PDA

View Full Version : [All Serwy] Auto najazdy.

Dedax's będzie grzeczny
26-08-2009, 13:06
elosza bambosza

proponuje żeby ekipa zrobiła coś takiego jak auto najazd, zrobiło by sie np. 10 skryptów najazdów ( rożne rozmieszczenie potworów) i serwer w określonej godzinie losowo wybierał by skrypt. Dlaczego? otóż że teraz przez jakieś 1-2 miechy będą najazdy żeby zwabić graczy, a potem znów zapomną o serwie, oczywiście tych skryptów może nie być 10, ale np. 20-30, proponuje dodać komendę "/pos" co by wypisywało położenie gracza i gracz proponował by gdzie i jakie potwory postawić, i wtedy o wiele łatwiej będzie tworzenie skryptów. :)

#jank
nic trudnego :)

.Gonzalo.
26-08-2009, 13:13
Oczywiście jestem na tak :):):):):):):):):)

Janq18
26-08-2009, 13:15
Napisz skrypt i daj znać...

Pomysł wiadomo dobry ale wątpię czy wejdzie w życie...

Pampalini
26-08-2009, 13:34
Napisanie takiego skryptu jest banalnie proste, jeśli tygrys chce mogę mu takiego skrypta zrobić. Auto najazdy były by znakomitym sposobem na nowych graczy !! były by one jak i dla h lvli jak i dla low leveli(żeby nie byli karani tym ze mają małe lvle)

Jestem na tak, trzeba poczekać na to co napisze Tygrys.

Devixx
26-08-2009, 15:20
Dedax nie spodziewalem sie tak powaznego i madrego tematu z Twojej strony! Oczywiscie Cie popieram moja dupodajko <3

SaSa
26-08-2009, 15:25
Takkkkk jestem na tak mimo iż nie gram z tą propozycją jestem na tak i zawszę będę na tak :) =[ xD

Zrazik
26-08-2009, 15:29
Tak Tak Tak !!
Pomysł świetny !!

czekamy na odp ekipy apo

Santano
26-08-2009, 15:39
Być może stworzenie skryptu nie jest trudne.. ale pamiętajcie, iż system najazdów wykona tylko polecenia napisane wcześniej..
Nie będzie się on automatycznie przystosowywał do ilości graczy obecnych na najeździe, ani do sytuacji która występuje.
Na przykład, kiedy pod bramą biegają dwa Apocalypto system stworzyłby kolejne.. Problematyczne mogłoby być zabicie ich..
Również przy zbyt małej liczbie potworów musielibyście czekać na zrespienie się kolejnych..

Mam czas, ataki będę przeprowadzał na wszystkich serwerach... Nie rozumiem, do czego są wam potrzebne najazdy automatyczne.

Meen
26-08-2009, 15:49
Być może stworzenie skryptu nie jest trudne.. ale pamiętajcie, iż system najazdów wykona tylko polecenia napisane wcześniej..
Nie będzie się on automatycznie przystosowywał do ilości graczy obecnych na najeździe, ani do sytuacji która występuje.
Na przykład, kiedy pod bramą biegają dwa Apocalypto system stworzyłby kolejne.. Problematyczne mogłoby być zabicie ich..
Również przy zbyt małej liczbie potworów musielibyście czekać na zrespienie się kolejnych..

Mam czas, ataki będę przeprowadzał na wszystkich serwerach... Nie rozumiem, do czego są wam potrzebne najazdy automatyczne.

A zrobisz dzisiaj na rooku atak? xd

@topic
Zaznaczyłem Tak, ale jak Santano napisał. Nie byłby udany taki atak.

Assiekk
26-08-2009, 15:54
TAK .

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

maro222
26-08-2009, 18:17
Wcześniej też dałem taki pomysł z automatycznymi najazdami i jest on nadal gdzieś w propozycjach niestety nie rozważony :)

I myślę , że tym razem ta propozycja także nie wejdzie w życie.
A jeśli chodzi o sam pomysł to popieram :)

Mrozek
26-08-2009, 18:17
Santano ale Ty nie możesz być w grze 24/7
Skrypt do napisania bardzo łatwy.
Raidy nic trudnego.
Tylko po części Santano ma rację. Biegają 2 Apo, a skrypt tworzy kolejne. Choć z drugiej strony przynajmniej nie było by tak łatwo

Jestem na:

TAK

Kumpel Armii
26-08-2009, 18:25
Zaznaczyłem NIE
Coś takiego przydało by się na 8.42 i ROX (Main i Rook).
Ale na 7.6 ataki powinny być robione jak dotychczas. Zwłaszcza, że ostatnio są często.

Duff
26-08-2009, 21:43
Szczerze? Sram na najazdy. Malo kiedy w nich uczestnicze. Wole w 100% pekowanie niz najazda bo i tak zawsze do lota przywiesza sie jakies pieski. Chyba ze dodac skrypt ze kto dostal najwiecej expa dostaje lota :)

Action Mann
26-08-2009, 21:48
Nie wiem czy byłby to taki dobry pomysł. Mogło by być dużo bugów, zreszta nawet na dzisiejszym najadzie co chwila miałem bug'a. Ale jeśli działało by to poprawnie-czemu nie. Jestem na tak.

Delta
26-08-2009, 21:58
Zgadzam sie ale najazdy dla h lvl i lov musialy by byc w tym samym czasie bo h lvl zabijaja... lov lvl potworki xd :(

Mc Maciek
26-08-2009, 22:06
A ja jestem na nie - a dlaczego? Ponieważ nad takim najazdem zawsze musi czuwać jakiś GM. Nigdy nie wiadomo co się stanie, więc po co automatyczny najazd, skoro musi być przy nim GM, który w tym samym czasie mógłby zrobić ów najazd ręcznie?

Z tego co się orientuję, to Santano robi fajne najazdy i z tego co tutaj napisał, to ma na to czas. I niech tak zostanie :]

Own3dd
26-08-2009, 22:22
Dokładnie, Mc Maćku, Santano robi bardzo fajne najazdy :]
#topic
Moim zdaniem nie jest to zbytnio potrzebne, bo sami GM'owie robią najazdy tak często, jak mogą. Jeśli Ekipa APO zrobi taki skrypt, to będzie, jeśli nie - to nie.

Zgredeq
26-08-2009, 23:34
elosza bambosza

proponuje żeby ekipa zrobiła coś takiego jak auto najazd, zrobiło by sie np. 10 skryptów najazdów ( rożne rozmieszczenie potworów) i serwer w określonej godzinie losowo wybierał by skrypt. Dlaczego? otóż że teraz przez jakieś 1-2 miechy będą najazdy żeby zwabić graczy, a potem znów zapomną o serwie, oczywiście tych skryptów może nie być 10, ale np. 20-30, proponuje dodać komendę "/pos" co by wypisywało położenie gracza i gracz proponował by gdzie i jakie potwory postawić, i wtedy o wiele łatwiej będzie tworzenie skryptów. :)

#jank
nic trudnego :)

Po co Zwabiac Graczy ??? tak dużo gra a mało respów -,- , nic nie rób z apo gno**** wpierw niech update bedzie a potem nad takim czymś mysleĆ można NIE NIE NIE!

Marcelllo
27-08-2009, 09:57
Nie bo będzie zbyt głupie to... Najazdy będą się powtarzać...

Zezikan
27-08-2009, 11:49
Automatyczne najazdy Ehh to tylko na servie 8.42 ale nie na ROX ...

Mogło by być coś w stylu jak na rl Tibi że w danym miejscu będzie Orsz czy Feru czy inny postwór ... Czy Plaga Cyców w danym mieście to by było ciekawe :p

Co Do najazdów na 7.6 To one powinny być przemyślane. Santano wykonuje niezłą robotę ale takie 200-600 lvl nie mają praktycznie roboty na tych najazdach bo przez 5-7 min sa jakies Kingi Bally czy mystice a potem Glacki Apo FW itp...

Powinno być tak że najazdy powinny być robione np na exp Kingi itp a na ank coś innego w jednym czasie choć to bardzo trudne ;/ ale może ktoś się by podoił
tego ryzyka i zrobił hehe :D

Adi Knajcik
27-08-2009, 12:08
Jezeli Santano ma czas to takowe najazdy nie sa potrzebne. Z tego co ja wiem robi je codziennie i sa fajne (dostosowane do liczby graczy itd.).

Jestem na Nie ;D