View Full Version : Brak Kontroli
Tak jak w temacie rządam surowych banow. Propozycja dotyczy Game - chatu KTÓRY JEST W OGÓLE NIE sprawdzany przez Gmow i jest ciagle zaspamowany okrzykami sprzedam kupie wymienie. Ludzie opanujcie, niektorzy chca sobie porozmawiac.....
6.1 - Game-Chat, rozmowy dotyczące gry.
6.2 - Trade-Main/Trade-Rook, oferty sprzedaży, kupna oraz oferty współpacy (szukanie ludzi do questów, prośby o pomoc w questach itp.).
Dobra forumowicze czekam na wasze bluzgi :d
Przecież tutorzy/mistrzowie gry muszą najpierw ogarnąć rv, a dopiero później game chat czy co tam jeszcze, więc się nie dziw xd Surowsze bany może i by coś dały, ale chyba niewiele.
Marcelllo
10-09-2009, 16:20
@up - ban dożywotni byłby najlepszym rozwiązaniem :D
@topic - Też mnie to wkurwia, dlatego daję takim osobom ignore :D Najwyżej jak później będą coś pisać to też nie zauważę ;)
Jeśli jest Santano w grze, zawsze banuje nobów ogłaszających kupno/sprzedaż na game-chat :P
Ja tez jestem za surowymi banami... Ludzie spamuja roznymi ofertami ktore powinni pisac na trade...
Bany nie muszą być surowe. Wystarczy, że po prostu BĘDĄ bo teraz strasznie dużo osób nie dostaje banów i to olewają. Jak będą dostawali bany to sie nauczą ;).
Jak tylko jestesmy na serwerze zawsze staramy sie opanowac to, co sie dzieje. Niestety czesto-gesto bywa tak, ze nie jestesmy w stanie jednoczesnie odpowiadac na reporty, sprawdzac botterow i do tego pilnowac game-chat.
Gm'owie nie sa 24 na dobe wiec sie nie czepiaj -.- oni robia co moga
Jak tylko jestesmy na serwerze zawsze staramy sie opanowac to, co sie dzieje. Niestety czesto-gesto bywa tak, ze nie jestesmy w stanie jednoczesnie odpowiadac na reporty, sprawdzac botterow i do tego pilnowac game-chat.
Sranie w banie... Wystarczy napisać na GC, ze każda kolejna osoba, która zamieści coś niezgodnego z regulaminem zostaje zbanowana na tyle i tyle, od razu zrobi się cisza. Tak było za kadencji Scorpiona i tak powinno być dzisiaj.
Jestem online dość często.. i przez cały czas patrzę, co się dzieje na kanałach.. Może nie widzicie tego, co robię, bo rzadko upominam bezpośrednio na Game-Chacie, lecz często piszę do osoby tam się wypowiadającej i w przypadku ignorowania upomnień - banuję.
Co z innymi adminami ? Bo widze na serwerze tylko Gellert i Santano cos pilnuja... co z Sieka i Fever'em ? Oni wgl jeszcze sa GM'ami ? Jak tak to niech biora sie do roboty :o
Jestem online dość często.. i przez cały czas patrzę, co się dzieje na kanałach.. Może nie widzicie tego, co robię, bo rzadko upominam bezpośrednio na Game-Chacie, lecz często piszę do osoby tam się wypowiadającej i w przypadku ignorowania upomnień - banuję.
Jesteś często to prawda, ale nie potrafisz wykryć bota, cały serwer sie z ciebie śmieje, taka jest prawda. Ja sam używam wosso jako ipchangera, od 821lvl do 1207lvl jechałem na bocie wiele razy mnie sprawdzałeś i dałeś tylko 1 bana i akurat wtedy miałem LH. Tak sie zdarza jak Mortiis przyjmuje (cenzura), Pan Gellert next. Daje bany za zafałszowane nagrania. Żeby coś sie zmieniło trzeba zatrudnić kompetentne osoby i nie 3 na cale serwery tylko 3 na 1 serwer.
A nie myślałeś, że czasem żadnego GM'a/Tutora może nie być w grze ? Zrozum, że nie wiadomo kiedy ktoś z administracji jest w grze. Może się tak zdarzyć, że nikt z panujących nie będzie miał czasu na wejście przez cały dzień.
Prawda, żadko kiedy Gm wpada na Game Chat ale mało osób z niego korzysta mimo to dużo osob tam spamuje sprzedam/wymienie można by było coś z tym zrobić.
Jesteś często to prawda, ale nie potrafisz wykryć bota, cały serwer sie z ciebie śmieje, taka jest prawda. Ja sam używam wosso jako ipchangera, od 821lvl do 1207lvl jechałem na bocie wiele razy mnie sprawdzałeś i dałeś tylko 1 bana i akurat wtedy miałem LH. Tak sie zdarza jak Mortiis przyjmuje (cenzura), Pan Gellert next. Daje bany za zafałszowane nagrania. Żeby coś sie zmieniło trzeba zatrudnić kompetentne osoby i nie 3 na cale serwery tylko 3 na 1 serwer.
Bota wykryć potrafię, czasem jednak nie mam stuprocentowej pewności, a nie zdarza mi się dawać banów za darmo, tak więc w niektórych sytuacjach bana nie przyznaję..
Poza tym nie powinieneś się na ten temat wypowiadać nie znając zasad banowania za boty, które są dostępne tylko dla ekipy. Nie przyznam nikomu bana 'bo mi się wydaje, że ma bota', lub 'bo napisał coś i się manasował'..
Jeśli uważasz, że cały serwer się ze mnie śmieje, załóż sondę na forum. Poświęcam na APO dużą część wolnego czasu, staram się coś tutaj wnieść, uważam, że opinia graczy jest najważniejsza, bo to dla Was istnieje ten serwer, więc jeśli ponad 50% osób grających na serwerze uzna, że się nie nadaję - odejdę. :)
Sylvanas
11-09-2009, 20:36
Jeśli uważasz, że cały serwer się ze mnie śmieje, załóż sondę na forum. Poświęcam na APO dużą część wolnego czasu, staram się coś tutaj wnieść, uważam, że opinia graczy jest najważniejsza, bo to dla Was istnieje ten serwer, więc jeśli ponad 50% osób grających na serwerze uzna, że się nie nadaję - odejdę. :)
Sam nie wierzysz w to co piszesz... Max 5% całości cię nie lubi :P Jak miałbym wybierać to wolałbym, żeby Gellert odszedł :D (z całym szacunkiem dla jego pracy).
@top: Ktoś wyżej napisał, że czasem GM'a nie ma i nie da się wszystkich upilnować.
@down: ja go nie skreślam, mówię tylko, że gdybym miał wybierać między Santanem a Gellertem, to wybrałbym Santana.
marcopolo
11-09-2009, 21:22
Sam nie wierzysz w to co piszesz... Max 5% całości cię nie lubi :P Jak miałbym wybierać to wolałbym, żeby Gellert odszedł :D (z całym szacunkiem dla jego pracy).
@top: Ktoś wyżej napisał, że czasem GM'a nie ma i nie da się wszystkich upilnować.
Nie zgadzam sie. Gellert tez jest czlowiekiem, moze sie mylic. Moze często mu sie to zdarza ale czy wiarygodnosc w graczy i zbyt pochopne podchodzenie do niektorych sytuacji mają go odrazu skreslac?
@Santano:
Akurat ty tu narazie najwięcej wnosisz, więc nie powinienes odchodzic. :)
I za to ***** Cie kochamy. x3
..................................
Kumpel Armii
11-09-2009, 23:24
@Santano
Nie musisz się im tłumaczyć, że są takie i takie zasady.
... a ten tekst z odejściem to chyba był po procentach.
Bo nikt nie chce tego! Ataki, konkursy; najważniejsze bieżące rzeczy robisz ty ...
Nie mówię jednak, że updaet'u Mortiisa & Tygrysa nie są nic warte :)
Doktor Rzadzii
12-09-2009, 11:21
Bota wykryć potrafię, czasem jednak nie mam stuprocentowej pewności, a nie zdarza mi się dawać banów za darmo, tak więc w niektórych sytuacjach bana nie przyznaję..
Poza tym nie powinieneś się na ten temat wypowiadać nie znając zasad banowania za boty, które są dostępne tylko dla ekipy. Nie przyznam nikomu bana 'bo mi się wydaje, że ma bota', lub 'bo napisał coś i się manasował'..
Drogi Santano nikt nie napisze ze jesteś złym Game Masterem, tylko dla tego iż nie ma już gorszego a im to na rękę, mogą botowac ile chcą a bana dostana raz na 6 miesięcy. Dlatego teraz każdy ma 1.5+ k lvl i wbija 20lvl dziennie.
Od odkad gram tutaj nie widziałem tyle botów co teraz. Wszystkich których znałem (a było ich sporo) używali wosso, poza Bartem.
Aha i nie potrafisz wykryc bota, free bany, zwykła ściema.
Paladyn Zabijaka
26-09-2009, 15:36
Jedynym sensownym wyjaśnieniem na to że game-chat jest zaspamowany ofertami kupna/sprzedaży jest to, że jest tylko kilku gmów co niweluje prawdopodobieństwo, że przyłapią kogokolwiek na łamaniu regulaminu.
Według mnie powinny zostać wyznaczone osoby zajmujące się tylko i wyłącznie banowaniem takich osób.
Decks Druid
26-09-2009, 21:42
Przyznam Ci rację. Ostatnio coraz mniej GM wchodzi na APO. Cały czas widać tylko spamerów którzy spamują nam na game-chacie. Ludzie... Zróbcie coś z tym.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.