Zaloguj się

View Full Version : Gdzie wypromowa? APO ?

Kamor II
13-09-2009, 16:43
Podawajcie swoje pomysły gdzie można to zrobić.
Jeśli apo ma być lepsze i popularniejsze,my też w jakiś sposób możemy pomóc.

@top
* ToRG
* Ots-list.org
* otservlist.org (aktualizację przeprowadzić)

Grafika

* UserBary
* Sygnatury

Modka proszę o nie kasowanie tematu.

Devixx
13-09-2009, 16:50
Moze na tibia.pl dalo by rade zagadac z jakims modkiem , aby umiescil ' newsa ' o Apo :) ?

Bondi
13-09-2009, 16:59
Wklejmy sobie wszyscy w swoich profilach na nk zdjęcie APO i rozwieszajmy vlepki na mieście xd

A tak na poważnie to proponuję, żeby administracja zajęła się zrobieniem 2-3 projektów userbarów i sygnaturek na fora, albo takie sygny informujące jak na przykład ta:
http://signatures.otservlist.org/788622_1.png
Pojawiłyby się tu takie informacje jak: Nick, lvl, mlvl, gildia itp + wiadomo jakiaś fajna grafika w tle napis Armia Podkarpacki OTS czy coś :)

Pedo Bear
13-09-2009, 17:13
Skoro sama administracja nic nie robi w tym kierunku, żeby przyciągnąć graczy na swoim OTS'ie to z jakiej racji my mamy coś robić ?
To, że nic nie robią w tym kierunku oznacza, że nie chcą niepotrzebnego rozgłosu więc zostawmy to w takim stanie jaki jest na dzień dzisiejszy.
Na http://otservlist.org/ nie można wrzucić wzmianki o APO bo kiedyś były próby tego typu, nie pamiętam już dokładnie o co poszło _/.
Z całego serca jestem za tym, żeby APO jak najszybciej upadło więc ja z mojej strony nie mam zamiaru nic robić na korzyść APO.

Crayon
13-09-2009, 17:17
Moze na tibia.pl dalo by rade zagadac z jakims modkiem , aby umiescil ' newsa ' o Apo :) ?
Tibia.pl w stu procentach odcina się od Open Tibia, bo nadal marzy jej się Supported Fansite. Tam jest kategoryczne 'nie' dla botów i dla OT, więc reklama na ww stronie odpada ; )

Może najlepiej promować Armię Podkarpacki OTS sobą? Swoim kulturalnym zachowaniem. Wiele razy w 'Powitania&Pożegnania' widziałem teksty do nowych graczy: "Pozdro i tak wyglądasz na noobka, nie masz tu czego szukać, ots schodzi na psy i tak przestaniesz grać po 200 lv nara". Takim "powitaniem" z pewnością przyciągniemy nowych ludzi na server&forum ;)

DannRook
13-09-2009, 17:35
Administracja leje na reklamę i inne tego typu sprawy, przez takie olewanie stracili 200 procent graczy^^
Na Torgu nie da rady bo oni mają RonOts, T.pl nie wspiera Otsów, Na tibiesoft się nie zgodzą a na Tibii net pl jest za duży syf. Czarno to widzę ; )

Kumpel Armii
13-09-2009, 19:08
Załatwię coś na forum hunted.pl

Powinienem zostać zaakceptowany. Oni sami coś własnego tam promują, więc może gościnnie APO :)

Ankarius
13-09-2009, 22:09
Popieram Pedo Bear, skoro oni nic nie robią to po co my mamy pomagać. Im miej osób gra tym wiecej repów wolnyhc, mozna szybciej dopic lv i selnac hara zanim APO sie rozpadnie

Splaxor
13-09-2009, 22:12
Skoro sama administracja nic nie robi w tym kierunku, żeby przyciągnąć graczy na swoim OTS'ie to z jakiej racji my mamy coś robić ?
To, że nic nie robią w tym kierunku oznacza, że nie chcą niepotrzebnego rozgłosu więc zostawmy to w takim stanie jaki jest na dzień dzisiejszy.
Na http://otservlist.org/ nie można wrzucić wzmianki o APO bo kiedyś były próby tego typu, nie pamiętam już dokładnie o co poszło _/.
Z całego serca jestem za tym, żeby APO jak najszybciej upadło więc ja z mojej strony nie mam zamiaru nic robić na korzyść APO.

Pierwszy raz czytam coś mądrego z "Twoich ust" :) Chodzi mi głównie o wzmiankę, że dlaczego to My mamy się starać jak ekipa mało się interesuje poszerzeniem społeczności.

P.S Reput poleciał...

Human
13-09-2009, 22:13
Crayon ma racje myślicie, że to przez Administracje dużo osób odeszło? Nie! To przez nas graczy, dużo osob po wbiciu 15 lvl'a odchodzi z apo.. Czytajac komentarze na forum etc. osoba ktora pierwszy raz tu weszła i widzi 'apo to syf mortiis nic nie robi same boty tutaj' to odstrasza, i nowy gracz nie widzi sensu dalszej gry tutaj. przenosi sie na inny ots i na apo zmiejsza sie ilosc graczy. starzy playerzy odchodza, a nowych MY odstraszamy. wyzywajac na game-chat, forum etc. wiec jesli chcemy zrobic coś dla apo - zrobmy, nie wyzywajmy, nie piszmy bzdur na forum (tj mortiis nic nie robi, apo sie sypie) wtedy na pewno nowi gracze nie beda po zajrzeniu na forum masowo odchodzic z servera.

to tyle.

Kapitan Alkohol.
13-09-2009, 22:17
Ogłoszenia do prasy XDDD

A tak powaznie to wiekszosc graczy ktorzy by przyszli by wbili 100 lvl i skonczyli gre, apo spada na psy, a Mortiisowi nie spieszy sie robienie tego update ...

Metaxa Grzesiek
13-09-2009, 22:33
Zróbcie Obrazki na papierosy i piwo ,,Apo" xD

Serio? Pomysł ,,Blue" (Bondi)mi się podoba.

Kumpel Armii
13-09-2009, 22:35
@Human
Bardzo dobrze to ująłeś.

Ja bym proponował, aby APO w końcu rozwinęło się na skalę świata.
Wtedy przybyłoby co najmniej 2x więcej graczy. A APO raczej jest na to przygotowane.
Trzeba by było tylko zrobić także stronę z angielskim tłumaczeniem, tak samo forum ...

Akananto
13-09-2009, 22:53
Pemy pomóc.

* Ots-list.org

GOOD LUCK

//Boss@ots-list.org

Hejka

Simi
14-09-2009, 08:38
Po co promować. Będzie tylko więcej trolli nie ogarnietych na forum jak Ty Komarze.

Dαniel3k =)
14-09-2009, 09:53
Mi się zdaje że ten kto by chciał tu grać to sam by trafił... lecz odstrasza ich atmosfera na ots'ie. Więc tak jak napisał Crayon, ogarnijcie siebie, zacznijcie być uprzejmi to może nowi gracze przybędą.

Mc Maciek
14-09-2009, 10:44
Tak, ale weźcie pod uwagę jeszcze to, że przecież serwer APO był na większych listach OTS, ale ich administratorzy porobili własne serwery i żeby nie było konkurencji, serwery APO zostały pousuwane ;)

Kamor II
14-09-2009, 21:12
TO wprowadzić pomysł Aka z systemem banów.
TO świetna propozycja,nie wiem czemu ją odrzucacie.

Wtedy z pewnoscia mniej noobow i dzieci by było.

Buniek.
14-09-2009, 22:16
Jaka atmosfera co wy w ogole pier***olicie... ;|
90% osob zwyzywanych przez inna osobe poprostu zlewa na to... wiec czemu gracze odchodza?:| na to pytanie jest tylko jedna poprawna odpowiedz - trudny poczatek...a pozniej monotonne expowiska i ogolna stypa, a nie jakas "atmosfera" n/c
A jesli wam przeszkadza, ze cie ktos wyzywa to sie poplaczcie i powiedzcie o tym mamie ...

@topic.. Jak Mortiisowi zabraknie na glany to postara sie o reklame serva bardziej cu...

Sylvanas
15-09-2009, 07:50
trudny poczatek...a pozniej monotonne expowiska i ogolna stypa, a nie jakas "atmosfera" n/c

Też racja. Zrobiłem sobie druida i naprawdę ciężko się expi. Na np. amazonkach, gdzie z gfb mam dobry exp nie mogę poexpić, bo hlvl sobie shielding nabija ;s Na dragi nie pójdę bo za słaby. Gdyby mi kumple nie pomogli to naprawdę byłoby ciężko.

Ale ciągłe wyzwiska, bezkarne oszukiwanie, boty, też powodują, że ludziom się odechciewa grać. Powinni wprowadzić delete za bota i tyle. Wtedy, gdyby usunęli z 10-15 kont to liczba botów by zmalała.

Czarodziej Xardax
15-09-2009, 10:24
Niech pogadaja to moze na "Nasza-klasa.pl" uda sie umiescic reklame ^.-

Vivek
15-09-2009, 13:58
Niech ktos da reklame APO na forum.tibia.pl xD
Jak reklamować otsa to tylko na stronach o tibi :D

Demon Huntter
15-09-2009, 15:42
...ulicy , porozklejajmy reklamowki apo !

wygladalo by to tak XD

ARMIA PODKARPACKI OTS
szczegolnie zapraszamy na 8.42 , poniewaz gra tam AZ 11osob O_O
x3 , na update czekamy <rotfl>

#top
najpierw niech cos zrobia , a mysle , ze ludzie sami przyjda .
OFC. delete ROX =>

M4A1
15-09-2009, 17:43
bardzo dobry pomysl rox powinien zostac a skasowac 8,4 bo kto przyjdzie na server z 11 osobami ?? powinni skasowac 8,4 i zrobic jakiegos test servera albo rox 7.6 ^^

Devixx
15-09-2009, 17:51
Tibia.pl w stu procentach odcina się od Open Tibia, bo nadal marzy jej się Supported Fansite. Tam jest kategoryczne 'nie' dla botów i dla OT, więc reklama na ww stronie odpada ; )

Może najlepiej promować Armię Podkarpacki OTS sobą? Swoim kulturalnym zachowaniem. Wiele razy w 'Powitania&Pożegnania' widziałem teksty do nowych graczy: "Pozdro i tak wyglądasz na noobka, nie masz tu czego szukać, ots schodzi na psy i tak przestaniesz grać po 200 lv nara". Takim "powitaniem" z pewnością przyciągniemy nowych ludzi na server&forum ;)

Jednak RonOtsa reklamowali napewno, bo pamietam :rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Veles
16-09-2009, 09:55
Można zrobić jakieś ogłoszenia po całym necie, miniaturki tak jak promowane są inne gry tak można promować serwer APO.

GladeQ
17-09-2009, 14:47
Reklama na facebooku to jest dopiero lans :O lepsze jak na nk xd
http://i27.tinypic.com/14kaceg.jpg
dam linka zeby nie bylo obrazku duzego xd

Troche obrazek zly dobrali do reklamy XDDD

Hellmans
17-09-2009, 15:11
Na samosia.pl .

Exevo knight
17-09-2009, 16:27
Jednak RonOtsa reklamowali napewno, bo pamietam :rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Wtedy jeszcze hunted.pl nie starał się o Fansite. Od tamtego czasu tylko raz umieszczono reklamę OTS`a (i to na dodatek ots adminów).

@topic
Niech rozdają za free vlepki APO. A tak serio czemu my mamy w to ingerować? Narobili bałaganu to niech posprzątają :)

Mc Maciek
17-09-2009, 16:45
Biorąc pod uwagę moją wcześniejszą wypowiedź, na którą nie zwróciliście uwagi, najlepszym rozwiązaniem byłoby stworzenie własnej listy serwerów, dobrze ją wypozycjonować i wtedy w zamian za umieszczenie na niej serwera, wymagany byłby banner APO na jego stronie.

Vivek
17-09-2009, 17:23
@Pan Super MEN
Tak, kto by się chciał znaleść na takiej liście? Jakby mu podbierała gracz....
To tak jakby Apo umieściło banner innego serva za to że pojawi się na jakiejś liście.. _._

Mordotymoja
17-09-2009, 17:58
A może poprostu LINK (https://www.google.com/accounts/ServiceLogin?service=adwords&cd=null&hl=pl-PL&ltmpl=adwords&passive=true&ifr=false&alwf=true&continue=https%3A%2F%2Fadwords.google.com%2Fselect %2Fgaiaauth%3Fapt%3DNone%26ugl%3Dtrue&sourceid=AWO&subid=emea-pl-ha-bk)? Zareklamowac na stronie najbardziej odwiedzanej przez "Surferów" :)

Marcelllo
17-09-2009, 18:14
@up - i jakieś debile naklikają hitfakerem a Mortiis będzie płacił? -.^

Exevo knight
17-09-2009, 18:40
Biorąc pod uwagę moją wcześniejszą wypowiedź, na którą nie zwróciliście uwagi, najlepszym rozwiązaniem byłoby stworzenie własnej listy serwerów, dobrze ją wypozycjonować i wtedy w zamian za umieszczenie na niej serwera, wymagany byłby banner APO na jego stronie.

To moim zdaniem APO powinno wymienić się banerem za umieszczenie innego na swojej stronie ^.- (Ta druga strona nie musi być koniecznie o OTS ;o)

[Mc Maciek] Popieram :]

Azielu$
17-09-2009, 19:28
@Kapitan
Zrob własnego ots'a to wysiadziesz po tygodniu uzerania sie z noobami nawet gdy bedziesz mial z tego zyski.

@topic
Rożne fora o tematyce OTS.

lol561
17-09-2009, 22:47
Tutaj jest za dużo hlvl według mnie reset harów i gra od nowa w wielu serwerach się to sprawdziło.

Marcelllo
18-09-2009, 07:21
@up - reset charów= koniec gry dla jakichś 200 osób bo by już im się grać odechciało bo cały dorobek poszedł :o Więc zostałoby 70-100 osób i doszło by ze 20 czyli byłoby połowę mniej osób :) Najpierw pomyśl zanim coś palniesz :D Tu nie chodzi o promowanie aby sami nowi gracze grali, ale też starzy zostali...

@topic - Zróbcie jakieś ładne userbary dla graczy APO, żeby mogli sobie na innych forach dać w podpisie :)

Patriota
18-09-2009, 12:13
Moze poprostu skonczcie uzywac botow to wiele osob bedzie chcialo grac...
APO upadlo przez Anarchy Scar i Wosso od kiedy te programy sie pojawily wszystko sie zje****

Vivek
18-09-2009, 13:23
Jakby zrobili reset harów z chęcią wbiłbym jakiś 800lvl ekiem i popekował :)

Hexolic
18-09-2009, 17:49
Moze poprostu skonczcie uzywac botow to wiele osob bedzie chcialo grac...
APO upadlo przez Anarchy Scar i Wosso od kiedy te programy sie pojawily wszystko sie zje****

Kiedy ty zacząłeś tu grać to większość odeszła :/

Można pospamować na różnego rodzaju forach :d Ale komu by się chciało?

Buniek.
19-09-2009, 00:13
@Kapitan
Zrob własnego ots'a to wysiadziesz po tygodniu uzerania sie z noobami nawet gdy bedziesz mial z tego zyski.
.

Przeciez to jest smieszne jakbym mial takiego otsa jak APO to bym powiedzial wprost "nie podoba sie? wypierdalac.." i napewno nie pozwolil bym sobie na jakies wyzywiska ze strony zjebanych dzieci .. przeciez jak mortiis zamknal by serva chociaz na glupi tydzien to dzieci sie wieszac by zaczely.. ale nie mortiis woli zeby go all jechali :)

Co do reklamy to juz mowilem..

BByOOuTT
19-09-2009, 10:21
Najlepiej promować APO na wszystkich stronach o tibii nie?
Tibia.pl, tibia.org.pl, tibia.net.pl itp.
Może parę złotych Mortiis musiałby zapłacić, ale efekt byłby z pewnością bardzo dobry.

Krzyzaczek
19-09-2009, 10:27
Apo nie trzeba promować, ludzi poprostu wiedzą że dzieje się tu coraz gorzej i nie maja ochoty tu grac...

Vivek
19-09-2009, 11:19
Patrzyłem na necie, i apo jest na większości list ots. Jako 7.6 TOP1, ale z 8.4, 8.5 niema co konkurować.