View Full Version : Hacki
Jak juz wiecie, lub i nie ostatnio zostal shackowany Master Shidishi i Tan Palladyn, obaj przez jedna osobe. Boa - ten sam który shackowal Showtka :).
Wiec mortiis, musisz cos z tym zrobic.. :/ Bo za niedlugo bedzie wiecej ofiar..
A druga rzecza która chcialbym poruszyc jest Apo connect. Czemu zaniechaliście prace nad nim? :/ Przeciez jakby on powstal wiele osób wrociloby do gry, bo gra bez botow jest przyjemniejsza :)
Wystarczy pilnować swojego konta, to nikt Cię nie shakuje xD
Nietoperz
20-09-2009, 12:25
Wystarczy pilnować swojego konta, to nikt Cię nie shakuje xD
racja
.///
dowody pliks?? ze to boa dusiciel?
A druga rzecza która chcialbym poruszyc jest Apo connect. Czemu zaniechaliście prace nad nim? :/ Przeciez jakby on powstal wiele osób wrociloby do gry, bo gra bez botow jest przyjemniejsza :)
Opisz co to było, bo nie pamiętam tego projektu. ;x
#up
O ile dobrze pamiętam był to klient apo na którym nie dało się używać bota... Zrobiony był chyba przez Nixona... Ale niestety miał zbyt dużo błędów więc wycofano go... O ile się nie myle w czasach testów tego klienta tylko dzięki niemu można było grać na apo...
#top
fajnie by było jakby poprawili błędy z Apo Connecta ... :)
Nietoperz
20-09-2009, 12:39
#up
O ile dobrze pamiętam był to klient apo na którym nie dało się używać bota... Zrobiony był chyba przez Nixona... Ale niestety miał zbyt dużo błędów więc wycofano go... O ile się nie myle w czasach testów tego klienta tylko dzięki niemu można było grać na apo...
#top
fajnie by było jakby poprawili błędy z Apo Connecta ... :)
wiesz jakie to byly błędy? takie ze specjalnie zaczeli pie... ze wywali im debuga ;) pierdolenie, zeby tylko nie wprowadzać :)
wiesz jakie to byly błędy? takie ze specjalnie zaczeli pie... ze wywali im debuga ;) pierdolenie, zeby tylko nie wprowadzać :)
Racja - Ci co nie używali botów logowali się normalnie, a inni płakali, że debugi
topic#
Był kiedyś nawet news o tych hackach. Trudno administracja nic nie zrobi bo to nie ich sprawa. Master~ i Tan zostali zrookowani/ okradzeni przez własną głupotę, jakby nie byli naiwni by się nie dali zrokoowac.
down
by wosso nie mogłeś na nim użyć bo jak? Jeśli musisz się zalogować przez Apo Connecta.
Arcik źle pamiętasz. APO Connect był to program dzięki, którem można było logować się na APO. Był to program, w którym była przyciskowa klawaitura co zabezpieczało przed hackiem. Nie można dzięki niemu używać MC. Służył tez jako IP Changer.
@Topic
Dali siebie sami hacknąć. Co do APO Connect to mi to obojętne. Jak wprowadzą, ściągnie, jak nie, to nie.
Akananto
20-09-2009, 12:57
Dobra chłopaki, Damian komentuje!
No to zacznijmy od Shidishiego, malo osob wie ale shidishi sprzedal postac za 200kcc po czym chcial ja odzyskac - oszustwo. Oczywiscie osoba , ktora zakupila shidishiego dostala rozmowe z gadu-gadu ze zaraz zostanie oszukany, cmykla - zmienila haslo, zrokowala - kara jest, czyz nie? 200kcc wydal ale w slusznej sprawie, to jezeli chodzi o shidishiego. Jezeli chodzi o Tana - niemam zielonego pojecia.
Hejka miśki.
Zabic damjana!! to jest hakier i nup i on shaczyl mi postac i teraz nie mam zadnego postacia ponad 20 lvl -.- !!
Greyback
20-09-2009, 13:06
APO Connect
dodal: Mortiis Fri, 08 Feb 2008 18:15:58 GMT
W najbliższym czasie zostanie wprowadzony specjalny program o nazwie: 'APO Connect' program będzie zabezpieczał hasła wpisywane podczas logowania się na APO przed wszelkimi keylogger'ami, jednak nie pomoże wam on jak sami podacie swoje hasła na nieautoryzowanej stronie lub jeżeli podacie je obcej osobie. Program będzie również zastępował tzw. IP Changer.
Po skonfigurowaniu programu, każde kolejne logowanie sie na serwer będzie ograniczało się do kliknięcia w ikonkę APO Connect i zalogowania się na serwer. Program będzie również zabezpieczał przed używaniem tzw. MC.
Oczywiście mamy w planach szereg innych funkcji mniej lub bardziej użytecznych. News został napisany po to, abyście byli przygotowani i nie zdziwił was komunikat iż należy pobrać program APO Connect.
Nie chcesz być shakowany nie ścigągan żadnych syfuf nigdzie nie wpisuj pass prócz apo i zaopatrz się w firewalla i na 100% nie będziesz haknięty xD
pijany ludek
20-09-2009, 13:20
o bardzo dobrze ze dali sie shakowac czy cracowac, sharuja konta a potem pierdola ze ktos z apo ich ojebal
Nieznajomy
20-09-2009, 14:24
Boa shackował ? Ten Boa tutor co był ? <lol2>
*Tanuki*
20-09-2009, 14:25
weź arcuś umyj mydeło :/ i skończ grać ^^.
tfuj kohany kubecio. x3
Akananto
20-09-2009, 14:29
#Arcus
Oczywiscie wszystko ja, ogarnij sie misiek !
#up
Człowieku nie powiesz mi ze to nie twoje ip 95.155.92.75
Akananto
20-09-2009, 14:31
#up
Człowieku nie powiesz mi ze to nie twoje ip 95.155.92.75
A no powiem ci bo moje ip zaczyna sie na 77 misiek
Taa? wejdz na strone http://www.ip-adress.com/ i zrób mi screena z twoim adressem ip :)
Marcelllo
20-09-2009, 14:35
Jakby byli mądrzy, to by nie włazili w nieznane linki itp :)
Ja jeszcze ani razu nie zostałem shakowany :) Jedynie zostałem okradziony, bo zapomniałem zdjąć inva z domku na noob charze acc na które również zostałem wyrąbany :s Dlatego teraz się ostro pilnuję ;)
Mc Maciek
20-09-2009, 14:36
Z jednej strony:
4 - Każdy gracz jest odpowiedzialny za numer i hasło swojego konta. Ekipa APO nie ponosi żadnej odpowiedzialności za konsekwencje ewentualnej ich utraty.
ale z drugiej:
2 - Zakazanym jest podejmowanie działań mających na celu kradzież konta i wszelkich znajdujących się na nim dóbr.
Problem jest w tym, że Administracji brak czasu na to, żeby każdego hacka dokładnie analizować i rozpatrywać dowody... Hacków jest multum, i co, Mortiis ma siedzieć 24/7 i łapać każdego?
Jeśli ktoś udowodni winę danej osoby, to jest szansa na to, aby ta poniosła konsekwencje.
Akananto
20-09-2009, 14:36
Taa? wejdz na strone http://www.ip-adress.com/ i zrób mi screena z twoim adressem ip :)
My sie chyba nie zroumielismy, ja Ci nic udowodniac nie musze synek, poprostu Ci pisze ze moje IP zaczyna sie na 77.91...
Chociaz zreszta lapaj
http://img34.imageshack.us/img34/1047/36731658.jpg
#Maciek
Lepszy byl czarny niz fioletowy\
#Down
Jedziesz? Zreszta nawet macka zapytaj
#up
hHAHAHHAHAHAH takie cos to ja moge w paincie zrobic
I tu zaczyna się płacz o pixele ;c
Jak mógł Cię oje[...] przez vt? Wpisałeś ip i port i hacked? ;c
Daliście się o walić i tyle.
A to ze Akananto miał cos na sumieniu nie znaczy ze to on ; o
Ehh, to wasza wina że daliście się haknąć o ile to był hack, w co wątpie, temat się opiera tylko i wyłącznie na domysłach bez dowodów nic tutaj nie zdziałasz, jedynie możesz dostać warna "Wprowadzanie ludzi w błąd" oczerniając Akananta i niszcząc mu opinie na tym forum.
pff co z tego ze oni zostali haknieci weszli na jakies ssy albo jakies linki i niema itemow ich strata byli by madzi to by mieli wyszystko ja niewchodze za zadne smieci niesciagam zeczy niezeskanowanyych a oni pewnie nierobili i nieuwarzali moze podali komuc konto i wziol all ;] a co to ten apo conect ?? ^^^^
marcopolo
20-09-2009, 15:26
Ehh, to wasza wina że daliście się haknąć o ile to był hack, w co wątpie, temat się opiera tylko i wyłącznie na domysłach bez dowodów nic tutaj nie zdziałasz, jedynie możesz dostać warna "Wprowadzanie ludzi w błąd" oczerniając Akananta i niszcząc mu opinie na tym forum.
Akananto sam sobie wyrobił taką opinie.
Troche lipa ze 402 ms ma 138 mlvl -.- Wezcie poprawcie to xd
@muflon
Daj mi warna. Ciekawe jak reszta zareaguje. Na forum apo codziennie pojawai się 10 tematów z oskarżeniami o bota. Ich też zbanujesz? :) //Vivek
//Muflon
Takie tematy umieszcza się w dziale Skargi&Odwołania bądź Zgłoszenia, a nie w działach gdzie każdy użytkownik ma wstęp. I oskarżenie o bota nieco różni się od oskarżenia o hacka ponieważ to drugie jest znacznie poważniejsze.
Kapitan Alkohol.
20-09-2009, 15:29
Nie wiem po co pisze tego posta, bo i tak to jest nie realne, ale dobrze by było zeby Mortiis zajał sie tym i doszedł kto hakuje i aby ta osoba poniosła kasekwencje. Oczywiscie tak sie nie stanie, bo 20zł mniej jescze Mortiis przezyje : /
//Muflon
Tak ciężko wam zrozumieć, że Mortiis nie ma na to czasu? Robią nowe tereny etc. Mortiis zajmuje się skryptami, no chyba że wolicie update zobaczyć dopiero w 2011 roku to ok. Już pomijam to że Mortiis nie musi pomagać osobą zhakowanym ponieważ:
4 - Każdy gracz jest odpowiedzialny za numer i hasło swojego konta. Ekipa APO nie ponosi żadnej odpowiedzialności za konsekwencje ewentualnej ich utraty. Nie umieją zabezpieczyć dobrze kont to ich problem.
#Mulfon
Wiesz jak się teraz zachowujesz? Tak jaby to o tobie była mowa. A może to ty hakujesz? :] Zaraz usłyszę kolejny raz że to są bezpodstawne oskarżenia. Daj mi warna.
Nie wiem po co pisze tego posta, bo i tak to jest nie realne, ale dobrze by było zeby Mortiis zajał sie tym i doszedł kto hakuje i aby ta osoba poniosła kasekwencje. Oczywiscie tak sie nie stanie, bo 20zł mniej jescze Mortiis przezyje : /
//Muflon
Tak ciężko wam zrozumieć, że Mortiis nie ma na to czasu? Robią nowe tereny etc. Mortiis zajmuje się skryptami, no chyba że wolicie update zobaczyć dopiero w 2011 roku to ok.
@Kapitan
Konsekwencje*
@Muflon
Wole żeby update update był nawet w 2020 roku, a osoba winna za hacki została ukarana. :)
@topic
Showtek (Nejsiek)
Adronal
Tan Palladyn
Master Shidishi
Rosstein i zapewne znalazłoby się parę innych osób, które zostały shackowane w ten sam sposób (czyt. przez vt). Trochę dziwne nie? :o
Mc Maciek
20-09-2009, 16:18
Dobra, koniec tej dyskusji. Ona prowadzi do nikąd. Jeśli ktoś ma DOWODY, powtarzam, DOWODY (!) co do osób, które hackują, proszę pisać tematy w dziale Zgłoszenia. Jeżeli będą one wystarczające, osobiście dopilnuję, aby winna osoba została odpowiednio ukarana.
Temat zamykam.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.