View Full Version : tibia, a vista
Orson_Pall
01-10-2009, 18:30
Witajcie, żadko tutaj jeszcze pisze, ale dzisiaj potrzebuje Waszej pomocy
Wczoraj musialem sformatowac komputer, i zainstalowalem viste, i tu pojawil sie problem... tibia 7.6 działa okropnie, maxymalnie mam po 9 fps, a przy takiej ilosci to grac sie nie da... mial ktos podobny problem, i zna rozwiazanie? Reinstalacja systemu odpada, tak samo jak zainstalowanie XP... Z góry mowie, że to nie jest wina za słabego sprzętu, bo przed formatem mialem po 50-60 fps.
Pozdrawiam, i z góry dziękuje za pomoc.
@edit: sterowniki aktualne, probowalem reinstalowac.
@edit: dann, w tibi 7.6 nie ma takiej opcji xd mozna, ale nic to nie daje ;f czyli nie pogram jusz w tipje? <idzie sie pocionc>
@Edit: Viste mam home premium.
`Carlosek
01-10-2009, 19:25
http://www.toproste.pl/forum/showthread.php?t=56360
moj temat z nie dawna, sorry brachu ale nic chyba sie nie da zrobic, ja mialem viste i mialem ten sam problem, musisz zainstalowac xp jesli chcesz grac xd
tyle
@down: ja mialem wszystkie sterowniki, i nie pomoglo:o wina visty.
Moze zainstaluj sterowniki? Moze jakis nie masz...
Mag Magikk
01-10-2009, 19:37
Skoro przed formatem bylo dobrze, to czemu teraz nie jest? Moim zdaniem sterowniki. Moze masz jakies starsze niz wtedy?
DannRook
01-10-2009, 19:46
No bo jak tworzona była tibia 7.6 to nie było Visty ^^, dlatego tak jest.
Spróbuj zmienić z Open Gl na D9 bądź D5. Może to coś pomoże.
Btw. to masz oryginalkę tej visty? Bo z tego co ostatnio słyszałem to można z downgradować system do xp :p
Dαniel3k =)
01-10-2009, 20:26
To jest przez za nowe sterowniki... Jeżeli zainstalujesz starsze to niestety nic nie da. XD Jedynym rozwiązaniem jest zmienienie na XP. Tu też są czasem problemy min. takie jak ja... Mam blokadę na dysk i nie mogę zainstalować niczego innego niż vista bo nie znajduje mi dysku do zainstalowania windowsa ;f.
Zmień na XP o ile możesz. :D
_down
Próbowałem, nic nie daje.
Demon Huntter
01-10-2009, 21:10
#up
nie znajduje Ci dysku przy probie instalacji ?
pogrzebac w BIOS'ie wystarczy =]
#topic
to przez stery , sprobuj XP'ka wgrac , a jak nie to cierp xd
Tragediaa
01-10-2009, 22:24
No niestety ale Tibia i Vista razem zbytnio nie współpracują.
Ja mam jeszcze gorzej bo posiadam viste 64bit i mam 2sekundowe freezy co chwilę.
Wątpie czy da się coś z tym zrobić. Szukałem w necie i jest mało sposobów. Przetestowałem kilka programów i zmian w systemie ale nic nie daje.
Trzeba z tym żyć;/
*^*Hunterpall*^*
01-10-2009, 22:47
Poprobuj sterowniki do tej visty, moze czegos nie ma.
Innych pomyslow niemam.
Jak wczesniej chodzilo to teraz tez powinno=x
Nieznajomy
02-10-2009, 13:35
Vista jest chalowa i tyle zainstaluj xp i bedzie po problemie....
handlarz_narkotykow
02-10-2009, 16:23
***** ja to samo mam czasami, na rl zmienilem na inny directx i przestalo a na 7.6 jest tylko 1 directx wiec ***** nie wiem moze go nie masz na kompie i dlatego?!?!
marcelllo _/
02-10-2009, 17:16
xD
1. Podaj wersję visty. Jeżeli Home Basic to już możesz pomarzyć o grze...
2. Ja mam vistę i 0 lagów :) Jedynie lagi servera :) Możliwe, że karta sieciowa nie współpracuje dokładnie i dlatego fps trochę może być denny (na xp tak przez kilka dni miałem)
3. Popróbuj ze wszystkimi sterownikami no i oczywiście spróbuj tibię przeinstalować ;)
4. Jeśli nie pomoże zainstaluj lepszego antywirusa i zrób skana całego kompa...
Ero Senin
02-10-2009, 22:57
Słyszałem że po update ma być poprawiona najnowsza tibia żeby dobrze współpracowała z vistą ;c
na 7.6 będzie ciężko ;/
sprobuj pogrzebać w ustawieniach graphics, sciagnij nowe stery, pomoże na 100%
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.