Zaloguj się

View Full Version : Wywiad z Mejgerem by Bondi

Bondi
27-08-2009, 20:17
Wywiad z Mejgerem by Bondi

1.1 Rl życie

Cześć mogę przeprowadzić z Tobą wywiad? (pytanie retoryczne : d)

Spierdalaj.

Dobra powiedz nam coś o sobie ile masz lat, Twoje imię i skąd jesteś.

Zgodnie z kalendarzem Czerwców, w czerwcu osiągnąłem wiek uprawniający mnie do brania udziału w publicznych wyborach w kraju, którego jestem obywatelem, tj. w Polsce. Obecnie zamieszkuje region południowo-wschodni, województwo lubelskie, powiat zamojski, gmina Zamość, Zamość. Matka ochrzciła mnie imieniem Mateusz, a ojciec Krzysztof, a urodziłem się w Warszawie, w dzielnicy zwanej Bródno.

Zostańmy dłużej przy rl życiu. Do której klasy idziesz po wakacjach?

Będzie to trzecia klasa Liceum Ogólnokształcącego, zatem maturalna ...

Jaki profil i co zamierzasz zdawać na maturze?

Zamierzam zdawać WoS, Historię i Polski

A na jakim profilu jesteś?

Hmm, nie wiem? U mnie w liceum każdy dobiera sobie przedmioty według upodobania. Po pierwszej klasie nikt nie ma obowiązku uczyć się przedmiotów, których nie chce zdawać na maturze.

Masz jakieś plany co do dalszej nauki?

Jeszcze nie wybrałem dokładnie, ale pewnie będę studiować prawo i skończe jak rodzice - w jakiejś kancelarii, choć od niedawna czuję chęć studiowania dziennikarstwa i pracowania np. w jakimś radiu.

Czujesz, że masz do tego żyłkę?

W rodzinie, gdzie 75% po studiach skończyło prawo to chyba nie mam wyboru ... Z jednej strony to taka 'tradycja' a z drugiej nacisk rodziców.

Sugerujesz, że rodzice nie daliby Ci własnego wyboru co do przyszłości?

W pewnym sensie tak, bo od początku mojej nauki nikt nie zmuszał mnie do uczenia się przedmiotów ścisłych, wiesz o co chodzi. Po prostu moi rodzice bardziej zwracali uwagę na przedmioty, które oni sami wybrali.

A tak szczerze chciałbyś kontynuować tą `tradycję` czy masz to w dupie?

Szczerze to mam na to wyjebane i jak poczuje jakiś impuls, to zacznę studiować cokolwiek zechce, choć wiem, że przedmioty ścisłe mi nie dają takiej szansy :)

Ale jednak dziennikarstwo Cię najbardziej interesuje?

W pewnym sensie tak, ale nie bez powodu podałem to radio, chce być tam gdzie muzyka!

Do muzyki przejdziemy nieco później : P Masz rodzeństwo?

Mam starszą siostrę, ale widzę ją tylko na święta, ew. czasem na wakacje.

Pracuje poza domem?

Nie, studiuje w Anglii prawo międzynarodowe

Nie tęsknisz? : P

Nienawidzę jej!

Dlaczego? XD

Jak byłem mały, to kiedyś musiałem jej oddać swoje łóżko :/

No nie mów, że spałeś na podłodze XDDDDD

Spałem na materacu takim dmuchanym ... Był tak niewygodny, że w nocy obciąłem jej włosy :/

Teraz mówisz serio czy sobie jaja robisz? XDD

Mama musiała kupić jej perukę, a ja dostałem szlaban na 2 tygodnie ... Mówię serio.

Ile miałeś wtedy lat? XDDDD

Hmm czekaj, to było jak jeszcze mieszkaliśmy w Warszawie, coś koło 11-12.

To było tak, że chciałem aby rodzice kupili mi nowe łóżko, gdy pojechaliśmy z rodzicami je wybrać ona zaprosiła swoje koleżanki i rozjebały jej łóżko, do tej pory nie wiem w jaki sposób ... I musiałem jej oddać swoje nowe, a mi został stary materac dmuchany na którym spałem już ze 4 miesiące ... Od tamtej pory się nienawidzimy ;)

Ale życzenia na święta sobie składacie? XD

Przy łamaniu się opłatkiem, zazwyczaj pada coś w stylu "udław się", "a żeby ci ten opłatek biegunkę spowodował"

Ale jest to całkiem serio czy w formie żartów?

Kiedyś na serio, teraz już oboje jesteśmy dorośli więc to bardziej w formie żartów, ale to nie zmienia faktu, że się szczerze nie lubimy.

Skoro już zacząłeś ten temat. Wierzysz w Boga?

Tak, jestem katolikiem, co niedziele chodzę do Kościoła i absolutnie nie widzę w tym nic złego.

Większość społeczności APO twierdzi, że nie ma takiego czegoś jak Bóg i ma wszystko w dupie. Co o nich sądzisz?

Gardzę takimi ludźmi, mają szczęście, że nie jestem muzułmaninem, bo zdarzyłby się SZAHID!!

Byłeś za młodych czasów ministrantem? :D

Nie, choć kiedyś miałem taki zamiar.

Interesujesz się polityką?

Na tyle, na ile powinien się interesować obywatel tego kraju, choć nie przywiązuje do tego jakieś większej wagi.

Masz jakąś partię za którą oddałbyś swój bezcenny głos?

Prawdopodobnie głosowałbym na PSL, ich polityka pasuje mi chyba najbardziej.

Wielu ludzi nie decyduje się na pójście do urny wyborczej w szelaki sposób się tłumacząc, a Ty głosowałeś podczas wyborów do Europarlamentu? : P

Nie miałem wtedy jeszcze dowodu osobistego, więc nie. A gdy nie wiemy na kogo głosować, to powinniśmy oddać głos choćby ze względu na to, żeby nie dopuścić do władzy kogoś, kogo nie chcielibyśmy tam widzieć.
Inaczej idź zagłosuj, aby twój wróg nie dostał władzy.
Wróg oczywiście w przenośni :)

A ja słyszałem fajne inne zdanko: idź zagłosować, bo jak nie zagłosujesz nie będzie mógł narzekać, a fajnie jest czasem ponarzekać. Ale to już taka mała dygresja. Temat rl życia skończmy pytaniem czy tolerujesz związki homoseksualne.

Jestem homofobem, mam nadzieję, że to wystarczy.

Bondi
27-08-2009, 22:51
1.1 Muzyka

Dobra pogadajmy teraz o tym co każdy lubi - muzyka : ) Zacznijmy od najważniejszego - Twój ulubiony styl.

Bez wątpienia hip hop. Nie zamienie go na żaden inny.

Co Cię tak w nim urzeka?

Przesłanie. Według mnie żadna muzyka nie potrafi tego przekazać w taki sposób, żeby słuchacz zrozumiał, że tyczy się to również jego.

Od kiedy słuchasz tego stylu?

Mogę śmiało powiedzieć, że wychowałem się na hip hopie, oczywiście jako małe dziecko słuchałem Smerfnych Hitów etc.
Moja przygoda z hip hopem zaczęła się z tego co pamiętam, zaraz po komunii
Siostra kupiła mi jako prezent walkmena, ale nie miałem czego słuchać, a wtedy hip hop 'był na topie', jarałem się jakimiś hiphopolo, potem brat pokazał mi prawdziwy hip hop

Rozumiem, że wychowywałeś się w Warszawie. Przez wielu ludzi to miasto jest uważane `stolicą` polskiego hip hopu, wszak wywodzi się stamtąd wieli dobrych grup hip hopowych. Czy to miało jakiś wpływ na Ciebie?

W tamtych czasach bez wątpienia to miało na mnie wielki wpływ, Molesta, WFD, tego nie mogłeś nie znać.
Moi koledzy z klasy słuchali Britney Spears, ja w tym czasie sprawdzałem co hip hop może mi dać.

Nie wiem jak jest na blokowiskach w Warszawie, ale czy tam bloki faktycznie żyją hip hopem?

Obecnie w Wawie bywam tylko na wakacjach, przez max tydzień, ale faktycznie, idąc w blokowiska widać, że tam hip hop żyje.

W jaki sposób?

Nawet na ulicy, w metrze, można spotkać B-Boy'i, jakiś młodych freestyle'owców, praktycznie każdy garaż ma jakieś unikalne graffity

Czyli Warszawa bezkonkurencyjnie jest najlepsza w Polsce pod względem hip hopu?

Tego nie powiedziałem.

Masz jakieś inne miasto na myśli?

Dla mnie obecnym centrum hip hopu jest Łódź, zdania nie zmienie.

Dlaczego?

Nie mam pojęcia, po prostu przechodząc się po dzielnicach Łodzi jakoś bardziej czułem hip hop, niż będąc w Warszawie, czy Poznaniu.

Wymieniasz tu same większe miasta czy te mniejsze mam na myśli te po 100 tys. ludności też mają to coś?

Oczywiście! Niemal w każdym mieście znajdzie się kilku zajawkowiczów, czy to tancerzy, artystów czy muzyków, którzy swoimi 'dziełami' umacniają hop hop

A Poznań? też sporo osób mówi, że właśnie to miasto jest stolicą polskiego hip hopu.

Nie chciałbym tu nikogo urazić, ale Poznański hip hop po prostu do mnie nie trafia. Z jednej strony uliczny rap, który w dużej mierze prezentuje Peja, z drugiej 'bling-bling' bragga reprezentowane przez DGE. Obu tych wykonawców szanuje, ale nic ponad to.

A inne duże miasto - Kraków?

I kto tam reprezentuje hip hop? Firma? Daj spokój ...

No właśnie co sądzisz o tej całej Firmie?

Może sam zamysł Firmy był dobry, chcieli przekazać coś ważnego, ale ich teksty są tak mało ambitne, że trafiają w większości do osób, dla których hip hop to tylko muzyka, nie żyją tą kulturą. Firma to chyba jedyny zespół, którym szczerze gardzę.

Jaki zamyśle mówisz? JP? ...

"Przeciwko kurestwu i upadkowi zasad" po takim tytule oczekujesz czegoś więcej. Zamiast tego widzisz 13-latków z telefonem w ręcę i napisem na koszulce "Dobre chłopaki reprezentują JP"
Nienawidzą policji, a gdy ich okradną to dzwonią do straży pożarnej, co nie?

Właśnie mam identyczne zdanie : d Dobra zajmijmy się teraz Twoimi ulubionymi zespołami. Jaki to są?

Oj dużo by wymieniać.

Wymień chociaż kilka.

Bez wątpienia mogę tu wypisać Ostrego i Zeusa. Do tego dodam PMM, Bakflip. Do tego jeszcze może TenTypMes i Eldo.
To raczej moja czołówka.

Za co Ich szanujesz?

Trudno powiedzieć, może podzielę na podpunkty:
Ostrego za flow, mega propsy za każdą płytę. Nawet gdyby nawijał o myciu zębów, to i tak byłby to szczyt sztuki.
Zeus - tu mega podziękowania za "Co nie ma sobie równych", to dzięki tej płycie wróciłem do hip hopu, powrót do czasów którymi się jaram, do brzmienia hip hopu w którym się zakochałem.
PMM za Polski Mistrzowski Manewr, płyta jest kozak, liczę na kolejną.
Bakflip, tu trochę inaczej. To zespół rockowy, jednak teksty są tak zabójcze, że nie sposób ich nie czuć.
TenTypMes głównie za ostatnią płytę, za te kilka wersów które będę chyba pamiętać do końca życia.
No i Eldo za całokształt, ostatnio jaram się nim w 99%.

Kawałki o jakim przesłaniu najczęściej słuchasz?

Hmm, lubię kawałki mocno refleksyjne i za razem propagandowe (choćby Molesta - Martwię się czy Sram na media O.S.T.R.'a)
Ale z drugiej strony kocham kawałki które opowiadają jakąś historię (Ostry - Opowieść, Zeus - Tak to się żyje tu, Fokus - Czas)

A co sądzisz o samym O.S.T.R.?

Jest świetny, w doskonały sposób oddaje swoje przeżycia i przemyślenia, jest po prostu mistrzem.

Słuchasz kawałków na temat życia na osiedlach?

Tak, jak najbardziej o ile nie mówią one, że żyję w biedzie, tu jest bieda, a ostatnia moja płyta się sprzedała w 10tys egzemplarzach ...
Oczywiście to nie jest aluzja do jakiegokolwiek artysty.

Jak myślisz dlaczego powstają właśnie takie kawałki? Co mają na celu?

To w sumie proste, tak samo jak poeci podczas wojny starają się zwrócić uwagę na wszelkie aspekty życia, tak raperzy chcą pokazać ludziom, że nie wszędzie w Polsce jest dobrze. Rap to muzyka, która trafia do wszystkich, począwszy od tych ledwo wiążących koniec z końcem, aż do tych zbijających fortunę.

Myślisz, że rap to dobra droga na właśnie zbicie fortuny?

Nie sądzę. Wystarczy popatrzeć na te sezonowe 'gwiazdy' typu Mezo, Lerek, Doniu itd. Było o nich słychać, wydali po płycie, zarobili trochę, a teraz? Ktoś pamięta o takich ludziach?

Jak wiadomo, prawie każdy styl muzyki posiada własną subkluturę - w Twoim przypadku jest to skate. Jesteś nim?

Nie, choć mam dłuższe włosy to nie ubieram się jak typowy skate z deską, lubię luźne ciuchy, ale bez kroku w kolanach

Nie denerwują Cię czasem skate, z koszulkami do kolan i spodiami w kroku po kostki?

Nie, zdążyłem się przyzwyczaić. Lepsze to niż obcisłe spodenki, krótsze od moich bokserek i koszulka do pępka.

Jeździsz na desce?

Kiedyś próbowałem, to nie dla mnie, szkoda łokci

A chciałbyś się nauczyć?

Jeżeli nie kosztowałoby mnie to kilkudziesięciu obtłuczeń i złamań to tak.

A co sądzisz o samym graffiti? Jak wiadomo jest to w pewnym sensie sztuką dopóki jakiś debil nie maźnie na bloku `JP` czy coś innego...

Graffiti, kocham. Jeszcze ze 3 lata temu pomagałem chłopakom kolorować kilka na osiedlu. Potem jakiś kretyn pieprznął na nim HWDP ...

A sam coś malujesz?

Chyba, że w Paincie :p

Nie masz talentu? : P

No raczej.

A próbowałeś kiedykolwiek swych sił?

Jasne, ale potem musiałem kupić chłopakom farby, żeby wyretuszowali moje 'dzieło'

Takie graffiti lubisz najbardziej? Chodzi tu o tematykę.

Jakie? Jakieś dwuznaczne, albo opowiadających jakąś historie.

Kupujesz płyty swoich ulubionych wykonawców?

Tak, mam płyty artystów których najbardziej cenie. W końcu pomagam im wyżywić rodzinę.

Możesz podać tytuły krążków jakie posiadasz?

Obecnie posiadam O.C.B, Ja tu tylko sprzątam, 7 i Tabasko Ostrego; Co nie ma sobie równych Zeusa i kilka innych
Jednak te 5 stale siedzi w mojej wieży :D

A chodzisz na koncerty, jeżeli dany artysta jest w Twoim mieście, ale gdzieś w pobliżu?

No a mam inny wybór? Ostatnio (tj 1 maja ) byłem na Ostrym, do Zamościa nie przyjeżdża nikt, kto jest godny uwagi
8 maja było HG i pomyśleć, że przyszło niemal 50% więcej ludzi niż na Ostrego, nie ma to jak komercja ...

Zawsze możesz przyjechać do Lublina tak co raz ktoś jest : P
A na ilu koncertach byłeś, jaki był to artysta i w jakim mieście to się odbyło.

Byłem w sumie na może 10 koncertach, 2 razy na Ostrym (w Zamościu i w Chełmie), reszta to koncerty mało znanych wykonawców, najczęściej z okolicy mojego miasta

Lubisz posłuchać dopiero wybijających się artystów na polską scenę?

Takich artystów słucha się najlepiej, no bo patrząc chociazby na skład piłkarski - jest ten podstawowy i drugi skład. Grają sparing. Który skład będzie się starał bardziej? Oczywiście drugi skład.

Hmm dobre porównanie, a w którym rejonie Polski, może nawet mieście hip hop najlepiej się rozwija?

Nie mam pojęcia, na pewno to nie jest Zamość. Choć stawiałbym na Wawę.

Myślisz, że obecnie `wielkie ekipy` reprezentujące stolicę mają wpływ na młodych artystów?

To zależy jak na to patrzeć, wiadomo, że większości marzy się chociaż featuring z tą 'lepszą ekipą'.
Ale z drugiej strony, nikt nie lubi żyć w cieniu jakiejś 'lepszej' ekipy.

Co oczekujesz od młodych artystów?

Szczerości.

W tekstach?

Zarówno w tekstach, jak i w życiu.

Bondi
27-08-2009, 22:55
2. Forum

No, więc na początek nam powiedz od kiedy jesteś użytkownikiem forum?

Nie pamiętam, wiem, ze to był chyba maj jak się zarejestrowałem jeszcze na armiatoprostefansite.fora.pl

Czyli jesteś dość starym użytkownikiem tego forum. Skoro już wspomniałeś o starym forum, było lepszy od teraźniejszego?

Technicznie na pewno nie, ale jeśli chodzi o klimat i ludzi to nie ma porównania.

Masz na myśli jakieś konkretne osoby ze starego forum?

Dużo by wymieniać, ale chodzi mi w większości o członków "Projektu"

Gdyby była możliwość powrotu do starego forum z tym klimatem co kiedyś `przeniósłbyś` się bez wahania?

Nie zwlekałbym ani chwili.
Tak przy okazji, właśnie ustawiłem sobie avatar ze starego forum :)

Z czego to wynika?

Szczerze, to mi ***** szkoda słów na to co się dzieje na tym forum.
Nudzę się, nic więcej :)

Aż tylu idiotów przybywa na tym forum?

Dobre określenie - idioci, jeden większy od drugiego. Fakt jest jeszcze kilka osób z którymi można się pośmiać na CB, czy zrobić jakieś jaja, ale to w większości ludzie, których znam ze starego forum.

Podasz jakieś konkretne nicki?

Jasne, zawsze można się pośmiać z Drah'em, Dedusiem, Mikielem, Devixem, Maatinim, Akanato, Krajonem, Tettem i resztą :D

Z czego? Właśnie z wspomnianych wcześniej `idiotów`?

Nie, jaja można robić ze wszystkiego. Wystarczy jakieś foto na n-k i komentarz Draha, pozdrowienia dla Morduxa, xaxaxa.

To właśnie Drah jest głównym sprawcą tego, że to forum jeszcze żyje pod względem kompletnego luzu?

No a kto inny wstawia zdjęcia swojej spermy? XD Z Drahem od początku była beka.

Lubisz go za swoje zajebiste poczucie humoru i za to, że na wszystko ma wyjebane? :D

Po prostu lubię się z nim pośmiać.

A kolegujecie się?

Nie wiem, jesteśmy starymi znajomymi, ale nie utrzymujemy stałego kontaktu.

A co powiesz o Crayonie?

Nie lubię Crayona, bo kiedyś mówił, że ma na imię Wiktor a teraz się okazuje, że to Luki Skajłoker. . .

Jak sądzisz dlaczego Crayon nie ujawnia swojego wieku?

Bo to pedofil.

Skoro jesteśmy przy Crayonie, dlaczego masz avatar na gg identyczny jaki Crayon ma na forum? XDD

Wypraszam sobie! Ten awatar na mojejgeneracji mam od dobrych 3 lat, a Crayon swój na forum może ze 2 lata.
Po za tym, nie korzystam z nowego gg.
Jest głupie.

Dobra, zostawmy mistrza kredek w spokoju. Przejdźmy bardziej do forum. Sądzisz, że to forum z dnia na dzień spada na psy?

Czy to było pytanie retoryczne? ; )
Tak, wyjąłeś mi to z palców.

A gdybyś był administratorem forum, zrobiłbyś coś z tak słabą poziomem forum?

Po pierwsze, zadbałbym o jego porządną administracje, a nie zdobywanie nowych klientów kont premium.

Ale jak wiadomo to moderatorzy się zajmują forum, nie administracja. Oskarżasz tu zielonych?

Jak najbardziej, mimo, że niby coś robią to tak naprawdę jest to chuja warte. Ludzie się wyzywają, ale dopiero po tygodniu zostaje to zauważone a użytkownik nawet nie dostanie warna.

Za mało jest modków do pilnowania porządku?

Za mało jest inteligentnych ludzi, pokroju chociażby McMaćka, jako jedyny od czasów Exoda, do którego pracy nie mam żadnych zastrzeżeń.

Interesowała Cię kiedykolwiek pozycja zielonego nicku?

A czy ktoś przy zdrowych zmysłach czepia sie tonącej tratwy?

A nie chciałbyś jej pomóc?

Desek braknie, po za tym Mortiis ma to coś, co nazywa ograniczonym kredytem zaufania - tylko ludzie na prawdę dobrzy - lub na prawdę dobrze liżących rowa jest w stanie zyskać jakąś posadę.

A gdy była jakiś czas temu rekrutacja na moderatora zgłosiłeś się?

Nie.

A kto z obecnych użytkowników według Ciebie ponad podziałami powinien dostać tą pozycję?

Świetnie się nadajesz.

Ja? Dlaczego?

Nie mam pojęcia, szybciej piszę niż myślę. A tak na serio, wydajesz się osobą racjonalnie myślącą, przy tym otwarcie wygłaszasz swoje poglądy, nie wdajesz się w konflikty i nie masz parcia na szkło.

A takie znane marki jak Crayon czy Wujek Margoth?

Ludzie o których słychać się nie nadają.

Dobra zostawmy ten temat. Skąd się wziął nick Mejger?

Z dwóch rzeczy, po pierwsze od nazwiska (2 litery zamieniłem na j), a po drugie od pewnej ksywy, daaaaaawno już nie używanej przeze mnie.
Taka wariacja słowno-słowna.

A nick Ishaus? Nie dawno pod takim nickiem pokazywałeś się na forum.

A ten nick zawdzięczam Angelowi. Kiedyś napisał, że brazylijczycy zaczynają śmiać się od litery "i", po czym powstał duży slang: "ishahsuahsuashaushaushusau" - i tak powstał Ishaus!

Hah, doprawdy ciekawe :D Masz zamiar w najbliższym okresie odchodzić z forum?

Zamierzam to zrobić po opublikowaniu tego wywiadu, zmaleję w oczach wielu dobrych użytkowników o 'wyższej inteligencji', hehe.

Dlaczego? Że odważnie wygłaszasz swoje poglądy?

Za czasów PRLu była cenzura, teraz to się nazywa RPndP. Jak ktoś jest inteligentny to sobie poradzi ze skrótem.

Sądzisz, że na forum istnieje ograniczona wolność słowa?

A tak nie jest? Już ok 10 moich postów zostało skasowane, bo zbyt mocno pokazywało słabe strony tego forum.

Możesz wymienić niektóre z nich?

Chociażby mój post na temat Mulfona jako moderatora, w którym 'lekko' wyraziłem moje poglądy. Co prawda było tam wiele wulgaryzmów, ale dajmy spokój ...

Rozumiem, że jesteś człowiekiem raczej bez konfliktowym?

Nie. Lubię się z kimś kłócić i lubie stawiać na swoim, jednak porażki przyjmuje z honorem i aprobatą.

No dobrze, wywiad dobiegł koćca. Bardzo miło mi się z Tobą gadało :) Chcesz kogoś może pozdrowić czy powiedzieć coś użytkownikom forum?

Również dziękuję za wywiad i te nie przespane noce. A tak na marginesie to chuj wam wszystkim w plecy. A ty Quiet, jak to czytasz, to nie pisz do mnie na gg więcej.

Jest to mój prawdopodobnie ostatni wywiad, chwilowo nie mam zamiaru robić kolejnych

Meen
27-08-2009, 23:17
Spoko wywiad, co do moderatorów i administracji to prawda. Wolność słowa - też nie ma takiej :D

Pozdro! ;d

Fifuś
27-08-2009, 23:19
Mejgereq jebaczka :ddd Wywiad jak zawsze 100/10 :d ze dwie literówki wyłapałem i brak przecinka :p

pogromcaszczurow II
27-08-2009, 23:19
O korva, bardzo musiałeś się napracować, żeby zrobić ten wywiad.
Wywiad ciekawey, poruszyłeś dużo rzeczy, które warto wiedzieć o użytkowniku.
Mam nadzieję, że zrobisz więcej wywiadów, bo są naprawdę godne przeczytania.:)

Maatini.
27-08-2009, 23:25
Od razu widać że zna się na rapie i dobrze gada o nim. ; d

Wywiad bardzo dobry i długi ; d

10/10

Τettmeier
28-08-2009, 09:48
Wywiad ze spoko gościem, chociaż nie umie napisać nicku Akananto. Xd

Ogólnie musiało wam to zająć sporo czasu, bo czuć, że rolką trzeba jechać sporo czasu, pytania jak i odpowiedzi w pełni przemyślane, nic nie poprawiane na siłe. Co tu więcej pisać.. Maatini wspomniał już o tym, że fajnie jest poczytać jak człek zna się na rzeczy(patrz rap).
10/10, cześć.

^Deduś.
28-08-2009, 13:12
No wywiad spoko, bo znalazł się tam mój nick <333 11/10, loff cię.

Vernereq
28-08-2009, 14:25
Długi bo długi, ale ciekawy. 10/10 xd
........................

Devixx
28-08-2009, 16:59
Podasz jakieś konkretne nicki?

Jasne, zawsze można się pośmiać z Drah'em, Dedusiem, Mikielem, Devixem, Maatinim, Akanato, Krajonem, Tettem i resztą :D

Dzieki bardzo, za to dobre miano czlowieka z ktorym mozna sie posmiac :D :cool:

Zawsze możesz przyjechać do Lublina tak co raz ktoś jest : P
A na ilu koncertach byłeś, jaki był to artysta i w jakim mieście to się odbyło.

Byłem w sumie na może 10 koncertach, 2 razy na Ostrym (w Zamościu i w Chełmie), reszta to koncerty mało znanych wykonawców, najczęściej z okolicy mojego miasta

Nie wiedzialem, ze w moim miescie(tzn Chelm) byl Ostry :O Kiedy to bylo :D??

@TOPIC Wywiad bombastik fantastik :D Mejger ciekawa osoba :>

Marcelllo
08-09-2009, 15:54
Jak zwykle piękny długi wywiad :D 10/10 :D

Bondi oby tak dalej, czekam na następne wywiady, z bardziej ciekawymi osobistościami :)

Pampalini
08-09-2009, 15:58
Mmm, wywiad jest po prostu elegancja jak każdy twój wywiad szkoda że w na razie nie robisz wywiadów :( pytania dobrze z formułowane dobre odpowiedzi mejgera dużo pytań estetyka też niczemu sobie.
Czekam na nowy wywiad
Kupę czasu sprzedasz przy robieniu takiego wywiadu, mi by się ogólnie nie chciało chyba że byłbym odpowiadającym.
10/10 dobrze napisany, długi i estetyczny.

Daaron
08-09-2009, 16:41
Wywiad jest świetny ortografia, interpunkcja i tok rozmowy są genialne idealne wykorzystanie retoryki w taki sposób by zaciekwaić czytelników i w pewnym sensie zmusić do dalszego czytania. Gdyby Mejger nie zdradził wieku miałbym dylemat czy nadal ma te 11- 12 o których wspomniał czy coś ponad 14, ale wygląda na to, że chłop ma głowe na karku bo wie co pisze.

Houston
08-09-2009, 17:45
Bondi (7-09-2009 21:18)
wrociles, wiec musisz podbic temat

Na początek powiem tylko, że nie wróciłem. Nie będę tłumaczył o co mi chodzi, bo i tak mam wyjebane.

Co oczekujesz od młodych artystów?

Nie powinno być 'czego'?

Również dziękuję za wywiad i te nie przespane noce. A tak na marginesie to chuj wam wszystkim w plecy. A ty Quiet, jak to czytasz, to nie pisz do mnie na gg więcej.

W plecy dla hecy ;]

Wywiad trzyma poziom poprzednich, tak więc jest prawie idealny. Czemu prawie? Bo nic nie jest idealne -.-
Nie dziwię się, że nie masz zamiaru robić wywiadów - nie ma z kim :<

Μikiel
08-09-2009, 18:29
Bardzo sympatyczny i milusi wywiad. Fajowo się czyta, propsy xd

Crayon
08-09-2009, 20:51
Jestem homofobem, mam nadzieję, że to wystarczy.

<Zacznę jak obywatel Majgerqu.> W pewnym sensie to wywiad dobry, tylko zdecydowanie zbyt dużo tutaj w pewnym sensie. Aczkolwiek trzeba podkreślić, że kunszt pierwszego zdania wywiadu dobił mnie całkowicie. Te "spierdalaj" powinno się podkreślić i zaznaczyć akcent na 'r'.

Jako, że jestem wredny, wytknę Wam błąd, który sam kilka razy popełniłem(i mnie wredne gnoje do Hyde Parku wrzuciliście :|) - uwaga, perełka. "na prawdę" napisane naprawdę dwa razy. I to obok siebie! : D

Zostawiam to tutaj, gdyby ktoś się czepiał.

Pozdrawiam, pedo Crayon

@Edit

Bondi 20:53:37
Mejger pisał naprawdę
Bondi 20:53:45
a ja poprawiłem to na odzielnie : |
............................................______ __
....................................,.-‘”...................``~.,
.............................,.-”...................................“-.,
.........................,/...............................................”:,
.....................,?........................... ...........................\,
.................../.................................................. .........,}
................./.................................................. ....,:`^`..}
.............../.................................................. .,:”........./
..............?.....__............................ .............:`.........../
............./__.(.....“~-,_..............................,:`........../
.........../(_....”~,_........“~,_....................,:`..... ..._/
..........{.._$;_......”=,_.......“-,_.......,.-~-,},.~”;/....}
...........((.....*~_.......”=-._......“;,,./`..../”............../
...,,,___.\`~,......“~.,....................`..... }............../
............(....`=-,,.......`........................(......;_,,-”
............/.`~,......`-...............................\....../\
.............\`~.*-,.....................................|,./.....\,__
,,_..........}.>-._\...................................|........... ...`=~-,
.....`=~-,_\_......`\,.................................\
...................`=~-,,.\,...............................\
................................`:,,.............. .............`\..............__
.....................................`=-,...................,%`>--==``
........................................_\........ ..._,-%.......`\
...................................,<`.._|_,-&``................`\

Bondi
08-09-2009, 21:03
@Crayon
Ja jestem tylko człowiekiem, więc mogę się mylić - Ty nie możesz się mylić, więc trafiłeś tam, gdzie trafiłeś :D

Veles
09-09-2009, 20:38
Bondi jak zawsze pro wywiady ;d, dostajesz reputka za wywiad bo:

Przejrzysty

Dobre pytania

Dobrze pisany.

Rook.Men.Mariusz.
20-11-2009, 21:01
No Bondi jestem zaskoczony :).
Dobra robota 10/10.

DannRook
20-11-2009, 22:42
Imo jeden z najlepszych wywiadów na tym forum. Fajny redaktor jak i osoba pytana. Sporo się dowiedziałem na temat Mejgera, który zawsze mi osobiście imponował. Dobra robota, byle tak dalej.

Stronghold
21-11-2009, 01:13
Wywiad pierwsza klasa,pytania świetne i co ważne długi,ale nie monotonny :]

Edit. Aa jednak to spoko koleś XD

Pozderko.

Tarry
21-11-2009, 10:14
Bondi powiem ci tylko jedne.. Rob wiecej wywiadow, bo wychodzi ci to zajebiscie. ;o
Dobra robota. ;)

Senshi
21-11-2009, 11:34
gz zaje***** wywiad mi by sie nie chcialo tak rozpisywac xDD ale kolesia wypowiedzi tez dobre xD

Lord Morgan.
21-11-2009, 12:00
Brawo ladny Wywiad ze Ci sie chcialo az tyle pisac i ze miales tyle pytan do tego kolesia.. Bardzo ladny wywiad, pierwszy raz widze taki wywiad 20/10

Białas
21-11-2009, 12:11
Dzięki Mejger (http://forum.toproste.pl/member.php?u=18888) za wzmiankę o mnie, piona ;-*.

Jak dla mnie ten wywiad jest zdecydowanie za krótki <wybucham_ironicznym_śmiechem>
kolorystyka wywiadu świetnie dobrana przez co przyjemnie i czytelnie się czyta,
wywiad na najwyższym poziomie, obszerne odpowiedzi na pytania za co + <Mejger (http://forum.toproste.pl/member.php?u=18888)_chce_być_fajny_jak_Kamil Rutkowski (http://pl.wikipedia.org/wiki/Zeus_(raper))> !
szacunek od zawsze dla Mejgera (http://forum.toproste.pl/member.php?u=18888) jak i Bondiego (http://forum.toproste.pl/member.php?u=7507) a szacunek u Draha to jak wyruchać w rurę wydechową Maybacha.

Kowalu$
22-11-2009, 00:23
Super wywiad Bondi respekt :)
Mejqer widac ze spoko gosciu :)
Pozdro dla Was 10/10

Killaz
22-11-2009, 01:11
Wywiad zajebisty Bondi ;D
10/10 ;D

@majgeq

8 maja było HG i pomyśleć, że przyszło niemal 50% więcej ludzi niż na Ostrego, nie ma to jak komercja ...

Powiem ci tyle bylem na koncercie ostego i hg i to co sie dzialo na koncercie hg to poezja w poruwnaniu do ostrego ;D

Wujaszek
22-11-2009, 11:11
Zawalisty wywiad jeden z najlepszych. Ciekawe pytanie ,wywiad przeprowadzony z ciekawą osobą .
10/10.

Asman
23-11-2009, 13:03
Lepszego wywiadu chyba nigdy nie widziałem : o. Wywiad dosyć długi , fajnie się go czyta. :o. Ciekawe jak mu te grafity wyszło XD. Co do muzyki , ma racje. O.S.T.R wymiata. :P To na tyle. ;]

Raiden
23-11-2009, 14:29
Fu.k !? Takiego wywiadu NIGDY nie bylo na tym forum xd i chyba nie bedzie ;>
Dobra gadane ma to musze przyznac Xd
I co do muzyki wybral najlepszego rapera w polsce zwykle jak slysze jakis nowy kawalek ostrego przechodza mnie dreszcze xd ! ;> (takie moje zdanie ofc. ;o ) A co do przeslania to nie tylko hh go ma ;> Reggae jako owakie tez ma ^^

Bless Ya ! =]

Telewizorex
24-11-2009, 09:44
Wywiad zajebisty. Wielka piona dla Mejgerqa wiesz co dobre. ; D Więcej takich wywiadów. Chyba pierwszy wywiad który tak zajebiście mi sie czytało szczegolnie ta druga czesc. Propsy.

Bondi
24-11-2009, 18:12
Dziękuje bardzo za tak przychylne komentarze : O Być może wywiad jest (według Was) tak dobry, bo Mejger to naprawdę interesująca postać : P Ale jakbyście chcieli przeczytaj więcej wywiadów w moim wykonaniu to zapraszam:
Wywiad z Quietem (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=52849)
Wywiad z Tre Coolem (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=53744)

Xaveq
26-11-2009, 19:13
Narescie jakis wywiad co mozna sie dowiedziec cos o graczy itp . Zasłuzyłes na reputa

Saylor
29-11-2009, 18:53
Oczywiście wywiad bardzo dobry i na poziomie;p

Hehe mało jest już osób, którzy maja to coś;d

ps. Mowiłes ze masz siostre, a potem byla tam mowa o bracie;PP

Mejgerq
29-11-2009, 22:13
ps. Mowiłes ze masz siostre, a potem byla tam mowa o bracie;PP

brat w sensie cioteczny, tj. kuzyn.

drasty131
29-11-2009, 23:48
dlugiiiiiiiiiiiii jak hooy, ale wart podziwu ... ;x

jołek
01-12-2009, 17:08
Wywiad wyj3bany w techno bo z Mejgerem xD
Bondi powiem tak napracowales sie i to bardzo nie watpie pytania ciekawe i ogolnie dobrze przemyslany wywiad calosciowo 10/10

pozdro...

Zbigniew Wodecki
03-12-2009, 21:40
Wywiad, z kim, z jakimś leszczem. Strasznie długi, strasznie nudy. Mi się nie podobał. 4/10

Arcano
07-12-2009, 18:00
Bardzo dobry wywiad, długi ale naprawde wciąga. Można z niego wiele wywnioskować.

Quki18
07-12-2009, 22:12
Długi troche ale przeczytałem i można dużo się dowiedzieć ale najbardziej zaciekawiła mnie 1. Rl życie nie wstydził się niczego powiedział prawde i powiem tyle

Good Job

20/10

Demon Huntter
08-12-2009, 19:22
zajebista osoba ze wzgledu na muzyke.
=]
wywiad zajebisty 10/10 nic dodac nic ujac. _ /

Dαniel3k =)
08-12-2009, 21:45
Zajebisty wywiad. :D Z zajebistym typem i w ogóle. ;P Bondiego wywiady najlepsze są!! xD

Zarexoholik?
08-12-2009, 22:36
Wszystko ok, ale gdzie dział GRA? Nic tutaj nie osiągnął? To przecież forum ots'a.

Elite Pitek
19-12-2009, 20:36
bardzo ciekawy wywiad ;d
10/10

ProSzE O NasTepne xd ;p ;d

Pablosikk
20-12-2009, 11:31
Super wywiad. Jestem Ciekaw Bondi Ile nad Nim Siedziałes/aś xD daje 10/10