PDA

View Full Version : Kintuzja Wasilewskiego

_woto_
31-08-2009, 10:51
http://www.youtube.com/watch?v=_OapMvlhZOQ&eurl=http%3A%2F%2Fsport.onet.pl%2F0%2C1248770%2C20 33939%2Cwiadomosc.html&feature=player_embedded#t=24

co o tym sadzicie?

Kontuzja, jakiej doznał Marcin Wasilewski, jest bez wątpienia jedną z najstraszniejszych w historii piłki nożnej. Pojawiają się nawet głosy, że oznacza ona koniec kariery reprezentanta Polski. Oglądając drastyczne nagranie z niedzielnego zdarzenia, nietrudno dziwić się takim diagnozom.
Przypomnijmy, że Wasilewski doznał kontuzji w meczu przeciwko Standard Liege. W 25. minucie nogę złamał mu piłkarz gości, Axel Witsel.

Mejgerq
31-08-2009, 10:56
The first thing I : | But then i LOL'D : D Nieźle mu złamał : // Szkoda typa.

Krulowiec
31-08-2009, 11:16
JA********
Oby szybko wrocil do zdrowia...

.Gonzalo.
31-08-2009, 11:24
Powinni wprowadzić przepis, że jak jakiś zawodnik celowo atakuje zawodnika i doprowadza do jakiegoś zamania powinien zostać dożywotnio zdyskwalifikowany. Wasyl, szkoda mi go :(

Kamor II
31-08-2009, 11:24
Złamał jak zapałke XDDD
A to poczatek sezonu :<

Nietoperz
31-08-2009, 11:33
peszek...sport to zdrowie ;X dlatego wole grac w fife ;) ciekawe kogo leo da za niego ;D

K@jol
31-08-2009, 11:38
@ 2x up
początek sezonu? żartujesz sobie? trzeba się modlić żeby on wogóle mógł grać w przyszłości.
@top
Szybkiego powrotu do zdrowia...

Lechista92
31-08-2009, 11:46
O kur... masakra .
# Oby wszystko było dobrze !

Towarzysz Azbestov
31-08-2009, 15:15
Zara ci pewnie jakis zielony idiota usunie temat -.-
@topic
Oby kiedys wrocil

Simi
31-08-2009, 15:59
#Up.
Nie miał nogi z azbestu i mu rozpierdolił. = |

Szkoda go. ;ccccc

#Down.
Jak byś się nie zesrał z bólu, to byś zemdlał. ;d

KamilQ
31-08-2009, 16:03
@up
Hah. ;D

@top
Aż mnie noga zabolała. :X

Jak zapałka. Ciekawe czy bardzo boli xD

Devixx
31-08-2009, 16:17
Ogladalem to wczoraj. Ta czerwona kartka chuja da ; ] Zlamane otwarcie _/ :x

Lechista92
31-08-2009, 16:22
Obrońca reprezentacji Polski Marcin Wasilewski, który został w niedzielę brutalnie sfaulowany podczas meczu Anderlechtu Bruksela ze Standardem Liege, wysłał dziennikarzom smsa z podziękowaniami za wsparcie. Zawodnik w nocy przeszedł pierwszą operację złamanej nogi.

"Dzięki bardzo. Może to zabrzmi banalnie ale jak to się mówi, co cię nie zabije, to cię wzmocni!!!!!!!" - napisał Wasilewski.
Obrońca przeszedł w nocy pierwszą operację złamanej nogi. To jednak nie koniec zabiegów, bo prawdopodobnie w środę i w piątek Wasilewski znów trafi na stół operacyjny.

Podstawowy zawodnik reprezentacji Polski i Anderlechtu w 25. minucie niedzielnego meczu został sfaulowany przez Axela Witsela. Efektem jest otwarte złamanie nogi. Belgowi grozi dotkliwa kara, której domagają się belgijskie media, kibice, a nawet sponsor tytularny Standardu.

Podczas tego samego spotkania groźnej kontuzji doznał także inny obrońca klubu z Brukseli Czech Jan Polak, ma zerwane wiązadła krzyżowe.

Źródło: www.sport.pl
# Down
Dokładnie..

Sylvanas
31-08-2009, 16:25
Jego noga wyglądała tak, jakby się miała na dwie części rozpaść, gdyby nie skarpeta =/ Musiało boleć...

Towarzysz Azbestov
31-08-2009, 17:45
Ciekawe czy sprawca calego zamieszania dostal potem wpierdol od kibicow Anderlechtu...

Bondi
31-08-2009, 18:15
Ciekawe czy sprawca calego zamieszania dostal potem wpierdol od kibicow Anderlechtu...

Oby dostał, jak jeszcze tego nie uczynili.

@topic
Tak drastycznie to wyglądało, że nie chciałem nawet tego oglądać : / Wasyl jest bardzo dobrym obrońcą, i naprawdę szkoda go : ( Oby jak najszybciej się wykurował! Cała Polska trzyma za niego kciuki!

Lady Knighter
31-08-2009, 18:18
Oh my god... Aż strach patrzeć na ten filmik... Noga a właściwie stopa dotknęła mu uda... Oby wyzdrowiał...

Old Knighcik
31-08-2009, 18:56
Jebany witsel , oby dostal wpierdol od fanow Anderlechtu.
Wasilewski to zajebisty obronca , nikt go godnie nie zastapi. Zawsze waleczny o kazda pilke.
Zycze mu szybkiego powrotu do zdrowia i na boisko , bo jesli nie to wiele polska reprezentacja straci , ale trzeba byc dobrej nadziei.

Pozdrawiam
jebac witsel'a : <

Odeon
31-08-2009, 18:58
Ale co sedzia mogl zrobic wiecej? Dal czerwona kartke bo tylko tyle mogl zrobic. Mam nadzieje ze ten wkurw**** bedzie mial jakas rozprawe czy cos. WRACAJ DO ZDROWIA !

Old Shidishi
31-08-2009, 19:23
O ***** ;o

Noga mu sie zlamala jak zapalka ;oo widzialem rozne faule i zlamania na boisku ale takiego to jeszcze nie;o. Powinni zajebac jak psa tego skurwy**** co mu sie tak wjebal.

Xenox
31-08-2009, 19:33
Poje***i? Ten kolo co go tak skosił już w piłke nożną nie powinien wcale grać moim zdaniem. Wasilewski to bardzo dobry obrońca waleczny.

DannRook
31-08-2009, 19:43
Jeden z najlepszych polskich obrońców w historii, nie boi się pojedynków z dużo silniejszymi zawodnikami, wychodzi do pola karnego, strasznie skuteczny.
Szkoda mi go, jak na to patrzyłem to aż się za głowę chwyciłem. Tego cwela co go skasował to bym powiesił na haku za jaja:o

Mo$uke
31-08-2009, 20:22
Szkoda chlopa , watpie ze wroci do gry na takim poziomie jakim gral ;/;/
Prawdopodobnie wroci gdzies za rok na boisko ;/
Gdyby Hajto gral z Wasylem w druzynie to ten Witsel ladny wpi*rdol by dostal...

Pontius
31-08-2009, 21:03
Szkoda go bardzo. Nie bedzie obrony teraz w reprezentacji, ma podobne cos jak Eduardo. Sam gram w gale i nie chcialbym miec takiego czegos. Moze juz nie powroci do grania w pile =/

Daaron
31-08-2009, 21:23
Oh my god... Aż strach patrzeć na ten filmik... Noga a właściwie stopa dotknęła mu uda... Oby wyzdrowiał...

Z przykrością stwierdzam, że złamanie tego typu już mu nie pozwoli na dalszą grę. Goleń to najczęściej udzkadzana kość w piłce nożnej. Szkoda, zbyt młody był na taką "kintuzje".

Valius
31-08-2009, 21:39
Ja powiem tylko tyle JA PIERDOLE...........................

_woto_
01-09-2009, 11:02

wg. mnie nie. ale jak czytalem na necie ten typek jest wrogiem publicznym nr.1 belgijskiej prasy

Τettmeier
01-09-2009, 11:13
Jak zobaczyłem ten faul to naprawdę mi się Wasilewskiego szkoda zrobiło, bo miał pewne miejsce w kadrze i w ogóle jak oglądałem mecze reprezentacyjne to nie miałem jakichś tam większych powodów do krytyki.. No lipka, mam nadzieje że wróci do gry! ;)

Towarzysz Azbestov
01-09-2009, 11:14
Szkoda, zbyt młody był na taką "kintuzje".
29 lat to juz nie jest tak malo

...

Daaron
01-09-2009, 14:54
@Up
Staruszkiem też nie był. Kariere mógłby zakończyć przynajmniej w wieku 40- 45 lat, może nawet później jako trener. Byli tacy zawodnicy.

@Topic
Jak już mówiłem, to złamanie to koniec. Cały mięsień oderwał się od kości praktycznie był zgięty. Sama rehabilitacja mięśni to jest horror. Z tego co widać na filmiku pękły obie kości i strzałkowa i piszczelowa (noga pod kolanem była zgięta w pół) to jest podwójne złamanie, według Mnie on już nie ma szans. Będzie chodził po wielu miesiącach ćwiczeń nic więcej.

Taki se pazdzioszek
01-09-2009, 14:58
Chłop stracił zdrowie, stracił szansę gry w piłkę nożną. Naprawdę bardzo mi go szkoda, życzę powrotu do zdrowia...

Bondi
01-09-2009, 15:36
http://sport.onet.pl/74327.8,1248708,2035049,wiadomosc.html

:o

PadaszNa2Hity
01-09-2009, 15:52
Fifa powinna wyslac tego pierdolonego bambusa witsela z powrotem na plantacje bawełny z dozywotnim zakazem gry w pilke. Mam nadzieje ze Wasilewski wroci do zrowia i pokosi te kurwy ktore sie klocily z sedzia o slusznosc czerwonej kartki.

Pampalini
01-09-2009, 16:03
Marcin Wasilewski
sport24.pl

Axel Witsel jest w tej chwili wrogiem publicznym nr 1 w belgijskiej prasie, która nie szczędzi słów krytyki za jego brutalny faul na Marcinie Wasilewskim. Jednakże wschodzącą gwiazdę reprezentacji Belgii w najbliższych dniach spotkają poważniejsze konsekwencje niż tylko prasowa krytyka.
We wtorek całą sytuację ma przeanalizować komisja belgijskiej federacji, która wyciągnie odpowiednie konsekwencje wobec zawodnika Standardu Liege. Dziennik "Het Laatste Nieuws", który brutalny faul na reprezentancie Polski nazwał "absolutną hańbą", przewiduje, iż Witsel zostanie zawieszony co najmniej na cztery tygodnie.
Rzecznik prasowy Anderlechtu, David Steegen poinformował, że klub nie podjął jeszcze decyzji, czy wobec zawodnika drużyny rywala podejmie odpowiednie działania prawne. Sam Wasilewski może wytoczyć Witselowi powództwo cywilne. - Nie mieliśmy czasu, by to skonsultować. Sam "Wasyl", kiedy dojdzie do siebie, podejmie właściwą decyzję - oznajmił Steegen.

Anderlecht liczy, iż odpowiednie ukaranie Witsela będzie dobrą nauczką na przyszłość dla innych piłkarzy. - Są niezależne organy, które szanujemy i mamy do nich pełne zaufanie - mówi Steegen - My nie zajmujemy się karaniem piłkarzy. Mam nadzieję, że belgijska federacja wyraźnie da sygnał w swoim orzeczeniu, by takie zdarzenia nie miały miejsca w przyszłości.

Ten mały artykuł mówi sam za siebie, dobrze że nie pozostawią tego beż żadnej konsekwencji nie dość ze chodzi tu o zdrowie to i o życie .. moim zdaniem zniszczył ten typ Wasilewskiemu kariere piłkarską .. bo wątpię żeby po takim poważnym złamaniu wrócił do gry .. liczę na szybki powrót o ile wróci. Ten co mu to zrobił powinien zostać zawieszony za brutalną grę ..

Marcin <3
01-09-2009, 16:22
http://i.wp.pl/a/f/jpeg/22895/wasilewski_screen_noga_470.jpeg

o ***** jak zlamana noga, takiego ktory to zrobil powinni wykluczyc do konca zycia ze swojego zawodu!!

Habemus Papam
01-09-2009, 16:24
Bardzo źle to wyglądało .. złamanie otwarte w dwóch miejscach..
Lekarze powiedzieli, że nie bd zdolny do gry przynajmniej przez rok + do tego rehabilitacje .. współczuje, sam mam teraz złamaną ręke w nadgarstku z przemieszczeniem i wcale to nie jest miłe przeżycie takiego złamania. ; <

Wasyl wracaj do zdrowia .!!

Aifam™
01-09-2009, 17:55
No ma kolo pecha. Pewnie zaraz żałoba narodowo-europejska będzie z tego powodu...

_woto_
01-09-2009, 20:18
http://i634.photobucket.com/albums/uu63/WotoTV/971c89cca8196f86b0d7a274462662cf51.gif

Daaron
01-09-2009, 22:54
@Up
No przecież mówiłem xD.

@Topic
Koniec jego kariery. Temat do zamknięcia, nie ma co już ohhhać i uhhhać.

@Down
Ten rentgen nie był prawdziwy. Został zrobiony przez pismaków.

Hjubert
02-09-2009, 15:32
Jego noga wyglądała tak, jakby się miała na dwie części rozpaść, gdyby nie skarpeta =/ Musiało boleć...

Watpie, czy on pamieta ten bol... Zapewne byl w szoku, wiec wiesz...

@topic
O cholera :/ Az mi sie niedobrze zrobilo jak to ogladalem :/ Do tego tak fotka z rentegnu... Nie chcialbym byc na jego miejscu ;x
Juz sobie raczej nie pogra...

Houston
03-09-2009, 17:47
Juz sobie raczej nie pogra...

Eduardo usłyszał dokładnie to samo...

Za takie coś to tylko dożywotnia dyskwalifikacja :x

Patriota
20-09-2009, 15:49
Nie rozumiem tylko jednego dlaczego tamten typek co mu noge zlamal dostal kare grzywny i zawiesili go...przeciez takie kontuzje sie zdarzaja dostal czerwona kartke i to powinno starczyc to jest meski sport...