View Full Version : Palladyn
temat zakłam po to by znać opinie graczy.
Witam.
Wielu graczy na APO uważa że palladyn jest za dobrą profesją. Chcę poznać waszą opinie na ten temat :)
Osobiście uważam że palladyn jest troszkę za dobry. Bo to lekka przesada jak 1200palladyn może się wyleczyć(only vita) od 1700sorca.
Czyli mniej więcej wygląda to tak.
1000palladyn vs 1000druid/sork Wygrywa palladyn.
1000palladyn vs 1000knight Tu zależy od pvp. Jeśli knight ma dobre pvp to na loozach może się wyuhać.. (1400ek może się wyuhać od 2200druida, nie podam nicków xD)
I teraz tak 1000palladyn w city może bić 1400eka,1300ms/eda+
1000ek z dobrym pvp może bić 1300eka, 1200druid/msa +
1000druid/ms może bić(tu robi się ciekawie) 1200eka+/-, 1200msa/druida.
Dużo osób ma żal że palladyn mało się leczy. Na 1k lvlu wygląda to tak:
Ultimate Healing 5937 7256 Dla palladyna
EvilUH 6941 9464 Dla knighta
Ultimate Healing 8437 10312 Dla sorca
Heal Friend 9559 9948 Dla druida
Widać że palladyn zostaje na końcu w leczeniu.
Pvp sorców, druidów, pallków ogranicza się do zadania kilku hitów z broni i spama magii(2 szybkie) Druid i sorc podczas spamu po 2-3 hitach muszą się uleczyć. Palladyn niema takiej potrzeby bo ma sporo hp. Bije dużo więcej z bolta niż druid/sorc z wanda. Postacie magiczne muszą walnąć więcej hitów z wanda, gdy zaczynają spamować z magii palladyn jest w stanie bez wysiłku uleczyć się z red hp, pallek podczas spamu zadaje 2 hity z bolta i tu pojawia się problem.. Druid/sorc albo się uleczą(dalsza walka wiele podobnych sytuacji) albo padną.
Ratunkiem dla druida/sorca jest energy ring niestety te ringi opóźniają..Zakłada się je na red/black hp inaczej przeciwnik ucieknie... Po założeniu bez problemu przeciwnik może walnąć hita. I pojedynek zakończy się przegrana..
To takie moje ogólne przemyślenia :D Napisałem to z pkt widzenia druida/sorka bo nim gram..
Jeśli zaznaczasz Nie w Ankiecie i grasz pallkiem, napisz w poście ile druidów/sorków cię pokonało na solo(równe lvle plz)
czy ty jesteś jakis !@#$ dobrze jest nic nie zmieniać osobicie gram ed 1050 i ; s nie przesadzaj że rp taki mocny oslabili dawno vite i nie pierdol że 1200rp wyvita sie od 1.7k ms bo taki ms bije 2.2 sliver i po 9k ue a 1200rp ma vite 7.5k
a co do 1400ek i 2.2ed to pewnie chodzi ci o Adasika i edzia skoro 1.4k ek ma uh 11-12k jakoś i go ma na hocie ;s a edzio bije 11k i sliver 3 to wiadomo że jeśli sie tylko uha to sie wyuha? przecież nie ubije edzia solo ; s tak samo można powiedzieć że ja 1050ed wysiocham się od 1.5k ek co jest prawdą wystarczy panda i mighty ;s
@up
powiedz mi jakiego pallka z równym lvlem rozwalisz solo :)
A i jeszcze jedno. Zawsze jesteś taki spięty? Mówiłem że chce poznać wasze zdanie.
Najechałem na ciebie? Sorrka
A i jeszcze uważasz że Adasik ma bota? Ile ty masz banów?
@2x down
To Death Pall jest hardkorem :<!
@down
Bo ty noob jesteś..
Hmm vita slaba i napewno na spamie sie nie wyleczy od 1.7k sorca : | ja mam ciezko ze skociem on ma prawie 1.7k a ja 1.5k rp ;| i padam : / a taki bazyl czy dawidsoni uciekaja albo padaja solo ; o ms jest najlepszy do pvp : O
Gosiunia2.0
20-08-2009, 13:24
Jak sie wyleczysz 1200 palladynem od 1700 sorka to bedziesz hardkorem...
Dobra może przesadziłem z tym Deadsem.. Ale itak Evil go nie ubił...
@down
***** mówie ci że nie ubił. Chuj z tego że uciakał. Daj 1200druidem ys na 1700msie to padniesz w sec.
Bo to lekka przesada jak 1200palladyn może się wyleczyć(only vita) od 1700sorca.
EAHUEAHUEAHUEAHUEAHUE dobre dobre.
1.2 pallek vita sie po 8 k.
1700 ms, wali po 9 k... jezeli pallek ma pande ofc.
Plus silver wand.
Wiec ***** ogarnij suty i nie pierdol glupot.
@top.
Nie.
Obniżyć życie Paladyna to wszystko, ewentualnie dmg zmniejszyć.
Ale Paladyn był silny od zawsze, zanim powstał sapphire set i grałem MS nie potrafiłem zabić żadnego palla.. ktoś zaczął mówić "słabe pvp", ale to gówno prawda bo z ek/ms/druid nie miałem problemu. Przy czym druid/ms to walka kto pierwszy ten lepszy.
Postacie są wyrównane, nic nie zmieniać.
Taak nic nie zmieniać wszystko dobrze jest ;)
@Fraelek ogarnąć to możesz się ty bo szkoda mi cię piszesz coś na kogoś a sam nie ogarniasz debilu.
Gram knightem 911lv, ale na lajcie rozkładam 1k rp, trudności mam 1.2k rp. Co do rp z botem, to są nie do ubicia, bo suwają + mana.
Jak się potrafi grać, to to nie są większe problemy ;-)
No bez przesady , k ?
Wszystkie profy są równe i nie ma co gadać , było grać 2 lata temu ?? Palladyn to była najgorsza profa. Rzadko kto nią grał, bo wtedy najwięcej było Sorców/ Knightów. Jest wszystko ok teraz.
Dobra wez nie pie**** takich glupot sam gram palem i wcale nie jest tak latwo jak sie wydaje...czesto nie moge sie nawet wyleczyc ze spamu.. a sork? 1 vita i jazda dalej spam... Teraz mam bana na rp, gram druida i bez problemu ubijam ten sam lv rp ...
To kwestia pvp ... kazda profa jest dobra
@down
Omg idioto ...
Pallek zabija z latwoscia rowne lvle... ale jak 1000 rp bije np. taki 800 ek to ek nie padnie.. ;| do tego pall moze bic wyzsze lvle od siebie moze bic co nie znaczy ze zabije.. co mi po tym ze 900 palem bede bil 1500 ek jak jedyne co moge mu zrobic to przed nim uciekac.. ;|
Sorc bez zadnych problemow zabija mniejsze lvle.. (na spam..) z rownymi tez nie ma problemow jak umiesz grac.. ;| z wyzszymi .. hmm jak masz dobry refleks to tez nie padniesz.. a biegasz bijesz bijesz bijesz taki palek dostaje takie hity ze moze pasc... |: swoim 400 druidem uwalam 550ek i 450 rp bez wiekszych problemow... ;|
A knight otoz knight to najwieksze gówno bez bota to kazdy go rozkurwi
Jak juz mowilem kazda profa jest na swoj sposob dobra.. .jak nie umiesz sorcem grac to se ***** zrob paladyna :|
Tyle co sorc? .. zalozmy ze sorc/ed walnie 2 szybkie po 5k.. + wand z 1k.. to pall walnie po 3 k 2 maxy i bolta z 1.5k.. :| czyli tak czy siak ed pall bije mniej ...k thx bye i odpierdol ty sie od tego pallka juz
@up
kwestia pvp grałem 1400ekiem i kładłem 1700druidów.. 1 vita i full hp? ta tylko fajnie jest jak od 50 lvli wiekszego pallka padasz na 2 i bolt.
@all up
Powiedzcie mi dlaczego pallek ma bic tyle samo co ed/ms? pallek bije z magi + bolta tyle co druid/sork..
.!.Kosa.!.
20-08-2009, 16:19
Własnie ze nie Palladyn jest w sam ras, niech zostanie tak jak jest i tak juz zmniejszyli obrazenia g bolta, wiec poco robić z palladyna jakiegos nieudacznika? Dobrze jest. Jestem na Nie.
Mortalix
20-08-2009, 16:45
@up
ras?
ras, dfa, czy? ; O
@topic
Wszystko zależy od pvp.
Zawsze będą lepsi i gorsi na to nic nie poradzisz chociaż byś się bardzo starał ;c
Nie wiem jak to jest z po tej 'lekkiej zmianie hitów z g bolta', ale do czasu tamtego update'u było akurat i niech tak zostanie ; o
@Edit
Apropo... opisałeś leczenie się...
Tylko chyba nie uwzględniłeś, że knight lecząc się 1-2k więcej musi nieustannie machać łapą wówczas kiedy ty naciskasz sobie hotkeye ; d
Dαniel3k =)
20-08-2009, 16:49
Ja moim 1400 ekiem który się wyuhuje od 2200 druida XD zabije każdego palla do 1,5k, niektórych to nawet i większych... Ale jako iż grałem pallkiem, to mając 1,5k lvl nie mogłem się wyuhać od 1,5k ek który bił 4k z broni... Pall ma dobrą vite, ani nie za małą ani nie za dużą... Jedyne co można nażekać to to że jest duże zmęczenie pomiedzy czarem a vitą (u każdej profesji która ma vite).
Jest dobrze, nie płaczcie...
Kapitan Alkohol.
20-08-2009, 17:26
Palaldynowi bardzo duzo daje g bolt. Ja 1k ed rozwalalem (czasem xd) 1,1k rp ktory nie mial g bolta, a jak Aziel bot na Qlimaxa wrzucił g bolta i kaptur to eluwa dla mnie.
1k ed/ms z silver wanda w ludzi wali po 1,5k, a 1k rp z g bolta w ludzi wali po 3k jest to zdecydowana przesada, g bolta niby osłabili, ale o ile ? ... o 100 - pozdro ;s
Palaldynowi bardzo duzo daje g bolt. Ja 1k ed rozwalalem (czasem xd) 1,1k rp ktory nie mial g bolta, a jak Aziel bot na Qlimaxa wrzucił g bolta i kaptur to eluwa dla mnie.
1k ed/ms z silver wanda w ludzi wali po 1,5k, a 1k rp z g bolta w ludzi wali po 3k jest to zdecydowana przesada, g bolta niby osłabili, ale o ile ? ... o 100 - pozdro ;s
Ogarnij ze 1k ed pizga 85% tego co pall sie vituje. ;c
Dαniel3k =)
20-08-2009, 17:36
1k rp bije z full eq, ze skillem 122 po 2,2k jeżeli posiadasz p arma... Jeżeli nie to 2,4k. Nie zmyślaj XD. Ty mniej bijesz z wanda, a patrz ile Ty bijesz z gran mas morta...
1k rp bije z full eq, ze skillem 122 po 2,2k jeżeli posiadasz p arma... Jeżeli nie to 2,4k. Nie zmyślaj XD. Ty mniej bijesz z wanda, a patrz ile Ty bijesz z gran mas morta...
Tyle wali z gran mas morta , a patrz ile ma hp.
Zreszta
Nie miałem żadnego bana za bota, a Ty?;>
Bo ile masz Adasika? :| pare dni.
Nemiksiol
20-08-2009, 17:42
Elite Knight
Elite Knight EvilUH 6738-9186
Elite Knighta Power Berserk 7152-8015
Master Sorcerer
Master Sorcerer Ultimate Healing 8585-10493
Master Sorcere Greater Ultimate Explosion 9973-11052
Elder Druid
Elder Druid Heal Friend 9434-9816
Elder Druid Imminent Death 9704-10782
Royal Palladyn
Royal Palaladyn Ultimate Healing 5764-7045
Royal Palladyn Strong Energy Berserk 7173-8326
Jak widzimy
Najmniej leczy sie palladyn od knighta o prawie 3 k
Od sorcerera o 3,5 k
od druida tez o prawie 3 k
Najmniej bije knight
Palladyn walnie 8300 a knight 8000
Sorcerer walnie 11000
Druid walnie 10700
Na Koniec
Ty uwarzasz ze 1200 palladyn umi sie wyvitac od 1700 sorca i ed + s wand
ja mam 1150 palladyna i nieumiem sie wywitac od 1300 sorca i ed + s wand
Wiec ja uwarzam ze palladyna by bylo trzeba ulepszyc bo to jest najgorsza z wszystkich PROFESJI
Dαniel3k =)
20-08-2009, 17:44
AFF. Na żadnym charze nie miałem bana za bota cwaniaku :] A Adasika mam 2 tygodnie :[ Nie moja wina że ktoś się zawsze ze mną chcę wymienić bo nie jestem thiefem(czyt. tobą).
rp ma vite dostosowaną do bicia 1 vs 1. I to powinno wystarczyć. A knight to w końcu czołg nie?
Up
A ja "uwarzam" że nie powinni ulepszać żadnej profesji... I dać nemiksowi za wbicie 1,1k lvla, słownik ; )
@2up.
hAhahahaa.
Stary, tutaj leze XD
Najlepsza profesje chcesz polepszac? To ze Ty nie umiesz grac, to nie znak ze pall jest chujowy. Nie wystarczy porownac ile ktos wali i sie uha, ale tez kto ile ma hp...
@up.
btw.
rp ma vite dostosowaną do bicia 1 vs 1. I to powinno wystarczyć. A knight to w końcu czołg nie?
Ty pojebany jestes? Na apo pizga Cie po 10 osob.
Piesku, kogo ojebalem? ; ]
hunterpalla na pande, a potem oddalem mu klapy. ;c
Nemiksiol
20-08-2009, 17:49
Palladyn jest slaba profesja bawilem sie kiedys z kumplem o 150 lvl wiekszym i nieumialem z nim wygrac a pvp mam dobre ..
Dαniel3k =)
20-08-2009, 17:50
Mnie może pizgać nawet 10 w tym jeden dobijacz czyli ty. Więc nie płacz że biją cie w 10 skoro sam tak robisz. Solo padasz i płaczesz że rp jest do dupy? Przykre.
W tym temacie nikt nic ciekawego już nie napisze, może go zamknijcie? Albo powarnujcie co niektóre osoby...
Nara "koksie pvp".
Tak mam 700 lvl, może pójdziesz na pvp... A nie sory to ty mając 1,1k lvl padałeś od 1035 rp :/
Nemiksiol
20-08-2009, 17:55
pff masz pewnie 700 lvl myslisz ze na forum napisze jakies glupoty to bedziesz kox ?? nie wlasnie ze nie ...
Paladyn Jest Doby tak został już zwalony przez g bolta zmniejszonego Skandal -,- vituje mało sie a ze 1200 rp uwali 1700 to pvp widac tego 1700
Gratzz -,-
NIE!
Kumpel Armii
20-08-2009, 20:11
TAK!
Dawno nie było updet'u dot. balansu profesji.
Co prawda nie jest on zły na 7.6, ale zawsze jakieś aktualizacje by się przydały.
Był bym za wprowadzeniem jakichś małych nowych nie dużo znaczących czarów.
silver ghostek
20-08-2009, 22:53
Elite Knight
Elite Knight EvilUH 6738-9186
Elite Knighta Power Berserk 7152-8015
Master Sorcerer
Master Sorcerer Ultimate Healing 8585-10493
Master Sorcere Greater Ultimate Explosion 9973-11052
Elder Druid
Elder Druid Heal Friend 9434-9816
Elder Druid Imminent Death 9704-10782
Royal Palladyn
Royal Palaladyn Ultimate Healing 5764-7045
Royal Palladyn Strong Energy Berserk 7173-8326
Jak widzimy
Najmniej leczy sie palladyn od knighta o prawie 3 k
Od sorcerera o 3,5 k
od druida tez o prawie 3 k
Najmniej bije knight
Palladyn walnie 8300 a knight 8000
Sorcerer walnie 11000
Druid walnie 10700
Na Koniec
Ty uwarzasz ze 1200 palladyn umi sie wyvitac od 1700 sorca i ed + s wand
ja mam 1150 palladyna i nieumiem sie wywitac od 1300 sorca i ed + s wand
Wiec ja uwarzam ze palladyna by bylo trzeba ulepszyc bo to jest najgorsza z wszystkich PROFESJI
No jak nie umiesz grac, to jest najgorsza...
Jak umiesz grac rp to zabijesz kazdego...
Gdy gralem Sendo zabilem Szymek knighta ktory mial 100 lvli wiecej.
Scix vs. Edzio - bylo 7:3 bodajze
@topic
Ms/ed wcale nie jest slaby...
Wielki Maras
21-08-2009, 00:59
Powiem tak chcesz isć na latwośc wybierz Palladyna
Chcesz być hardkorem weż coś innego niż palladyn:):):)
^Hmm^ o.O
21-08-2009, 02:27
nekmis nie napinaj sie tak bo Dani3lq ma Adasika nie 700lvl a 1400 ale chuj z nim.
powiem Ci jedno dowaliles z tym pvp. Ty masz jedno z gorszych na servie ahahah xD.
hmm 778 ed (ja) vs 758 rp wygralem luuzem na pvp + to ze pallek mial m ringi a ja nie. mysle ze jest wyrownanie tylko ze Ci co grac nie umia zawsze bd narzekac ;/
Dobra zamknijcie pyski........ Nemkis mam 1350msa jak 1kpall stoi w miejscu i daje vite to muszę walnąć hmm 7 hitów? A raczej palladyni uciekają. Dobra nie to nie :)
Nemiksiol
21-08-2009, 08:21
nekmis nie napinaj sie tak bo Dani3lq ma Adasika nie 700lvl a 1400 ale chuj z nim.
powiem Ci jedno dowaliles z tym pvp. Ty masz jedno z gorszych na servie ahahah xD.
hmm 778 ed (ja) vs 758 rp wygralem luuzem na pvp + to ze pallek mial m ringi a ja nie. mysle ze jest wyrownanie tylko ze Ci co grac nie umia zawsze bd narzekac ;/
no pvp napewno niemam jedno z gorszych na servie niewiedzialem ze ten jeden to adasik a z 300 + lvl wiecej jest lipa ;]
Dobra zamknijcie pyski........ Nemkis mam 1350msa jak 1kpall stoi w miejscu i daje vite to muszę walnąć hmm 7 hitów? A raczej palladyni uciekają. Dobra nie to nie :)
A co byś chcial ? PVP polega na tym że obaj uczestnicy biją czary. Jest exh~ i któryś nie uleczy się na czas i padnie :o
Edzio w ludzi bije ponad 11k
1500ek mógłby się wyuhać od 2250ed :)
@up
tylko że jest taki problem zanim ty mu walniesz te 7 hitów masz reda bo cie z bolta bije _._
Dżablona
21-08-2009, 09:30
@up
od kiedy knight ma bolta??
@topic
profesje są wyrównane tylko trzeba umieć grać
Jak ktos nie umie grac, to juz jego problem... Jak gralem, to mialem ch**owe PvP i co? Jak padlem, to nie plakalem tak jak ty teraz... Zakladalem SL'a i lecialem dalej ;o
Profesje sa dobrze zbalansowane, nie trzeba nic tutaj zmieniac... Jak masz problem, to kup sobie na allegro RP'ka :O
@top.
Nie.
@down.
Tak, gram pallkiem i co? Tzn. nie gram, bo wyje**ne mam na tibie :o Przestan juz plakac... Albo o, mam lepszy pomysl, kup sobie troche PvP na allegro ;o
Postac mam od 1-602 lvla ;o
@Dżablona
naucz sie czytac, tu mowa o pallku
@Up
Pewnie sam kupiles na allegro :(
@Zgredeq
***** kto mowil ze uwali? Mowie ze wyvituje się a to chyba róznica ;oo
@Nemiks
Ty to caly jestes zjebany, wiec wyjdz z tego forum xd
Wszyscy co sadza ze pallek jest dobry poprostu nim graja :(
Palladyn to jest słaba profesja ja mam 1100+ pallka i niepotrafie sie wy vitac od 1300 sorca a ty gadasz ze 1200 wy vita sie od 1700 pozdro palladyn jest słaby powinni go ulepszyc !
Czarodziej Xardax
21-08-2009, 10:45
To wszystko zalezy jak ms/ed potrafi grac, ja mam 540 rp, jak ed/ms potrafi grac to mnie czasami uwali chyba, a ja go nie zawsze bo np. caly czas sie vituje...
+ rp jest to ze na 1k lvlu duzo wali sie z g bolta...
- jest to ze sie malo vituje..
wiec sa + i - mi np. sie dobrze gra rp....
VergoniX
21-08-2009, 13:13
1200rpvs1200ms rp walnie 3 erexy i koniec.. z bolta wali po +2,7k i jak tu atakowac walni spama i lezysz sorc walnie 2 szybkie i juz musi przerywac atak zeby sie uleczyc..
Palladyn jest slaba profesja ja mam 1100++ rp i nieumie sie wy vitac do 1300 a jak ty potrafisz sie wy vitac od 1700 sorca 1200 pallkiem to musisz byc koxem
Ponczalo
21-08-2009, 15:10
Moim zdaniem jest wszytko dobrze ! Nic nie zmieniac !
Habemus Papam
21-08-2009, 18:30
Gram knightem 911lv, ale na lajcie rozkładam 1k rp, trudności mam 1.2k rp. Co do rp z botem, to są nie do ubicia, bo suwają + mana.
Ta.. jak Ty rozwalasz 1k rp 9oo ek'iem to ja jestem Benedykt XVI .. : x
@Toppic
Rp jest zdecydowanie za silny, zmniejszcie mu exure vite i bd ok. ; >
Mam 1090 rp Tan palladyn. Jak uciekam to wyuham sie od spamu 1220 ed + 1200 ek. (mystic healing i dark bartek). Ze spokoje moge bic 1600 ek (szymek knight). Jak uciekam jakos ma click to lord pih, adrian of sork nie ubija mnie za szybko.
Solo ms/ed
Benek przemek, maradona, shadow sorcerere czy jakos mu tak.
(benek mial m ringi pewnie bot na nie ale nic nie mowie)
A i mam zwykle eq: panda klapy. Bez seta i bolta.
Chyba pomoglem o dobrze odpowiedzialem i dobrze zrozumialem temat xd.
@Smaq
Jak tak rozwolasz takich rp, to napisz do mnie Tan Palladyn pojdziemy solo : ))).
Dodatkowo zostały wprowadzone pewne zmiany na ots.
1. Siła Golden Bolta, została minimalnie zmniejszona.
Palladyn jest dobry. Nic nie ruszajcie. Dobry jest balans profesji. Może dla sorka/druta dorobic jakies lepsze megamanasy. Ale poza tym jest OK.
dartchwawa
21-08-2009, 20:35
1200rpvs1200ms rp walnie 3 erexy i koniec.. z bolta wali po +2,7k i jak tu atakowac walni spama i lezysz sorc walnie 2 szybkie i juz musi przerywac atak zeby sie uleczyc..
zanim rp walnie 3 erexy to sorc walnie 2x 2 szybkie :\
według mnie temat nie ma sensu ... pall jest dobry ale nie zabije z łatwością 1.7ms'a bo nie wyrobi na jego spamie ... plx o nie zakładanie tematów nie mających zbytniego sensu ...
Dαniel3k =)
21-08-2009, 21:28
1600 rp nie wyuhuje się od mojego spamu+bron... A ja mam 1446. Więc pomyślcie, vita rp jest słaba ale jakby ją polepszyć to rp byłby nie do zabicia... Jest dobrze tak jak jest, nie płaczcie.
Marcelllo
21-08-2009, 21:33
Ja tam uważam, że teraz po zmniejszeniu siły g bolta jest git ;d 1,5k rp teraz się składa od 1,5k ek i czasem na odwrót więc all jest w należytym porządku :)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.