Zaloguj się

View Full Version : Potrzebna szybka pomoc

Hydra
21-09-2009, 16:54
Witajcie.
Dałem taki temat ponieważ chce żeby więcej ludzi tu zajrzało.
A więc mam 13 lat i czy mogę zdać na kartę motorowerową na komisarjacie policji. Chcę zdać szybciej niż w szkole bo autobus jeździ całkiem innym kursem niż ma w planie a motorem zawsze szybciej bym był w chacie ;p
POZDRAWIAM! xd

Floy
21-09-2009, 16:57
Chwalisz się ,czy żalisz ?

Daaron
21-09-2009, 16:59
@Up
Nie odróżniasz pytania od lansowania?

@Temat
Jeżeli mieszkasz blisko WORD (Wojewódzki Ośrodek Ruchu Drogowego) tam na początek skieruj swoje kroki, jeżeli nie to idź na komisariat policji tam złożysz wniosek i dostaniesz do nauki testy teoretyczne. Jeżeli u Ciebie w szkole nie ma takiej możliwości. Potem po zdaniu testu teoretycznego będziesz miał wyznaczony termin na placyk lub tego samego dnia co teoretyczny czyli 5x jazda na ósemce i slalom między pachołkami. Tak to wyglądało u Mnie w szkole, możesz mieć prościej. Do testów radze sie przygotować nie są takie łatwe jak sie wydaje.

@Edit
A tu coś ode mnie. Pamiętaj, że przy skręcaniu pojazdem motocyklowym w takim przypadku jak tu niżej powinieneś sie ustawić do osi (środka jezdni) i jechać tak jak pokazane na obrazku. Na egzaminie nie ma jazdy po mieście i to może być Twój problem w przyszłości, samochód nie ma prawa Cie wyprzedzić jeżeli zasygnalizujesz, że chcesz skręcieć w lewo i zjedziesz na środek jezdni przed zakrętem. (Obrazek mojego autorstwa troche koślawy) Czarny prostokąt to Ty :D.

http://i37.tinypic.com/6ekg0z.jpg

Hydra
21-09-2009, 17:02
ok dzięki Daaron,

TEMAT DO ZAMKNIĘCIA JUŻ WSZYSTKO WIEM :)