View Full Version : APO - Serwer Leaderowy
Kumpel Armii
05-09-2009, 19:02
A więc na początek powiem, iż ze względu na techniczne sprawy serwer leaderowy nie mógł by powstać jako 4 serwer. A więc; skoro ludzie z APO, a także ROX głosowali na restart harów, to może zamiast tego stworzyć serwer leaderowy? Czy był by on na 7.6 lub 8.42 - albo jeszcze innej tibii; nie ma znaczenia, to należy do decyzji administracji.
Jednak taki serwer mógł by przyciągnąć więcej graczy; czym ostatni administracja także się zajmuje ...
Serwer leaderowy - jak każdy pewnie kojarzy takie stwierdzenie posiada, np. 3miesięczny ciąg "istnienia".
Każda runda serwera leaderowego trwała by 3miesiące, po czym oczywiście nastąpił by restart serwera i kont do zera. W poszczególno wybranych kategoriach, nagradzane były by 3-10osób. Nagrody były by w kwotach pienięznych, nagrodach niespodziankach lub pacc'ach na serwerach głównych.
Przykładowo serwer leaderowy mógł by działać na następujące kategorie:
1. Weteran
Ta kategoria "wybierała" by najbardziej hardych graczy. Oczywiście chodzi tutaj o to, iż najlepsza 10 serwera (przez 3miesiace leaderowego serwera); zdobyła by nagrody za największy posiadany poziom doświadczenia.
Nagrody:
*1) Nagroda pieniężna: 100zł. Premium Account: 90dni
*2) Nagroda pieniężna: 100zł. Premium Account: 45dni
*3) Nagroda pieniężna: 50zł. Premium Account: 90dni
*4) Nagroda pieniężna: 50zł. Premium Account: 45dni
*5) Premium Account: 90dni
*6) Premium Account: 45dni
*7) Premium Account: 45dni
*8) Premium Account: 21dni
*9) Premium Account: 21dni
*10) Premium Account: 21dni
2. Rookslayer!
Ta kategoria "wybierała" by najbardziej doświadczonych graczy, którzy także potrafią być najlepsi w wyniku wbitego expa. Jednak poziom staje się trudniejszy; gdyż walczymy o nagrody na wsypie początkujących.
Nagrody:
*1) Nagroda pieniężna: 100zł. Premium Account: 45dni
*2) Nagroda pieniężna: 50zł. Premium Account: 45dni
*3) Pendrive marki Kingston 4GB. Premium Account: 45dni
*4) Pendrive marki Kingston 4GB. Premium Account: 21dni
*5) Premium Account: 21dni
3. Mag!
Ta kategoria wybiera najlepszego maga/druida, który posiadać będzie najwyższy magic level.
Nagrody:
*1) Nagroda pieniężna: 100zł. Premium Account: 45dni
*2) Pendrive marki Kingston 4GB. Premium Account: 45dni
*3) Pendrive marki Kingston 4GB. Premium Account: 21dni
*4) Premium Account: 45dni
4. Dystansowiec!
Ta kategoria wybiera najlepszego palladyna, który posiadać będzie najwyższy skill swojej profesji.
Nagrody:
*1) Pendrive marki Kingston 4GB. Premium Account: 45dni
*2) Pendrive marki Kingston 4GB. Premium Account: 21dni
4. Magiczny Rycerz
Ta kategoria wybiera najlepszego knighta, który posiadać będzie najwyższy magic level!
Nagrody:
*1) Pendrive marki Kingston 4GB. Premium Account: 45dni
*2) Pendrive marki Kingston 4GB. Premium Account: 21dni
5. Szczęściarz
"Urodziłeś się w czepku? Pod twoim domem rosną same czterolistne koniczynki? W takim wypadku na pewno wygrasz w naszym codziennym konkursie! Wystarczy zagrać godzinę dziennie by wziąć udział w codziennym losowaniu 3 dniowego Premium Account! Losowanie odbywać się będzie codziennie o północy. Wyniki losowania ukazywać się będą w menu po prawej!"
To wszystko to propozycje, jednak właśnie tak wygląda serwer leaderowy.
Co sądzicie o tym pomyśle? Czy przeniesie on większy popyt?
W razie jakichkolwiek niedociągnięć, z chęcią odpowiem na wszystkie pytania.
Taki se pazdzioszek
05-09-2009, 19:07
Jestem za tym, ale Mortiis nie będzie chciał płacić rl pieniądze na nagrody, chyba, że ty je zafundujesz. Za edycjami laddera oczywiście jestem, bo to większa rywalizacja itd.
Marcin <3
05-09-2009, 19:09
chyba snisz ze mortiis wyda 550 zl + kase na pendrive co 3 miesiace ;x
top. jestem na nie.
Edzio Wariat
05-09-2009, 19:23
zal mi ciebie i tak te nagrody obecne to bylo dla mnie zaskoczenie gosciu konkurs a moze raczej serja konkursow bez senu
Kolego, powaliło Cię z tymi nagrodami? 100 zł? Lekka przesada... Co do samego servera, to jest mi obojętne, bo tak bym nie gram ;)
Kumpel Armii
05-09-2009, 19:29
Wy chyba nie wiecie jak serwery leaderowe zarabiają.
Nie graliście nigdy na takich serwerach? Grałem na takich, na których do wygrania było po 500zł.
Po za tym to co podałem to przykłady omg.
p.s. Nie patrzcie na to ze strony administracji, ale z własnej.
Maskotek
05-09-2009, 19:45
z mojej wlasnej prywatnej strony to jestes pierdolniety ;/
Mogłeś przynajmniej napisać ze pomysł nie jest Twój i wszystko pochodzi z serwa Huntera.
Jestem na nie.
Wymyśl sam coś a nie kradniesz cudze pomysły.
Edit^
Sylvanas - Nie wiem kto dokładnie , ale 1 raz to widziałem na Hunterze.
Dαniel3k =)
05-09-2009, 19:48
Walka botów o nagrody? Nie bardzo... Każdy by bocił żeby zdobyć nagrodę...
Nie!
Sylvanas
05-09-2009, 19:52
@KAzek - blizzard to wymyślił, nie huntera.
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=52990
Rozmawiałem na ten temat z Mortym już jakiś czas temu. Na razie zastanawia się, jak rozwiązać sprawę botów i share, ale niewykluczone, że powstanie taki serwer. Nagrody to będzie PACC + jakiś item + pomnik w sali sław.
PS. Będzie na kliencie 8.42/8.5, a ROX będzie n-ladder.
EDIT: Debilu, serwer ladderowy, nie leaderowy...
Kumpel Armii
05-09-2009, 20:02
@Up
Serwer Leaderowy to nie jest wynagrodzenie pacc, tylko zwykły beznadziejny event.
A takich pomników to nie ma co stawiać. Także rozdawanie itemków przy konkursach czy eventach dla mnie jest chore.
Zwiększają ich ilość na serwerze i w dodatku psuje klimat.
@Down
A ja nie muszę pisać nowego posta.
Nie każdy serwer leaderowy ma obowiązek przenosić postacie na zwykły serwer.
A nagrody nie powinny być beznadziejne. Jakoś powinno się współpracować.
Sylvanas
05-09-2009, 20:06
@up: mózgu, serwer ladderowy, l-a-d-d-e-r-o-w-y. Poza tym, w tym właśnie jest sens serwerów ladderowych, że po pewnym okresie jest reset charów i są one przenoszone na inny serwer, a ranking startuje od 0. Inaczej to by sensu nie miało, ale jak się robi wywiady samemu ze sobą, to ciasność umysłu jest zrozumiała. Mimo wszystko przypatrz się jeszcze raz: to się nazywa serwer l-a-d-d-e-r-o-w-y, a nie leaderowy.
@Up
Serwer Leaderowy to nie jest wynagrodzenie pacc, tylko zwykły beznadziejny event.
A takich pomników to nie ma co stawiać. Także rozdawanie itemków przy konkursach czy eventach dla mnie jest chore.
Zwiększają ich ilość na serwerze i w dodatku psuje klimat.
(sry musze napisać nowy post)
W tym momencie pokazałeś dwie rzeczy:
1) Że nie rozumiesz czym jest serwer ladderowy.
2) Że nadal mylisz nazwę.
Głąbie, wytłumaczę to tak, żebyś zrozumiał: serwer ladderowy, to serwer rankingowy. Ludzie walczą tam o miejsce w czołówce i po jakimś okresie są rozdawane nagrody i następuje reset charów. Chary nie są kasowane, tylko przenoszone na serwer non ladder, czyli nie rankingowy. Teraz kapujesz? Item byłby dawany w nowej serii gry i poza tym, nie byłyby to klapki, tylko jakiś unikat (medalion np).
Przeczytaj mój temat, w którym była ta sama propozycja. Tam masz to sensownie opisane. Nagrody rzeczowe pewnie też będą, ale najpierw, jak już wspomniałem, Mortiis próbuje coś wymyślić, żeby nie było botów i jakoś zwalczyć shar, bo to drugie jest trudniejszym problemem do rozwiązania.
Miałem coś jeszcze napisać, ale zapomniałem. Dam edita.
silver ghostek
05-09-2009, 20:14
Jak zafundujesz nagrody ;o
@topic
jestem na nie.
pomysl beznadziejny
za bocenie jeszcze dostawac kase... pozdro
Pampalini
05-09-2009, 21:06
Mortiis miał by płacić xxx kasy co 3 miesiące tak ? powiedz mi co on by z tego miał za co by servery opłacił ? chyba że jesteś bogaty do daj mortiisowi na opłate servera i nagrody. Każdy twój temat jest po prostu idiotyczny :| Nowy server jest nie potrzebny nie czaisz tego ? przyniosło by graczy ? chyba Cię gnie, to by była walka botów o kase i pacca .. mortiis by dawał kase za bocenie :<
Jestem na nie.
I tak nie dostaniesz moderatora za twoje tematy.
Pomysł zerżnięty z innego serwera! Nikt tutaj Ciebie nie chce!
Jamajeee
05-09-2009, 21:15
pomysl nie jest zly mogli by postawic serwer i trzeba by bylo na niego kupic pacc od nowa za 10zl i by bylo siano na nagrdoy wiec wiesz ale i tak nie wypali
Jak coś piszesz to sprawdź pierwszo czy dobrze to napisales, pisze sie ladderowy, nie leaderowy ;)
@
nie gram, nie interesuje mnie to ;d
Nietoperz
05-09-2009, 23:10
daj 550zł plus jakies pierdoły pendrive, z pacc tak tez duzo nie jest.!
///
nie
Sylvanas
06-09-2009, 14:11
Jak coś piszesz to sprawdź pierwszo czy dobrze to napisales, pisze sie ladderowy, nie leaderowy ;)
On i tak tego nie zrozumie.
@kilku panów up: to wcale nie musi być duży koszt. Z tego co wiem, to hunterze zwróciło się po chyba 3 miechach (nagrody) i jeszcze zysk był. Ten okres, po którym miałby być reset, nie musiałby koniecznie 3 miesiące trwać, ale też nie powinien być dłużej niż pół roku. Takie systemy naprawdę mnóstwo ludzi przyciąga, a wiadomo, że jak nagrody kuszące są, to na PACC dadzą, żeby im się lepiej expiło. Imo uważam, że jeszcze powinna być stanowczo zwiększona mapka i dodane mnóstwo respów oraz potworki powinny być bardziej atrakcyjne, bo praktycznie wszyscy siedzą ciągle na kingach, bally, msc, ms, bez względu na lvl, czasem tylko ktoś pójdzie posiedzieć na czymś innym, a tak do lipa.
Tak jak wcześniej pisałem, macie tę samą propozycję, ale zrobią jakiś czas temu i przeze mnie.
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=52990
Kumpel Armii
06-09-2009, 14:39
@ Up - Sylvanas
Skoro miałeś bana tam, to nie chcą cię na forum. Po co zakładasz nowe konto? :o
Ty nie rozumiesz, a jeżeli myślisz, że tamto diablo to dobry pomysł, to jesteś w wielkim błędzie ...
To jest tibia a nie diablo ...
@ Up - Sylvanas
Ty nie rozumiesz, a jeżeli myślisz, że tamto diablo to dobry pomysł, to jesteś w wielkim błędzie ...
Ty jesteś większym debilem niż myślałem :o
http://www.forum.toproste.pl/member.php?u=14637 <-- twoje stare konto
Skoro miałeś bana to zapewne ciebie tutaj nie chcą więc
http://www.twozywo.art.pl/wyraz/spierdalaj.gif
Jedna z najglupszych propozycji jakie czytalem :cool:
Nie wiem komu by sie chcialo wydawac kase dla ludzi ktorzy truli by sobie zycie maniaczac w tibie dla zarobienia 100 zl dla bycia weteranem
Sylvanas
06-09-2009, 14:54
@ Up - Sylvanas
1) Miałem bana, sam o niego poprosiłem, a teraz rzadziej wchodzę (choć takie tematy powodują, że częściej xD).
2) Skopiowałeś totalnie WSZYSTKO z opisu innego serwera.
3) Jak myślisz, na czym ten wszystkim znany serwer się wzorował?
4) Tibia i Diablo to jest różnica, ale to nie znaczy, że pomysłów nie można wykorzystać również w tibii.
Ryonal_R
06-09-2009, 15:40
Jestem za :P
<znaki><znaki><znaki><znaki>
Denzou_\.../
06-09-2009, 17:13
Zajebisty pomysl ... Ale mogles dodac w sadzie/sondzie chuj wie jak sie pisze ... Jakis typ klienta ... Jestem za klientem 7.8
Mam takie male zastrzeżenie... Te propozycje nagród i kategorie w których mozna je wygrać mógłbyś sam wymyslic a nie ściągasz w servera HUNTERA.PL. I to wszystko co chciałbym w tym temacie powiedziec.
Ja gram od bardzo dawna na serwerze leaderowym www.huntera.pl pod klienta 8.5 , dziennie gra tam po 400+ osób i naprawdę apo nie może się równać do tego ots'a :) tam jest pełno osób online , można robić grupowo questy , huńcić moby itp...naprawdę sporo możliwości ( są wszystkie questy typu poi itp..)...
Ale jak wiadome tam gra 400+ osób i taki gm może z pacc pozwolić sobie na wydatek sporej kasy bo tam za 1 miejsce dostaję się 500zł + pacc...( reszta nagród to 150zł , 100zł , 50zł ) także zobaczcie ile tam gm wydaje :)
Szanowny Mortiis chociaż symboliczne sumy by mógł zaoferować np.
1 miejsce - 50zł (ale to tak na początek )
W późniejszym terminie o ile przybyło by graczy można byłoby zwiększyć sumy...
DannRook
16-09-2009, 19:16
I ciekawe kto ogarnie te wszystkie boty, które będą biegać po respach, żeby tylko kasę wygrać. Pomyślałeś o tym? A może mi jeszcze powiesz kto zafunduje te nagrody? Jak Mortiis miałby coś wykładać z kieszeni własnej to to się dla niego nie opłaca ;)(nie twierdzę, że tego nie zrobi)
Kapitan Alkohol.
16-09-2009, 19:23
A dasz na to kase ? Jeżeli tak to moze byc.
5. Szczęściarz
"Urodziłeś się w czepku? Pod twoim domem rosną same czterolistne koniczynki? W takim wypadku na pewno wygrasz w naszym codziennym konkursie! Wystarczy zagrać godzinę dziennie by wziąć udział w codziennym losowaniu 3 dniowego Premium Account! Losowanie odbywać się będzie codziennie o północy. Wyniki losowania ukazywać się będą w menu po prawej!"
Gz, huntera.pl rox prawda? Nawet nie umiesz nic swojego wymyślić do tych tekstów, rangi, teksty itp, all zdjęte z huntery.
NIE!
Maniaq Huntery, Mortiis ma węża w kieszeni. Woli sobie browców kupić za 500zł niż nagrody :D (nie obraź się :D)
EDIT :
Na hunterze 1st na edycji dostaje 500zł :D
Nieznajomy
16-09-2009, 21:06
Jestem na nie bo i tak sie nei przsyjmnei a po co mamy zawracac dupe apo i jeszcze nagrody pieniezne co 3 miesiace chyba cie glowa boli... <lol2>
Demon Huntter
16-09-2009, 21:43
jak pacc bedzie kosztowal 30zl to ok.
on ma inne wydatki , niz zabawy moze i przyciagnelo by to ludzi , ale pomysl ile bylo by cave , napierdalali by sie , bocili w trainach , spamowali mlvl
sa inne ciekawe sposoby na urozmaicenie gry
#topic
jestem na nie \\\\
Edzio Wariat
16-09-2009, 21:57
Ja pierdole ale zjeb nara T
Top@ nie zal mi ciebie ktos cie tu lubi wogule prucz twoich hello boys friendsow?
Skoro miałeś bana to zapewne ciebie tutaj nie chcą więc
A Ty ile razy miałeś bany? Sądząc po Twojej wypowiedzi, już dawno powinieneś nie istnieć na tym forum :).
#topic
Widziałem już takie coś na jakimś OTSie kumpel namawiał mnie do gry, ale jakoś nie miałem ochoty. Takie coś nie wejdzie, choć fajnie byłoby zobaczyć coś nowego. Na to trzeba funduszy, a Mortiis zapewne nie przekaże swoich zysków z PACCów na serwer :P
Przyznam ze pomysł dopracowany i dobry :) lecz nie oszukujmy się każdy będzie na cave.. a nagrody pieniężne są za duże :) ale można coś takiego zrobić chociażby żeby sprawdzić jak to funkcjonuje.
Patriota
18-09-2009, 11:59
Dobrze kombinujesz :D ale administracja nie ma jaj zeby takie cos zrobic :D APO upada i dlugo juz nie pociagnie :D
Pomysł może i dobry, ale jesli za uzycie bota ban bylby do zakonczenia rundy.
Tylko w tym przypadku bylbym za.
Jestem za :)
Wolałbym żeby to był server z 0 expem. Tylko naliczane fragi - liczba dedow :)
Pojawiłby sie problem nabijania lvla. Jakby taka osoba została na tym przyłapana wykluczenie z konkursu :)
OFC 7.6
Zakladajac ten temat napewnoe wiedziales, ze spotkasz sie z krytyka. A wiec wlasnie ja dostaniesz :D Mortiis napewno nie wyda RL Kasy na konkursy, ogar.
NIE
Chyba nie myslisz ze oni sraja kasa? Za malo ludzi gra i kupuje pacce zeby bylo to oplacalne wiec jestem na Nie!
Oj jakbys mial dostac 100 do łapy za granie w tibie, a co widze ile godzin online mają ludzie, to na pewno by grało 300+ osób, uwierzcie mi, pomysł w sumie dobry ale trzeba by przygotowac wyjebiście dużą mapę, taką jaka jest na realu, żeby ogarnąć taką liczbe ludzi.
pozdruwa _/
Kumpel Armii
20-09-2009, 22:22
@Up
Tutaj były kolejki po 600+ osób, a mapa była dużo mniejsza.
@2x Up
Codziennie kilka pacc sms chociażby idzie więc ... ?
Stanowczo nie :mad::mad:
Powalene te nagrody
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.