PDA

View Full Version : Hack ;p

Ilu
04-09-2009, 14:47
ELo dzis dostalam hacka na r, strata dosc spora bo ok. 30cc + eq xd domyslam sie ze raczej mam keyloggera na kompie. Jak mam go wykrys i zlikwidowac?

A mam pytanie jak klikam CTRL + ALT + DELATE wyskakuje mi oknno "Menadzer plikow zostal zablokowany przez administratora" Jak to odblokowac (ja jestem adminem) ale nie wiem jak to bloknelam

'Oxidosis'
04-09-2009, 14:56
Jest sporo programów, które wykrywają takie wirusy, np. hijackthis. Obsługe oraz link do programu możesz znalezc w dziale poradniki, jest to poradnik Nixona. Poszukaj.

Vivek
04-09-2009, 15:13
Ja bym proponował zrobić formata :D
Miałem tak samo 2 dni temu tylko pasek "Start" co 5 sec zmieniał się z klasycznego na xp i na odwrót itd. :D Format pomógł. Wystarczy sformatować tą partycje z windowsem :]

Marcelllo
04-09-2009, 15:24
Co do hacka - poszukaj dziwnych procesów ;)

Co do menedżera - albo wejdź przez panel sterowania, albo powinieneś mieć gdzieś opcję "odblokuj" przy tym, jak Ci się wyświetla, że zablokowane ;) Najprawdopodobniej ktoś się bawi Twoim komputerem, jeśli "samo" się zablokowało :) Najlepiej, jakbyś też usunął passy z kompa (często "grzebacze" passy znajdują zapisane gdzieś w notatniku) :D