PDA

View Full Version : Ban za dawanie "free items"

Wilku
19-08-2009, 21:29
Witam.

W regulaminie możemy przeczytać następujący punkt:

12 - Zakazanym jest rozdawanie przedmiotów za darmo, lub sprzedawanie ich za zbyt niską cenę.

Jak wiadomo, rzadko zdarza się żeby osoby dostawały za takie coś bana, bo "free items" jest powszechnie znane i strasznie dużo robi takie coś.

Osobiście wkur**a mnie, że nooby spamują w depo, na game chat, i najgorsze- posuwają się do tego stopnia że piszą Ci na priv "Elo, dasz coś" pare razy pod rząd. Najczęściej jest tak, że gdy nie odpowiesz, lub odmówisz "obrzucą cię błotem"czyli zwyzywają Cię na priv i publicznie, lub będą za Tobą "łazić" do póki im się nie znudzi.By pewna osoba.

Często dajemy im coś, żeby się od nas odczepili, lub z dobrego serca, bo aż żal nam, jak takie stworzonko z 15 lvl sobie poradzi. Ba. Spotkałem się z tym że 150lvl prosił mnie o free items. Spotkałem się również z tym, że koleś 400+lvl, zrobił sobie "noob hara", i żebrał o free items, że on początkujący jest itp, albo że miał hacka. I tak zarabiał na "życie", i to był niezły interes. Często z wyżebranych rzeczy uzbierało mu się więcej kasy niż nam z całodniowego loota.

I teraz: My dając free items, lub sprzedawanie ich za zbyt niską cenę, podlegamy karze w postaci bana. A taki noobek, który łaził za nami i żebrał, może dalej spokojnie grać

A CZY NIE POWINNO BYĆ NA ODWRÓT?

DAWANIE FREE ITEMS NIGDY NIE BĘDZIE MIAŁO KOŃCA, DOPÓKI BĘDĄ O TO PROSIĆ.

Moja propozycja:

Dawać bany za żebranie, a nie za dawanie. Jeżeli nie będą prosić, to nie będzie im dawane.

Karane powinno tez być:

-Urządzanie publicznych free items, tzn. że kolo wychodzi z depo i zaczyna rzucać na ziemię jakieś rzeczy w obecności nobków, którzy to je zabierają.

-Urządzanie wszelakich konkursów przez graczy, w których nagrodą jest kasa lub itemy

-Słynne "Pay or ded"

Zapraszam do komentowania i podsuwania swoich propozycji dotyczących tego tematu

Treść może się nie trzymać "kupy" ale jestem już zmęczony.

Pozdro

Proszę również o wypowiedź Administracji

@down

Rzadko kto daje?
Postój z 5 minut w depo...
Jak masz 50 lvl to nikt Cię nie nęka...
Wiem że jak piszesz"zawarcie tego w regulaminie jest śmieszne.
To tak samo, jak byw RL tibii wprowadzili zakaz dawania p seta dla nowych."

ale taki punkt jest w regulaminie APO i odnośnie jego pisze. Gdyby go nie było nie proponował bym dawanie banów za żebranie, ani za dawanie
19:49 Pospi: zabiles dzisiaj mojego 6 letniego brata o nicku Mostre

14:36 Eldonar: [61]: Dexoti, pierdol sie chuju. Kto Ci w ogole dal Gm'a? 2 z najwiekszych bledów popelnionych przez Ekipe APO. Wyjdz stad.
Last edited by Wilku; 19-08-2009 at 21:37.

TEMAT DO ZAMKNIĘCIA I USUNIĘCIA W PIZ*U

Kumpel Armii
19-08-2009, 21:31
Dla mnie zawarcie tego w regulaminie jest śmieszne.
To tak samo, jak byw RL tibii wprowadzili zakaz dawania p seta dla nowych.
Każdy robi co chce. Ten punkt regulaminu jest wręcz śmieszny!
Zresztą i tak żadko kto daje, więc po ch** się czepiać.

Pampalini
19-08-2009, 21:35
Regulaminu i tak nikt nie przestrzega :) więc nie wiem po co on jest .. każdy nowy gracz ma ciężko wybić się z kasa .. więc proszą o coś moim zdaniem to nie powinno być zabronione .. bo dawanie itemów i tak będzie .. na to nikt nic nie poradzi .. nie widziałem jeszcze bana za free items ..
Ja jestem osobiście na nie :) bo to i tak każdy będzie miał w dupie.

Jem Pączki na 100%
19-08-2009, 21:36
Weź mi to dziecko bo zbiję - wklejajcie to w odpowiednich sytuacjach (czyt. TUTAJ też)

Ankarius
19-08-2009, 22:03
Ja rozdaje free items!
Moj nick ETabex Ossia Chcecie zbanujcie ale to ejst pojebany przepis!!!!
Nie lubie noobow ktorzy chodza i mowia daj! Tylko łądnie poprosze!
ale daje items i co....
mi się to podoba narq!

|Kahir|
19-08-2009, 22:15
Weź mi to dziecko bo zbiję...
Jak taki 15 lvl ma się utrzymać z 3cc?
Co ma zbierać fiolki przed depo albo isc na rotwormy?
Niech sobie dają ich problem.

Kapitan Alkohol.
19-08-2009, 22:24
A Ty juz zapomniales jak miales taki 15 lvl ? Czy nie miałes bo kupiłes chara.
Oczywiscie jestem na nie, za 3cc z questa nie kupi zadnego eq wiec moze akurat ktos sie trafi. Jak mnie ktos prosi, a mam jakies demon sety z loota to rzucam takim 15 lvl'om, jeszcze sie wybija i oni bd dawac free items ;-)

Kasta :*
19-08-2009, 23:29
Pamietam kiedys jak konczyłem gre, to rozdawałem dosc drogie itemki, nie dawalem h lvlom tylko lov po 15 -20 lvl, mieli taka radoche :D
Moim zdaniem ten reglamin jest do bani...
Nie lubie ludzi co żebraja, ale 15 lvl jak sie ma utzymac z 3 cc?
Smieszne!!??!!

Czubassss
19-08-2009, 23:54
robisz jakiś problem z niczego
nie popłacz się
:):):):):):):)

Marti
20-08-2009, 00:00
I po co ban za to, że coś komuś dasz.
Jak byś dał coś kumplowi to chciałbyś za to bana? Coś nie chce mi się wierzyć.:)

Wilku
20-08-2009, 00:00
Czubass wyjdź z tąd bo jesteś największym noobem na APO. Żal cię.

Na tym polega ta gra. Trzeba samemu zdobywać eq, kase, doświadczenie. Może ***** chcecie żeby na początek dawali demon set, 1kcc i gbp mmax?Smieszne&zalosne. To by sie mijalo z celem.

maniek26
20-08-2009, 08:00
wypowiem sie tylko do czesci twojego posta. """-Urządzanie wszelakich konkursów przez graczy, w których nagrodą jest kasa lub itemy""" - w to wchodzi loteria a moim zdaniem jest ona swietna czescia tej gry i ze smutkiem przyjalbym zakaz jej prowadzenia...

P

Vivek
20-08-2009, 09:27
Byłbym za tak, ale na Apo początkujący poprostu nie maja na manasy/sdk. Gdyby za to banowali apo by upadło _._

Elite Adi
20-08-2009, 11:27
AHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAAAAHHAH
Wyjdz z tym pomyslem ...

Adobe Man
20-08-2009, 13:10
Jak cie ktoś denewuje to daj ignore... Głupi pomysł

Marcelllo
21-08-2009, 14:41
Jest już to wprowadzone od dawna ;) Wystarczy napisać raport, a dana osoba dostanie bana za Destruktywne zachowanie ;)

M4A1
21-08-2009, 16:31
NIE !!! Poniewarz noobki np 20 lvl jak jakis wiekszy go zabije niema nic i moze konczyc z gra a tak bedzie grac dalej moze do nastepnego razu^^