PDA

View Full Version : Kana?y rozmów.

Matio
29-09-2009, 15:25
Z tego powodu że to starego tematu (nie mojego) nikt nie zagląda z dołączoną moją propozycją dodam ją tutaj:

Link do oryginału: Klik (http://forum.toproste.pl/showthread.php?t=57323)

Propozycja:

Witam, jestem nowym użytkownikiem forum i mam nadzieję że za przedstawienie własnych poglądów nie zostanę wyśmiany ;>

A więc tak, ten Twój pomysł za dobry nie jest. Ten temat zrobiłeś pod wpływem emocji że może się on spodoba, a jak się nie spodoba to i tak +1 post. Jedyne co można zrobić aby nie pisali na Game-Chat ofert kupna/sprzedaży to poprosić o pomoc administrację serwera który by banowała takich graczy zgodnie z pkt.6 regulaminu.

6 - Używanie kanałów publicznych niezgodnie z ich przeznaczeniem wiążę się z karą.

Nie myślcie że jestem nowy i chce kozaczyć że znam regulamin itp. bo nie w tym rzecz.
Za dużo możliwości nie mamy żeby to powstrzymać.

Natomiast moją propozycja jest:
(napiszę tutaj ponieważ nie chce robić następnego tematu)
Usunięcie Trade-Rook i zmiana nazwy Trade-Main na Trade, czemu tak??
a) mało osób siedzi na Trade-Rook (sam tam siedzę raz na jakiś czas i widzę że oferty kupna/sprzedaży są pokazywane bardzo rzadko) a zatem się marnuje.
b) głównym kanałem handlu jest Trade-Main (wiadomo dużo osób gra na mainland)

Teraz myśląc dużo by się nie zmieniło ale zawsze jest to w pewnym sensie ułatwienie i umilenie sobie gry, odrazu widać tutaj problem jaki?
A taki!
Nie wiadomo gdzie dany gracz chce sprzedać przedmiot! A bezsensu jest wracać do czasów:

11:11 Matio:[level]: Sprzedam BS @@@@rook@@@@

Będzie to mylące więc wymyśliłem sposób jak temu zapobiec!
Jak wiadomo na kanałach pokazuje się poziom postaci. Zrezygnowalibyśmy z tego na kanale Trade żeby wprowadzić coś takiego:
np.

11:11 Matio:[Rookgard]: Sprzedam/Kupie

11:11 Matio:[Mainland]: Sprzedam/Kupie

Było by to bardzo przejrzyste i na pewno mieli byśmy mniejszy problem z odczytaniem bezsensownych ciągów liter/cyfr jakie można spotkać na tym kanale.

To moja skromna propozycja, proszę o ocenę mojego pomysłu + pomysłu Żabol.

Do Autora tematu
Przepraszam że się wepchałem tutaj ale jak już wcześniej napisałem nie chcę pisać zbędnego tematu jak ta propozycja i tak może się nie spodobać. Są one bardzo do siebie podobne więc sobie na to pozwoliłem ;)

Pozdrawiam, Matio.

Dodaję ankiete.

@Down
I ten podział na rook a main będzie...

Sciex
29-09-2009, 15:38
Co do GC jest pilnowane jezeli jest ktos zalogowany z Administracji :) Moim zdaniem propozycja z Trade jest bez sensu poniewaz musi byc podzial na main i rook ;/ To na tyle jestem na NIE

Dexter Rook Sorcerer
29-09-2009, 15:41
Według mnie dobry pomysł, jeżeli administracja dała sobie radę z wyświetlaniem poziomów to czemu nie mógł by być wprowadzony ten pomysł ?

Exevo knight
29-09-2009, 15:56
Nie jesteś taki nowy bo masz doświadczenie z OTS`ami xd...

Usunięcie kanału rook - trade jak najbardziej (nawet nie wiedziałem że jest taki). Administracja jak może to daje upomnienia a później bany więc tu chyba nie ma czego komentować.

Devixx
29-09-2009, 16:00
To z tym Mario[Rookgard] i Mario[Mainland] to dobry pomysl ;)

Mortalix
29-09-2009, 16:07
Nie wiem czy chcesz przykozaczyć, że byłeś w ekipie mazurskiego(?) czy czegoś tam, ale uważam tą propozycję za głupią i niepotrzebną. ; /
Dobrze jest jak jest.
Zaznaczyłem 'Nie'. ; s

@Matio
Nie, nic z tego.
Chcesz przenosić na apo jakieś rozwiązania z mazurka. ;c
Nie wiem czy wynika to z tego, że chcesz się popisać czy po prostu podlizać Mortiisowi. c;
Btw. tutor/gm czy jakiś inny pionek z mazurskiego nie jest raczej powodem do dumy.
Przynajmniej mi to nie imponuje. ^^

Brain
29-09-2009, 16:07
Po co usuwać Trade Rook i razem je łączyć? Przecież i tak ktoś pize na Main trade, że kui itp. to co komu przeszkadza trade rook? Za dużo miejsca w tabelce zajmuje :>? Jestem za nie usuwaniem trade rook i jak bedzie to Mainland przed lvl to można się pogubić :).

.

Matio
29-09-2009, 16:28
@Brain
Jak masz tak oceniać sprawę to bardzo dziękuję. Przeczytaj dokładnie propozycję a potem pisz...

@Mo®talix
A co ma mój udział w mazurskim do tej propozycji bo nie rozumiem??
Zazdrość?
Żal?
Czy coś innego?

Stary tak na prawdę to ch** Ci do tego co ja robiłem na mazurskim itp. to są moje pomysły nigdzie nie opublikowane czy coś w tym stylu nie przyniesione z mazurka, wiec dalej nie rozumiem o co CI chodzi ;o

@Wolly
Nie chodzi mi o to że na tych kanałach jest za duży chaos czy jak to tam nazwałeś. Chodzi mi o to że kanał Trade-Rook jest prawie nie stosowany i można go zastąpić np. tą moją propozycją ;)

Wolly
29-09-2009, 17:25
@up

Wiesz, trochę to odrzuca, bo wbrew pozorom, Mazurski to plagiat APO, który jest potępiany przez większość.

@topic

Wydaję mi się, że to aż tak bardzo potrzebne nie jest. Dużego chaosu z tym nie ma, lepiej wprowadzić surowsze kary, za pisanie na nieodpowiednim kanale.

Demon Huntter
29-09-2009, 18:25
Jestem na nie ; o
Takie rzeczy sa nie potrzebne _,_ .
Mortalix dobrze to ujal =)

handlarz_narkotykow
29-09-2009, 19:07
osoby na rooku powinny mieć możliwość pisania na trade-main, pomysł uważam za dobry

Nieznajomy
29-09-2009, 20:57
Jestem na nie bo po co robic cos takiego... tylko bedzie lagi kolejne robilo :o

Dareg
29-09-2009, 21:35
@up
ty masz laga na glowie -.-
@topic
Jestem na tak, na trade-rook i tak nikt nie pisze więc po co to jest? ;x można by było coś innego na miejsce tego zrobiĆ naprzykład jak ktoś już gadał "Konkursy" x;
Bo na game chacie to za duży spam troche xD
I niech nikt nie gada że to będzie laggi robiĆ bo to nic nie ma wspólnego z laggami (których nie ma).

.Zaxer.
29-09-2009, 22:54
Wedlug mnie ten pomysl jest niepotrzebny, jest dobrze tak jak jest.

Adasik
30-09-2009, 00:05
Jestem na tak. Dużo osób grających na main mają chary na rooku więc piszcząc oferty z rooka na przerobionym trade z rooka+main byłoby dobre :)

Gaston
30-09-2009, 00:19
Gdy jest Santano Online to prawie nikt nie pisze bo On banuje i stara się utrzymywac porządek.

@topic-może być

Ewentualnie Gm'owie mogli by dodac Czat na sprzedasz itemow na Rook'u

Buniek.
30-09-2009, 07:15
Jestem na nie bo po co robic cos takiego... tylko bedzie lagi kolejne robilo :o

Tobie w mozgu sie lagi robia... ;|

@topic
W dupie to mam, jest to niepotrzebne... tak czy siak przeciez jest haos a jak ktos chce napisac "kupie bs" to sobie pisze na rook-trade.. :| bo po co ja jako gracz maina mam patrzec na te smieszne oferty kozaczacych rookslayerow?...;S Dobrze by bylo jakby bany dluzsze byly za pisanie nie na tym kanale co trzeba.... ;|

@edit A no i niech rokslayerzy wypierdalaja bo to w sumie wiekszosc rookslayerow sapie i placze na game chat ze cos chce kupic (chyba dlatego zeby gracze maina to widzieli) ;o Moznaby tak zrobic 2 game chat od 300lv ;o

Tygrys
30-09-2009, 08:57
Pomysł nie jest dobry. Dlaczego? Nie po to powstały osobne kanały Trade na main i rook, aby teraz z powrotem je łączyć...
Może i byłeś "kimś" (zajmowałeś jakąś pozycję? Nie wiem) na tej podróbie mazurze, ale nie znaczy to jednak, że pomysły masz dobre. A jeśli chodzi o ten, na pewno do najlepszych nie należy.

Zapewne nie grałeś na APO, gdy był zwykły Trade, więc chyba nie zrozumiesz czemu powstały osobne kanały Trade.

P.S
Mógłbym wiedzieć po co założyłeś temat z "tym czymś"? Chodzi mi o to:

Propozycja:

Witam, jestem nowym użytkownikiem forum i mam nadzieję że za przedstawienie własnych poglądów nie zostanę wyśmiany ;>

A więc tak, ten Twój pomysł za dobry nie jest. Ten temat zrobiłeś pod wpływem emocji że może się on spodoba, a jak się nie spodoba to i tak +1 post. Jedyne co można zrobić aby nie pisali na Game-Chat ofert kupna/sprzedaży to poprosić o pomoc administrację serwera który by banowała takich graczy zgodnie z pkt.6 regulaminu. <- po co to?

6 - Używanie kanałów publicznych niezgodnie z ich przeznaczeniem wiążę się z karą.

Nie myślcie że jestem nowy i chce kozaczyć że znam regulamin itp. bo nie w tym rzecz.
Za dużo możliwości nie mamy żeby to powstrzymać.

Sam na dodatek pisałeś, że nie będziesz robił nowego tematu, tylko w tym temacie (http://forum.toproste.pl/showthread.php?t=57323) napiszesz swoją propozycję i co? Temat nowy zrobiłeś...

(napiszę tutaj ponieważ nie chce robić następnego tematu)

No i na koniec: Propozycja odrzucona!