View Full Version : Hotkeye na apo
Wszyscy wiedzą, a przede wszystkim administracja, że społecznośc apo to w głównej mierze botterzy (70% graczy albo wiecej). GMowie boją się ich zbyt rygorystycznie karac, gdyz zmniejsza to ilośc osob na serwerze, co w konsekwecji wiąże sie ze spadkiem dochodów z pacc. Całkowicie popieram karanie cavebotterów, nabijajacych lvle i psujących statystyki serwera, jednak zauważam problem z graczami którzy grają ręcznie, skarżących sie na brak równych szans z autohealerami i manaserami innych graczy. Po kilku zgonach, decydują sie na skończenie gry, gdyż "Apo smierdzi botterami" lub grają dalej jednak po wczesniejszym zakupie bota za cc. Według mnie Administracja powinna pójśc na ustępstwo właśnie takim niedzielnym graczom, którzy mają problem ze zręcznym manasowaniem sie i wprowadzic legalne rozszerzenie klienta (Kulturalną wersja bota, która nie miałaby takich wypasionych opcji niczym wosso, w stylu leczenia, przesuwania wajch itp, lecz dawała by funkcje hotkeysow takich jak dodano w kliencie 7.8. Całośc oprogramowania byłaby supportowana przez apo i mozliwa do pobrania ze strony głównej apo.)Wiec rozszerzenie te działało by niczym hotkeye. Aby nie wchodzic w konflikty z prawem, administracja nie zastosowałaby przeróbki klienta jak to wyglądało np na RonOTS, lecz wprowadziłaby mały programik zewnętrzny. Dzieki temu wiele graczy zaczęłoby grac. Dobrze wiem ze zawsze konczylem gre po okolo godzinie szybkiego expienia, gdyz zaczynała mnie bolec reka od machania manasami przez cały monitor. Zmiana klienta jest niemozliwa, gdyz wymaga napisania skryptów zupełnie od nowa, dlatego proponuje taką właśnie możliwosc dodania aplikacji której nikt by nie musiał od razu nazywac legalnym botem lecz po prostu zestawem hotkeyi pod 7,6. Wiem ze administracja moze nie podjac sie ryzyka takiego szalonego pomysłu, mówiąc ze zepsuje to klimat i autorytet OTSa, badz tez naruszy prawo. Tak byc moze jest, ale dlaczego takie potęgi jak TibiaBot NG czy BlackD, nie mają takich problemów?? Graczom grałoby sie o niebo lepiej co za tym idzie kupowaliby pacce, które zasilałyby kieszen Mortiisa. Skoro Cipsoft zdecydował sie na wprowadzenie hotkeysów, to czemu nasza armia nie moze takich miec??
Krulowiec
20-08-2009, 12:02
Rozumiem, ze uh na hotkey'u tez by był?
@topic
Jestem na nie !
po chuj???????????????????? lepiej jest dac boty do sciagniecia na strone apo i juz omg _._ XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
topic nie
Taki se pazdzioszek
20-08-2009, 12:08
Mmm szczerze mówiąc na początku ten pomysł wydał mi się dość szalony i zbyt radykalny, ale...
No właśnie, adminowie nie są w stanie sprawdzić czy dany grac ma "manasa pod F1". Mortiis nie ma sposobu na wykrycie tej opcji. Masz rację, WIĘKSZOŚĆ osób na apo ma bota
dlatego zaznaczyłem TAK. Jestem jednak pewien, że wprowadzenie tego pomysłu w życie miałoby wielu zwolenników jak i wielu przeciwników w postaci hardkorowych graczy uważających tibię bardziej za zręcznościówkę ;d
Kolego czy ty sie sam słyszysz? Legalne boty czyli chcesz zeby knight mial uha pod hotem (sam jestem knightem) i takie tam pierdoly dla Ciebie? To powiedz po co by były te profesie? Zeby sobie jedna w łuku albo różdzki postrzelac troche? Zły pomysł juznie będzie gry na APO. Bo jak sie da niektórym "dłoń" to będą chcieli całą "reke". Na poczatek bot dajacy "pierdoły" a pozniej wszyscy juz beda na cevach chodzic...
silver ghostek
20-08-2009, 12:17
Nastepny kretyn... Dajcie na forum jakis test na inteligencje podczas rejestracji...
@topic
Nie!
#edit
myslisz ze to 'zrowna szanse graczy'? chyba tylko ek... bo jego nikt nie zabije wtedy
pomysl do dupy
@Vivek
A ja? : ////
Old Shidishi
20-08-2009, 12:20
I fryteczki do tego plz !!!!!!!!!!!!!!!!! : <<
@Topic
Zjebalo Cie na ryj ? xd Jestem na nie.
Przykre, wasza argumentacja mnie poraziła. Nie przyjmuje wypowiedzi "NIE BO NIE", Połowa osób która tu tak zaparczywie walczy z moim pomysłem sama zapierdala na wosso... więc po co im jakies zjebane hotkeye skoro oni to juz maja od paru dobrych lat, zeby niebotujące nuby ich dogoniły? Smutna rzeczywistosc apo. Niedlugo przewiduje 100osob online... Botujcie sobie i tak was nie złapią ale dajcie przynajmniej pograc innym.
@down
wiem ze tak, ale jest coraz gorzej i trzeba temu jakos zaradzic, ja proponuje hotkeye, jak macie cos lepszego prosze wypowiedzcie sie
Debilu od dobrych paru lat to APO jest ;]
Nie da sie usunac noobow i notow z serwera zawsze jakis zjeb bedzie zapierdalac na wosso i admini nic z tym nie zrobia bo boja sie usuwac postaci h lvla..............
Nie, bo był by to atak na graczy posidających pvp bez bota..
Przykład? Mortalix stare dobre pvp, uh/manas w sec? Phi..
Adobe Man
20-08-2009, 13:14
Prosze cie, apo istnieje prawie 5 lat nigdy nie było czegoś takiego i ludzi grali. Jedni z botami inni nie, ale tego nie zmienisz. Na apo gra coraz mnie ludzi mówisz? No i masz racje, ale to dlatego że niektórzy "wyrośli z tibi" inni poszli na rl. Więc ludzi będzie grało coraz mniej i tego też nie zmienisz musisz sie z tym pogodzić, chcesz hotkeye? Zapraszam na apo 8.42 lub rox.
Pojebalo cie. iks de.
Nie. ..................
Pampalini
20-08-2009, 16:30
O ? skąd wy takie durne tematy bierzecie xD? boty są i będą dodamy hotkeye i co wtedy zrobimy ? ek będzie nie dość maszyną do fast expa to ciężko będzie go zabić :| bo będzie miał uha pod hotkeyem :| ten idiotyczny temat nadaje się jedynie do kosza.
Jestem na nie.
Mortalix
20-08-2009, 16:32
Co za koleś... x d
Jak nie umiesz inaczej grać to sobie boć, a nie pisz takich rzeczy na forum...
aż się żal ciebie robi ; o
Jestem na nie ofc...
Dαniel3k =)
20-08-2009, 16:44
chyba upadłeś mocno na głowę.... to jest właśnie urok 7,6. Ty i tak na bocie jedziesz ;o wiec ocb? Powinni wprowadzić delete za to a nie jeszcze zalegalizować boty.. Pozdro potańcz
Nastepny kretyn... Dajcie na forum jakis test na inteligencje podczas rejestracji...
@topic
Nie!
#edit
myslisz ze to 'zrowna szanse graczy'? chyba tylko ek... bo jego nikt nie zabije wtedy
pomysl do dupy
@Vivek
A ja? : ////
Racja !!!
Twoja wypowiedź jest za krótka ...
Nie było by po co grać z hotkeyami. Jestem na nie.
Sempacz_
20-08-2009, 17:13
Skoro Cipsoft zdecydował sie na wprowadzenie hotkeysów, to czemu nasza armia nie moze takich miec??
bo to tibia 7.6
@btw
po to sa boty :D ...
to jest tibia 7.6 nie ?? to jest jej urokiem ze nie ma hotow jak cie boli reka idz na 8.42
No chyba cie nie wujek nie kocha?
@top
Nie
Sylvanas
20-08-2009, 19:36
Wiem, że jest możliwe to do zrobienia (wystarczy komenda !uh, !manas i używa ;P) ale jestem na nie. Ktoś up powiedział, że urokiem 7.6 jest brak hotów.
Roxinna13
20-08-2009, 19:41
jak ktoś chce hotkeye to niech idzie na apo 8.42!!!!!!!!!:mad:
I znów knight byłby nie do zabicia :|
Nie popieram.
Marcelllo
21-08-2009, 14:45
Nie, nie i jeszcze raz nie... Wiesz co wtedy byś zrobił? -.^ Zacząłbyś płakać bo ek stałby się niedorozjebywalny ;o Każde uh to jak e vita... Idź dziecko do szkoły i się naucz myszką poruszać po ekranie :)
PS. Osobiście grałem i gram ek i mi się dobrze gra bez bota ;o
Nie to jest zły pomysl jak ci sie podobaja hotkeye to idz na 8,4 to jest 7,6 jak bys niewiedzial.
Knight Lukas
21-08-2009, 23:43
Z jednej strony dobrze a z drugiej zle
Wiec chyba lepiej zostawić tak jak jest :D
Czubassss
21-08-2009, 23:54
ja nie wiem co wy macie do cave botterów -.-
ja nie wiem co wy macie do cave botterów -.-
Czubussss nic do nich nie mamy tylko mamy że ty na nim jedziesz; ((
Wielki Maras
22-08-2009, 10:05
Jaki noob hoty na 7.6 co za pajac
A może jeszcze tak 100kcc Ci mają dać
Ps chlopaki pewnie mu się bot zacina i chce hoty na 7.6 noobek ;>
Viseko .
22-08-2009, 10:30
nie, mam bota .
Ja mysle ze lepiej jest jak jest wkoncu to 7.6 i kazdy sam wybiera swoja profe a ze taki 1k++ ms czy ed ma tyle many i chce mu sie manasowac to nie moj problem sam wybieral!!! Hotkeye zniszcza klimat apo i nawet taki ek bedzie w tym momecie nie do ubicia. Juz go nie przesuniesz ani nic nie zrobisz..... Ludzie beda mieli takie samo pvp jak na rl czyli bliskie 0... Zaznaczy na battle i bedzie walil spam z hotkeya...
Jest to niepotrzebne. Dobrze jest tak jak jest. W końcu to stara poczciwa tibia 7.6. ;]
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.