Zaloguj się

View Full Version : Najazdy & Nie tylko

Akananto
13-09-2009, 14:20
Witam, po przeczytaniu tylu tematow o propozycjach postanowilem napisac to, jak ja to widze.

<!--NAJAZDY--!>

&#187;1 A wiec moja propozycja jest zrobienie automatycznego systemu najazdu cos jak na RL, tj. np. atak ferumbrasa. Wszyscy wiemy ze na ARMI juz dawno zrobilo sie nudno, a najazdy nie dostarczaja juz takiej radosci gry jak kiedys. Tak wiec moze zrobic by alternatywe? Zrobic quest zespolowy, ale nie taki zeby mozna bylo spamic UE, lecz taki w ktorym trzeba pomyslec. Np, na RL jest potwor HELLGORAK, ktory przywołuje bonebeasty, trzeba je zsumonowac aby zaatakowac HELLGORAKA, inaczej bedziemy go bic po 1 a summonami po 300. Potwor znajdowalby sie w trudno dostepnym miejscu i raz na jakis czas by sie spawnil okazujac przy okazji bialy napis stylu "Tajemniczy potwor oblega dane miejsce". Jak wiadomo wszyscy bija UE zawsze , padaja , kupuja sl, wracaja, wala UE. Tutaj wygladalo by to troche inaczej, po przejsciu danego miejsca byłby TELEPORT(cos jak na feru tower) w ktory mozna wejsc tylko 1 raz na 1 godzine! (Byloby juz po co zakladac GILDIE, liczylo by sie zgranie, zaufanie)
Jezeli dany gracz po wejsciu w tp by ZMARŁ PL, stracilby prawdopodobnie szanse na wejscie jescze raz i zabicie potwora, gdyz druga ekipa moglaby to zrobic w czasie kiedy on PADL. Nagroda bylby jakis unikalny przedmiot, cos czego nieda sie i niebedzie sie dalo zdobyc z questu. Dalo by to wieksze mozliwosci do manewrowania w swiecie ARMI.

&#187;2
Drugim a zarazem tak samo potrzebnym sposobem na urozmaiceniem nam gry bylyby tzw. 'ciche' najazdy. Tzn boss spawnilby sie raz na jakis czas w danym miejscu na mapie(tak jak np. Demodras na RL). Gracze mieli by nastepny punkt zaczepienia aby kontynuowac swoja przygode na ARMI, po zebraniu danej ilosci itemow z bossów(np. jest 6 roznych bossow, masz kazdy item) mozna by otrzymac klucz do nowego expowiska lub jakas nagrode(preferowalbym expowisko).

<!-- SYSTEM BANÓW ORAZ KARY Z NIM PRZEWIDZIANE --!>

&#187;1 O co chodzi? Juz tlumacze, na ARMI sa przywidziane rozne kary, poczatwszy od Uzywanie macro/botow konczac na Multi-clienting. Ludzie posiadaja po 30 banów a dalej oszukuja administracje.
Jak temu zapobiec? A no wlasnie, wbrew wszystkim da sie! Wystarczyloby zrobic system FINAL WARNINGA tak jak jest na RL. Jak to dziala? Jezeli dany gracz dostanie bana za Uzywanie macro/botow otrzymuje FINAL WARNING, oznacza to ze jezeli dostanie nastepnego bana za Uzywanie macro/botow konto zostanie skasowane. Zaleznik przedstawialby sie tak:

›Uzywanie macro/botow + Uzywanie macro/botow = KASACJA
›Uzywanie macro/botow + Handel/Wymiana Postaciami = KASACJA
›Uzywanie macro/botow + 5x Obrazliwe wyrazanie sie = KASACJA
›Uzywanie macro/botow + 3x Spamowanie = KASACJA
›Uzywanie macro/botow + 8x Pisanie nie na temat na kanalach = KASACJA
›Uzywanie macro/botow + 8x Destruktywne zachowanie = KASACJA
›Uzywanie macro/botow + Reklama niezwiazana z serwerem = KASACJA
›Uzywanie macro/botow + Dzielenie konta = KASACJA
›Uzywanie macro/botow + Hacking = KASACJA
›Uzywanie macro/botow + Oszukiwanie Game Master'a = KASACJA
›Uzywanie macro/botow + Grozenie Game Master'owi = KASACJA
›Uzywanie macro/botow + 2x Udawanie ze GM jest kolega = KASACJA

Wszystkie inne bany nie zwiazane z UZYWANIE MACRO/BOTOW dzialaly by mniej wiecej tak:

›5x Obrazliwe wyrazanie sie - FINAL WARING
›5x Spamowanie - FINAL WARING

lub

›3x Obrazliwe wyrazanie sie + 3x Spamowanie = FINAL WARNING

Co by to dalo? A no oczywiste jest ze kazdy pilnowalby swojego konta jak oczka w glowie i by przestrzegal regulaminu, ograniczylo by to banowanie, uzywanie MACRO/BOTOW. Final warning znikalby po 4 miesiacach w przypadku MACRO/BOTOW, w innym przypadku po 2 miesiacach.Wszystkie bany ,ktore gracz mial dotychczas zostaja WYZEROWANE lub wprowadzone jako NOTKA.

Jak wy spostrzegacie moja propozycje?

Kamor II
13-09-2009, 14:22
Tak,to rozsądne i przemyślane propozycje.

Ze wszystkim się zgadzam,rly.

Tak.

Bondi
13-09-2009, 14:25
Pierwsza propozycja według mnie bardzo dobra, właśnie takiego czegoś trzeba by znów ożywić ten serwer. Hmm, co do drugiej tu bym polemizował, są plusy i minusy, nie jestem do końca przekonany, ale jestem na tak. Gdyby to wprowadzili, myślę, że urozmaiciłoby server :)

Zuczek Przemas
13-09-2009, 14:31
zgadzam sie takie najazdy by mogly byc naprawde;p

KaZeK
13-09-2009, 14:58
Jestem na tak.

Za długo się bawią z botterami.

Old Dzolo/Seba :)
13-09-2009, 15:01
Wszystkie Twoje pomysły mi się podobają. Powinno się wyzerować wszystkie bany i zacząć banować wg. Twojego w/w systemu banicji. Wprowadzenie tego na 100% zatrząsnęło by to botterami. Mortiis powinien pokazać, że nie leci na kasę tylko walczy o dobrą i uczciwą grę na serwerze.

B@rtix
13-09-2009, 15:04
Ja. Ihr Vorschlag ist sehr gut durchdacht. Aber wahrscheinlich nicht in Kraft treten

Azielu$
13-09-2009, 15:10
Co do najazdów i questu to byłby dobry pomysł.

Jeśli chodzi o bany to trochę dziwnie to rozplanowałeś. Dlaczego stawiasz na równi używanie bota, handel/wymianę postaciami i reklamę nie związaną z serwerem? Szczerze mówiąc bardziej podoba mi się propozycja Bart'a z Criminal Records.

!!sQaua!!
13-09-2009, 15:20
Jestem na TAK. DObrze by bylo zrobic jak na rlu, ze kazdy boss ma swoje wyznaczona komnate czy inne pole. Orshabal sie respi na cyclopolis <chyba>, Ferumbras w tej wierzy, Ghazbaran w lodzie, Margaroth w wulkanie itp. Fajnie by bylo, gdyby na dodatek bylo cos takiego, ze o 13 komunikat "Pochodnie w sali tronowej <name potwora> zaczely plonac", 10 min pozniej "Nad <miasto, w ktorym jest ta sala tronowa np: evul> ogromna burza z piorunami, bogowie nas ostrzegaja przed wielkim zlem", 10 min pozniej "Wielka brama przed sala tronowa <name potwora> zostala wyrwana! Strzezcie sie!"

KlaXon
13-09-2009, 15:28
Tez popieram te propozycje :D szczegolnie jezeli chodzi o bany a co do tego
›Uzywanie macro/botow + Uzywanie macro/botow = KASACJA
dalbym 3 bany w ciagu roku kasacja i co rok mogly by sie kasowac :P

.Bart.
13-09-2009, 16:23
Co do najazdów i 1 pomysłu, jakiś nowy trudny grupowy quest by się przydał, ale nie taki: idź>zapłać>zabij potwora>oddaj item>weź nagrodę.
2 pomysł ciekawy, ale według mnie lepsze by było coś ->takiego (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=53054)<-
btw. na tym nowym expowisku na który potrzebny by był klucz większość stawiała by cave, bo mieli by wywalone na 10 dniowego bana..już lepszy by był jakiś unikalny item ;'o

co do banów; chyba ze 3x pisałem do tygrysa o zrobieniu crym record i nic z tego nie wyszło.

na forum już xx razy pisałem o banach jakie według mnie powinny być i napisze to jeszcze raz
1 ban za cave - 14dni, 2 ban za cave - 30dni, 3 ban za cave - delete
1 ban za bota - 10dni, 2 ban za bota - 21dni, 3 ban za bota - miesiąc, 4 ban za bota - delete
1 ban za shar - 10dni, 2 ban za shar - 14dni, 3 ban za shar - 21dni, 4 ban za shar - 30dni, itd.
1 ban za destruktywne zachowanie - 7dni, 2 ban za dstr zachowanie - 10dni, 3 ban za dstr zachowanie - 14dni, itd.
1 ban za obraźliwe wyrażanie/spamowanie/sprzedawanie postaci/pisanie nie na temat na kanałach/reklama nie związana z serverem - 3dni, 2 ban - 5dni, 3 ban - 7dni, itd.

cryminal record za cavebota/bota/sharowanie znikał by po 6 miesiącach(oczywiście nie wszystkie tylko 1 wpis),
a za destruktywne zach./wyrażanie/spamowanie/sprzedawanie postaci/pisanie nie na temat na kanałach/reklamę nie związaną z serverem po 3 miesiącach.

tylko jak by coś takiego wprowadzili ilość graczy na serverze spadła by gdzieś o połowę.

Sciex
13-09-2009, 16:28
Zgadam sie z Akananto z tymi banami no i mysle ze te automatyczne najazdy tez powinny byc :)

Kumpel Armii
13-09-2009, 16:29
Jestem na TAK !!!
Jednak dla mnie najazdy to nie tylko h levele.
Nie możemy zapominać na roku np. o ataku slimów, amazonek, scarabów, larv itd ...
Takie ataki mogły by być nawet 2 razy dziennie, nic nie "kosztują", a każda taka informacja skutkuje tym iż na serwerze się coś dzieje.
To samo na main, podczas najazdu na ank dla h lvl czemu w city, evul nie ma zwyklych demon lordów itd?

Kapitan Alkohol.
13-09-2009, 23:15
Na apo nie bd czegos takiego jak Kasacja bo wiadomo ze jak komus usunal ponad 1000 lvl'a to nie zalozy nowej postaci, nie bd kupywal next pacc, a Mortiisowi zalezy zeby pacców było jak najwiecej (to chyba oczywiste).
Co do najazdów bardzo ciekawa propozycja.

pogromcaszczurow II
13-09-2009, 23:23
Co do 1 propozycji, to mi się podoba, ale co do drugiej, to muszę się zgodzić z bartem (uszoł je*any XD).
Ofc to urozmaicenie, ale dużo było innych "urozmaiceń gry" i nie wprowadzili :)