View Full Version : Pseudomaso?ska propaganda Mortiisa.
⊕ Cineczeq ⊕
06-09-2009, 17:46
Chciałbym poruszyć temat herbów które pojawiły się na głownej stronie APO.
Jako historyk-amator spotkałem się już dawno z tymi herbami natomiast nie mogłem sobie przypominieć gdzie - aż do dzisiaj.
Jak się okazuje herby funkcjonują w Wolnomulastwie, jest ich sporo i różnią się przyozdobieniem, natomiast na tej stronie widzimy ''czysty'', bez dodatków herb jednego z wtajemnieczeń Masonów.
Swoją tezę popieram zdjęciem 3 herbów, niestety brak mi źródła do większej liczby.
http://i25.tinypic.com/29238yv.jpg
Jak widać jest spore podobieństwo, szczególnie w tym ostatnim herbem.
Idąc tropem fanatyka sztuki królewskiej - Mortiisa, równie dobrze oprócz herbu stowarzyszenia, uważanego za wiele osób za sektę albo państwo w państwie, można jeszcze inne symbole wstawić na główną stronę, np.
Swastykę...
http://www.fototube.pl/pictures/swastyka.jpg
Gwiazdę Dawida...
http://www.piotrandryszczak.pl/do_art/cokryja/gr2.JPG
Pentagram...
http://www.piotrandryszczak.pl/do_art/cokryja/gr3.JPG
Czy logo sekty Latającego Potwora Spagettii.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/76/FSM_Logo.svg
Liczę na szybkie pozbycie się tych wad technicznych strony, bo głupotą byłoby wstawieniem tego wiedząc co oznacza. A Mortiisa odsyłam na lekcje historii, szkołę prawie skończył ale nic nie wyniósł.
Dodam jeszcze, że te symbole łamią prawo, a właściwie ustawę o przeciwdziałaniu psychomanipulacji.
Nietoperz
06-09-2009, 17:49
hehe, swastyki nie usuneli na 8.42/ rox w City, to i tego nie usuną :)
Nie ma to jak pseudo filozoficzne wywody tibijczyka-amatora ... Ogarnij sie chłopcze, Twoja maniera pisania "mondże" jest dość irytująca. Profesorem nigdy nie byłeś i nigdy nie będziesz. Zaproś Mc Maćka na piwo i porozmawiajcie o wyższości kapsla nad butelką....
down@
Nie wysilaj się tibijczyku-amatorze ;] Sprawa grafiki ze strony urasta do miana skandalu między narodowego. Jeżeli stawiasz tibie na piedestale to twoja brocha, ale nie siej głupoty na forum...
Chciałbym poruszyć temat herbów które pojawiły się na głownej stronie APO.
Jako historyk-amator spotkałem się już dawno z tymi herbami natomiast nie mogłem sobie przypominieć gdzie - aż do dzisiaj.
Jak się okazuje herby funkcjonują w Wolnomulastwie, jest ich sporo i różnią się przyozbodnieniem, natomiast na tej stronie widzimy ''czysty'', bez dodatków herb jednego z wtajemnieczeń Masonów.
Swoją tezę popieram zdjęciem 3 herbów, niestety liczby brak mi źródła do większej liczby (stylistyka).
Jak widać jest spore podobieństwo, szczególnie w tym(stylistyka) ostatnim herbem.
Idąc tropem fanatyka sztuki królewskiej - Mortiisa, równie dobrze oprócz herbu stowarzyszenia, uważanego za wiele(stylistyka) osób za sektę albo państwo w państwie, można jeszcze inne symbole wstawić na głowną stronę, np.
Swastykę...
Przecież ty ku*wa nawet dobrze po polsku pisać nie umiesz, a ty się za grzebanie w historii bierzesz fucken durniu...
⊕ Cineczeq ⊕
06-09-2009, 17:57
Mój drogi, oczywiście post mogłem napisać tak, żebyś go zrozumiał, ale wtedy nie byłoby takiego przesłania. Chociaż spróbuję:
TY CZŁOWIEK, TY WIDZIEĆ, PODOBNE HERBY, SEKTA ZŁA, ZMIENIĆ DOBRZE.
Pentagram...
http://www.piotrandryszczak.pl/do_art/cokryja/gr3.JPG
Dobrze, że chociaż nie jest odwrócony do góry nogami :p
@topic
Cineq, zwykły śmiertelnik tego nie zauważa, więc w czym problem? : d Ale jak to aż tak razi po oczach to niech zmienią to xd
⊕ Cineczeq ⊕
06-09-2009, 18:11
Po to dałem proponowane inne symbole, a co jeśli tam byłaby swastyka? Wtedy już swykły śmiertelnik wie jacy ludzie się pod nią podpisywali.
Co ci to przeszkadza? Nie podoba się to wypierd*laj :/ Ty nie będziesz decydować jakie symbole maja być na stronie.
Tak ! Przez to na pewno APO udanie! \_
Kamor II
06-09-2009, 18:19
Nie przeszkadza mi to,bo nie zwracam na to uwagi.
Róbta co chceta :[
tak jak Janq18 całkowicie się zgadzam...
Cineczeq chłopcze ogarnij swoją wiedzę, albo nie wiedzę po co wstawiasz na forum o tibii swoje wypociny wyszukane w necie, skoro taki profesorek z ciebie to może na innych jakiś nie wiem hm. historycznych forach, anglojęzycznych zabłysniesz, ale tutaj ? wśród tych dzieci które nic jeszcze nie wiedzą...
Mi osobiście te znaki nie przeszkadzają, nie czuję się urażony swastyką, ponieważ Niemcy mi jako osobie nic nie zrobili, podejrzewam, że tobie również bo w tamtych czasach nie byłeś nawet w planach jeszcze - nie dziwiło by mnie to jak by to powiedział jakiś 90 letni dziad któremu wymordowali całą rodzinę, to owszem - ale ty preudo fanatyku nacjonalizmu swoje poglądy zostaw dla siebie, a przynajmniej nie rób z siebie takiego medrca bo nim z pewnościa nie jesteś....
Chciałeś, znalazleś, poczytałeś okey zrobiłeś to dla siebie - ale podejrzewam, że 13 letnie dzieci nie interesują jakieś przedwojenne symbole, grubo ...
tak jak wyzej takie wywody to na inne fora najlepiej, a jeśli już ci to tak przeszkadza idź do sądu zgłosić - że armia tworzy " sekty",
peace & love poczytaj o miłości bo tego rodzice Ci chyba nie przekazali.
Widzę, że Ci się nudzi i nie masz już do czego się przypierdolić? Mi to przypomina ziemie z piaskiem w centrum city. Pozwij Mortiisa do sądu o rozpowszechnianie swastyki.
Pjona _/
@Down
Wypierdalaj do psychiatry na rozdwojenie jaźni : ).
Kumpel Armii
06-09-2009, 18:25
Skoro regulamin forum i ots tego zabrania, to dlaczego administracja ma się tego nie trzymać?
Trafne spostrzeżenie "+".
Habemus Papam
06-09-2009, 18:32
Róbta co chceta. nie ingeruję w czyjeś życie i nie bardzo mnie obchodzi kto co robi.. jest demokracja, każdy może mówić i myśleć co chcę <3.
Nie przeszkadza mi to, nie interesuje się dalszą przeszłością..
Songoku v.2.0
06-09-2009, 18:32
eyy gdzie one sa te znaczki bo nie wiem .xd
⊕ Cineczeq ⊕
06-09-2009, 18:34
jakieś przedwojenne symbole, grubo ...
Ogarnij, dzisiejsza Loża Wolnomularstwa liczy sobie 1500 osób w samej Polsce.
Ogarnij, dzisiejsza Loża Wolnomulastwa liczy sobie 1500 osób w samej Polsce.
Wolnomularstwo >> Wolnomularstwa powtarzaj Wolnomularstwo >> Wolnomularstwa ... rozpisujesz się na jakiś temat. a nawet nie znasz poprawnej pisowni.... nie ośmieszaj się
Maskotek
06-09-2009, 19:31
chciales byc fajny i ci nie wyszlo ;/ .............
byle sie czegos czepnac ;p ja tam nie widze niczego zlego w symbolach na acc makerze .
Prosze sprobowac za kilka minut...
Zmieniają herby, dziankz Cineq. To była kryptopropaganda (jest takie słowo? ;O), wszystko to przeciw Latającemu Potworowi Spaghetti!
Nie raz słyszałem o tak zwanych manipulacjach. Nie tak dawno siostra przyjaciela była pod wpływem niejakiego Jarka Mikulskiego (Bar 5 edycja), który w specjalny sposób owinął ją w sobie wokół palca. Troche odbiegłem od tematu, ale nie jestem pewny co do sekty Masonów, dlaczego piszesz "pseudomasońska"? Nie znasz Mortiisa, mógł sobie wkleić przez przypadek tego typu znaki mógł je też zamieścić specjalnie, jednakże dobór najwyraźniej był niezbyt trafny.
Dałeś też przykłady, które są strasznie rzucające się w oczy, symbole na stronie nie są tak znane jak Swastyka czy Pentagram.
Dziwne, że nie padły jeszcze słowa o zgłoszeniu tego prokuraturze xd.
@Down
Wiesz, ja moge nasrać pod twoim domem, a w głębszym tłumaczeniu to może znaczyć "jesteś chu*em"
Marcelllo
06-09-2009, 21:30
Ja tam jakoś na to nie zwracam uwagi - PS. To tylko gra.
Jak chcą to niech zmieniają, ja tam się nie wpatruję :)
Mortalix
07-09-2009, 17:35
Jesteś nieźle pierdolniętym typem chcącym zostać zauważonym na tibijskim forum.
Uważasz, że za nieumyślne wstawienie obrazka 20px na stronie otsa usuną serwer, a Mortiis'a pewnie zamkną? Na lekcji historii pokazali Ci te obrazki i chciałeś przykozaczyć jaki to Ty jesteś wykształcony?
Poza tym propaganda tyczy się raczej świadomego działania, a nie sądzę aby wstawienie tego obrazka jak twierdzisz niezgodnego z prawem było świadome...
Gracze których średnia wieku wynosi jakieś 15-16 lat nie mają zielonego pojęcia o tym co piszesz, więc ogarnij się koleś.
Te małe herby nie są niczym złym, co zepsułoby renomę APO.
Można je porównać, do stosowania nazwiska 'Kowalski' w zadaniach na matematyce. Jest to wygląd pospolitej tarczy, można by równie dobrze, narysować tam orzełka, bądź głowę pewnego pana z krótkim wąsem pod nosem.
Dodam jeszcze, że te symbole łamią prawo, a właściwie ustawę o przeciwdziałaniu psychomanipulacji.
Nikt tutaj nie miał zamiaru łamać żadnego prawa i doskonale o tym wiesz.
Jeśli komuś nie wolno narysować jakiegoś znaczka to takie zachowanie podlega pod ograniczenie wolności słowa.
btw.
Cineq, co chciałeś osiągnąć poprzez napisanie tego tematu?
⊕ <--- Czy Twój znaczek nie jest rasistowski? Złamać końcówki krzyża w lewo i będzie swastyka jak ulał.
⊕ Cineczeq ⊕
08-09-2009, 22:15
To nie jest swastyka, ale krzyż celtycki, obecnie symbol dumy z białej rasy.
Ale moje poglądy nijak się mają do publicznej strony. A jak udowodniłem te herby są symbolem sekty.
To nie jest swastyka, ale krzyż celtycki, obecnie symbol dumy z białej rasy.
Ale moje poglądy nijak się mają do publicznej strony. A jak udowodniłem te herby są symbolem sekty.
No spoko. Ale spójrz, taki herb może sobie narysować każdy z nas i każdy z nas może go inaczej nazwać.
Ja np. walnę sobie taki krzyż w podpisie i napiszę, że jest on zrzeszeniem wszystkich ludzi którzy lubią np. Ciebie.
Mogę? -Pewnie, że mogę...
Zauważyłeś, że na czapce(to się chyba nazywa mitra) Mikołaja, który roznosi dzieciom prezenty, także bardzo często widnieje krzyż o którym mowa? Czy on też nosi go, bo symbolizuje jakąś sektę?
A właśnie - przypomniało mi się. Czy użyte przez Ciebie dowody są screenem z jakiegoś tam filmu o wolnomularstwie z onetu, czy mi się zdaje? : d
tak cinu$$, na pewno masz racje, a teraz prosze odejdz z forum... tylko mnie nie pozwij za obraze majestatu ...
Cineq kozak ;d, wie gdzie co i jak, Mortiis ściągnał od kogoś herby?
I co z tego? Kogo to interesuje? Do tego te Twoje głupoty... Poćwicz pisowanię i dopiero zacznij nauczać.
To nie symboly sekty bardziej przypomina mi herby szlacheckie lub coś w tym stylu...mały nie wymądrzaj się bo to nic ci i tak nie da.Nawet gdyby to większość użytkowników jest za głupia,by zrozumieć jakikolwiek sens.Jeśli już coś piszę to napiszę,że mogłeś napisać bardziej mądry temat na forum bo propaganda kojarzy mi się z II wojną światową oraz komunizmem :/.Co ci Mortissek zrobił,że tak chcesz go oskarżyć o sektę?
Sprawa do przemyślenia
pozdrawiam
Quik
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.