PDA

View Full Version : Problem z kompem.

Old Shidishi
07-09-2009, 16:29
Witam.

Ostatnio cos zjebalo mi sie w kompie. Gdy go wlaczam to swieci sie pomaranczowa lampa(na komputerze !) i w ogole na monitorze nic sie nie pojawia (czarny obraz). Po ok 5,6 restartach "zaskakuje" i sie wlacza normalnie. W czym tkwi problem jak sobie z tym poradzic?

Kamor II
07-09-2009, 17:06
Format .
Powiedz jakiego masz kompa i czy coś innego się też dzieje.

Old Shidishi
07-09-2009, 17:18
@up

Koles no i co mi format da jak sie monitor sie nie wlacza a przy tym pomaranczowa lampka sie swieci na wlaczniku komputera.
PC:

Typ procesora Intel Celeron, 2400 MHz (24 x 100)
Nazwa płyty głównej Dell OptiPlex GX270
Ram 1gb

Devixx
07-09-2009, 17:33
Moze cos sie dzieje z plyta glowna ;> Idz na gwarancji jak masz do serwisu i sprawdz ;>

Kamor II
07-09-2009, 17:50
Może masz virusa,zje** sektor na dysku gdzie sa sterowniki,zaktualizuj je,może.

Najlepi daj do serwisu o.0

Daaron
07-09-2009, 19:01
@Up
To chyba jednak nie wirus.

@Topic
Wirus zacząłby działać w momencie uruchomienia systemu, programy .exe i reszta nie działają w DOSie (tak mi sie zdaje bo włączanie komputera w takim wypadku trwałoby wieki).
Ja i tak nie pisałbym o takich problemach na forum, zanim uda Ci sie z APO-czyjkami dojść do tego co się stało na innym forum o komputerach dowiedziałbyś się w kilka minut. Ale chyba już widziałem podobny przypadek. J stawiam na karte graficzną, albo coś z elektryką.

W międzyczasie pobaw się w tym temacie może to Ci szybko pomoże:
http://forum.purepc.pl/FAQ-f8/Robic-Gdy-Nie-Wlacza-Sie-Monitor-t240839.html

Old Shidishi
07-09-2009, 20:27
@Daaron
Czytalem to wczesniej ;]

btw teraz sie normalnie uruchamia hmm lol walek jakis ;x yyy...

Mortiis
07-09-2009, 21:00
Jezeli komputer po wlaczeniu zasilania nie wydaje ani jednego dzwieku tzn ze bios sie nawet nie odpalil i nie sprawdzil sprzetu, moze to byc wina plyty glowej, zasilacza, ewentualnie ramu chociaz wtedy zazwyczaj wydaje dziwne piski.

Old Shidishi
07-09-2009, 21:55
Jezeli komputer po wlaczeniu zasilania nie wydaje ani jednego dzwieku tzn ze bios sie nawet nie odpalil i nie sprawdzil sprzetu, moze to byc wina plyty glowej, zasilacza, ewentualnie ramu chociaz wtedy zazwyczaj wydaje dziwne piski.

Wlasnie o to chodzi ze nie wydaje zadnych piskow. Narazie wszystko dobrze jest zobaczymy jak bedzie w najblizszym czasie...

^Alos
08-09-2009, 12:51
@Mortiis
jak sa walniete ramy to nie wydaje zadnego dzwieku
@Topic
Monitor sie nie wlacza swieci pomarancowa lampka na monitorze a komputer chodzi wiatraki chodza tylko nie chce sie wlaczyc tak ?

Tez tak mialem ramy byly walniete

Old Shidishi
08-09-2009, 16:36
@Mortiis
jak sa walniete ramy to nie wydaje zadnego dzwieku
@Topic
Monitor sie nie wlacza swieci pomarancowa lampka na monitorze a komputer chodzi wiatraki chodza tylko nie chce sie wlaczyc tak ?

Tez tak mialem ramy byly walniete

Pomaranczowa lampka swieci sie ale na komputerze nie monitorze ;] na monitorze tylko miga zielona. Narazie dziala jak powinno.