PDA

View Full Version : Ksi??ki Tolkiena.

Sillmarilien
15-09-2009, 17:34
Co sądzicie o książkach J.R.R Tolkiena? Ja przeczytałem Władcę Pierścieni, Hobbita, Dzieci Hurina, Sillmarilion w połowie :rolleyes: A Niedokończone Opowieści czekają tylko na schrupanie xD
Elfy, krasnoludy, orkowie, uruk-hai, hobbici, za to wszystko lubie Tolkienowskie Śródziemie.
Co wy o tym sądzicie?

Nie mówiąc już o filmie "Władca Pierścieni", który góruje w moim rankingu dobrych filmów :)

Fresh
15-09-2009, 20:39
No kolego gust masz w chuj dobry. Trylogi WP nie czytalem, ale film propsuje. Ogladalem z 200 razy spokojnie. XD

Heineken
15-09-2009, 22:17
Rudy Dżill i jego pies jest fajne XD reszte czytałem... lubie tolkiena bo lubie takie klimaty:)

Habemus Papam
16-09-2009, 18:23
Nie lubię czytać książek, ale przeczytałem Hobbita 2 czy 3 lata temu, była to moja lektura szkolna, dosyć ciekawie przynajmniej książka po przeczytaniu 3o stron się nie znudziła.. :p

jacek3332
27-10-2009, 21:10
Wsztystkie jego książki bardzo mi się podobały. Czytałem hobbita i wszystkie części Władcy pierścieni.

Stronghold
27-10-2009, 21:18
No kolego gust masz w chuj dobry. Trylogi WP nie czytalem, ale film propsuje. Ogladalem z 200 razy spokojnie. XD

Kurde ja też z tyle razy xDD

@top
All tolkiena zaliczyłem w wakacje.

ronida
27-10-2009, 21:54
#up
szkoda że zawsze na tvn tak późno leci ^^

#topic
Książki ogólnie zajebiste.

P.S. Graliście w karty Władca Pierścieni?? :D

Daaron
29-10-2009, 13:43
John miał ogromny talent do tworzenia nowego świata z naszego... nie wiem czy Wam wiadomo, ale cały świat Władcy Pierścienia to splecione historie i tradycje wielu kultur. Przeczytałem tylko Hobbita, kiedyś nie lubiałem książek, teraz chętnie bym ją przeczytał być może to zrobie jak skończe Wiedźmina i Dzienny Patrol. Ogólnie nie musze czytać by wiedzieć, że saga WP jest świetną powieścią.

ByOutek aka Kulfonek
07-11-2009, 17:45
Są bardzo ciekawe, tylko opisy wędrówek są 'ciut' za długie i często czytając, po prostu je przeskakuje.

_Spajki_
15-11-2009, 15:54
Oczywiście zaliczyłem hobbita, wp drużyna pierścienia, dwie wieże.
Jak będę miał ciut więcej czasu to przeczytam all.
A Tolkiena szanuje za wyobraźnie i talent.

Sillmarilien
17-11-2009, 21:18
#up
szkoda że zawsze na tvn tak późno leci ^^

#topic
Książki ogólnie zajebiste.

P.S. Graliście w karty Władca Pierścieni?? :D

Hehe :D Ja grałem, mam ich ponad 200 ;) Co więcej, zbieram bitewniaka LotR. Gorąco zachęcam w miare ogarniętych ludzi, bo to zacne hobby :)