View Full Version : Horrory 2008-2009.
Habemus Papam
05-09-2009, 17:53
Witam, jako iż powstał nowy dział tak więc stąd moje pytanie, chciałbym żebyście pisali tutaj horrory z 08' i 09' które są warte obejrzenia..
Jako iż jestem fanem horrorów chcę zobaczyć co i kto lubi i ogląda :p
@Down,
Oszukać przeznaczenie 4 ? Oglądałeś 'trójkę' ? Też na nią czekałem, ale okazała się troszkę nie ciekawa.. fabuła jest na tej samej zasadzie, więc spodziewamy się, że bd wypadek i uratowani bd ginęli po kolei, tak było i w 4 po wypadku na torze, dodali tylko 3D, nie było dużo elementów, które by 'leciały w Ciebie' no ale jednak. Z tym 3D bym jednak poczekał z 2 lata, bd powstawały takie filmy 3D, że strach bd na nie chodzić .;)
@W najbliższy weekend obejrzę film ; "Wezwanie" i " Więzień" no i może "Friday the 13Th - Piątek Trzynastego" i zdam relację :)
Już nie ma prawdziwych Horrorów... teraz horror polega na tym w którym więcej osób zginie albo będzie więcej krwi. Pociąg z mięsem, oszukać przeznaczenie banalne fabuły w każdym musi ktoś umrzeć. Nie ma już zła i dobra jest tylko ludzka głupota.
Tak, to niestety prawda.
Mi osobiscie podobal sie Friday The 13Th [Piątek Trzynastego],moze pojde na oszukac przeznaczenie 4 cos mnie do tego ciagnie:)
Polecam film "Wezwanie" zajebisty horror.
Ja polecam wam film ale z 2005 roku pod tytułem : Więzień . Nie może horror ale film psychologiczny bardzo dobry ;)
Mi osobiscie podobal sie Friday The 13Th [Piątek Trzynastego],moze pojde na oszukac przeznaczenie 4 cos mnie do tego ciagnie:)
Mi się film nie podobał. Jason Voorhess jest tutaj przedstawiony jako dzikus modlący się do głowy matki i porywający kobiety.
JASON NIGDY NIE PORYWAŁ obejrzałęm wszystkie części, w których zginęło ponad 250 osób nigdy nie oszczędzał ludzi. On zawsze zabija.
@Topic
Oszukać Przeznaczenie to już beznadzieja. Jest to film bardziej na 14 lutego żebhy jakieś pary miały się przy czym całować. Nuda i tyle.
Więźnia nie oglądałem, ale to Thriller nie Horror.
Żeby rozwinąć troche temat krótko wytłumacze różnice między horrorem a thrillerem.
Thriller - film w któych dzieją się rzeczy realne, jak np. morderca który zabija pistoletem np. Taken (Porwana), Max Payne
Horror - film w których dzieją się rzeczy nie realne jak np. człowiek, który zabija maczetą i nikt nie jest w stanie go zabić np. Jason w Piątku Trzynastego albo Freddy Kruger (Kriiiger) z Koszmaru z ulicy Wiązów.
Już nie ma prawdziwych Horrorów... teraz horror polega na tym w którym więcej osób zginie albo będzie więcej krwi. Pociąg z mięsem, oszukać przeznaczenie banalne fabuły w każdym musi ktoś umrzeć. Nie ma już zła i dobra jest tylko ludzka głupota.
Ja polecam Ostatni Dom Po Lewej ;p juz od samego poczatku jest ostro, potem troszke ciszy i znow hardcor xd
Nietoperz
06-09-2009, 00:27
Ja polecam Ostatni Dom Po Lewej ;p juz od samego poczatku jest ostro, potem troszke ciszy i znow hardcor xd
poje... za przeproszeniem pierwsze 45 to jest ze tak powiem gówno, dopiero pod koniec coś się dzieje, ale i tak polecam ostatni dom po lewiej.
Duzo horrorów oglądam, jednak teraz 3/4 horrorów, to kompletna klapa, jakiś sierociniec to w ogole horror? ogolnie w tym roku i poprzednim nic ciekawego nie było, chyba że o czyms zapomniałem ;)
Pampalini
06-09-2009, 22:37
Hallowen
Krawe święta
Winda
Dr Jekyll i pan Hyde
Klątwa 3
Hallowen warty uwagi.
The Eye (oko). Jeden z najlepszych horrorów który oglądałem.
Ja polecam film "krwawe walentynki"... Bardzo dobry film... Naprawde polecam...
handlarz_narkotykow
24-09-2009, 18:51
no to mnie zachęciliście żebym sobie je pooglądał no więc jutro ide wypożyczyć:D bo ściągać pewnie mi się nie bedzie chciało
@ topic
•krąg 0,1,2,
•pila 1,2,3,4
Polecam Katakumby i Mroźny wiatr ;)
30 dni nocy, Walled in, Slaughter, Unborn!
Rook.Men.Mariusz.
24-09-2009, 19:54
Dziś [24 września] godzina 23:50 na tvn 7 "Egzorcysta" ;).
To jest dopiero horror ;)
Martin16
24-09-2009, 20:11
@up
mówisz ze fajny horror ?:D być może się skusze jeśli wytrzymam jeśli mozesz opisac to napisz o co kaman w tym horrorze. :)
@topic
nocny pociąg z mięsem.
handlarz_narkotykow
24-09-2009, 20:15
Fajnie tylko szkoda że te horrory lecą tak późno..
Gdybym go chciał pooglądać nie wiem czy bym wytrzymał do tej godziny a 2 nie wstałbym na jutro do szkoły albo bym w szkole spał...
fail _/ dla telewizji (tvn7) i innych również za to że emitują te [najlepsze] filmy o tak późnej porze
Hiro Nakamura
29-09-2009, 19:37
Na mnie osobiście bardzo duże wrażenie wywarł Rec. Mimo swojej prymitywnej fabuły(dziennikarze, policjant, strażacy i cywile zamknięci w kamienicy, zombie itd), są naprawdę straszne momenty. Byłem na maratonie w multikinie i kiedy po nudnawym Sierocińcu oraz 30 Dniach Mroku, zaczęli projekcję Reca, moja dziewczyna resztę naszego pobytu w kinie przesiedziała zasłaniając sobie oczy moim rękawem ^^
Co jeszcze z takich filmów?
Piątek 13 jest mocny, ale banalny.
Oszukać Przeznaczenie 4 było dobre w 3D, chociaż 4 raz o tym samym... Sam rozumiesz.
Mroczne Szczątki to horror który musisz koniecznie obejrzeć, jeżeli nie interesują Cię fruwające flaki, tylko właśnie to "zło".
No i oczywiście wszystkie części Obcego! To bardziej SF, Thriler, ale polecam ; )
Aaaa! Byłbym zapomniał! Egzorcyzmy Emilly Rose obowiązkowo.
Habemus Papam
29-09-2009, 22:26
Mroczne Szczątki to horror który musisz koniecznie obejrzeć, jeżeli nie interesują Cię fruwające flaki, tylko właśnie to "zło".
No i oczywiście wszystkie części Obcego! To bardziej SF, Thriler, ale polecam ; )
Aaaa! Byłbym zapomniał! Egzorcyzmy Emilly Rose obowiązkowo.
Obejrzę z pewnością, Egzorcyzmy Emilly Rose oglądałem i było na prawdę ciekawie. ;)
Jakoś 3-4 dni temu oglądałem "Egzorcyzmy" Bardzo stary horror ale ponadczasowy.. Polecam. ;)
Obcego? Nie przepadam za SF ale oglądałem kilka części, tych w TV.
Zejście? Oglądał ktoś?
Hiro Nakamura
30-09-2009, 08:31
Oglądałem Zejście, dość psychiczny film. Coś podobnego do Wzgórza Mają Oczy, tylko że bardziej trzymajcy w napięciu.
Drako o.o
14-10-2009, 01:21
[rec] faaaaaaaaajny film polecam :) bodajze z 2007 roku
Habemus Papam
05-11-2009, 16:11
[Rec.] 2 w kinach. xd był ktoś? ; > fajne?
czekam na dalsze propozycje horrorów godnych poświęcić 1,5h czasu.
`Carlosek
05-11-2009, 16:35
Nocny pociąg z mięsem XDDDDDD głupie, ale dużo krwi, i jest 'fun' ; D
Orlen Ochrona
05-11-2009, 17:42
czekam na dalsze propozycje horrorów godnych poświęcić 1,5h czasu.
Ide na nocny maraton z tym filmem ogladalem wczesniejsza czesc i polecam :)
A znacie jakiś Horror, na którym można się posrać ze strachu? Czy w ogóle takie istnieją? Nie chodzi mi tutaj o zombi, które zapierdziela po korytarzu i zjada 1000 osób, bo w tym nie ma nic strasznego. Po prostu momenty, bądź całość, która strasznie trzyma w napięciu i nagle dochodzi do "wybuchu". Chociaż momenty to źle powiedziane, bo są zapewne filmy, w których jest ich tylko kilka.
Habemus Papam
06-11-2009, 23:01
@up
Obejrzyj w nocy 'frontieries' nie wiem czy dobrze napisałem, ale nie chce mi sie sprawdzać .. : d
A jak to Cie nie ruszy to nie ma nic, co by Cie poruszyło bardziej. xd
A znacie jakiś Horror, na którym można się posrać ze strachu? Czy w ogóle takie istnieją? Nie chodzi mi tutaj o zombi, które zapierdziela po korytarzu i zjada 1000 osób, bo w tym nie ma nic strasznego. Po prostu momenty, bądź całość, która strasznie trzyma w napięciu i nagle dochodzi do "wybuchu". Chociaż momenty to źle powiedziane, bo są zapewne filmy, w których jest ich tylko kilka.
racja zgadzam sie z toba;)
powinni zrobic jakich prawdziwy horror bo to wszystko to bajki:<
ByOutek aka Kulfonek
07-11-2009, 14:00
Nowe horrory to nie horrory. Raczej komedie... ;| Prawdziwe horrory to były kiedyś. Pamiętam jak byłem młodszy bałem się iść do toalety bo myslałem że tam coś na mnie czeka....
No ale z tych nowych..
Fronteries... Czy jakoś tak ^^
`diGiel <3
07-11-2009, 14:09
Piła.Wszystkie częsci .
Habemus Papam
07-11-2009, 16:51
Jak już bd rec2 z polskim lektorem to możecie wrzucić tu, o co bardzo bym prosił. : >
Dzisiaj byłem na tym filmie w kinie i szczerze mówiąc zawiodłem się, myślałem, że będzie lepszy. Po głupim zakończeniu wnioskuję, że reżyserzy będą na siłę próbowali wydać 3 część która mam nadzieje będzie lepsza od 2.
Dzisiaj byłem na tym filmie w kinie i szczerze mówiąc zawiodłem się, myślałem, że będzie lepszy. Po głupim zakończeniu wnioskuję, że reżyserzy będą na siłę próbowali wydać 3 część która mam nadzieje będzie lepsza od 2.
Trójka będzie miała zapewne miejsce w tym samym domu, tylko przyjadą inni komandosi, którzy będą chcieli obczaić co się stało i też zginą. :(
Habemus Papam
08-11-2009, 11:05
Tak myślałem, że [Rec]2 już na siłę bd robiony, dla kasy.. Tak jak oszukać przeznaczenie.. pewnie nie długo wyjdzie 3 i 4, tak więc mówicie, że nie warto iść do kina? ; >
Pociąg pełen mięsa - nie wiem kiedy powstał ale fajny;p
Lustra- horror psychologiczny - tez nie znam daty premiery
piła 1,2,3,4,5
Hostel
Ero Senin
12-11-2009, 15:23
[rec],The Ring,Egzorcyzmy coś z emily rose o ile dobrze pamiętam :C
musiałem dać edita bo zapomniałem o Wzgórza mają oczy ;D 1 rox a 2 już tak średnio ; p
Wszystkie 1 części są najlepsze bo nie wiesz o co tam biega i się boisz a już w następnych wiesz np. że atakują zmutowani ludzie czy coś :/ 0 zaskoczenia ;p
@ktoś up
Oszukać przeznaczenie to totalnie gówno to samo piła :/ prawie jak moda na sukces ;p
Habemus Papam
21-03-2010, 16:07
Oglądałem kilka dni temu Nienarodzony i myślałem, że to bd nic specjalnego ale grubo sie pomyliłem, horror świetny, jeszcze bardziej w nocy ;d
Polecam ;>
Zejście oglądałem i stwierdzam, że dość przeciętny : >
Nocny pociąg z mięsem. W kinie mi się podobał ;D
Teksańska masakra piłą mechaniczną 3, babka zemdlała.
White Nygas
22-03-2010, 15:45
Idzie sobie na film w 6D to zobaczycie w pierwszej scence gdzie jakaś akcja odrazu się w gacie zesracie. Byłem w tym kinie ale nie na horrorze tylko 2021. Dlaczego tak sądze tam jest prawie jak byście stali obok osoby ,więc w tym kinie każdy horror jest po to żeby się zestać.
"Nocny pociag z mięsem" śmiesznawy film, byłem na nocnej premierze w Helloween. Polecam "Fronteries".
Devil murder
26-03-2010, 18:17
Ja polecam Zejście ;)
Habemus Papam
12-06-2010, 23:24
Odświeżam, macie może jakieś fajne horrory nie wymienione wyżej? Z chęcią je obejrzę.
@Hjubert
wczoraj się przymierzałem do obejrzenia Paranormal Activity ale w końcu nie obejrzałem, ale za to dziś obejrzę :d
Nie oglądam horrorów, bo za nimi nie przepadam, wolę komedie, ale kumple mi mówili, żebym obejrzał sobie Paranormal Activity i z początku to sobie tak myślę, nuda, ale 20 min przed końcem jak się wszystko rozkręcać zaczęło, to łoo :D Przyznam, film godny uwagi. Jak byłem mały (jakieś 7 lat miałem) oglądałem Martwicę mózgu, to po około pół godzinnym oglądaniu siostra mnie na dół odprowadzała, bo się bałem sam zejść :<
Ogladnij: Grudge
znakiiii
Jak żyję nie oglądałem bardziej nudnego filmu niż Paranormal Activity,
czytałem przeróżne opinie na temat tego filmu - większość sobie go zachwalała,
na mnie nie zrobił absolutnie żadnego wrażenia, jestem mega zawiedziony.
Chyba, że kogoś trzyma w napięciu przesuwająca się doniczka, pękająca szybka, samo zamykające się drzwi.
PS. dodam, że ten film oglądałem na raty - po pierwszych 50 minutach usnąłem i dokończyłem oglądać resztę jak wstałem.
No nie wiem czy taki fajny ;d prawie kiedys jak ogladalem przy nim zasnalem
@Topic
Osobiscie polecam Rex oraz Rec2
No nie wiem czy taki fajny ;d prawie kiedys jak ogladalem przy nim zasnalem
@Topic
Osobiscie polecam Rex oraz Rec2
Popieram.
Rec2 to swietny film.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.