PDA

View Full Version : Firma - Mam wyjebane

Rzulf
30-08-2009, 21:34
http://www.youtube.com/watch?v=YzrEF3ZYRs4&feature=related

Jaq fam sie potoba ta piosenka, mi się fydaje rze fajnie tutaj spiefajom i mufiom samom prafte i teletysk jest trohe lepzy nirz 'Reprezentuje JP' firma trzyma poziom. Y0

Bondi
30-08-2009, 21:48
Loool, co to jest XDD Masz rację Firma trzyma dalej swój poziom - denny i beznadziejny. Ale powiedzmy sobie szczerze, teledysk to poprawili XDDDDD

Rzulf
30-08-2009, 21:54
: D

Co więcej dopracowali trochę 'techniki' np. ten drugi co nawija to nawija z głową... Ale refren... :D ?Tak samo jak "Rychu Pe SoLUfka" - Tak bardzo chcę pierdolić się z Tobą...

Fifuś
30-08-2009, 21:58
Hahahahahahaha :d normalnie ej, jak tego słucham to się wstydzę tego, że jestem polakiem... : /

pogromcaszczurow II
30-08-2009, 22:01
Ogólnie Firmy nie popieram, ale kawałek mi się podoba, jest parę wersów, które mówią prawdę XD
Pjontka

Daaron
30-08-2009, 22:04
Jak kiedyś powstanie maszyna do podróżowania w czasie. Włamię się do niej cofne się w czasie i zabije debila, który jako pierwszy wymyślił HIP HOP.

HIP HOP nie cierpie Hip Hopu.

A jaka muzyka nie mówi prawdy? Chyba kołysanka o łaciatym słoniu...

Crayon
30-08-2009, 22:07
Co chcecie, dobry bit, a flow miażdży : D
W ogóle to wiecie, oni reprezentują biedę, jak Peja...

@Down
niee

zioom

Rzulf
30-08-2009, 22:09
@Daron

Czy jak Ci tam...

Hip-Hop to jest cała kultura, na którą składa się dużo rzeczy...

Rapowanie, Bity, Taniec, Graffiti itd...

Więc to co oni prezentują to nie jest Hip-Hop, tylko RAP.

Naucz się podstawowych rzeczy, jeżeli chcesz coś cofnąć...

Doktor
30-08-2009, 22:20
: D

Co więcej dopracowali trochę 'techniki' np. ten drugi co nawija to nawija z głową... Ale refren... :D ?Tak samo jak "Rychu Pe SoLUfka" - Tak bardzo chcę pierdolić się z Tobą...

"Chcę tak bardzo chcę pierdolić się z Tobą..."
Zajebista kawałek i nie wiem jak to sie ma do "ten drugi co nawija to nawija z głową..."
Rychu Peja - Tak bardzo chcę feat. Charlie P Solufka (http://www.youtube.com/watch?v=tK42HOZ6BAg)
Peja Rządzi.
Jeżeli chodzi o Firme to podoba mi sie 1 kawalek
Firma - Tylko jeden buch (http://www.youtube.com/watch?v=CgoOtJLOfyU)

^Deduś.
30-08-2009, 22:29
@up
"Chcę tak bardzo chcę pierdolić się z Tobą..." no naprawdę zajebiścvie twórczy refren...

@topic
Xdddd kpina jakaś XD

DannRook
30-08-2009, 22:36
Fajny beat, natomiast tekst to oni mają beznadziejny.
Podobnie oczywiście jak teledysk. A potem się dziwić, że ludzie krytykują polski hip-hop, czemu się dziwić? Jak ja widze takiech pajacy to mi się płakać chce ^^

_Sempacz
30-08-2009, 22:44
bit spoko jedynie

WYJEBANEWYJEBANEWYJEBANEWYJEBANEWYJEBANEWYJEBANEWY JEBANEWYJEBANEWYJEBANEWYJEBANEWYJEBANEWYJEBANE

Rzulf
30-08-2009, 22:47
@Doktor

Kawałek peji jest zajebisty, ale refren jest dojebany i to trzeba przyznać o to mi chodzi ; D

Old Shidishi
30-08-2009, 22:50
@Daaron

Ja bym sie wrocil w czasie do tego momentu w ktorym starzy Cie zrobic chcieli i nie pozwolil im na to zeby takiego przyjeba zrobili... Lubisz Bajer Full ?? Pozdro : )

@topic
Firma,Peja wyjebane kawalki ma i ch** <3

Smaq
30-08-2009, 22:57
Myślę, że ta piosenka mówi o prawdzie i jest zajebista.

Pozdrawiam
Grulix.

Czubassss
30-08-2009, 22:57
śmierdzą gównem takie jp na 100%
a jak im ktoś coś ukradnie czy coś to pewnie pierwsze co robią to 997 :<
dajcie sobie spokój z tym jebać policje, bo jak wam coś się stanie to pewnie też płaczecie do policji :<

Drako o.o
31-08-2009, 04:50
2 slowa

zjebana piosenka :) .

Mo$uke
31-08-2009, 06:44
2 slowa

zjebana piosenka :) .

Dokladnie jak kazda piosenka Firmy...Glownym przekazem jest wszystko pierdolic i oczywiscie JP

Daaron
31-08-2009, 10:26
@Daron

Czy jak Ci tam...

Hip-Hop to jest cała kultura, na którą składa się dużo rzeczy...

Rapowanie, Bity, Taniec, Graffiti itd...

Więc to co oni prezentują to nie jest Hip-Hop, tylko RAP.

Naucz się podstawowych rzeczy, jeżeli chcesz coś cofnąć...

@Rzul czy jak ci tam

Co do tego STYLU to obojętne mi to dla Mnie to może być nawet pink style.
I nie widze różnicy między rapem a hip hopem i tu i tu jest to samo głupie gadanie o ulicy, dziwkach, policji (psach) i o trudnym życiu na ulicy. Takie to życie trudne, że słuchają tej muzyki Ci którzy mają kase na Mercedesa Maybache na urodziny dla taty... nie mówie, że każda piosenka HH o tym mówi, nie wpadło mi do ucha i tyle. Nie musisz tak tego bronić, nikt Ci nie da ciasteczek za to, że powiesz mi kilka obelg.

Jeżeli Hip Hop to styl a Rap to muzyka - to nie nawidze POLSKIEGO rapu. 2pac rox.

dobra widzę ze masz ostro naj.... w tej pustej głowie ....

jp- obok uja mi przeszkadza pies co szuka zaginionych rowerów/morderców, ale za chuja nie trawie debili co za nic bija pałą po plecach -,- jako 16 latek spędziłem noc na komendzie bo szedłem na mecz Legi z Polonią, chuj wie za co nas zatrzymali -,- w zajebistych warunkach siedziałem kurva, myślałem że sie zajebie w zimnie siedzieć całą noc, bo znaleźli jeden plastikowy nóż ;)... wiesz jak się czuje matka jak jej syn ląduje na komendzie? w wieku 16 lat? pić mi się chciało to pies zaczął się śmiać jak mata z rana przyjechała po mnie to wybiegłem w pizdu do sklepu kupić wodę bo myślałem że za minute zemdleje, i bez wątpienia kupiłem sobie koszulkę "Hemp Gru - H.W.D.P" i c*uj -,-

//
może być ;X

Ja potrafie Cie zrozumieć. Ale kolega Czubassss ma troche racji, bo jeżeli by okradli Ci dom to co robisz? Sam tego nie załatwisz musisz wezwać policje. To jedyny organ, który w takim wypadku może pomóc. Macie troche głupio, że Was tak potraktowali u Nas zamiast tego biją damskich bokserów na komendzie, i to dość hardo.

@Down
Jah jest prezydentem jah jest kierownikiem jah jah jest trenerem ja jestem jego zawodnikiem!

Grrote
31-08-2009, 10:29
mam wyjebane na hh

posluchajcie sobie vavamuffin - jah jest prezydentem

jah jest prezydentem jah jest kierownikiem jaha jest trenerem ja jego zawodnikiem

narka ziomki

Master Sio
31-08-2009, 10:29
Bit może być ale bądzmy szczerzy firam to same MEGA TURBO DEBILe . Słabe teksty zero przekazu . TYLKO JP na 100% to dlamnie tez jest żałosne ..

Gakori
31-08-2009, 10:37
Szczeże ? : ) Mam lepsze teksty od nich ... Tak jak łukasz powiedział (Master Sio) same jp jp na st0 % ; ss

http://www.myspace.com/gibsonrap

Emo
31-08-2009, 11:42
Czyli oprócz "Jebania Policji", mają jeszcze na wszystko wyjebane... Dla mnie to wielkie gówno i tyle. Nie chce mi się nawet rozpisywać nad tymi ludźmi.

Nietoperz
31-08-2009, 11:46
Czyli oprócz "Jebania Policji", mają jeszcze na wszystko wyjebane... Dla mnie to wielkie gówno i tyle. Nie chce mi się nawet rozpisywać nad tymi ludźmi.

naprawde bo ich interesuje emo z forum tibi co slucha Avril Lavigne :< bedziesz płakac?

Kamor II
31-08-2009, 11:47
Ja tesh ich yebie !! .

Rzulf
31-08-2009, 11:59
@Daaron

Żeby była jasność... Ja nie bronię Firmy, bo sam ich nie trawię i nie słucham... Ale skreślając 'cały' rap, skreślasz takie zespoły jak Paktofonika, Pokahontaz, PiH, OSTR... Akurat taki rap, to jest rap... A firma... 'Wyjebane' ; D

Puntek
31-08-2009, 12:22
Zalowa piosenka.
Non-stop wyjebane...

Co do Peji.
Mi jakby ten kawalek nie przeszkadza. Reszta kawalku zakrywa ten refren; ]

Kapitan Alkohol.
31-08-2009, 12:33
Daaron woli sie ciąć z kolegami słuchajac muzyki szatana XD

@top
lajtowa nuta ;D

Daaron
31-08-2009, 16:06
@Daaron

Żeby była jasność... Ja nie bronię Firmy, bo sam ich nie trawię i nie słucham... Ale skreślając 'cały' rap, skreślasz takie zespoły jak Paktofonika, Pokahontaz, PiH, OSTR... Akurat taki rap, to jest rap... A firma... 'Wyjebane' ; D

To doszliśmy do ładu i składu ;).

@Up
Słucham wszystkiego, nie jestem metalem moje włosy nie przekraczają długości 1,5 cm więc nie pierdol bo Mnie tak wkurwia jak ktoś mi wmawia.

Grrote
31-08-2009, 16:28
ale ludzie to jebani idioci.
ja slucham trance, house, electro, metalu, rocka, hh ,rap, regge
to co ***** mam wlosy na zel, wlosy o dlugosci metra, wlosy o dlugoci 2 cm, i dredy jedoczesnie? to gz dla was *****, nie napierdalam ciagle np. metalu i rocka ale lubie posluchac dobrego. wy jestescie nauczeni, krotkie wlosy= jol raper ziom hh jot pe 100 procent, dlugie wlosy = metal OOO SZATAN *****!!na rowerze np nie poslucham sobie house etc. tylko metal, rock
zalezy jaki klimat jest. jak palisz to wiadomo ze regge, rower to metal,impreza house etc. i tak dalej. ja pierdole:rolleyes:

Emo
31-08-2009, 21:41
naprawde bo ich interesuje emo z forum tibi co slucha Avril Lavigne :< bedziesz płakac?
Żałosny jesteś człowieku... W takim razie po co jest ten temat?! Napisałem swoje zdanie, inni też piszą, więc dlaczego się do mnie dowalasz? Idąc Twoim, prymitywnym i żałosnym tokiem myślenia, po co rozmawiać o sporcie, muzyce, filmach książkach? Przecież, sportowców, muzyków, reżyserów i autorów książek nic nie interesuje zdanie jakiegoś przeciętnego Kowalskiego... Poza tym nie wiem człowieku skąd uroiło Ci się, że słucham jakiejś Avril Lavigne, jeśli mam być szczery to nie mam nawet pojęcia kto to jest.

Arcano
07-09-2009, 16:11
Szczeże ? : ) Mam lepsze teksty od nich ... Tak jak łukasz powiedział (Master Sio) same jp jp na st0 % ; ss

http://www.myspace.com/gibsonrap

szczerze?? lepiej złap za książki (najlepiej słownik), a nie mikorofon

#topic

fajne

Houston
07-09-2009, 19:54
Ej joooł, co wy chcecie? Nie macie wyjebane?!
JP na 80%, bo jak mi ukradną rower to będzie przejebane.
Albo jak okradną mi w sklepie mamę.
To sam ich nie znajdę, nie osądzę i nie zamknę.
Joł.

Gakori
07-09-2009, 20:30
szczerze?? lepiej złap za książki (najlepiej słownik), a nie mikorofon

#topic

fajne

Najgraj coś lepszego kotku ; * powiedz o co Ci chodzi z tym słownikiem : > Bo zaraz pewnie sie dopierdolisz że "Robie błędy ortograficzne" Jak mówie ; )

Arcano
08-09-2009, 07:32
Najgraj coś lepszego kotku ; * powiedz o co Ci chodzi z tym słownikiem : > Bo zaraz pewnie sie dopierdolisz że "Robie błędy ortograficzne" Jak mówie ; )

a wiedz że nagrałem :) ale ja nie wklejam na to forum bo nagrywam dla znajomych a nie dla dzieci internetu :* myślisz że na tym swoich szicie zrobisz kariere wklejając to na forum tibijskie? mylisz sie. myślisz że jak weźmiesz mikrofon za 15zł i napiszesz pare rymów to będziesz fajny??

Pozdro & poćwicz

Gakori
08-09-2009, 17:00
Poczekaj na płytkę kochanie ; * Słyszałeś prubne intro i wjeżdżasz na mnie ... Dziecko internetu ? : ] Po liczbie twoich postów zastanów się co mówisz . Mówisz mikrofon za 15 zł ? Jeżeli Shure C606 uważasz za sprzęt warty 15 zł to gratuluje .. Jeżeli nagrywasz nie mam nic przeciw beef'owi : )

Mejgerq
08-09-2009, 19:03
Poczekaj na płytkę kochanie ; * Słyszałeś prubne intro i wjeżdżasz na mnie ... Dziecko internetu ? : ] Po liczbie twoich postów zastanów się co mówisz . Mówisz mikrofon za 15 zł ? Jeżeli Shure C606 uważasz za sprzęt warty 15 zł to gratuluje .. Jeżeli nagrywasz nie mam nic przeciw beef'owi : )

Nie dotykaj rap-gry, lepiej zacznij szydełkować.

Nie rozumiem co ma twój szur, do tekstów, flow, panczy itp. W domowym "studiu" i tak nie nagrasz niczego ponad poziom. Nie masz skillsów więc prowokujesz beef na forum? Dobre, dobre, oby tak dalej, zajdziesz daleko, dorobisz się fortuny.

Nietoperz
08-09-2009, 19:33
Ej joooł, co wy chcecie? Nie macie wyjebane?!
JP na 80%, bo jak mi ukradną rower to będzie przejebane.
Albo jak okradną mi w sklepie mamę.
To sam ich nie znajdę, nie osądzę i nie zamknę.
Joł.

JP- nie jest skierowane do policji która szuka rowerków i truposzu po lesie tylko do tych co nadużywają To ze są psami -,- tak samo Hemp Gru w „Zemsty nadejdzie czas’ tez kurva mówi o Kubie zabitego bez powodów przez psa, a przyjdzie (jak i kiedys) taki pro Kodex pierdolnie ze hg to tylko HWDP i taka rozmowa z cymbałami ;)

///
Może być :X

Houston
08-09-2009, 20:46
JP- nie jest skierowane do policji która szuka rowerków i truposzu po lesie tylko do tych co nadużywają To ze są psami -,- tak samo Hemp Gru w „Zemsty nadejdzie czas’ tez kurva mówi o Kubie zabitego bez powodów przez psa, a przyjdzie (jak i kiedys) taki pro Kodex pierdolnie ze hg to tylko HWDP i taka rozmowa z cymbałami ;)

///
Może być :X

No to w końcu jebiecie tą policję czy nie? Bo jak jebać, to jebać na 100%...

Nietoperz
08-09-2009, 21:00
No to w końcu jebiecie tą policję czy nie? Bo jak jebać, to jebać na 100%...

hmmm masz naprawde problemy, przeczytaj sobie moj post 3-7 razy :| debil i tyle

//Fajny bit.

Houston
08-09-2009, 21:04
Może i próbujesz w to wkręcić jakąś filozofię, ale i tak w praktyce najeżdżacie na każdego policjanta nie patrząc na jego intencje. Nie mówię tu o muzyce, tylko o dwunastolatkach reprezentujących JP gdy mama nie patrzy i gdy rower stoi bezpiecznie w piwnicy.

Nietoperz
08-09-2009, 21:07
Może i próbujesz w to wkręcić jakąś filozofię, ale i tak w praktyce najeżdżacie na każdego policjanta nie patrząc na jego intencje. Nie mówię tu o muzyce, tylko o dwunastolatkach reprezentujących JP gdy mama nie patrzy i gdy rower stoi bezpiecznie w piwnicy.

Widzisz, ty patrzysz na 12 latków więc masz kurva problem, japie... filozofię? człowieku, patrzysz na psełdo 12 latków i to jest twój błąd, nikt normalny nie wyzywa psów co szukają twojego rowerka.

Houston
08-09-2009, 21:09
Widzisz, ty patrzysz na 12 latków więc masz kurva problem, japie... filozofię? człowieku, patrzysz na psełdo 12 latków i to jest twój błąd, nikt normalny nie wyzywa psów co szukają twojego rowerka.

No właśnie. Noszący bluzy z logiem JP nie są normalni.

piosenka dobra jak kazda firmy ale mozecie zamknac temat bo łby juz sie kłoca.

Kulturalna wymiana poglądów, to wg Ciebie kłótnia?

Nietoperz
08-09-2009, 21:19
No właśnie. Noszący bluzy z logiem JP nie są normalni.

Są, dla mnie poznańacy nie są normalni, dla ciebie to, ale i tak wiesz że racij nie masz :)

///

Zuczek Przemas
08-09-2009, 22:51
piosenka dobra jak kazda firmy ale mozecie zamknac temat bo łby juz sie kłoca.

Pedo Bear
09-09-2009, 16:14
Ściągnąłem całą EP'kę z szacunku do rapu, przesłuchałem - odłożyłem na bok.
Kompletne beztalencia, bez przekazu, bez flow, nie widzi mi się u nich jakikolwiek progres, z roku na rok gorzej ; ).

%%%%%%%%%%%%%
%%________________%%
%%__$$$$$$$$$$$$__%%
%%__$$$$$$$$$$$$__%%
%%__________$$$$__%%
%%__________$$$$__%%
%%___$$_____$$$$__%%
%%__$$$$____$$$$__%%
%%__$$$$___$$$$___%%
%%___$$$$$$$$$____%%
%%________________%%
%%__$$$$$$$$$$____%%
%%__$$$$$$$$$$$___%%
%%__$$$$____$$$$__%%
%%__$$$$____$$$$__%%
%%__$$$$$$$$$$$___%%
%%__$$$$$$$$$$____%%
%%__$$$$__________%%
%%__$$$$__________%%
%%________________%%
%%________________%%
%%%%%%%%%%%%%
%%________________%%
%%________________%%
%%__$$$$____$$$$__%%
%%__$$$$$___$$$$__%%
%%__$$$$$$$_$$$$__%%
%%__$$$$_$$$$$$$__%%
%%__$$$$__$$$$$$__%%
%%__$$$$___$$$$$__%%
%%__$$$$____$$$$__%%
%%________________%%
%%__$$$$$$$$$$$$__%%
%%__$$$$$$$$$$$$__%%
%%__$$$$____$$$$__%%
%%__$$$$____$$$$__%%
%%__$$$$$$$$$$$$__%%
%%__$$$$$$$$$$$$__%%
%%__$$$$____$$$$__%%
%%__$$$$____$$$$__%%
%%________________%%
%%________________%%
%%%%%%%%%%%%%
%%________________%%
%%________________%%
%%_______$$$$$$$__%%
%%______$$$$$$$$__%%
%%_____$$$$_$$$$__%%
%%____$$$$__$$$$__%%
%%___$$$$___$$$$__%%
%%__$$$$____$$$$__%%
%%__________$$$$__%%
%%__________$$$$__%%
%%________________%%
%%__$$$$$$$$$$$$__%%
%%__$$$$$$$$$$$$__%%
%%__$$$$____$$$$__%%
%%__$$$$____$$$$__%%
%%__$$$$____$$$$__%%
%%__$$$$____$$$$__%%
%%__$$$$$$$$$$$$__%%
%%__$$$$$$$$$$$$__%%
%%________________%%
%%__$$$$$$$$$$$$__%%
%%__$$$$$$$$$$$$__%%
%%__$$$$____$$$$__%%
%%__$$$$____$$$$__%%
%%__$$$$____$$$$__%%
%%__$$$$____$$$$__%%
%%__$$$$$$$$$$$$__%%
%%__$$$$$$$$$$$$__%%
%%________________%%
%%___$$____$$$$___%%
%%__$__$__$$$$____%%
%%__$__$_$$$$_____%%
%%___$$_$$$$______%%
%%_____$$$$__$$___%%
%%____$$$$__$__$__%%
%%___$$$$___$__$__%%
%%__$$$$_____$$___%%
%%________________%%
%%%%%%%%%%%%%

Savater
09-09-2009, 16:50
Fajna nutka. Na telefonie to prawie sama Firma u mnie xd. Wedlug mnie najlepszy ich kawalek to przeciwko kurestwu i upadkowi zasad.

Nieznajomy
09-09-2009, 19:52
Ta nuta akurat mi sie nie podoba lecz oficjalnie tez slucham firmy bardziej mi sie podoba "firma - chcesz czy nie" :)

Patriota
13-09-2009, 14:10
Firma to syf ale jedno mi sie podoba w tym kawalku:
Mam wyjebane na tych co na piersi z JP ambigramem do jebania pierwsi ale cienko piszcza podkreceni z gramem :D

Dobrze ze pojechali po tych cwaniaczkach Jot Pe na sto Procencikufff

Jeba* Jebia*ych Policje :)

Patriota
20-09-2009, 16:12
Ta nuta jest dobra widac ze firma zaczyna powoli robic cos bez Jot Pe bo to juz smieszne bylo a nie fajne...Cala plyta PKiUZ jest o JP nie ma kawalka w ktorym nie byloby mowy o Policji. :)