PDA

View Full Version : Telefon na abonament/mix - orange/era : )

masiro
12-10-2009, 14:38
Witam!

Chcę sobie kupić telefon na abonament/mix w orange/era. Nie znam się w ogóle na telefonach, zawsze wybierałem byle jaki, i potem żałowałem ;)

Więc mam do was, pytanie - jaki telefon polecacie; najważniejsze funkcje:

*mp3 w chuuuy głośne, dlatego preferowałbym jakiegoś se ;p

*dobry aparat (nie taki, że niby 5mpx a foty jak marne vga, wiecie o co chodzi :D)

I wiadomo podstawowe funkcje, których nie chce mi się wymieniać, dawajcie propozycje sprawdzonych telefonów :)

Z góry dziękuję :).

Legionista 10
12-10-2009, 14:58
Witam!

Chcę sobie kupić telefon na abonament/mix w orange/era. Nie znam się w ogóle na telefonach, zawsze wybierałem byle jaki, i potem żałowałem ;)

Więc mam do was, pytanie - jaki telefon polecacie; najważniejsze funkcje:

*mp3 w chuuuy głośne, dlatego preferowałbym jakiegoś se ;p -N73 ME (2 glosniki, ktore napie... w h...

*dobry aparat (nie taki, że niby 5mpx a foty jak marne vga, wiecie o co chodzi :D)-N73 ME (3.2mpx) zdjecia robi ladne

I wiadomo podstawowe funkcje, których nie chce mi się wymieniać, dawajcie propozycje sprawdzonych telefonów :)-http://www.nokia.pl/produkty/telefony/nokia-n73/cechy-i-funkcje-telefonu

Z góry dziękuję :).

Mam ten telefon okolo 3-4 miesiecy i jestem zadowolony.Polecam Ci go

Arigori Dziewicze Łono
12-10-2009, 22:08
Ja mam SE k800i i za 400 spokojnie kupisz na allegro - spełnia wszystkie twoje wymagania. Gdybym mial teraz kupowac bralbym Samsunga Avile czyli telefon z ekranem dotykowym za okolo 500 zł

Brain
13-10-2009, 17:49
@Up
Nie radził bym brać teraz avili ponieważ nie ma wi - fi lecz taka wyjdzie w chyba nowym roku (obecnie jestem właścicielem i nie narzekam lecz brak wi-fi :/)

@Topic
Jeśli nie chcesz czekać polecam tą nową nokie dotykową XPress Music 5800, ma łącze z wi-fi i np. prosisz tylko pana/panią z infy żeby odblokowali wi-fi na routerze. A jeśli możesz poczekać polecam Samsunga Avila Wi-Fi (S5230w). Powinna wyjść gdzieś na początku roku w Polsce. Czemu tak się czepiam wi-fi? Bo to naprawdę fajna rzecz ;).

Piko
16-10-2009, 21:33
A więc tak:
Sam mam od 3 dni Orange Mix 55 z telefonem Samsung Avila. Z wyboru jestes bardzo zadowolony. Co do 5800 XPM to fakt telefon jest genialny pod względem wyświetlacza- 16mln kolorów (avila 256 tyś), ale niestety bardzo wysoko jest ceniona- Proponowali mi Mix 55 na 3lata i za sam telefon aż 450zł.

Krsix
19-10-2009, 17:36
Nie bierz telefonu w Orange gdyż są bardzo drogie, polecam Era/Play. Miałem brać w Orange, ale jak porównałem ceny to spadłem z fotela ^^
Co do twoich wymagań najlepszym telefonem byłaby Nokia 5800 Xpres Music lub N95/96 (N95 w cenie podobnej do 5800, a N96 już trochę droższy :D:D)

Pozdro

Mortarius
19-10-2009, 20:25
Nokia 5310 Xpress Music.Jest głośna bo to wkońcu telefon muzyczny.Aparat 2mpx jednak zdjęcia są według mnie boskie :D Raczej powinien spełniać twoje wymagania.Weź sobie w Mixplusie :p

@up
Tu chodzi o normalne ceny >.< N95 nie kosztuje 500 zł... Przesadziłeś troche.

Lost Girl
19-10-2009, 21:46
Żeby nie robić podobnego tematu to mam do Was podobne pytanie.
Z jakiej sieci i jaki telefon sobie wybrać na umowę na kartę tak aby nie kosztował za dużo z 200zł max i miał tam mp3, kartę pamięci z 2gb. Nie pogniewała bym się jakby miał także radio i kilka mpx w aparacie ;p

P.S Telefon najlepiej bez klapki.

@Aliant
Z play chyba tylko na abonament są czy jednak się mylę?

Aliant
19-10-2009, 21:49
@lost jeśli chcesz taki zwykły to weź sobie k550i... mam taki od 2 lat i nie narzekam
i koniecznie z play fresh :)

masiro
19-10-2009, 21:52
Ok, kupiłem telefon, mianowicie se c902, zapłaciłem 1 zł w Erze w abonamencie 45 zł na 3 lata. Nie wiem jakie są darmowe minuty, limity itp. po prostu się nie znam. Dziękuję wszystkim za propozycje :)

Aliant
19-10-2009, 21:55
w erze nie ma nic za darmo a raczej biara ci za darmo kase z konta a potem wmawiają ze kopiłeś 10x pakiet na neta za 5 zl -.-

Precision
19-10-2009, 23:49
kiedys mialem orange, strasznie drogo. Teraz mam w erze place za abonament 20zl i mam 70min do wszystkich i 500min do ery i na stacjnarne.telefon kupilem osobno (n95);p

Krsix
20-10-2009, 10:03
Lost taki tani telefon będzie ciężko znaleźć. Tak jak mówił kolega pare razy up weź k550i, spoko telefonik. Niestety jedną wadę- mało pamięci na mp3.

Może warto by było dopłacić te ~200zl i kupić SE k800i lub c702(ale już droższy). Ewentualnie jakiś tani LG rozsuwany z mp3. Nie pamiętam nazwy, ale jakiś tam jest :D

Arcano
22-10-2009, 16:15
Ja mam SE k800i i za 400 spokojnie kupisz na allegro - spełnia wszystkie twoje wymagania.

Tego bym własnie polecał. Ew. Sony Ericsson k850, s500.

zico
22-10-2009, 22:15
Wiec tak telefony w sieci orange na abonament odradzam w zaleznosci od indywidualnych upodoban. Ceny telefonow sa nizsze niz u konkurencji pod warunkiem ze jestes stalym klientem i masz mozliwosc duzej negocjacji ceny a takze minut w ramach abonamentu.Poza tym jesli wybierasz telefon na abonament zastrzez sobie zeby wylaczyli Ci wszystko co zwiazane z internetem bo rachunki za niego potrafia przysworzyc o zawrót głowy..
Nie polecam zadnych Sony Ericssonow ,psuja sie cicho graja ,poza dobrymi aparatami,szybkimi transferami bluetooth/irda i pakietowymi ,fajna obsluga nie maja nic fajnego.
Zdecydowanie polecam wiekszosc Nokii bez joystickow (w n73 ten joystick po jakims czasie uzytkowania odpada i trzeba kupic nowy) z tanszych polecam n95 z tych drozszych n96(Mam taka i swietnie sie sprawdza) i Apple Iphone(jego obsluga jest prosta i ma mnostwo gier tylko rejestracja na appstore i ciagle ograniczenia nawet glupiego bluetooth denerwuja ,telefon dla lubiejacych sie bawic ale bardzo dobry ,swietne sluchawki audio ,sam telefon cicho gra) ,najlepiej kupic telefon za gotówke na allegro albo u jakiegos brokera ,ewentualnie w komisie i dodatkowo dobrac niski mix na karte ,albo samemu doladowywac go bo wtedy niema obowiazku placenia co miesiac chyba ze przy zleceniu stalym.