Zaloguj się

View Full Version : Dzia? potwory na stronce :)

Marcelllo
21-08-2009, 22:03
Myślę, że propozycja fajna i w miarę do wykonania ;) Co prawda sporo z nią roboty byłoby, ale czego się nie robi ^^ Santano podsunął mi, abym napisał to w propozycjach :o

Mianowicie chodzi o dodanie zakładki Potwory na stronie głównej servera. Nie byłoby to pisane przez gracza, lecz byłoby to przetwarzane ze skryptów przez kod php :o

Wyglądałoby to mniej więcej tak:
1. Potworki ładowały by się z listy monsters.xml
Kawałek dla przykładu jak to wygląda:

<?xml version="1.0"?>
<monsters>

<monster name="Amazon" file="amazon.xml" />
<monster name="Ancient Scarab" file="ancient scarab.xml" />
<monster name="Assassin" file="assassin.xml" />
<monster name="Badger" file="badger.xml" />
<monster name="Bandit" file="bandit.xml" />
<monster name="Banshee" file="banshee.xml" />
(...)
</monsters>

2. Byłaby to lista potworów na serverze. Po kliknięciu na daną nazwę pokazywałoby się nowe okno a w nim:
- wygląd (zamieniałoby nr outfitu na obrazek)
- hp - normalnie by zczytywało
- exp - oczywiste, że mnożyłoby x5 :)
- ataki maxymalne ;d - zczytywałoby ;)
- loot :
a) zamieniałoby z nr itemu na nazwę :)
b) pokazywałoby szanse na milion zabić (zczytywałoby)
c) ilość maxymalna (przy itemach policzalnych)

Jest to realne w wykonaniu, lecz nie umiem zbytnio pisać w php ;/ Tak bym napisał i dał gotowca, ale jakoś nie mogę złożyć tego do kupy ^^

silver ghostek
21-08-2009, 22:07
Ja wiem czy to takie potrzebne? Jest wiele innych rzeczy ktore by sie przydaly np. wyszukiwarka na 8.4 i ROX, ale niech bedzie. Jestem na tak. Moze i male lvl'e beda mialy co poczytac xd

Meen
21-08-2009, 22:11
http://php.net/simplexml

Dla Mortiisa 1h roboty ;)

Marcelllo
21-08-2009, 22:13
@up - Ja z tego nic nie czaje co tam pisze :D Więc wiesz.. Pobawić się mógłbym ale raczej nic z tego by nie wyszło ;)

@silver - było już o wyszukiwarce ale najprawdopodobniej nie współpracowałaby ona z serverem...

Valius
21-08-2009, 22:13
Zdam sie na Wicepsa bo on sie na tym zna i skoro to godzina roboty to Mortii moglby znalezc chwile na wprowadzenie tego i nie powiem ze mnie takze by sie to przydalo

Jestem na tak

Kumpel Armii
21-08-2009, 23:05
Oczywiście, że tak.
To powinno być już od początku APO.
Jest to bardziej potrzebne niż mapy.
Trzeba wiedziec co z czego leci.
Bo okazuje się, że na fansite różnych możemy więcej się dowiedzieć ...

Roxinna13
22-08-2009, 06:26
jestem jak najbardziej na tak, przydało by sie takie coś/ pozatym jak to godzina roboty lub troszke więcej to juz można by było zacząć działac. :D

M4A1
22-08-2009, 06:36
Tak to jest bardzo dobry pomysł i mysle ze powninien wejsc w rzycie APO powinno tez pisac w tym dziale ile potwor ma hp ile daje expa i co z niego leci JESTEM NA TAK

Marcelllo
22-08-2009, 08:08
@up - naucz się czytać PLAX... Napisane masz wszystko -.- HP, EXP i LOOT!!

@Roxinna13 - jakbym to potrafił zrobić (pewnie zajęłoby mi to ze 2 dni jak nie więcej :D) to bym już to zrobił... Ale z php jestem jak na razie noga :s

DannRook
22-08-2009, 08:40
Tak, ale najlepiej od Dragona wzwyż bo tych noob potworów jest aż zanadto, co spowolniło by ładowanie strony, a i tak na starszych komputerach łąduje się niemiłosiernie długo :p

Senshi
22-08-2009, 08:40
jestem na TAK mam nadzieje ze to lepiej bedzie wygladalo niz na stronce pomocniczej APO i bez błedów z tego co widzialem i wiem duzo ludzi expi na queenach i FW a nawet nie wiadomo co z nich leci... mam nadzieje ze ten pomysl bedzie zrealizowany

Ero Senin
22-08-2009, 09:04
Oczywiście że jestem na TAK : D

Alvaster
22-08-2009, 09:58
Jestem na Tak.Ale narazie niech zrobią wyszukiwarkę na ROX i 8.42 ,listę zbanowanych na tych serwerach,listę online oraz namelocks.Myślę ze wyszukiwarka itd jest bardziej potrzebna niż dział potwory.:D

Wielki Maras
22-08-2009, 10:02
Super mogli by dodać to co wymieniłes było by super:D:D:D
Ale czy im chce sie to zrobić???

Pampalini
22-08-2009, 10:46
Pomysł w miarę dobry, moim zdaniem mortiisowi nie będzie się chciało tego robić bo zapewne ma ważniejsze sprawy na głowie niż dział potworków na stronce apo.
Przydała by się osoba typu Wiceps która zrobiła by to ..
Więc jestem na tak.

Zgredeq
22-08-2009, 10:54
Dobry pomysł , wiadome by było ile HP maja potwory które walimy typu omen ,master atmo itp TAK

Bysio
22-08-2009, 11:11
Pomysł może być. Wiele osób by na tym skorzystało. Jak im sie zechce mogli by to wprowadzić ;]

Bondi
23-08-2009, 14:59
100% odpowiedzi na tak - to chyba o czymś świadczy. Oczywiście jestem za wprowadzeniem tego, z pewności by się nie tylko przydało, ale urozmaiciłoby nawet stronę ;)

>>Vegos<<
23-08-2009, 19:50
Tak, Tak, Tak, Tak i TAK !!!!!!!!!
Bo każdy jest na tak !!!!

Santano
24-08-2009, 20:18
Być może napisanie skryptu nie byłoby problemem, ale po co ujawniać graczom, jakie przedmioty wypadają z danych potworów, ile dokładnie dany potwór ma hp, ile daje punktów doświadczenia?

Są potwory, które raz, lub dwa razy wystąpiły na najeździe. Nie jest znany ich loot, liczba hp, itd.. Dlaczego mamy psuć wam niespodziankę i zamieszczać te informacje na stronie?

Co do potworów mających stały respawn:
Ich opisy są na fansite'ach i tam moim zdaniem powinny pozostać.
Poza tym większość osób wie, jakie są statystyki danego potwora.

Marcelllo
24-08-2009, 20:26
@Santano - powiem tyle -.- Co za problem nie dodawać na stronie potworów najazdowych? Po prostu, jest lista potworów, które występują na mapie, i z tej oto listy skrypt sczytuje informacje.... Kto Ci każe ją aktualizować od razu przy updacie? Można dać do Devil Atoma na mainie, te które zostały sporo razy ubite...

PS. Fansite są głupie i mają 50% błędnych informacji lub nie pełny loot ;)

silver ghostek
24-08-2009, 20:41
Być może napisanie skryptu nie byłoby problemem, ale po co ujawniać graczom, jakie przedmioty wypadają z danych potworów, ile dokładnie dany potwór ma hp, ile daje punktów doświadczenia?

Są potwory, które raz, lub dwa razy wystąpiły na najeździe. Nie jest znany ich loot, liczba hp, itd.. Dlaczego mamy psuć wam niespodziankę i zamieszczać te informacje na stronie?

Co do potworów mających stały respawn:
Ich opisy są na fansite'ach i tam moim zdaniem powinny pozostać.
Poza tym większość osób wie, jakie są statystyki danego potwora.
No tak... z fansite'ow mozna sie dowiedziec wielu ciekawych rzeczy np. ze z mistic scaraba leca dsl i g axe... i ze za flubbera i urge jest tyle expa co za msc

Hexolic
24-08-2009, 21:31
Przydało by się takie coś xD Jak ktoś nie zna loota to wystarczy, że wejdzie na stronke i już ma :p