Matio
29-09-2009, 15:25
Z tego powodu że to starego tematu (nie mojego) nikt nie zagląda z dołączoną moją propozycją dodam ją tutaj:
Link do oryginału: Klik (http://forum.toproste.pl/showthread.php?t=57323)
Propozycja:
Witam, jestem nowym użytkownikiem forum i mam nadzieję że za przedstawienie własnych poglądów nie zostanę wyśmiany ;>
A więc tak, ten Twój pomysł za dobry nie jest. Ten temat zrobiłeś pod wpływem emocji że może się on spodoba, a jak się nie spodoba to i tak +1 post. Jedyne co można zrobić aby nie pisali na Game-Chat ofert kupna/sprzedaży to poprosić o pomoc administrację serwera który by banowała takich graczy zgodnie z pkt.6 regulaminu.
6 - Używanie kanałów publicznych niezgodnie z ich przeznaczeniem wiążę się z karą.
Nie myślcie że jestem nowy i chce kozaczyć że znam regulamin itp. bo nie w tym rzecz.
Za dużo możliwości nie mamy żeby to powstrzymać.
Natomiast moją propozycja jest:
(napiszę tutaj ponieważ nie chce robić następnego tematu)
Usunięcie Trade-Rook i zmiana nazwy Trade-Main na Trade, czemu tak??
a) mało osób siedzi na Trade-Rook (sam tam siedzę raz na jakiś czas i widzę że oferty kupna/sprzedaży są pokazywane bardzo rzadko) a zatem się marnuje.
b) głównym kanałem handlu jest Trade-Main (wiadomo dużo osób gra na mainland)
Teraz myśląc dużo by się nie zmieniło ale zawsze jest to w pewnym sensie ułatwienie i umilenie sobie gry, odrazu widać tutaj problem jaki?
A taki!
Nie wiadomo gdzie dany gracz chce sprzedać przedmiot! A bezsensu jest wracać do czasów:
11:11 Matio:[level]: Sprzedam BS @@@@rook@@@@
Będzie to mylące więc wymyśliłem sposób jak temu zapobiec!
Jak wiadomo na kanałach pokazuje się poziom postaci. Zrezygnowalibyśmy z tego na kanale Trade żeby wprowadzić coś takiego:
np.
11:11 Matio:[Rookgard]: Sprzedam/Kupie
11:11 Matio:[Mainland]: Sprzedam/Kupie
Było by to bardzo przejrzyste i na pewno mieli byśmy mniejszy problem z odczytaniem bezsensownych ciągów liter/cyfr jakie można spotkać na tym kanale.
To moja skromna propozycja, proszę o ocenę mojego pomysłu + pomysłu Żabol.
Do Autora tematu
Przepraszam że się wepchałem tutaj ale jak już wcześniej napisałem nie chcę pisać zbędnego tematu jak ta propozycja i tak może się nie spodobać. Są one bardzo do siebie podobne więc sobie na to pozwoliłem ;)
Pozdrawiam, Matio.
Dodaję ankiete.
@Down
I ten podział na rook a main będzie...
Link do oryginału: Klik (http://forum.toproste.pl/showthread.php?t=57323)
Propozycja:
Witam, jestem nowym użytkownikiem forum i mam nadzieję że za przedstawienie własnych poglądów nie zostanę wyśmiany ;>
A więc tak, ten Twój pomysł za dobry nie jest. Ten temat zrobiłeś pod wpływem emocji że może się on spodoba, a jak się nie spodoba to i tak +1 post. Jedyne co można zrobić aby nie pisali na Game-Chat ofert kupna/sprzedaży to poprosić o pomoc administrację serwera który by banowała takich graczy zgodnie z pkt.6 regulaminu.
6 - Używanie kanałów publicznych niezgodnie z ich przeznaczeniem wiążę się z karą.
Nie myślcie że jestem nowy i chce kozaczyć że znam regulamin itp. bo nie w tym rzecz.
Za dużo możliwości nie mamy żeby to powstrzymać.
Natomiast moją propozycja jest:
(napiszę tutaj ponieważ nie chce robić następnego tematu)
Usunięcie Trade-Rook i zmiana nazwy Trade-Main na Trade, czemu tak??
a) mało osób siedzi na Trade-Rook (sam tam siedzę raz na jakiś czas i widzę że oferty kupna/sprzedaży są pokazywane bardzo rzadko) a zatem się marnuje.
b) głównym kanałem handlu jest Trade-Main (wiadomo dużo osób gra na mainland)
Teraz myśląc dużo by się nie zmieniło ale zawsze jest to w pewnym sensie ułatwienie i umilenie sobie gry, odrazu widać tutaj problem jaki?
A taki!
Nie wiadomo gdzie dany gracz chce sprzedać przedmiot! A bezsensu jest wracać do czasów:
11:11 Matio:[level]: Sprzedam BS @@@@rook@@@@
Będzie to mylące więc wymyśliłem sposób jak temu zapobiec!
Jak wiadomo na kanałach pokazuje się poziom postaci. Zrezygnowalibyśmy z tego na kanale Trade żeby wprowadzić coś takiego:
np.
11:11 Matio:[Rookgard]: Sprzedam/Kupie
11:11 Matio:[Mainland]: Sprzedam/Kupie
Było by to bardzo przejrzyste i na pewno mieli byśmy mniejszy problem z odczytaniem bezsensownych ciągów liter/cyfr jakie można spotkać na tym kanale.
To moja skromna propozycja, proszę o ocenę mojego pomysłu + pomysłu Żabol.
Do Autora tematu
Przepraszam że się wepchałem tutaj ale jak już wcześniej napisałem nie chcę pisać zbędnego tematu jak ta propozycja i tak może się nie spodobać. Są one bardzo do siebie podobne więc sobie na to pozwoliłem ;)
Pozdrawiam, Matio.
Dodaję ankiete.
@Down
I ten podział na rook a main będzie...