PDA

View Full Version : Nowy potwór na rook? ;o

Marcelllo
23-08-2009, 18:33
Mianowicie dziś wystąpił lekki błąd i po restarcie servera wszystkie demon lordy stały się demon lord rookerami. Po drobnej rozmowie dowiedzieliśmy się, że to tylko test... :(

I dlatego pragnę odświeżyć część mojego poprzedniego tematu, który Tygrys zaakceptował, jednak całkowicie mieszając szyki :D

Chcieliśmy bowiem coś dla tych, którzy już nie grają, bo albo nie ma gdzie expić albo został jedyny cel dsm i sl który jest bardzo odległy. Chodzi tu o przedział 160-190 lvl...

Moja propozycja jest taka:
1) Nowy potwór
166 LvL Respy Dark Knightów
Dark Knight - byłby to potwór, który zadawałby obrażenia takie jak black knight, ale miałby 10000hp i dawałby 35000 expa :) Wygląd czarnego krasnala :D Jest to mniej opłacalny exp niż na bk czy dark lordach, ale za to loot byłby taki:
- 1-10 platinum coins <- ważna jest ta 1 że od 1 platynki, a nie tak jak dl od 0...
- knight axe - szanse tak jak z bk
- knight armor - szanse tak jak z bk
- knight legs - szanse tak jak z dl
- aol - szanse tak jak z dl
- warrior helmet - szanse tak jak z dl
- royal helmet - szanse tak jak z dragon lorda Nie przybędzie ich zbyt dużo, ponieważ dragon lorda szybciej się tłucze 10x szybciej niż tego nowego potworka = 10x mniejszy loot niż z dragon lorda :D
- bohy - szanse jak z bk
- steel boots - szanse jak na tower shield z dragon lorda Przedmiot ten w tej chwili JUŻ WYPADA z Behemotha
- golden backpack, a w nim: 1-10 burst arrows, 1-10 power bolts, 1-30 bolts, 1-40 arrows, 1-25 small stones, 1-3 small emerald, 1-3 small amethyst, 1-3 small sapphire, 1-3 small diamond, 1-3 small ruby, 1-5 poison arrows,
- bright sword - szanse jak na dsm z demon rookera Przedmiot ten jest dostępny z questu, lecz nie leci jeszcze z niczego.
- ice rapier - szanse jak z vampira
- crown shield - szanse jak z dark lorda
- 0-3 candy canes - szansa 1 na milion ^^ Tak żeby był rare item ^^
- crown armor - szanse jak na broszkę z apo :D
- dragon lance - 2x częściej niż z bk
- giant sword - często jak z demon rookera
- fire axe - tak jak wyżej

Myślę, że potworek ten i tak przyniesie waste ^^

Respawn byłby taki jak kingów w większości miast na mainie - tj. po 2 na respie, 3-4 respy co 1-2 minuty

Dostęp ten mógłby być dopiero po ukończeniu jakiegoś długiego questu z misjami (typu Queen Quest/Winged Helmet) Z tym, że zamiast mls można dać gs (leci on z Behemotha, Demon Rookera oraz można go zdobyć z questa od 125 lvl'a), zamiast orshabaali w labiryncie dać bk lub ewentualnie dark lordy no a reszta to sobie może być... ;d Oczywiście chodzi tu trochę o bieganie po NPC itd... Można też zrobić, że trzeba jakiś item co leci rzadko z jakiegoś potworka zanieść do odpowiedniego NPC... Ważne, żeby było jakieś zajęcie w tym przedziale LVL'owym...

No to głosujemy :)

Edit : Srry za vampkę, to była stara wersja skopiowana z posta wcześniejszego ;o

Korupcjonista: Twój głos będzie pewnie podobny do Kapitana Alkohola ale i tak 2 głosy zbyt dużo nie zdziałają ;o

[.l.]Korupcjonista
23-08-2009, 18:42
- vampire shield - szanse jak z vampira

Ta? Czyli szanse równe 0 : )

Jestem na nie, rook to rook i ssijcie pałkę : *

Taki se pazdzioszek
23-08-2009, 18:57
Jestem na nie, update rook było pare dni temu. Czas na main.
Tego potwora mogą dodać za miesiąc...

Zgredeq
23-08-2009, 18:59
Chodz nie gram na roku ale to zajebisty pomysł , gdybym grał to by było zajebiscie rok robi sie coraz lepszy a main do dupy nie ma gdzie expic ;/

Marcelllo
23-08-2009, 19:01
@Pazdzioszek - Czy ja piszę, że to ma być koniecznie wprowadzone w tej chwili?
PS. Jak się dowiedziałem z nieoficjalnych źródeł to taki potwór może być zrobiony przez np. Santano lub kogoś, a ekipa dalej może robić maina w tym czasie... ;d

Jakby był za miesiąc to tak?

@topic - ('.^)\/,, czy jakoś tak - głos bez uzasadnienia... W tej chwili nie ważny ;o

@edit: w sumie:
Uzasadnienie rook to rook to nie uzasadnienie więc też się nie powinno liczyć...
Tak samo jakbym napisał w temacie o loocie np. Undead Mastaha - ma chujowy loot i w ogóle a bym napisał Nie, bo Undead Mastah to Undead Mastah... Co to ma do rzeczy? Nic ;o Więc uważam głos Korupcjonisty za nie ważny, dopóki nie znajdzie porządnego uzasadnienia :)

Nabijacz Postow
23-08-2009, 19:01
. Czas na main.

Płaczesz bo main nic nie dostal :< Zawsze main cos dostawal, a rook nic, wiec sie przymnknij
@topic
Signed na 3k%

H5N1
23-08-2009, 19:14
Kiedy na mainie powstało Cod, my dostalismy jedynie spidera.
Kiedy powstał quest na kaptur to absolutnie nic.

Teraz jest popyt na rook'a.
Widzę, że coraz więcej ludzi gra :D
Podoba mi się to.
Więc poparłem propozycję! xD

>>Vegos<<
23-08-2009, 19:19

Racja...
A po 2:
Nie róbmy z rooka na maina. Teraz może main a nie rook ? eh ?

@Top.
Obojętnie, jak zrobią coś na mainie to - dopiero rook :>

Techniks
23-08-2009, 19:29

Zgadzam się.
#Topic
Widać Tygrys trzyma sie swojego zdania ,że nie doda już nic na rook...
Jestem na nie ,może teraz czas na main?
#Down
Wypowiedział ,dlatego parę osób takich jak hedson czy tigereczka przestały grać =.=.

Marcelllo
23-08-2009, 20:01
@up - widać, że nie trzyma się owego zdania bo go pewnie nie wypowiedział ;) Jakbyś nie zauważył kilka rzeczy dodał ;o

@topic- jak na razie tylko 2 głosy są na nie - reszta nie ważne z powodu braku uzasadnienia!!

Co do maina to o wiele więcej zawsze dostawał ;o Był kiedyś wielki update city w 3 fazach i wtedy rook też nic nie dostał :( A teraz jak dostał jako pierwszy to już płaczecie... Dostaniecie coś na main, nie płaczcie... Wszystko będzie w swoim czasie. To nie ma być dyskusja o ostatnim updacie tylko o propozycji -.-

Bondi
23-08-2009, 20:55
Oczywiście, że tak! I to, żeby tam się dostać wymaga questu bardzo mi się podoba. Nareszcie byłoby coś co wymagałoby poświęcenia ( :

Ktoś II
23-08-2009, 21:22
Nie!
Moim zdaniem błędem było wprowadzenie dragona na rookgard!!!!
Rook to rook i jest po to żeby wbić 15 lvl i iść na main!
Zauważcie, że rookgard powoli staje się taki jak main, tylko nie można bić z czarów.

Adobe Man
23-08-2009, 21:40
Taa i to bedzie potworek, z którego wypadają all rare na rook? Może jeszcze dodać wszystkie nagrody z anni rook. A i zapomniales o darmarian waraxe -.- NIE!

Poleq
23-08-2009, 22:12
***** czy was pojebalo ? Porownujecie rooka do maina? na rooku i tak jest w chuj duzo rzeczy ktorych nie powinno tam byc wiec stfu ; x

Jestem na nie. Pomysl glupi jak dragi na rooku.

Tygrys
24-08-2009, 09:20
Niestety, ale jak na razie na Rooku nic nowego nie powstanie i nie wiem czy w ogóle jeszcze coś powstanie. Rook i tak już na prawdę dużo dostał. Chcesz być "rookstayerem"? Ok - musisz się pomęczyć, nie ma tak łatwo. A przy najmniej nie powinno być łatwo...

Tak jak ktoś up napisał, robimy z Rooka drugi main. Nie powinno tak być, no ale jest. Cóż, mi się osobiście Rook teraz podoba, jest ok. Ale co rusz ulepszanie go, dodawanie nowych rzeczy itp. - nie jest rozwiązaniem dobrym.

Czas na main...

Propozycja odrzucona!

Bysio
24-08-2009, 09:21
@ Poleq

Nie grasz na rooku to się nie wypowiadaj.

@ topic
Oczywiście jestem na tak uważam że to niezły pomysł ;]