View Full Version : [Forum] Mozliwosc usuniecia konta.
Akananto
08-09-2009, 08:22
Tak jak w temacie, glosujcie Tak/Nie : )
Jestem na tak : O Dobry pomysl , a wrecz jestem zdziwiony, ze go nie ma.
Pomysł może i dobry, ale kto z tego skorzysta? Mi to obojętne. Mogą to wprowadzić.
Mc Maciek
08-09-2009, 10:23
Koleś będzie miał 4 warny, usunie konto, zrobi nowe z takim samym nickiem i ma ich zero - jestem na nie.
Sylvanas
08-09-2009, 13:24
Koleś będzie miał 4 warny, usunie konto, zrobi nowe z takim samym nickiem i ma ich zero - jestem na nie.
Ale też straci swoje posty :D
@top: jestem za, ale z małymi poprawkami, żeby uniknąć właśnie tych sytuacji co napisał Maćk.
Pampalini
08-09-2009, 13:40
Maciek ale popatrz, usunie konto i można by było zrobić tak że jak się usunie to nie będzie można dawać poprzedniego nicku.Bo maciek popatrz, usuwasz konto i ktoś potem może się pod Ciebie podszywać i zepsuć Ci opinie jaką miałeś na forum Temat jest bardzo ciekawy, ktoś np odchodzi z forum i chce dostać bana to zawsze może usunąć konto i nie będzie trzeba zawracać głowy administracji.
Tak.
Jestem przeciw. Są czasem takie osoby, które został tzw. "wygnane" z forum. Mieliby mniej problemu bo teraz takie osoby muszą robić kilkanaście e-maili. W opisanej przez ciebie propozycji nie mieliby takich problemów.
"Gut ajdija"
Jestem na Tak.
Odchodzisz = Usuwasz konto.
Akananto
08-09-2009, 15:42
Cos mi sie tu wydaje, ze ktos nie uzyl rozumu... Maciek czy ty myslisz w tak prosty sposob, ze jak spojrzysz na okladke ksiazki to wiesz juz wszystko o niej? Nie? A wydaje mi sie ze tak, zobacz ze majac na mysli usuwanie konta wiaze sie to z paroma konsewencjami jak np. uniemozliwienie zalozenia drugi raz tego samego nicku.
#Co do 'wyganiania' z forum, to jest to oczywiscie w przypadku łamania regulaminu, czyz nie?
Albo to forum przyciaga idiotów, albo poprostu sie ogłasza.
Jestem za, według mnie dobry pomysł. Aż dziwi fakt, że nie ma jeszcze takiej funkcji na tymże forum.
A po co? Mc Maciek napisał co jest tu nie ten teges. Jestem na nie.
Konto powinno być usuwane tylko przez administrację. A forma odchodzisz = kasujesz konto imo fatalna, bo tyle postów ile gość napisał, nagle zniknie. A niektóre mogą być naprawdę wartościowe. Dajmy na to - Bondi odchodzi, odchodzą więc razem z nim Jego wywiady. Strata? Imo tak
Nie wiem czy pamiętacie, ale ponad rok temu nasz kochany ex-moderator Pandora został "shackowany" - jego konto zostało przejęte przez kilku osobników. Burdel na Forum niesamowity. Wyobraźcie sobie ten sam burdel + usunięte konto Moderatora. Ludzie nie tylko próbowaliby rozsyłać 'tibijskie' keyloogi, ale też 'forumowe', istna kąmedia : D
@Nietoperz
Widziałem przypadki że nie ;(
@Akananto
Jeśli jest tak jak mówisz - w porządku, bo widziałem przypadki że jak konto szło w piezdu, szły za tym też wszystkie posty. Nie zmienia to jednak mojego zdania na ten temat. Jeśli ktoś 'odchodzi' to zamiast bawić się w banowanie/usuwanie kont, niech po prostu wyłączy przeglądarkę, usunie cookies i już tutaj nigdy nie wchodzi. Problemu nie widzę, serio.
'Oxidosis'
08-09-2009, 16:01
No w sumie dziwne ze nie ma jeszcze takiej opcji na forum.
Nietoperz
08-09-2009, 16:06
Jestem przeciw. Są czasem takie osoby, które został tzw. "wygnane" z forum. Mieliby mniej problemu bo teraz takie osoby muszą robić kilkanaście e-maili. W opisanej przez ciebie propozycji nie mieliby takich problemów.
Dokładnie w 87,92 sek robie konto na o2.pl :) to nie jest zadny problem ;X
TAK.
///kredka
jak nawet sie usunie konto posty i tak zostają :X
Akananto
08-09-2009, 16:15
Konto powinno być usuwane tylko przez administrację. A forma odchodzisz = kasujesz konto imo fatalna, bo tyle postów ile gość napisał, nagle zniknie. A niektóre mogą być naprawdę wartościowe. Dajmy na to - Bondi odchodzi, odchodzą więc razem z nim Jego wywiady. Strata? Imo tak
Nie wiem czy pamiętacie, ale ponad rok temu nasz kochany ex-moderator Pandora został "shackowany" - jego konto zostało przejęte przez kilku osobników. Burdel na Forum niesamowity. Wyobraźcie sobie ten sam burdel + usunięte konto Moderatora. Ludzie nie tylko próbowaliby rozsyłać 'tibijskie' keyloogi, ale też 'forumowe', istna kąmedia : D
Jezeli twoje konto zostanie skasowane przyjmujesz range GOŚC a posty zostaja.A co do pandory to byl on idiota, niestety ale zapewne podal komus haslo i niech ciepri teraz.
Tak jak Mc Maciek 4 warny delete konta i robi sobie nowe ;f
Tak jak Mc Maciek 4 warny delete konta i robi sobie nowe ;f
Veles przeczytaj posta Akananto.... omg..
@topic
tak
Dałem na "Nie".
Mogłeś dodać do sondy jeszcze 1 pytanie.
Tak, ale trzeba go dopracować.
Mc Maciek
09-09-2009, 10:15
OK, załóżmy, że nie można zrobić 2 raz tego samego nicka. Wiadomo, że posty zostają po usunięciu konta - ale daj mi, Akananto, jeden konkretny powód, dla którego opcja usunięcia konta jest potrzebna. Jak już powiedział ^Crayon - jak ktoś nie chce przebywać na tym Forum, to niech wyłączy przeglądarkę i usunie cookies... Co go konto obchodzi?
Zgadzam się i należy też pamiętać, że na konta często zdarzają się włamania i wtedy potencjalni hackerze mogliby usuwać konta.
Akananto
09-09-2009, 16:51
OK, załóżmy, że nie można zrobić 2 raz tego samego nicka. Wiadomo, że posty zostają po usunięciu konta - ale daj mi, Akananto, jeden konkretny powód, dla którego opcja usunięcia konta jest potrzebna. Jak już powiedział ^Crayon - jak ktoś nie chce przebywać na tym Forum, to niech wyłączy przeglądarkę i usunie cookies... Co go konto obchodzi?
No juz Ci podaje, co jezeli dana osoba chce zakonczyc przygode z tym forum a nie potrafi? Albo poprostu chce zeby slad o niej zanikł? Wtedy poprostu usuwamy i po problemie, po co usuwac ciasteczka jak haslo sie pamieta !_!
[Mc Maciek] Tak czy siak zawsze może założyć nowe konto, więc to żadna różnica (piszę tutaj, żeby nie "nabijać postów", bo się zaraz będą pluć... ;|)
Zagłosowałem na tak, powinno być.
Czarodziej Xardax
09-09-2009, 18:22
Zal?
Chyba nie masz wszystkich w domu, zaprzeproszeniem...
Shackuja takiego 1klvla np i usuna mu konto....
//Muflon
Tutaj chodzi o konto na forum...... -,-
Marcelllo
09-09-2009, 20:57
Jestem na nie. Opcja nie potrzebna :) Lepiej jakby się zajęli innymi rzeczami na tym forum niż możliwością kasowania konta. Wtedy trzeba byłoby usuwać wszystkie posty użytkownika :)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.