Zaloguj się

View Full Version : Eurobasket

MiXer do Kawy
10-09-2009, 14:47
Założyłem temat, dla fanów koszykówki , abyśmy razem mogli sobie podyskutować na różne sprawy. Jak na razie chyba jedną z najważniejszych w najbliższym czasie będzie Eurobasket. Czy jesteście zadowoleni z poziomu naszych koszykarzy? I jak myślicie, czy następne mecze m.in. z Serbią, bądź z Słowacją pójdą po naszej stronie?
Zapraszam do konwersacji ; >

Mo$uke
10-09-2009, 16:03
Mysle ze z ta druzyna mozemy wiele osiagnac.
Awansowalismy dalej i gramy chyba Hiszpania ,Serbia i z kims tam jeszcze.
Mysle ze mamy szanse zeby awansowac dalej.

Τettmeier
10-09-2009, 16:24
Wczoraj z Turcją byli już blisko wyrównania, zabrakło 6 pkt, Gortat zszedł bo źle ustał i lipka. Od razu ich przewaga się powiększyła, myślę, że to głównie od tego koszykarza zależy gra naszego zespołu. Czy wygramy? Nikt tego nie wie. Mam nadzieję, że tak. Na pewno będzie trudno aczkolwiek taki jest sport. Gdyby Logan pokazywał więcej (patrz: mecz z Litwą).. Jak zawsze patrzę na to optymistycznie i kibicuję naszym.

Devixx
10-09-2009, 16:25
Polska jest slaba :/ Nie trafiaja do kosza co 3-4 rzut . Mimo tego, zycze im sukcesow :P

Bondi
10-09-2009, 18:17
Według mnie Polacy na tych mistrzostwach sprawują się bardzo dobrze. Gdyby Logan mniej stracił graliby jeszcze lepiej. Świetny jest Gortat oraz Lampe. Z resztą reszta zespołu niewiele od nich odstaje. Gortat mówił, że idą na mistrza, według mnie realne i w zasięgu ręki szanse to strefa medalowa. Myślę, że z tą grą jak z Litwą mogą sprawić jeszcze niejednego psikusa i pokażą się z bardzo dobrej strony : )

Viseko .
11-09-2009, 23:05
Według mnie Polacy na tych mistrzostwach sprawują się bardzo dobrze. Gdyby Logan mniej stracił graliby jeszcze lepiej. Świetny jest Gortat oraz Lampe. Z resztą reszta zespołu niewiele od nich odstaje. Gortat mówił, że idą na mistrza, według mnie realne i w zasięgu ręki szanse to strefa medalowa. Myślę, że z tą grą jak z Litwą mogą sprawić jeszcze niejednego psikusa i pokażą się z bardzo dobrej strony : )

nie ma sensu pisac, bo mysle identycznie jak Bondi .

Habemus Papam
12-09-2009, 00:55
Realne szanse na złoto.. widać.. Polscy koszykarze robią postępy, nawet duże... Nie to co piłkarze.. ;)

Capone
14-09-2009, 21:53
Polska zaczęła znakomicie, " Gortat i spółka" dużo szumu, hałasu. Stawiano sobie cele wyżej niż powinno . Logan dostając obywatelstwo, wiadomo wzmocnił zespół, lecz nie widzę pomysłu na gre. Szubarga, szybki zawodnik, lecz przeciętny, Koszarek dał dobre zmiany - ale to za mało by walczyć z zespołami typu Słowenia, Hiszpania. Na co wy liczycie? Gortat miał być numerem jeden, razem z Lampe górować, a co ze zbiórek Gortata jak dzisiaj zupełnie nie trafiał, nie mówiac o skuteczności? Polska koszykówka jeszcze jest na niskim poziomie, miejmy nadzieję że to sie zmieni.