PDA

View Full Version : [Forum] Mozliwosc usuniecia konta.

Akananto
08-09-2009, 08:22
Tak jak w temacie, glosujcie Tak/Nie : )

Devixx
08-09-2009, 08:25
Jestem na tak : O Dobry pomysl , a wrecz jestem zdziwiony, ze go nie ma.

Azielu$
08-09-2009, 09:51
Pomysł może i dobry, ale kto z tego skorzysta? Mi to obojętne. Mogą to wprowadzić.

Mc Maciek
08-09-2009, 10:23
Koleś będzie miał 4 warny, usunie konto, zrobi nowe z takim samym nickiem i ma ich zero - jestem na nie.

Sylvanas
08-09-2009, 13:24
Koleś będzie miał 4 warny, usunie konto, zrobi nowe z takim samym nickiem i ma ich zero - jestem na nie.

Ale też straci swoje posty :D

@top: jestem za, ale z małymi poprawkami, żeby uniknąć właśnie tych sytuacji co napisał Maćk.

Pampalini
08-09-2009, 13:40
Maciek ale popatrz, usunie konto i można by było zrobić tak że jak się usunie to nie będzie można dawać poprzedniego nicku.Bo maciek popatrz, usuwasz konto i ktoś potem może się pod Ciebie podszywać i zepsuć Ci opinie jaką miałeś na forum Temat jest bardzo ciekawy, ktoś np odchodzi z forum i chce dostać bana to zawsze może usunąć konto i nie będzie trzeba zawracać głowy administracji.
Tak.

Daaron
08-09-2009, 13:49
Jestem przeciw. Są czasem takie osoby, które został tzw. "wygnane" z forum. Mieliby mniej problemu bo teraz takie osoby muszą robić kilkanaście e-maili. W opisanej przez ciebie propozycji nie mieliby takich problemów.

KaZeK
08-09-2009, 14:37
"Gut ajdija"

Jestem na Tak.

Odchodzisz = Usuwasz konto.

Akananto
08-09-2009, 15:42
Cos mi sie tu wydaje, ze ktos nie uzyl rozumu... Maciek czy ty myslisz w tak prosty sposob, ze jak spojrzysz na okladke ksiazki to wiesz juz wszystko o niej? Nie? A wydaje mi sie ze tak, zobacz ze majac na mysli usuwanie konta wiaze sie to z paroma konsewencjami jak np. uniemozliwienie zalozenia drugi raz tego samego nicku.

#Co do 'wyganiania' z forum, to jest to oczywiscie w przypadku łamania regulaminu, czyz nie?

Albo to forum przyciaga idiotów, albo poprostu sie ogłasza.

Bondi
08-09-2009, 15:49
Jestem za, według mnie dobry pomysł. Aż dziwi fakt, że nie ma jeszcze takiej funkcji na tymże forum.

Houston
08-09-2009, 15:53
A po co? Mc Maciek napisał co jest tu nie ten teges. Jestem na nie.

Crayon
08-09-2009, 15:56
Konto powinno być usuwane tylko przez administrację. A forma odchodzisz = kasujesz konto imo fatalna, bo tyle postów ile gość napisał, nagle zniknie. A niektóre mogą być naprawdę wartościowe. Dajmy na to - Bondi odchodzi, odchodzą więc razem z nim Jego wywiady. Strata? Imo tak

Nie wiem czy pamiętacie, ale ponad rok temu nasz kochany ex-moderator Pandora został "shackowany" - jego konto zostało przejęte przez kilku osobników. Burdel na Forum niesamowity. Wyobraźcie sobie ten sam burdel + usunięte konto Moderatora. Ludzie nie tylko próbowaliby rozsyłać 'tibijskie' keyloogi, ale też 'forumowe', istna kąmedia : D

@Nietoperz
Widziałem przypadki że nie ;(

@Akananto
Jeśli jest tak jak mówisz - w porządku, bo widziałem przypadki że jak konto szło w piezdu, szły za tym też wszystkie posty. Nie zmienia to jednak mojego zdania na ten temat. Jeśli ktoś 'odchodzi' to zamiast bawić się w banowanie/usuwanie kont, niech po prostu wyłączy przeglądarkę, usunie cookies i już tutaj nigdy nie wchodzi. Problemu nie widzę, serio.

'Oxidosis'
08-09-2009, 16:01
No w sumie dziwne ze nie ma jeszcze takiej opcji na forum.

Nietoperz
08-09-2009, 16:06
Jestem przeciw. Są czasem takie osoby, które został tzw. "wygnane" z forum. Mieliby mniej problemu bo teraz takie osoby muszą robić kilkanaście e-maili. W opisanej przez ciebie propozycji nie mieliby takich problemów.

Dokładnie w 87,92 sek robie konto na o2.pl :) to nie jest zadny problem ;X

TAK.

///kredka
jak nawet sie usunie konto posty i tak zostają :X

Akananto
08-09-2009, 16:15
Konto powinno być usuwane tylko przez administrację. A forma odchodzisz = kasujesz konto imo fatalna, bo tyle postów ile gość napisał, nagle zniknie. A niektóre mogą być naprawdę wartościowe. Dajmy na to - Bondi odchodzi, odchodzą więc razem z nim Jego wywiady. Strata? Imo tak

Nie wiem czy pamiętacie, ale ponad rok temu nasz kochany ex-moderator Pandora został "shackowany" - jego konto zostało przejęte przez kilku osobników. Burdel na Forum niesamowity. Wyobraźcie sobie ten sam burdel + usunięte konto Moderatora. Ludzie nie tylko próbowaliby rozsyłać 'tibijskie' keyloogi, ale też 'forumowe', istna kąmedia : D

Jezeli twoje konto zostanie skasowane przyjmujesz range GOŚC a posty zostaja.A co do pandory to byl on idiota, niestety ale zapewne podal komus haslo i niech ciepri teraz.

Veles
08-09-2009, 21:47
Tak jak Mc Maciek 4 warny delete konta i robi sobie nowe ;f

Meen
08-09-2009, 21:56
Tak jak Mc Maciek 4 warny delete konta i robi sobie nowe ;f

Veles przeczytaj posta Akananto.... omg..

@topic
tak

Sobi
08-09-2009, 22:24
Dałem na "Nie".
Mogłeś dodać do sondy jeszcze 1 pytanie.
Tak, ale trzeba go dopracować.

Mc Maciek
09-09-2009, 10:15
OK, załóżmy, że nie można zrobić 2 raz tego samego nicka. Wiadomo, że posty zostają po usunięciu konta - ale daj mi, Akananto, jeden konkretny powód, dla którego opcja usunięcia konta jest potrzebna. Jak już powiedział ^Crayon - jak ktoś nie chce przebywać na tym Forum, to niech wyłączy przeglądarkę i usunie cookies... Co go konto obchodzi?

Arhadus
09-09-2009, 16:08
Zgadzam się i należy też pamiętać, że na konta często zdarzają się włamania i wtedy potencjalni hackerze mogliby usuwać konta.

Akananto
09-09-2009, 16:51
OK, załóżmy, że nie można zrobić 2 raz tego samego nicka. Wiadomo, że posty zostają po usunięciu konta - ale daj mi, Akananto, jeden konkretny powód, dla którego opcja usunięcia konta jest potrzebna. Jak już powiedział ^Crayon - jak ktoś nie chce przebywać na tym Forum, to niech wyłączy przeglądarkę i usunie cookies... Co go konto obchodzi?

No juz Ci podaje, co jezeli dana osoba chce zakonczyc przygode z tym forum a nie potrafi? Albo poprostu chce zeby slad o niej zanikł? Wtedy poprostu usuwamy i po problemie, po co usuwac ciasteczka jak haslo sie pamieta !_!

[Mc Maciek] Tak czy siak zawsze może założyć nowe konto, więc to żadna różnica (piszę tutaj, żeby nie "nabijać postów", bo się zaraz będą pluć... ;|)

Μikiel
09-09-2009, 17:04
Zagłosowałem na tak, powinno być.

Czarodziej Xardax
09-09-2009, 18:22
Zal?
Chyba nie masz wszystkich w domu, zaprzeproszeniem...
Shackuja takiego 1klvla np i usuna mu konto....

//Muflon
Tutaj chodzi o konto na forum...... -,-

Marcelllo
09-09-2009, 20:57
Jestem na nie. Opcja nie potrzebna :) Lepiej jakby się zajęli innymi rzeczami na tym forum niż możliwością kasowania konta. Wtedy trzeba byłoby usuwać wszystkie posty użytkownika :)