PDA

View Full Version : Powi?kszenie respów dark lordów/dodanie nowych potworów...

marcelllo _/
14-10-2009, 15:39
A więc jak wiadomo na rooku najlepszym potworem do expa jest Dark Lord. Daje on 15k EXP'a itp... Ale tu nie do końca chodzi o jego właściwości :D

1. Na rooku jest zbyt mało miejsc do expienia dla wyższych poziomów...
A jak wiadomo w ostatnim czasie dużo ich przybyło :) I do tego wiele osób gra tam...

2. Dodano ostatnio nowe respy, lecz nie odpierają one naszego zapotrzebowania :) Ludzie z maina - nie płakać, że teraz czas na mainland, dorobienie takiego respu to kwestia 15-20 minut...

3. W ostatnim czasie sporo wysokopoziomowych graczy rookgardu gra i potrzebuje expić!!

Dlatego mam kilka propozycji...

1. Powiększenie Dark Lord's Island
Ponieważ ta wyspa w tej chwili jest najbardziej oblegana, a może na niej expić aż 4 graczy! To wręcz parodia :D Niby taki resp, lecz mało osób się na nim mieści...
Przykładowo dzisiaj chciało expić aż 7 osób! (Było więcej, lecz zdesperowani poszli na inne respy...)
http://i34.tinypic.com/v7bbpc.jpg
To dzisiejsze zdjęcie przedstawia ile osób zostało, by expić na wyspie...
I nie mówić, że są inne respy!!
Specker & Mista Man - zajęli drogę na annihilator
Dawipek & Zimny Piec - zajęli resp Black Knightów na pacc
Anty zajął quest na Bright/Giant sword
Jeszcze ktoś spoza guild expił na aol quest.
Atticus zajął dragon lordy.

Jak widać respy lepsze zajęte :)
Dlatego z tym wiąże się moja propozycja :) Powiększenie respów dark lordów...
Teraz wyspa wygląda tak:
http://i38.tinypic.com/4t636b.jpg
A mogłaby wyglądać tak...
http://i34.tinypic.com/4hv0xx.jpg
Krótki opis - te ciemniejsze pola to są wzniesienia. Byłyby na nich wieże, na każdej po 4 dark lordy i kilka pięter w górę ;) oczywiście rozstaw taki, aby można było brać po 1 dark lordzie ;)

2. Nowe potwory...
Temat poruszany już któryś tam raz... Na 300 poziomie doświadczenia potrzeba już 4,5 mln experience co oznacza ubicie 300 dark lordów. Stało się to już codziennością i wybijanie 600 dziennie staje się monotonne.
Dlatego My - Rookstayerzy wznosimy ogromną prośbę o dodanie jakiegoś większego respa nowego potwora. Ataki podobne do dark lorda, lecz więcej hp i lepszy loot i exp ;) Oczywiście, tak aby nie przesadzić ;) Taki potwór co ma 4k hp i dawałby 35k expa wystarczałby nam. Bramka od 200 poziomu - jest już ponad 20 osób z tym poziomem, dla których darki już są monotonnością ;o
Stworzenie takiego to hmm 30minut dla Mortiisa, stworzenie respu hmmm 30 minut dla Tygrysa...
Mała rzecz - wielki efekt...

W sumie obie propozycje zajmą około 1,5 godziny roboty!! To tyle co nic. Nie martwcie się o mainland i 8.42. Dla nich też starczy czasu.
PS. Jeśli się o to martwicie to mogę własnoręcznie sam to zrobić i dać do sprawdzenia, lecz wątpię, aby Mortiis/Tygrys przyjął czyjąś pracę... :/ Dlatego proszę o wyrozumiałość ;)

Z góry dziękujemy za przeczytanie :)
Wasi Rookstayerzy.

× Hexolic ×
14-10-2009, 15:44
Cze. Faktycznie, po 200 lvlu nie ma gdzie expić :/ Wyspa cały czas zajęta a na BK lvl wbija sie 2.5h... Dodajcie nowe respy albo powiększcie wyspę. BB

KaZeK
14-10-2009, 15:46
Nom przydało by się powiększyć nieco respawn Dark Lordów.

Jakieś nowe potworki ofc też są potrzebne bo nie będzie 15 typa latać ;).

Jestem na tak.

Edit.
Omg przez przypadek zaznaczyłem "Tak, tylko 1" :|

Aliant
14-10-2009, 15:56
taa dajcie na rook resp taki zeby by lvl 3 min leciało i to 100 respow... weźcie już wyluzujcie
i tak sie cieszcie ze na rook da sie wbic lvl większy niz 15 a wam ciagle malo... chcecie większych respow to na main...
rook to powinna byc katana a nie fire axe i roty a nie dl :)

Brain
14-10-2009, 16:10
Omg. Zaznaczyłem przez przypadek nie, ale oczywiście jestem na tak. Brakuje coraz bardziej miejsc.

Zrazik
14-10-2009, 16:24
myślę że pomysł jest bardzo dobry. Wyspa rzeczywiście jest za mała dla 4+ osób. a co potworów to też się zgadzam. Taki Vojska czy Blood nie mają przyjemnośći z expienia jak ciągle siedzą na darkach

Jestem na tak.

Bondi
14-10-2009, 16:41
Oczywiście jestem na tak. Wchodząc na czat gildii, niejednokrotnie zdarzało się, że gracze `wyrywali` sobie respy z rąk nawet podczas kupna life fluidów. Kiedyś - rok temu expiła tam 1, max 2 osoby. Teraz rookstayerów przybyło, wyspa stała się ciasna, więc przydałoby się to.
Jestem za pierwszą oraz drugą propozycją :)

Tal
15-10-2009, 09:32
Oczywiście, tak aby nie przesadzić ;) Taki potwór co ma 4k hp i dawałby 35k expa wystarczałby nam.
Wystarczyłby Wam ? 20k expa różnicy to aby nie przesada ? Pamiętajmy, że to jeszcze jako tako powinno w jakimś stopniu przypominać rook, nie main !
Nie martwcie się o mainland i 8.42. Dla nich też starczy czasu.
Do Twojej wiadomości, kiepsko teraz wygląda sytuacja na 8.42, ludzie, którzy obstają jednak za tamtą wersją klienta jakby się wahali gdzie grać i to tam właśnie przydałby sie jakiś porządny update, bo w przeciwnym wypadku - w mojej opinii trzymanie tych serverów jest zbędne.

@topic
W przyszłości owszem, ale teraz zdaje mi się, że nie ma takiej możliwości.

Pozdrawiam
First Tal

Meen
15-10-2009, 09:47
Wystarczyłby Wam ? 20k expa różnicy to aby nie przesada ? Pamiętajmy, że to jeszcze jako tako powinno w jakimś stopniu przypominać rook, nie main !

Dark Lord - 1540hp | 15000 exp = 9,74 exp za 1 punkt hp

Nowy potwor - 4000hp | 35000 exp = 8,75 exp za 1 punkt hp

Więc mi tutaj nie pierdol że za dużo expa.. lol

@topic
Jestem na tak! Mało expowisk.

× Hexolic ×
15-10-2009, 09:49
Dobrze powiedziane. Zrobienie takiego repou i potwora to kwestia max. 60 minut...

Tygrys
15-10-2009, 11:14
Zrobienie porządnego respu 1h? Chyba was poj*... za przeproszeniem:)
To nie jest tylko wstawienie ziemi, końcówek i potworów... Więcej czasu to zajmuje!
Chcecie np. wiedzieć ile zajęło mi robienie tego "wzgórza" nowego na pacc, co łączy się z west fort? Ok 3h... Sami widzicie, że nie ma tam wiele... To nie jest tak o, hop siup! Tak samo z nowym potworem, niby można go zrobić w 30 min, ale później należy go także przetestować! Dobrać loot/exp itp...

Co do samych propozycji, to nie wiem - zastanowię się jeszcze nad tym, może wam coś "dodamy"...

Hogart 2.0
15-10-2009, 12:16
@Tygrys
Podjoles sie pracy mapera..?Wiec czemu marudzisz..?
Nie mowie,ze robisz to zle i wogole.Lecz gracze chca wiecej i wiecej.I nic na to nie poradzisz i powinniscie jako ekipa APO spelniac ich oczekiwania.Oczywiscie nie wszystkie,ale te najbardziej potrzebne i stosowne.
Nie gram na APO,ale zal mi ich jak placza ze nie maja gdzie expic wiec im pomoz.
Pzdr.

P.S.
Sorki za brak polskich znakow niestety nie uzywam.

Pampalini
15-10-2009, 13:21
Ja też się wypowiem w tym temacie, jeszcze jak grałem na rooku widziałem na darkach zawsze po 10 osób + co było nie do pomyślenia, nowy resp by się przydał z przyczyny że low lvle miałyby wolne BK a h lvle siedziały by tylko na dark lordach. Co do nowych potworów to nie wiem nie mam zdania.

Goracyy
15-10-2009, 16:43
O nawet jjestem tu wymieniony :D ale mniejsza o to.
Co racja to racja, przydalyby sie nowe respy darkow gdyz na bk to sie tylko zarabia obecnie i tak patrzac pesymistycznie, to po ''anhilatorze na rooku'' liczba 200-tnych lvlow zwiekszyla sie dwukrotnie lub cos okolo zeby nie sklamac :p a respy jakie byly tak sa. Co z tego ze mamy dema czy tego najnowszego serpenta? Respi sie dlugo, do expienia sie nie nadaje i i tak Specker cały dzien go tłucze dla lota :d
Co do nowych ptoworow to jestem za wporwadzeniem potwora Druzynowego czyli, potwor taki ma rzadki loot, zycie i exp dostosowany do (2-5) graczy z czego jeden blokuje a reszta go iha + bursty przyladowo bo by walil za duzo by ktos sie sam z niego wyleczyl. A loot to rzecz wzgledna, moze byc duzo shitoow gdzie po sprzedaniu kazdemu sie zwroci te 10 cc + jakies ozdobki lub rzeczy potrzebne ale mniej wartosciowe.

marcelllo _/
15-10-2009, 20:02
Dobra, pierwsza propozycja weszła, dziękujemy.
http://i36.tinypic.com/1e0wme.jpg

@Tygrys- Te górki z plate setem 3h? :d Zrobiłbym większe trochę w tyle czasu :s Musisz jeszcze potrenować mapping :D Myślałem, że po ponad 3 latach coś lepiej umiesz ode mnie bo macie pożądny serv itp... :D Pozdro ;o Jak coś to mogę później podesłać jakieś ciekawe tereny na respy, abyś miał z głowy te "kilka"(naście) godzin ;o

[Tygrys] Może przesadziłem - ok 2h. Ale nie non stop... Poza tym nie robie map w rme, lecz w simone...

Ja też w simone ;) RME według mnie trochę kiczowy ale można byłoby się przyzwyczaić ;) No to jak się odrywasz od roboty to taki efekt wychodzi... :D Nie wiesz co miałeś dodać, szukasz itp ;) Jak już robić to robić całość ;)

noe89
15-10-2009, 22:03
Oczywiscie jestem an tak za 1i2 bo gram na rook 250lvl mam ;p
mialem troche wolnego od pracy a po poludniu od godz 3 nie bylo mowy o expieniu na wyspie o gorce nie wspomne, gorka zajeta byla przez bota a inni musieli sie zmieniac kolejka byla,

Fajnie jest nowy resp dzieki bardzo za to
a co do potworkow, to tak trudno nie jes zrobic mobka i jego loota tylko a testowac tez mozna u siebie na jakims yurez serv zobaczyc jak dziala itd.. i jak zainteresowani wyslac wam relacje co i jak i moze nawet scrypty itd... ;p

marcopolo
15-10-2009, 23:45
[Tygrys] Może przesadziłem - ok 2h. Ale nie non stop... Poza tym nie robie map w rme, lecz w simone...

Nie prawda :D Cod bylo robione w rme ;D Nie mowie ze na samym auto bo rawa tez widac ;P Ale bylo ^^ Nie bardzo chce mi sie miotać dowodami, ale jak ktos sie uprze ze bylo innaczej...