View Full Version : Przekazywanie pacc na inne konta...
Arystoteles
05-09-2009, 21:35
Dzisiejszego dnia wpadłem na dość ciekawy pomysł. Mianowicie chodzi mi o to by była możliwość przekazywania pacca na inne konta, jest w tym pewien haczyk ,bo osoba która by przekazała "koledze" 12 dni pacc traciła by na swoim koncie 18 dni pacc, gdyby przekazała 4 dni pacc traciła by na swoim koncie 4 dni pacc>> jeżlei ktoś nie zauważył zależności( 1/3 pacc było by ucinane. )
:)
Takiego przekazu dokonywało by się na swoim koncie po zalogowaniu na stronie www.armia.toproste.pl i wpisaniu nicku i ilości dni promocji osoby której chcemy przekazać tego pacc i ilości dni promocji.
:]
Plusy które sam zauważyłem;
- większy zarobek na pacc ekipy apo (poprzez 1/3 pacca)
- szybki pacc dla osoby zamawiającej lub dla naszego kolegi
-możliwość przybycia większej liczby graczy z powodu łatwiejszego zdobycia pacca( przy czym ekipa na tym zyskuje bo pacc spada o 1/3 szybciej a my jak nie chcemy to na tym nie tracimy
Minusy jakie zauważyłem:( w sumie tylko 1 minus który w jakiś na pewno sposób można zneutralizować
- spamowanie w grze np. Sprzedam 4 dni pacca za 2sc, ale przy tym idzie większy obrót pieniężny co po spojrzeniu na to z innej strony wydaje się być plusem,
:) :) :) :) :)
Lucyferek
05-09-2009, 21:41
Ja bym byl tak po srodku ;d,
TO JEST KOLEJNY KROK DLA OSZUSTOW :(
Arystoteles
05-09-2009, 21:47
No właśnie to sie mieści też w tych minusach, ale pomimo wszystko myśle że warto sprobowac :]
Jestem na tak.
Gdy znudzi ci sie char, możesz sobie przenieść Pacc'a na 2 konto, na inny char.
TAK !
Arystoteles
05-09-2009, 22:40
Dokładnie @1 up
Tylko jeżeli chcesz przekazać ten pacc a masz 3 dni to tylko 2 dni przejdą.
:):)
.Gonzalo.
05-09-2009, 22:43
Czemu nie ale raczej jest to trudne do zrealizowania :(
Mc Maciek
05-09-2009, 23:14
Wszystko ma swoje plusy i minusy. Z jednej strony faktycznie, dałoby to większe obroty, ale byłoby też wiecej oszustw. Trzeba by było opracować system wymian PACC za kasę. Kiedyś proponowałem Mortiisowi stworzenie systemu do uczciwych wymian postaciami, ale było zbyt dużo minusów, aby to wprowadzić.
Powiedzmy, że po zalogowaniu na konto byłaby opcja: "Przekazanie PACC". Możliwości do wyboru:
3 dni
6 dni
9 dni
12 dni
15 dni
18 dni
21 dni
Przy czym za każde 3 dni, z konta odejmowany byłby 1 dzień PACC, czyli w przypadku przekazania 12 dni, odejmowane byłoby 16 dni itd. Wpisywałoby się jedną z postaci na koncie kontrahenta, cenę wymiany, a ten u siebie na koncie akceptowałby wymianę. Transakcja realizowana byłaby przy najbliższym restarcie serwera (zasada jak przy kupnie domków na licytacji).
UP
Kiedyś proponowałem Mortiisowi stworzenie systemu do uczciwych wymian postaciami, ale było zbyt dużo minusów, aby to wprowadzić.
Szkoda, przydało by się to nikt by nie oszukał przy wymianie, myślę że jak Mortiis i inni by popracował to dało by radę to zrobić jakoś :|
TOPIC: Gdzie sonda?
Marcelllo
06-09-2009, 13:10
@Maciek - Ja mam pomysł, aby była wymiana postaciami bezpieczna :) Tylko trzeba, by Game Masterzy się tym zajmowali... :D
@topic - pomysł gites ;)
Haha, aż mi Was żal... Powiem Wam tylko tyle, że jeżeli to by tak działało to miałbym nieskończonego pacca. Pozdro & potańcz.
Arystoteles
06-09-2009, 13:49
Up @1 kłania się nieumiejętność czytania ze zrozumieniem, ciekawe dlaczego byś miał nieskończoną ilość pacca. Jak chcesz wytłumacze ci to jeszcze raz...
Myślisz że tyle osób by sprzedawało pacca Orleanowi? Jak tak to by było o niego trudno bo by był na bierzaco wykupowany. A może wszyscy by ci pacc sprzedawali za grosze...?
Up @1 kłania się nieumiejętność czytania ze zrozumieniem, ciekawe dlaczego byś miał nieskończoną ilość pacca. Jak chcesz wytłumacze ci to jeszcze raz...
Myślisz że tyle osób by sprzedawało pacca Orleanowi? Jak tak to by było o niego trudno bo by był na bierzaco wykupowany. A może wszyscy by ci pacc sprzedawali za grosze...?
Mistrzu czytania ze zrozumieniem, wystarczy że zrobię nowe konto i mam już 4 dni na + (3 przy robieniu konta + 3 do aktywacji -2 =4)... Więc krótko - japa koniu.
Jestem na tak.
Gdy znudzi ci sie char, możesz sobie przenieść Pacc'a na 2 konto, na inny char.
TAK !
Masz racje w 100%.
Jestem na tak. Tylko ciekawe czy Mortiis to zorbi.
Pampalini
07-09-2009, 13:14
@Marcello.
Powiedz mi ile by Game Master, tutor musiał by dziennie spędzać czasu na wymianach postaciami ?
Co do tematu jest to bardzo ciekawy pomysł oszustwa oszustwami i tak zawsze były na apo i zawsze będą mortiis by trochę na tym stracił (chyba) Kiedyś było można przekazać pacc na 2 acc ale to tylko jak napisało się do mortiisa
Maciek dobrze napisał ale ja zrobił bym tak 3 dni pacca to 2 dni pacca odejmującego z twojego konta bo to było by bez sensu jak 3 dni pacca zabierały by tylko 1 dzień.
Ludzie by dużo na tym zarobili bo 10 zł na nowego pacca to praktycznie nic
Więc jestem na tak.
Dobra. Dla mnie 10 zł to NIC. Ale nie myśl tylko o sobie. Nie których nie stać.
Powinni taki system zrobić.
Mc Maciek
07-09-2009, 17:02
Mistrzu czytania ze zrozumieniem, wystarczy że zrobię nowe konto i mam już 4 dni na + (3 przy robieniu konta + 3 do aktywacji -2 =4)... Więc krótko - japa koniu.
@Marcello.
Powiedz mi ile by Game Master, tutor musiał by dziennie spędzać czasu na wymianach postaciami ?
Co do tematu jest to bardzo ciekawy pomysł oszustwa oszustwami i tak zawsze były na apo i zawsze będą mortiis by trochę na tym stracił (chyba) Kiedyś było można przekazać pacc na 2 acc ale to tylko jak napisało się do mortiisa
Maciek dobrze napisał ale ja zrobił bym tak 3 dni pacca to 2 dni pacca odejmującego z twojego konta bo to było by bez sensu jak 3 dni pacca zabierały by tylko 1 dzień.
Więc jestem na tak.
W takim układzie wyłączając możliwość przekazania 3 i 6 dni. Minimum 9, albo i więcej. Pomysł całkiem dobry i możliwy do zrealizowania.
W takim układzie wyłączając możliwość przekazania 3 i 6 dni. Minimum 9, albo i więcej. Pomysł całkiem dobry i możliwy do zrealizowania.
Nie całkiem dobry, tylko zaje***** ^&^.
Mam nadzieje że wypali.
Ero Senin
07-09-2009, 18:58
Z tego co pamiętam to gratis'a można aktywować dopiero jak nie ma się pacca :O
Nie podoba mi się to i już ; /
Arystoteles
07-09-2009, 19:39
Ja podałem tylko przykład takiego czegoś a całą resztę można dopracować, troche ulepszeń od nas trochę od GM i można to zrobić
Jak Ci sie nie podoba to wyjdz i co jeszcze? moze pizze przez okno ? NIE.
Dobry pomysł. Tylko według Mnie taki PACC musiałby być nie naruszony, i jedynie taki nie uaktywniony PACC możnaby komuś oddać/sprzedać. No i wątpie, że ktoś chciałby kupić PACC za 10zł żeby go sprzedać za pieniądze w grze... to szkoda kasy troche.
Pampalini
07-09-2009, 23:50
Dobra. Dla mnie 10 zł to NIC. Ale nie myśl tylko o sobie. Nie których nie stać.
Powinni taki system zrobić.
Otóż zdziwię Cie i powiem Ci tyle że nie myślałem tylko o sobie wiem że jest ciężko w tych czasach o pieniądze w końcu jest kryzys i nie każda mama czy tam rodzeństwo będą mieli te 10 zł na konto premium na OTSie.
Daaron czy nie naruszony ? musiał byś mieć te 45 czy 90 dni pacca żeby można komuś go wysłać ? i miało by się na to jeden dzień o to Ci chodzi ?
Maćku znowu mnie zaskoczyłeś ale powiedz mi ile te 9 dni konta premium zabierało by za wysłanie na czyjeś konto ? 5-6 dni ?
Nie wiem czy to jest możliwe ale zrobił bym do takiego pacca Specjalnego NPC np.
Witaj na podkarpackim OTS czy chcesz wysłać konto premium na inne konto ?
Tak.
Podaj nick i liczbę dni premium którą chcesz wysłać.
Nick np Mortiis 9 dni premium.
Dobrze,odczekaj aż dany gracz potwierdzi przekazanie premium dni na konto.
Czy coś w tym stylu wiem że to co napisałem jest głupotą a może nie jest tu dużo poprawek ale warte uwagi.
Jest mi to naprawdę obojętne, bo i tak bym tego nie praktykował. Co do samego pomysłu to jestem na tak, imo powinno się przydać.
Nie ,kupiles paca na 1 graj tam, cos nie tak zrob nowego chara, mozliwosc ta da bootom granie na 2 charach na raz bocenie
JEstem za nie
Zły pomysł, to może ułatwić tzw Cave Botom, przesyłanie pacca też moze byc pomysłem na przekręt, albo robic new hary 15 lvl i darmowe przesyłać? :)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.