View Full Version : Komp ,który lepszy
Siemka ,który z tych kompów jest lepszy?
http://www.allegro.pl/item707919663_e5200_2_2_5ghz_4gb_ddr2_320gb_gf9400 _1gb_400w.html
czy
http://www.allegro.pl/item705275982_super_cena_2x2_5ghz_4gb_500gb_9500gt _1gb_dvdrw.html
A może znacie lepsze kompy ,których max. koszt wynosi 2tyś zł.
Najlepiej aby grały CoD 4,WoW itp gry i fajnie by było jakby działała gta IV :p
Sam mam tego drugiego i od tego samego sprzedawcy (kingkomputery) :)
Wszystko zgodne z opisem, elegansio !
Jestem zadowolony bardzo... Nic się nie psuje, a kompa dostałem w 48h UPS'em ;o.
Gram na nim w CoD 4, 5, Far Cry'a 2, FIFA 09, GTA IV, NFS Shift, Prototype, itp.
Oczywiście wszystko na maksymalnych detalach <cwaniak2>.
@Edit
Zapomniałem o Resident Evil 5 na maks. detalach, a jego wymagania są takie :
wymagania sprzętowe: Core 2 Quad 2.8 GHz, 2 GB RAM, karta grafiki 512 MB (GeForce 9800 lub lepsza), 8 GB HDD, Windows XP/Vista
Śmiało bierz nr 2 ;)
Odpalisz na tym PC GTA IV z AA jesteś zajebisty. Poćwicz ;-) // drugi lepszy.
Drugi lepszy zdecydowanie. Mysle, ze te gry Ci pojda napewno.
Patriota
20-09-2009, 16:27
Szczerze mowiac wybralbym tego drugiego :D
Taka moja rada :D
Bierz komputer z nr 2 ;) po pierwsze grafika jest jednym słowem zajeb**** okablowanie saty ;)
@Kamor ma po części rację bo te ramy to jest porażka bo do takiego kompa to bym kingstony wsadził a zasilacz powiem ci że wystarczył by ale mógłby być nawet i 650 w a obudowę za to ma nawet dobrej firmy ;D ta karte sieciową też by mogli lepsza dać ;p 10/100/1000 Mbit/s :>
@Myst Jeżeli masz brać już jakiegoś kompa tylko z tych dwóch weź tego drugiego i jeżeli ci kasy starczy zmień ramy i zasilacz ale lepiej by było samemu złożyć kompa za te 2 tysiące .
Kamor II
20-09-2009, 17:16
Mówiłem ci ŻADEN !
Karta graf w tym i w tym jest do dupy i zasilacz 400W do takiego sprzętu ?
Wolne Żarty (minimum 500+W)
Silikony Ramy to porażka,sam je miałem.
Nie bierz,żadnego dobrze ci radzę.
PS. Sado,znasz się ta tych kompach jak żyd na okupacji,nie znasz się wyjdź.
Precision
20-09-2009, 17:58
Tego drugiego nie bierz, wgl ma tak lipna płyte główną ze omg, jesli juz to ten pierwszy + wymiana karty graf i zasilacza podstawa ( karte najlepiej jakąś w miare tania gtx260, zasilacz chiefteca 650w dostaniesz za 200zł, a karte 500zl chyba ze wezmiesz cos typu 9800GT/X+ wtedy 400zl..) ew wymien ram jesli jestes wymagajacy, jesli uzywasz visty radze dokupic jeszcze 2gb, bo nie poradzi sobie, mówie serio. ;p
xD Lukki xD
20-09-2009, 18:14
Żadnego nie bierz. Poszukaj jakiegoś z Radeonem.
Gotowe zestawy to najgorsze zło jakie można nabyć.... Pochodz po sklepach- spytaj sie co i jak, poszperaj na forum "komputer świat".
@Precision
gtx260 za 500zł? chyba śnisz.TO jest wydatek 650zł+. (http://allegro.pl/item737068516_gigabyte_gtx260_gtx_260_oc_896mb_216 _fv_sklep_wwa.html)
Cieftec650W- napewno nie dostanie go za 200zł. (http://allegro.pl/item742360436_modularny_chieftec_cft_650_14cs_650w _fv_sklep_wwa.html)
Precision
20-09-2009, 19:11
@Piko
AHA .
http://allegro.pl/item735385261_zotac_gtx_260_synergyedition_896_mb_ extremeedition.html
A co do zasilacza to pomylka ;o Patrzalem na 550w.
DannRook
20-09-2009, 20:13
Kocham kompy z allegro. Tam można się tylko z nich pośmiać, od siebie mogę polecić. Tam komputery są składane aby fajnie wyglądała specyfikacja, ludzie niewtajemniczeni dają się nabrać na 500 gb na dysku, 4 gb ramu, 1gb na karcie graficznej i super cichą obudowę, która jest żywą bombą^^
Lepiej złóż sobie sam jakiś zestaw bo na allegro to nie bardzo jest wybór.
Polecam www.proline.pl
Polecam spikinąć się z Mejgerem bo myślę, że on tutaj najbardziej ogarnia w sprawach z komputerami, ew. Angel czy Elvan : d
Co do wyboru to lepszy jest 2, ten pierwszy jest taki żałosny, że ma kartę graficzną za 150 złotych : d
Polecam spikinąć się z Mejgerem bo myślę, że on tutaj najbardziej ogarnia w sprawach z komputerami
Ya, o rly? :D Dziankz za pozdruffki.
Karta graf w tym i w tym jest do dupy i zasilacz 400W do takiego sprzętu ?
Wolne Żarty (minimum 500+W)
Chuja buja dzikie wenrze.
E8400, obecnie 3.15GHz 9800GTX+ również kręcone ciągnie mi na zasilaczu Pentagrama 520W. Tylko jak się patrzy na nonejmy, to się wypisuje głupoty ...
Bierz komputer z nr 2 ;) po pierwsze grafika jest jednym słowem zajeb**** okablowanie saty ;)
@Kamor ma po części rację bo te ramy to jest porażka bo do takiego kompa to bym kingstony wsadził a zasilacz powiem ci że wystarczył by ale mógłby być nawet i 650 w a obudowę za to ma nawet dobrej firmy ;D ta karte sieciową też by mogli lepsza dać ;p 10/100/1000 Mbit/s :>
Grafika zajebista? To ty chyba nie słyszałeś o serii GTX ... RAM? Po chuj komuś RAM, kupujemy np. 2x dualki po 1 GB (w większości płyt głównych są 4 wejścia, 2 dualowe), wydatek jakieś 120-150 zł i mamy 4GB ramu starczającego na długi czas. Jak nam się znudzi to kupujemy znowu dualki, tym razem po 2GB ...
Sam mam tego drugiego i od tego samego sprzedawcy (kingkomputery) :)
Wszystko zgodne z opisem, elegansio !
Jestem zadowolony bardzo... Nic się nie psuje, a kompa dostałem w 48h UPS'em ;o.
Gram na nim w CoD 4, 5, Far Cry'a 2, FIFA 09, GTA IV, NFS Shift, Prototype, itp.
Oczywiście wszystko na maksymalnych detalach <cwaniak2>.
Tia, O RLY?! A mi GTA IV chodzi z AA i chuj. Lepiej zobacz, czy w środku masz wszystko jak należy, bo nie zdziwiłbym się jakimś nonejmowym sprzętem w środku ...
#topic
Znaki mi się kończą, powiedz ile masz do wydania, to ci coś złożę. Jak nie umiesz sam składać części (co jest banalnie proste, mi złożenie komputera zajęło jakieś 45 minut, z czego przez 20 minut czytałem instrukcje) to zamówisz sobie na proline już złożony. Baju baj.
#Down
Mam 10tys na samochód i najlepiej, żeby był w nim GPS, Elektryczne drzwi, automatyczna skrzynia biegów, ABS, żeby miał zapłaconą składkę OC do 2012 etc. etc. Za taką cenę, to kupuje się komputery do środowisk biurowych, a nie do gier. Postaram się coś złożyć, ale rewelacja to to nie będzie.
Ja mam do wywadania 1700 zł i najlepiej aby chodził na tym kompie WoW ,GTA IV i CoD 4 i 5
Oriental
22-09-2009, 22:37
Ten 1 ma 1gb karta grafiki, ale... ma 128 bitów, na to mniej obcykani w tym ludzie nie zwracają uwagi, a ma to kolosalne znaczenie. Powiem tak, 128 bitów to " za małe paczuszki" dla takiej przepustowości, a DDR2 w ramie to przeżytek. Ten 2 jest lepszy, choć też zjarali się sumując taktowanie dwu rdzeniowego procka... .
Demon Huntter
23-09-2009, 06:00
ta ja bym bral drugi bez zastanowienia.
masz przyklad na Sado , on go kupil i jest zadowolony =>
pozdrawiam.
Hmm...
Proponuje komputer złożyć samemu, te z aukcji Allegro zawsze będą posiadać coś słabszego np. karta graficzna, mało slotów na pamięć RAM na płycie głównej, słaby zasilacz (przeważnie No Name).
Pozdrawiam
Mrozek
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.