View Full Version : Propozycja co do cen itemów...
Marcelllo
25-08-2009, 20:47
Mam propozycję jak zapewnić wyższe ceny itemów :) A nawet 2.
Jedna jest taka jak zwykle : Dodanie NPC skupującego klapki itp.
Jednak bardziej interesująca jest ta druga gdyż nie będzie ona ustalała żadnej granicy cenowej. Mianowicie jest taka aby zrobić quest w którym trzeba oddać 1 broszkę, 2 bh, 3 pary klapek, 4 pandemki, 5 c arrow i 6 softów :) Nagroda do ustalenia lecz nie żaden śmieć... Zagwarantowałoby to, że ceny by się podniosły, gdyż większość h lvli od razu kupiłaby te itemy do questów. Wystarczyłoby kilka dni, a h lvl'e wykupiłyby dużą część itemów a Ci którym zostały wyżej wymienione itemy sprzedawaliby po wyższych cenach bo high levele sami by je proponowali w desperacji, by ukończyć questa ;)
Moim zdaniem dobry pomysł.
Ciekawe, czy Ekipa APO tu chociażby zajrzy.
#edit
Bardziej podoba mi się ta 2 opcja.
A według mnie wystarczy NPC skupujący itemy, który ma na cod napisane od ostatniego update 'Zaraz wracam...' :o
pogromcaszczurow II
25-08-2009, 21:11
Bardzo dobry pomysł, popieram :)
Szybko ceny by spadły, bo byłoby coraz mniej itemów, każdy by kupował, ceny by gwałtownie i parokrotnie nawet wzrosły :)
A ja jestem na nie. Chcesz npc skupującego Pandemki, BH i Klapki? Idz na mazurski, tam taki npc jest. BTW, ten NPC i tak nie zmieni cen. Wzrośnie tylko kasa na serwerze, czego Mortiis tak nie lubi :d
Kornas Pall.
25-08-2009, 21:51
Druga propozycja mi się podoba . Ceny tych items znacznie podniosą się ;D
Mortarius
25-08-2009, 21:54
Bardzo dobrze przemyślany pomysł.Jak widze wszyscy głosują za wprowadzeniem owej propozycji : p Teraz trzymajmy kciuki za Mortiisa żeby zobaczył ten temat : D
Pampalini
25-08-2009, 22:00
Były już takie tematy widać że opcja szukaj boli użytkowników forum.
Kasy jest jak brudu na serverze ale npc by się przydał żeby ceny za klapki etc się utrzymywały.
Co do 2 propozycji można tak zrobić :D i dać nagrodę taką jak na 8.42/rox od 400 lvla xD 1gp co znacznie by zmiejszyło ilość kasy na apo xD
Ale jestem na tak i popieram ten pomysł !!
TRZEBA COŚ Z TYM ZROBIĆ ŻEBY CENY RARE ITEMÓW NIE SPADAŁY W DÓŁ !
Ero Senin
25-08-2009, 22:32
zmieni ceny bo jak npc kupi za 20kcc klapy to wiadome ze innemu graczowi nie sellniesz za 16...
Dobry pomysł , jestem na tak : d
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Jeśli chodzi o pierwszą propozycję, to nie bardzo... No ale druga, to już inna sprawa. Dobra propozycja, podoba mi się :>
Zawsze to coś nowego, innego niż kolejny NPC skupujący itemy.
Myślę, że coś na podobnej zasadzie może zostać wprowadzone, przy najbliższym update 7.6 main.
Propozycja przyjęta!
Widzę tu tylko plusa że itemki podrożeją a ten quest to by był dziwny tylko dać i otrzymać nagrodę, lepiej taki do pomyślenia.
Jeśli chodzi o pierwszą propozycję, to nie bardzo...
dlaczego? ceny itemów spadają drastycznie w dół, powinien powstać długi, bardzo trudny quest od ~1500 levela na dostęp do nowego npc u którego można by było sprzedawać elven armory, elven legi, dragon scale helmety, softy, wingedy, p armory, bh, klapki, broszki, s armory, msh, s legi, m mace, silver wandy, g bolty itd. Coś podobnego do djiinów na rl, sprzedając winged helmety nie możesz sprzedawać softów, sprzedając broszkę nie możesz sprzedawać s seta.
@topic
1 pomysł lepszy, ale 2 też może być.
>>Vegos<<
26-08-2009, 22:36
Mi osobiście się podoba 1 i 2 propozycja, więc wprowadźcie !
pierwsza propozycja TAK
druga nie czemu - taki 2k lvl kupi sobie z 20 klapek i zrobi na ty taki biznes ;/ a po drugie to nie realne zeby kazdy mogł wykonac taki quest (wiadomo ze tylko ten quest zrobia teraz same 1.5 k lvl ( tylko jedna osoba zzrobi ten quest na 6 osob )
Selinara
26-08-2009, 23:10
Jak najbardziej, ale bez przesady....
A mi bardziej podoba się propozycja 1 ...
Dlaczego nie 2 ????
Poniewarz wszystkie h lvl wykuoiły by te itemy , a co z małymi lvl ??? Loot teraz cięńki ,małym lvl trudno uzbierać kasy na lepsze itemki z takimi cenami , a co dopiero , gdy h lvl zaczną płaćić fortuny za te itemy i wszystkie będą wykupywać
Habemus Papam
29-08-2009, 21:59
all ok, ale ilość softów i c arrow mogłyby być nieco wyższe np. 8 c arrowów i 10 par softów oraz dodać 6 wingetów, tak to widzę xd
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.