xD
19-08-2009, 16:27
Fajny pomysł ; )

Trochę to denerwujące że co chwile jakiś newbie pisze do mnie z takim tekstem ; /