Zaloguj się

View Full Version : Stefan Majewski powo?a? kadre Polski

.:Speed Fireman:.
25-09-2009, 14:37
Tak jak w temacie.
Co sądzicie o powołaniach? Moim zdaniem bardzo dobrze, że w kadrze nie ma już Krzynówka,Żewłakowa,Dudki itd
Potrzebna jest świeża krew, która będzie walczyła, a nie obijała się jak ich poprzednicy. Cieszę się, że w końcu szansę otrzymać Dawid Janczyk.

Bramkarze: Jerzy Dudek, Wojciech Kowalewski, Sebastian Przyrowski

Obrońcy: Arkadiusz Głowacki, Seweryn Gancarczyk, Jarosław Bieniuk, Tomasz Jodłowiec, Adam Kokoszka, Mariusz Pawelec, Piotr Polczak, Jakub Rzeźniczak

Pomocnicy: Sławomir Peszko, Jakub Błaszczykowski, Roger Guerreiro, Rafał Murawski, Ludovic Obraniak, Łukasz Piszczek, Euzebiusz Smolarek, Jakub Wilk, Mariusz Lewandowski, Maciej Iwański.

Napastnicy: Robert Lewandowski, Paweł Brożek, Kamil Grosicki, Dawid Janczyk, Ireneusz Jeleń.

Taki se pazdzioszek
25-09-2009, 14:46
Hahaha Dudek nie no kozacko xdd
A gdzie Boruc, Kuszczak i Fabiański? Wiem, że Boruc się trochę opuścił, ale moim zdaniem dalej jest najlepszym bramkarzem w Polsce...

Habemus Papam
25-09-2009, 14:56
Pierwszy podstawowy błąd to brak Boruca.. mimo, że ostatnie mecze nie bronił dobrze, ale i tak Ci bramkarze od niego dużo odstają...

Drugi błąd .. brak Żewłakowa.. podstawa naszej obrony.

Jedyne za co mogę pochwalić to powołanie Dawida Janczyka.. Chłopak w szczytowej formie.. strzelił 2 bramki w dwóch ostatnich meczach (w tym jedną w 89' decydująca bramka o losach spotkania).

@down.
Widać, że jesteś na bieżąco z formą Janczyka. :p

Μikiel
25-09-2009, 15:06
Podoba mi się że wywalili tych starych buców bez klubu, lub nie grających w nich. Dobrze że powołał nową krew, może ich sprawdzić bo to jest jak mecz towarzyski ; o Jańczyk może coś pokaże, bo niby taka gwiazda była, również mam nadzieje że Grosik(Grosicki) zagra : )

Champel
25-09-2009, 15:57
O lol czemu nie ma boruca ??
Przecież to był jeden z lepszych bramkarzy polski ale N/C

Τettmeier
25-09-2009, 15:59
A gdzie Boruc, Kuszczak i Fabiański? Wiem, że Boruc się trochę opuścił, ale moim zdaniem dalej jest najlepszym bramkarzem w Polsce...
100% agree, bramkarze to fail.

Kowal
25-09-2009, 16:29
Majewski doszczetnie rozwali ten zespol...tak jak to zrobil z cracovia.
Lato do dymisji z piechniczkiem powinni powolac nowy zarzad PZPN bo ten zniszczy cala polska pilke

@Down
Tak? To powiedz mi co bylo z Cracovia?? Prawie spadla przez niego...

Μikiel
25-09-2009, 16:41
Taaaa, zepsuł zespół? Jak wygrają to będziecie mówić, że wspaniały trener ; )
Póki co to jest jego pierwszy mecz i eksperymentuje i bardzo dobrze. Powołał młodych napastników, a nie jakieś cioty. W sumie to z bramkarzami fail, bo żaden z nich nie gra w swoim klubie, nie wiem jak przyrowski, ale on już się zgasił.

Devixx
25-09-2009, 18:02
Co wy macie do Dudka !? Przecież w zespole gwiazd Madrytu gra !? Hrhrhr

Crayon
25-09-2009, 20:01
Zamiast Przyrka powinien powołać dobrze spisującego się Szczęsnego. Bieniukiem na stoperze? Ale jak to się mówi - wszystko wyjdzie w praniu =]

Tak w ogóle to wybór mi się nie podoba. Nie zostałem powołany, więc obrona Polski zmniejsza się o 30%. Nic, czekam aż Fryzjer zostanie trenerem, może zauważy mój kunszt(albo moją zawartość portfela)

Splaxor
25-09-2009, 21:19
Nie zostałem powołany, więc obrona Polski zmniejsza się o 30%. Nic, czekam aż Fryzjer zostanie trenerem, może zauważy mój kunszt(albo moją zawartość portfela)

Faktycznie! Ogromny błąd :) Gdyby Ciebie powołał to z Brazylią wygralibyśmy 5:0 hehe

@topic
Jestem zaskoczony powołaniem Jurka, ale bardzo mi się to podoba.

handlarz_narkotykow
25-09-2009, 21:54
bramkarze fail !!!!!!!!
reszta ok.

Dlaczego nie wybrali jakiegoś dobrego zagranicznego trenera tylko polaka który ich i tak niczego nowego nie nauczy?!:cool::cool:

Hjubert
26-09-2009, 07:47
Trener pr0 :O
Zadnych wiekszych sukcesow nie ma, ale szczegol... Zobaczymy jak poprowadzi nasza druzyne.

@topic
Sporo nowych graczy, ale bramkarze? :O Gdzie Boruc/Fabianski? Cos czuje, ze dobrze nie bedzie...

Dark Devorious
26-09-2009, 08:12
Mimo bledow Boruca. Jest on i tak NAJLEPSZYM BRAMKARZEM W POLSCE! Dudek mu do piet nie dorasta. Mogl jeszcze najlepiej powolac naszego orla grzesia rasiaka. I tak dostaniemy wpierdol.

xD Lukki xD
26-09-2009, 10:59
bramkarze fail !!!!!!!!
reszta ok.

Dlaczego nie wybrali jakiegoś dobrego zagranicznego trenera tylko polaka który ich i tak niczego nowego nie nauczy?!:cool::cool:

I po co się wypowiadasz jak nic nie wiesz? Majewski jest trenerem prawdopodobnie tylko na najbliższe mecze z Czechami i Słowacją -.-
Co do powołań to w końcu ktoś powołał Jelenia... a co do bramkarzy to hmm... oby Jurek nadal miał klasę.

White Nygas
26-09-2009, 18:10
Nareszcie widze Pana Dudka ;D Powinnien dać na rezerwe Boruca przynajmniej a nie jakieś cioty.
Reszta składu nie jest zła choć brakuje Krzynówka.

Old Shidishi
26-09-2009, 18:35
Nareszcie widze Pana Dudka ;D Powinnien dać na rezerwe Boruca przynajmniej a nie jakieś cioty.
Reszta składu nie jest zła choć brakuje Krzynówka.

Krzynowek ostatnio gral jak cipa wiec moim zdaniem dobrze zrobil ,ze go nie powolal.

Co do reszty: jednak powinien powolac Boruca chociazby na lawe,Zewlakowa i MAŁECKIEGO<<-- najwiekszy blad to nie powolanie Patryka.

Bondi
26-09-2009, 23:25
Kompletnie nie wiem dlaczego wybrali tego pana na selekcjonera, chyba układy w PZPN robią swoje i zostanie on na stałe pierwszym trenerem. Kiedyś w Przeglądzie Sportowym czytałem, że Lato i Majewski to dobrzy koledzy, więc możemy się spodziewać poparcia ze strony prezesa. Co do składu to bramkarze to kompletna porażka - reszta w sumie (oprócz bocznych obrońców - brak w nim podstawowego filaru naszej reprezentacji Crayona aka Luka bez Nuk) jest w porządku. Oby zaczęli wygrywać!

@edit

Luk bez nuk: napisz tam
Luk bez nuk: że Jarek Bieniuk może wreszcie skupi się na grze
Luk bez nuk: a nie na swojej żonie, de facto slicznej Annie Przybylskiej
Luk bez nuk: : d

`Carlosek
26-09-2009, 23:43
Dobrze, że Dudek wraca, przynajmniej na te pare meczów, może odbuduje formę. ;x
Małeckiego nie powołać, w dodatku w tym momencie - IMHO porażka Majewskiego.
Boruca dobrze że wypier*olił, pijak i tyle =o.

Krzyzaczek
26-09-2009, 23:46
I dobrze! chociarz moje zdanie jest takie że w polsce trzeba szukać młodych talentów w wieku od 17-25 lat. Tylko kompletna zmiana składu może coś zmienić i może zaczęlibyśmy coś wygrywać. Wpuszczą takiego 40 latka na boisko, to jak ma nadążyć za 20 latkami z przeciwnej drużyny? W tych przypadkach to nie jest wina trenera. -.^

Fifuś
27-09-2009, 09:27
Ciesze się, że w końcu ktoś powołał Jelenia. Z bramkarzami IMHO dał trochę dupy, ale zobaczymy jak to będzie, w końcu metoda prób i błędów :d, Linia pomocy jak najbardziej dobrze dobrana : ) Ale zaskoczył mnie brak Michała Żewłakowa w linii Obrony : /

Miejmy nadzieję, że coś z tego będzie : p

Songoku v.2.0
27-09-2009, 15:40
porazka ta kadra.
jest sporo dobrych graczy tych co wystepowali w el eu2008
ich powinien powolac dac szanse ....

Kosik Czarny 2v0
29-09-2009, 13:28
Co wy macie do duka ?? Wyscie chyba niewidzieli ile wybronil akcj sam na sam itp przez wakacje na sparingach, ponieważ dudek broni na sparingach zajebiscie bronil. W reprezentacj pewnie będzie się bardziej starał.

To tyle :p

ReMover
29-09-2009, 16:05
nie przejmujcie się składem naszej "reprezentacji" bo pan M. i tak długo nie zabawi na fotelu selekcjonera:)
co prawda są lepsi bramkarze niż ci powołani (boruc, kuszczak), pierwszy regularnie występuje w swoim klubie a drugi dość często grywa.
w obronie brakuje żewłakowa, podpory polskiej linii defensywnej... bieniuk, jodłowiec, polczak?? nie ten poziom..
smolarka nie powinno być w kadrze .. nie gra wcale... nie ma tej formy którą każdy cenił u niego...
linia ataku stosunkowo silna ale wszystko się okaże po pierwszym meczu.

a tak nawiasem mówiąc chyba wszyscy dobrze wiemy co pan M. zrobił z świetnie grającą Cracovią. to samo czeka reprezentację ale miejmy nadzieje że nasz kochany PZPN wybierze niedługo selekcjonera który będzie miał pojecie o prowadzeniu zespołu, a nie takiego który podporządkuje się ich zachcianką