PDA

View Full Version : Remes Puchar Polski 09/10

Arcano
29-09-2009, 20:54
Dzisiejszego dnia zakończyła się 1/16 Remes Pucharu Polski. Losowanie 1/8 turnieju 6 paźdźiernika.

Wyniki 1/16 Remes Pucharu Polski

Korona Kielce - GKS Bełchatów 3:1 Zagłębie Sosnowiec - Górnik Zabrze 2:0
Widzew Łódź - Ruch Chorzów 0:1
Bytovia II Bytów - Polonia Bytom 2:1
Olimpia Grudziądz - Odra Wodzisław 1:2
Hetman Zamość - Wisła Kraków 0:3
Polonia Słubice - Piast Gliwice 1:2
GKS Tychy - Jagiellonia Białystok 0:1; po dogr. 0:1
Piast Kobylin - Cracovia 1:1 (2:4 karne)
Dolcan Ząbki - Śląsk Wrocław 1:1 (5:4 karne); karne 5:4
Okocimski Brzesko - Arka Gdynia 1:2
Start Otwock - ŁKS Łódź 3:2
GKP Gorzów - Legia Warszawa 0:2
Nielba Wągrowiec - Lechia Gdańsk 1:3
Stal Stalowa Wola - Lech Poznań 0:0 (4:1 karne)

Drużyny, które awansowaly: Arka Gdynia, Bytovia II Bytów, Cracovia, Dolcan Ząbki, Jagiellonia Białystok, Korona Kielce, Lechia Gdańsk, Legia Warszawa, Odra Wodzisław Śląski, Piast Gliwice, Ruch Chorzów, Stal Stalowa Wola, Start Otwock, Wisła Kraków, Zagłębie Sosnowiec.

Obecnym posiadaczem pucharu jest Lech Poznań, który pokonał w ostatnim finale Ruch Chorzów 0:1.

Nietoperz
29-09-2009, 20:56
OOOO Zaaaaaaaagłembie SOOOOSNOWIEC ;) (L)

Stal Stalowa Wola - Lech Poznań 0:0

NARA PYRY :)

///
Gdzie jest w sondzie Zagłębie ;|

//
Jasne, ze to bedzie LEGIA WARSZAWA

Μikiel
29-09-2009, 22:14
Gdzie Pogoń Szczecin?

Habemus Papam
29-09-2009, 22:28
Stal Stalowa Wola już w tamtym sezonie zaskoczyli wszystkich i robią to także i w tym.. Myślę, że daleko zajdą..

Faworyt? nie mam takiego ale myślę, że Wisła Kraków.

Bondi
01-10-2009, 21:10
Patrząc na to pod względem realności to myślę, że to może być Legia, Wisła czy nawet bardzo dobrze spisujący się w tym sezonie Ruch Chorzów. Co do Lecha no to ogromne zaskoczenie, ale taki już urok pucharów. Czarny koń rozgrywek? Ciężko powiedzieć, ale Stalówka pokonując Lecha może złapać wiatru w żagle : )

Kowal
01-10-2009, 22:09
Bytovia II Bytów!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A tak serio zaznaczylem inny zespół bo do żadnego tam nie okazuje szacunku :)
TYLKO KATOWICKA GIEKSA!! Oby SmRodki odpadly jak najszybciej...

Arcano
01-10-2009, 22:25
Oby SmRodki odpadly jak najszybciej...

oby ci mamusia kupiła na 13 urodziny mózg...

Splaxor
02-10-2009, 03:53
Oby SmRodki odpadly jak najszybciej...
Sam smieRdzisz :P

@topic
Ruch Chorzów sobie świetnie radzi w lidze, ale nie wiem czy im wystarczy sił do końca, a nie mówiąc już o pucharze. Zobaczymy...

Krulowiec
02-10-2009, 13:13
Kibicuje Stal Stalowa Wola, poniewaz jest to miasto połozone niedaleko Mnie.
Gdy usłyszalem, ze wygrała z Lechem O_O

Pozdro.

.:Speed Fireman:.
05-10-2009, 16:32
Po co w sondzie dajesz takie ogórki jak Cracovia i Piast.
Lechia Gdańsk "MISZCZEM" xd

Arcano
06-10-2009, 21:41
W siedzibie telewizji polskiej odbyło się losowanie par 1/8 Remes Pucharu Polski. Ciekawie zapowiada się pojedynek Legii Warszawa z Cracovią. Największa sensacja dotychczasowych spotkań - Bytovia II Bytów zagra z Wisłą Kraków!

Stal Stalowa Wola, która w 1/16 pokonała zeszłorocznego triumfatora rozgrywek tym razem trafiła na Zagłębie Sosnowiec. O tym kto awansuje dalej decydować będzie tylko jedno spotkanie. Ich gospodarzami zostały te drużyny, które w danej parze grają w niższej klasie rozgrywkowej. Jeśli obie grają w tej samej, to przywilej własnego boiska otrzymywała ta, która została wylosowana jako pierwsza.

Swojego rywala nie zna jeszcze Piast Gliwice, bowiem trafił na zwycięzcę meczu Polonia Warszawa - Pogoń Szczecin. Ten mecz dopiero jutro. Od jego wyniku zależy, kto będzie gospodarzem. Jeśli wygra Polonia, to mecz odbędzie się w Gliwicach, jeśli Pogoń - to w Szczecinie.

Wyniki losowania:
Bytovia II Bytów - Wisła Kraków
Legia Warszawa - Cracovia
Lechia Gdańsk - Odra Wodzisław Śląski
Dolcan Ząbki - Korona Kielce
Zagłębie Sosnowiec - Stal Stalowa Wola
Start Otwock - Ruch Chorzów
Arka Gdynia - Jagiellonia
Piast - Polonia/Pogoń

Mecze 1/8 finału Remes Pucharu Polski odbędą się 27 i 28 października.

źródło: Ekstraklasa.net

Bondi
07-10-2009, 10:39
Powiem szczerze, że prawie żaden mecz z tych par według mnie nie zapowiada się ciekawie :p Jedynie pod względem kibicowskim i piłkarskim mecz Legia - Cracovia oraz Arka - Jagiellonia mogą być warty uwagi. Osobiście liczę tu na jakąś mała niespodziankę, być może w meczu Dolcan - Korona, ale zobaczymy : )

Lewy
07-10-2009, 11:31
Lechia Gdańsk - Odra Wodzisław Śląski

Przeciwnik marnie kibicowsko.Nie sądzę by się pojawili u nas.Góra 20-30 osób jak już.

Arcano
07-10-2009, 22:16
W ostatnim spotkaniu 1/16 finału Remes Pucharu Polski, pierwszoligowa Pogoń Szczecin pokonała na własnym stadionie Polonię Warszawa 2:0. Tym samym "Portowcy" dołączyli do grona drużyn, które zagrają w następnym etapie tych rozgrywek. Rywalem drużyny ze Szczecina będzie Piast Gliwice.

Nietoperz
12-10-2009, 10:01
Pogoń pokonała te kvrwy z Grodziska..

Brawo bracia, powodzenia z Piastem (L)

Arcano
08-11-2009, 10:44
Finał Pucharu Polski w Bydgoszczy

Finał Remes Pucharu Polski w sezonie 2009/10 zostanie rozegrany na stadionie Zawiszy Bydgoszcz. Odbędzie się w poniedziałek 3 maja 2010 roku. Poprzedni finał tych rozgrywek został rozegrany na stadionie Śląskim.

Cały tekst: http://ekstraklasa.net/news,23526,final_pucharu_polski_w_bygdoszczy.htm

Lewy
11-11-2009, 18:54
Lechia Gdańsk - Odra Wodzisław 1:0 (1:0)

Arcano
30-11-2009, 19:42
"W studiu TVP Sport rozlosowano pary 1/4 finału Remes Pucharu Polski. Wiemy po nim, że do kolejnej fazy awansuje na pewno jakiś przedstawiciel spoza Ekstraklasy.

Los ośmiu ćwierćfinalistów był w dłoniach rzeczniczki Polskiego Związku Piłki Nożnej - Agnieszki Olejkowskiej, która dokonała losowania poszczególnych par. Los skojarzył ze sobą następujące kluby:

Zagłębie Sosnowiec - Pogoń Szczecin
Korona Kielce - Jagiellonia Białystok
Lechia Gdańsk - Wisła Kraków
Ruch Chorzów - Legia Warszawa"

źródło: ekstraklasa.net

Hehe obstawiam zwycięstwa Pogonii, Jagi i Wisły, co do Ruchu i Legii nie można być pewnym :p Ruch zawsze trafia na Legie w PP, ale mam nadzieje, że historia zatoczy koło i tak jak przed rokiem Ruch rozwali Legie w PP podwójnie.

Megereess Onwed
30-11-2009, 19:55
Zawsze od dziecka bylem za wisla krakow choc malo teraz ogladam mam nadzieje ze wygra xD

MalyKSG
02-12-2009, 21:39
jak pan up napisal oby SMrODKI odpadly jak najszybciej :D:D:D:D:D
hmm zaznaczylem inny zespol poniewz ??.....
nie ma tam zespolu ZADNEGO wartego uwagi no moze Jaga albo Korona :D
ale tez nie :D
Ps.Only KSG&GKS :D:D:D

Lewy
23-03-2010, 22:32
1 Mecz: Lechia Gdańsk - Wisła Kraków 0:0
2 Mecz: Wisła Kraków - Lechia Gdańsk 1:3

Lechia w półfinale PP :)