PDA

View Full Version : Regulacja ga?nika :x

Hjubert
28-08-2009, 17:46
Siema, wie ktos moze jak wyregulowac gaznik w skuterze? ;x Bawilem sie z regulacja obrotow i go z deczka zje***em. Leci tyle co lecial, ale od 0-50 jest baaaardzo powolny... Od 50-70 (70max ;C) Wie ktos jak to zrobic, albo ile regulacja gaznika kosztuje u jakiegos mechanika? ;/

@down
-.- Teraz bede specjalnie zapierniczal ok. 15km, zeby sie zapytac ile kosztuje ;x Pytam sie, bo moze juz ktos to robil -.-

Simi
28-08-2009, 17:57
]ile regulacja gaznika kosztuje u jakiegos mechanika? ;/

Pójdź i sprawdź.

No to sory o_O. Trza było poinformować. xd

#Down.
Moszesz dac !11 dai dai !111

Kamor II
28-08-2009, 18:13
Pójdź i sprawdź.
***** i ty za te pojebane wypowiedzi chcesz reputa ?
Nie znasz sie na tym ,to sie nie wypowiadaj.

#top
Idz do mechanika,niech ci zdejmie blokade na gaznik
Mi zdjoł blokadę na gazniku i zasuwa jak pojebany : p

@Blokady w Skuterach gdzie sa.

W gaźniku
W przekładni
W Kroćcu ssącym
w module zapłonowym
Tłumik
W filtrze powietrza.

#edit
Simina = Dziecko Reputa.

Old Dzolo/Seba :)
28-08-2009, 18:17
Postawisz mu flaszke i będzie zadowolony.. Ustawienie gaźnika dla mechanika to nie jest jakiś problem. Góra do 20 zł powinno kosztować.

Hjubert
28-08-2009, 18:52
#top
Idz do mechanika,niech ci zdejmie blokade na gaznik
Mi zdjoł blokadę na gazniku i zasuwa jak pojebany : p

@Blokady w Skuterach gdzie sa.

W gaźniku
W przekładni
W Kroćcu ssącym
w module zapłonowym
Tłumik
W filtrze powietrza.

Ile placiles za zdjecie tej blokady na gazniku? ;P

Btw. zdjecie blokad z tlumnika i filtra powietrza nic nie daje^^

Kurdee, po co ja podkrecalem te obroty -.-

Kamor II
28-08-2009, 19:15
Ja nic nie dalem (po znajomosci ;p)
Ale gdzies 20-30 zyla.

Kornas Pall.
28-08-2009, 20:00
Po prostu jak regulujesz przepływ paliwa to analogicznie musisz też podkręcić dawke powietrza .(taka śrubka ze sprężynką) Jeżeli to nie pomoże to wsadź mniejszą dyszę. Podsumowując : Jeżeli podkręcasz obroty w skuterze to nie licz na to ,że będzie szybciej jeździł . ;(

Ikki
28-08-2009, 20:02
Z tego co się orientuje to tam są dwie śrubki i kręcisz nimi aż będzie dobrze, to nic trudnego

^Alos
28-08-2009, 20:10
Zrób to sam...
http://www.youtube.com/watch?v=ohvJoMSJvW8

Masz jak zdjac all blokady : p

Hjubert
28-08-2009, 20:38
Po prostu jak regulujesz przepływ paliwa to analogicznie musisz też podkręcić dawke powietrza .(taka śrubka ze sprężynką) Jeżeli to nie pomoże to wsadź mniejszą dyszę. Podsumowując : Jeżeli podkręcasz obroty w skuterze to nie licz na to ,że będzie szybciej jeździł . ;(

Tak, tylko oto chodzi, ze ja sie zaczalem bawic ta srubka ze sprezynka i mi sie tak zwalilo :/ Wiem, ze jak podkrece obroty, to mi szybciej nie bedzie chodzil -.- Po prostu, gdy rozpedzilem sie do 60km/h~ i zachamowalem tylnym hamulcem z piskiem, to nieraz mi gasl, bo za wolne obroty mial... Pokrecilem troche ta srubka i mi sie cos rozwalilo :/ Noo i jeszcze jak jedzie od 0-50, to mi go tak szarpie z deka ;x

Chinczyki rlz -.-

Old Dzolo/Seba :)
28-08-2009, 20:41
Zgasiło go bo dostał za mało powietrza.. To musi być ustawione idealnie. Skuter to nie kros zeby go męczyć.

Zbanowany Cineks 2 v 20.0
28-08-2009, 20:52
Jedź do mechanika to jest dla niego 2 min roboty a jeśli masz chińczyka to troszkę dłużej bo zdjęcie plastików będzie 10x dłużej trwało niż wyregulowanie gaźnika. ;)