Zaloguj się

View Full Version : Formatowanie komputera... POMOCY !

Nieznajomy
20-09-2009, 09:44
Witam nie raz formatowałem komputer ale poprzednia płytka mi się połamała wiec ściągnąłem z torrenty Windowsa XP sp2 nagrałem na płytkę lecz zawsze mi pisało ze "naciśnij dowolny klawisz, aby dokonać rozruchu z dysku CD." a tym razem nie pisze tego wiec nie mogę sformatować komputera czy to może chodzi o płytkę czy o automatyczny rozruch bo w biosie zmieniłem bo było diabaled i nadal nie pokazuje wiadomości "naciśnij dowolny klawisz, aby dokonać rozruchu z dysku CD." może w cd plik AUTORUN coś jest zepsuty PROSZĘ O POMOC !!

Z góry dzięki

Pozdrawiam.

Mc Maciek
20-09-2009, 09:49
Ściągnąłeś nie bootowalną wersję Windowsa, więc nie otworzysz go przez biosa :P Musisz ściągnąć innego, patrz, czy jest bootowalna.

Nieznajomy
20-09-2009, 10:03
A dalbys mi jakiegos linka ktory jest bootowany bo wogole sie nei znam w takich sprawach :D

Mc Maciek
20-09-2009, 10:36
Nie wolno tutaj zamieszczać takich linków :] Jedyne, co Ci mogę poradzić, to: albo sklep komputerowy i oryginalny Windows, albo jakaś strona z warezami :P

Metaxa Kamil
20-09-2009, 11:19
Ja proponowałbym Ci uruchomić kompa w trybie WIERSZ POLECEŃ.

Korzystając z menu Zaawansowane opcje rozruchu, można uruchamiać system Windows w zaawansowanych trybach służących do rozwiązywania problemów. Dostęp do tego menu można uzyskać, włączając komputer i naciskając klawisz F8 przed uruchomieniem systemu Windows.

Tryb awaryjny z wierszem polecenia

Uruchamia system Windows w trybie awaryjnym z oknem wiersza polecenia zamiast zwykłego interfejsu systemu Windows. Ta opcja jest przeznaczona dla specjalistów IT i administratorów.

Ostatnia linijka będzie wyglądała mniej więcej tak :

C:\Documents and Settings\USER
Gdzie USER jest to Twoja nazwa użytkownika.

Następnie wpisujesz ciąg tych komend :

X:
Gdzie X jest to Twój CD ROM.
Następnie :

setup.exe

Uwaga ! Nie mam płytki z Windowsem tak więc nie wiem w jakim katalogu znajduje się instalator systemu Windows. Napisz do mnie na PW albo odpisz w tym temacie w jakim folderze znajduje się plik SETUP.EXE to edytuję posta i to poprawię.

Patriota
20-09-2009, 16:29
Albo idz do kumpla wyciagnij dysk i niech ci formatnie go :F i wgraj teg Wina

Mrozek
23-09-2009, 22:29
A ja natomiast proponuje włączyć botowanie w BIOS'ie.
Przy włączaniu komputera wchodzisz do BIOS'a.
Przechodzisz do zakładki Root.
Pierwsza opcja i <Enter>
W środkowym polu zmieniasz np. z Samsung HDD na np. CD-ROM.
Klikasz F10. Zapisujesz konfiguracje i komputer uruchamia się ponownie.
Powinno wyświetlić się:
Dowolny klawisz spowoduje rozruch z dysku CD...