View Full Version : Niekonsekwencja Gm'ów
DannRook
16-10-2009, 20:29
Witam, coś mnie tknęło, abym założył tutaj właśnie ten temat.
Chodzi mi o botowanie na APO. Jak wiadomo na APO 90 procent jak nie więcej używa jakiegoś programu ułatwiającego grę, począwszy na Tibii Blackd Ice, po TBI GG, Scara, Anarychy'ego, Wosso a skończywszy na BlackD czy Tibii Auto.
Dość sporo tego, nie uważacie? Większość z tych botów jest darmowa więc jest "prawie" ogólnie dostępna, nie wiedzą o nich tylko gracze nowi, a nie używają "Ostatni Sprawiedliwi" ;)
Ok, przejdźmy do sedna sprawy, dlaczego tak jest, że pomimo tego pkt regulaminu gracze botują?
11 - Zabronionym jest korzystanie z wszelkiego rodzaju programów wspomagających i ułatwiających grę.
Otóż dlatego, że na APO jest śmieszny system kar, żeby nie powiedzieć żałosny, nie rozumiem w ogóle po co Gmowie, urządzają takie "łapanki" jak ban trwa "aż" 10 dni. W czas, w którym osoba będzie botowała zarobi z 10-100 kcc, jak nie więcej i wbije taki level, że, normalnie musiała by go bić 10 razy dłużej, bo postawi sobie bota na nockę i jest na ogromnym plusie w stosunku do innych graczy.
Ale nie o to mi dzisiaj chodzi bo plan "resocjalizacji"(za duże słowo) jest to plan na długie miesiące, ale chodzi mi dokładniej o pana, który zwie się
Wiceps aka Meen czy Vojska.
Ów kolega, wbil 305 czy nie wiem już, który level na Wyspie Nowicjuszy.
Ale nie liczy się to, że wbił taki level, ale w jaki sposób tego dokonał.
Od początku wiedziałem, że Wiceps botuje, bo to było widać, to, że administracja nic z tym nie robiła, mnie osobiście śmieszyło.
Ok, więc tak, Wiceps został w końcu przyłapany na botowaniu.
Pochwała tutaj dla administracji, że potrafią wyłapać postać, która botuje pół roku(ironia ofc).
Ale chodzi mi tutaj o pokazanie, kto tutaj rządzi. Administracja może Wicepsa uje*ać i odjąć mu 90 procent levela, który posiada, przypuszczam, że bot wbił za niego nawet więcej niż 90 procent.
Dlaczego tak należałoby zrobić?
Odpowiedź jest prosta, byłby to pierwszy krok to zmieniania tego ots'a.
Jeżeli jedna osoba zostanie tak dotkliwie ukarana to może nastawienie osób się diametralnie zmieni.
Dowodem na to, że ludzie leją na bany może być np. ten tekst, ale i wiele innych(nie chce mi się teraz szukać)
Jakie 150lvli na bocie? XD
Od 20 do 168 jechałem na slimach stealth ring + auto lf XD
Od 170~ do 190 bk... potem darki :>
Myślę, że bocenie już nie ma sensu... wiedzą że da się bocić na rooku :<
Będą ciągle mnie sprawdzać.. więc sobie sam będę wbijać expa... 1h dziennie ręcznie nie zaszkodzi XD
Pzdr.
I co, gdzie gmowie mają oczy?
Wiecie, że ten koleś wbił 300 level na rooku w taki szybki czas, wykorzystując blackD i nic mu nie zrobicie?
W tym oto cytacie, przyznał się, że botował od 20 levela.
Więc dlaczego nienależałoby go surowo ukarać?
Jak wiadomo RookGaard jest od początku Apo "najczystszym" miejscem na APO, ponieważ tam praktycznie nie da się botować, jedynie garstka osób może sobie na to pozwolić.
Moje pytanie brzmi:
Czy uczciwe jest wobec normalnych graczy to, że osoba, która wbiła 300 level na bocie jest tolerowana przez Ekipę Apo? Ba! Została ukarana banem jak za normalne botowanie, a wiedzą, że botował już od kilku miesięcy?
Mój kolega, zrobił sobie postać do skillowania na rooku, wbił 39 shielda, czysto ofc. Zaczął potem botować na Tibii Black Ice na magic level, ale i tak relogować musiał się sam. Został ukarany odjęciem 10 punktów orbrony z 42 do 32 bodajże. Czy to było sprawiedliwe? Dla jednych bardziej, dla innych mniej. Został ukarany odjęciem punktów skilla w shieldzie choć botował na magic level:rolleyes:
Ale czy Wicepsowi można to puścić płazem?
Moim zdaniem nie, botterzy poczuli się tutaj zbyt pewnie.
I ja "wnioskuję" o odjęcie 90 procent levela, który posiada i ustanowienie o postacią z 31 levelem
Wiceps jawnie przyznał się, że botował od początku, więc kara powinna być dotkliwa. Wdg mnie powinno zostać jeszcze ogłoszone, że ten osobnik został zdegradowany z powodu botowania, i powinno zostać zadane pytanie, Czy wy chcecie być kolejni.
Dziękuje i czekam na jakiś odzew "góry".
@edit
Zamieszczam także link do "pojedynczego postu", żeby nikt nie mówił, że coś fałszuję.
Można zwrócić uwagę także na podpis Wicepsa.
http://forum.toproste.pl/showpost.php?p=514995&postcount=45
Selinara
16-10-2009, 20:34
Daj spokój, gdyby mieli banować każdego za bota, to by było 10 osób online... Więc pozdro.
DannRook
16-10-2009, 20:36
Daj spokój, gdyby mieli banować każdego za bota, to by było 10 osób online... Więc pozdro.
Tak, a połowa ludzi odeszła właśnie z powodu przewagi osób botujących, bo po co ma wbijać dziennie te 10 leveli jak taki bot wbije ich 50 w jedną noc, jak nie więcej:rolleyes:
Po za tym, ci co tutaj mają już dobre postaci zrezygnują z botowania po pierwszym lepszej degradacji jakiegoś większego levela.
Krzyzaczek
16-10-2009, 20:39
jestem za wprowadzeniem tego typu kar za używanie nielegalnych programów:
1 ban = 7dni
2 ban = 30dni
3 ban = delete konta !
Mortiis pewnie boi sie ze pobanuje połowe ludzi to nie będzie miał zysku. Jak by na apo nie było boterów to bym mógł się załozyć ze połowa jak nie wiecej starych graczy by wrucila...
tyle, możecie mnie bluzgać, wyzywać, kazać wypierdalać. Mam wyjebane.
× Hexolic ×
16-10-2009, 20:40
Widzę tu konfiturę :/
Dobra. Ja proponuje aby całkowicie skasowali ci konto. Zgodzisz się z tym? Co cie ku*wa obchodzi jak wbił ten lvl? Zazdrościsz mu? od 2 lat męczysz ten 100 lvl? Idz się potnij..
A może nie możesz tego znieść, że wbił tak duży lvl z jednym banem który został przyznany przez nieuwagę?
Delete nie bedzie.
Mortiis tak napisał
Ps. co do bana to i tak raczej nic się nie zmieni
@topic
Można zamknąć temat by nie było nabijania postow.
Mortalix
16-10-2009, 20:41
Powinni zacząć robić coś takiego co było przytaczane już wielokrotnie:
Każdy ban wydłużany byłby dwukrotnie.
W przypadku cave botów powinni zastosować coś takiego:
1 ban = 12 dni
2 ban = 24 dni
3 ban = 48 dni
4 ban = 48 dni + upomnienie, że następne użycie cave bota to delete.
Przy takim systemie kilka deletów przestraszyłoby resztę boterów i ciekaw jestem czy po 3./4. banie któryś postawiłby cave. ; ))
Daj dowód że naprawdę bociłem te wszystkie poziomy... sorry, ty nie masz. Chwalić się mogę, że bociłem cały czas by ludzie myśleli " Łał, to ten który wybocił 300 poziom na rooku! "... ale czy te słowa moje są prawdziwe? :confused:
Może odejmiemy każdemu 5% expa za każdy ban za bota? A za dzielenie konta 10% ?
Dostałem PIERWSZEGO bana na tej postaci. Więc kary nie powinna być taka surowa... ;) Wystarczy mi 10dni..
Daj dowód że naprawdę bociłem te wszystkie poziomy... sorry, ty nie masz.
oszukujesz sam siebie jak większość użytkowników chwalących się wyboconymi postaciami (^^,)
@topic
Od dosyć długiego czasu użytkownicy forum bez obawy o bana wstawiają ssy z botami albo piszą o nich otwarcie, bo wiedzą, że bana i tak nie dostaną. ;)
Mogę spokojnie stwierdzić, że 95% 800+ leveli używa automanasa, trochę mniejszy procent graczy używa autoattacku i autolottera nie mówiąc już o autotrainach. Administracja nie może sobie z tym poradzić, bo nie mają żadnego programu który by wykrył bota. Jedynym wyjściem w tej sprawie były by delety za x banów za bota lub dłuższe bany (30dni+).
Ja mam ogolem wy*****e na to czy On boci czy nie ;/ Popatrz sobie w nocy na liste online jest okolo 20 osob z czego 15 osob to boty :( Wiec po co ten idiotyczny temat ?
DannRook
16-10-2009, 20:56
Kto wie? Masz człowieku jakieś dowody? I psem możesz nazywać swojego ojca a nie mnie.. A co do rl. Bociłem tam bo nawet exp był dobry i duzo kasy. Chyba nie tobie oceniac gdzie boce i jak boce.
Ja robiłem 8.5k/h na Orkach w Veno na 10 levelu, ty z eq za 100+ k robiłeś 6k/h na rotach pod Fibulą. Ogarnij mózg.
Dalej czekam na reakcję adminów, polecały 3 pw, może ktoś tutaj zajrzy.
Ja grałem na hunterze.ots sporo czasu i powiem Wam , że tak gm się za przeproszeniem nie pier.doli :) Koleś użył 2x bota na auto exp i skasował mu postać , oczywiście była to postać jedna z lepszych w rankingu , razem z Nim delete dostało jeszcze kilka 200+lv.
Oczywiście na forum płacz a wiecie co gm zrobił ? zamknął temat i zbanował dożywotnie osoby które były właścicielami konta.
Tam gm jeśli już banuję i przeprowadza "akcje" to na prawdę się nie patyczkuję.
I jakoś gra tam 400+ osób nawet w dni szkolne.
A tutaj ? Tutaj nasz Mortiisik boi się , że będzie miał kasy do tyłu. A dlaczego mówicie , że po wprowadzeniu delete serwer by upadł ?
To znaczy , że graczom nie zależy na charach ? Dlaczego tacy 1.5klv się srają jak ktoś napiszę propozycje o restarcie charów ? Bo zależy im na tych postaciach i nie chcą ich stracić ? to dlaczego mieliby bocić aby dostać delete ?
Ten kto mówi , że delete to zła propozycja pewnie sam boci i się boi ..Ale każdy gracz któremu zależy na grze tutaj na pewno zaprzestał by używanie botów.
Także jestem za wprowadzeniem tej propozycji i karaniem botów surowo.
A jak po kasacji konta będzie płacz na forum to zamykanie tematu i heja.
Bocisz-tracisz
A skoro Ci co gadają , że nie są za wprowadzeniem delete sami muszą na 1000% używać bota bo ja szczerzę Wam powiem , że go nie używam i używać nie będę i jestem za wprowadzeniem tej propozycji :) na pewno na niej nie strace a zyskam !!
To się nazywa zazdrość... Czemu nie piszesz takich tematów jak np. hlvl dostają bany? Oni mają 10 ja 1. Mortiis wiedział o tym razem z Santano, bo dostałem ostrzeżenie za bocenie... :) Tutaj regulamin jest taki sam dla wszystkich. Co za różnica czy 10 poziomów czy 100? Lepiej dla mnie.
× Hexolic ×
16-10-2009, 21:04
#dannrook
Lepiej pochwal się ile ty miałeś banów za boty. Jeśli usuną 90% lvla Wicepsowi, tobie powinni też usunąć. Bo przecież też grasz na botach...
#dannrook
Lepiej pochwal się ile ty miałeś banów za boty. Jeśli usuną 90% lvla Wicepsowi, tobie powinni też usunąć. Bo przecierz też grasz na botach...
Przecierz powinienes czasami isc do szkoły .
DannRook
16-10-2009, 21:07
#dannrook
Lepiej pochwal się ile ty miałeś banów za boty. Jeśli usuną 90% lvla Wicepsowi, tobie powinni też usunąć. Bo przecierz też grasz na botach...
Po pierwsze to kup słownik bo masz 12 lat i nawet nie potrafisz napisać przecież.
Mogę Ci dać nicki to wszystkich moich postaci i możesz looknąć czy kiedykolwiek bana załapałem ;)
@Wiceps
Bo różnica między mainem jest taka, że na mainie wszyscy botują(no prawie) a na rooku tylko ty i garstka innych ludzi(z 2 no może 3), ale o innych osobach oprócz ciebie narazie nic mi niewiadomo więc tych 2-3 pozostałych to taki margines błędu.
@topic
Mortiis nie rozumie tego, że botterzy tylko utrzymują ten server, normalni gracze odchodzą a nowi nie przychodzą więc server spada na psy, złudnym jest większa ilość graczy, ale to tylko wynik update'u.
Jak wszyscy byli "prawie" równi kilka lat temu to serwer potrafił mieć 600/600 + 300 ludzi w kolejce.
Teraz jest 350/800, z czego 90 procent to botterzy.
Mortiis otrząśnij się, ludzie uciekają Ci z serwera, weź coś z tym zrób^^, bo botterzy wkrótce też odejdą i co wtedy powiesz?
Pamiętacie może graczy o nickach Przemo Ziom i Seviper? Dostali deleted za bota bodajże 5. Proszę zobaczyć na takiego Czubas'a miał juz 11 banów za bota i mimo to boci nadal bo wie, że i tak nic nikt mu nie zrobi. Jak dostanie bana na 1 postać to boci innym charem. Według mnie od teraz powinny być 2 bany za bota które trwały by 10 dni a za 3 banem kara na pół roku. Jeżeli jednak to by nie pomogło postać była by karana banem. Jedynie w taki sposób można doprowadzić Apo do porządku który panował kilka lat temu...
@Wiceps
Bo różnica między mainem jest taka, że na mainie wszyscy botują(no prawie) a na rooku tylko ty i garstka innych ludzi(z 2 no może 3), ale o innych osobach oprócz ciebie narazie nic mi niewiadomo więc tych 2-3 pozostałych to taki margines błędu.
I ja mam być poszkodowany dlatego że jestem jedną z dwóch osób które mają bota na auto life fluidy? Ty naprawdę nie możesz znieść tego że ktoś ma bota na rooku a ty nie :/
@edit
Jakbym chciał to już bym biegał na cave bocie ;)
Myślisz, że jesteś jedynym, ktory odkrył, że można się lfować na bocie?
Mylisz się.
To czemu nie użyjesz? Nie umiesz?
DannRook
16-10-2009, 21:12
I ja mam być poszkodowany dlatego że jestem jedną z dwóch osób które mają bota na auto life fluidy? Ty naprawdę nie możesz znieść tego że ktoś ma bota na rooku a ty nie :/
Jakbym chciał to już bym biegał na cave bocie ;)
Myślisz, że jesteś jedynym, ktory odkrył, że można się lfować na bocie?
Mylisz się.
@up
Dla mnie liczy się atmosfera, nie level, mogę Ci kiedyś pokazać co mogę zrobić z botem, jak tak bardzo chcesz.
Pamiętacie może graczy o nickach Przemo Ziom i Seviper? Dostali deleted za bota bodajże 5. Proszę zobaczyć na takiego Czubas'a miał juz 11 banów za bota i mimo to boci nadal bo wie, że i tak nic nikt mu nie zrobi. Jak dostanie bana na 1 postać to boci innym charem. Według mnie od teraz powinny być 2 bany za bota które trwały by 10 dni a za 3 banem kara na pół roku. Jeżeli jednak to by nie pomogło postać była by karana banem. Jedynie w taki sposób można doprowadzić Apo do porządku który panował kilka lat temu...
Tak *****. SEVIPER. Pare uhniec na wosso i delete .
A taki j*bany czubass czy karelq po 11 za cave.....
Sprawiedliwosc w roznych wydaniach .
@edit.
Moze i ***** 'płacze', ale mam powod .
...::Sido::...
16-10-2009, 21:14
Jak beda delety za boty to na apo bedzie gralo max i to w dzien 70-100osob i wtedy bedzie koniec apo i 0 zysku dla mortiisa. A tutaj tylko chodzi o kase
× Hexolic ×
16-10-2009, 21:15
ty wcale nie bocisz...
http://skust.info/?menu=szukaj&name=Nejsiek
Pomyślałeś co by się działo jakby coś takiego zrobili? Na 7.6 grało by 20 osób w porywach do 30...
ja tam myślę ze przydało by się więcej gmow np 3 1 był by odpowiedzialny za rook a 2 pozostali na mainie i by sprawdzali wysoko lvlowe postacie lub jak by się pisało report by przychodzili a nie teraz się czeka 2h aż ktoś odpisze
Jak beda delety za boty to na apo bedzie gralo max i to w dzien 70-100osob i wtedy bedzie koniec apo i 0 zysku dla mortiisa. A tutaj tylko chodzi o kase
Mówisz że chodzi o kasę. Teraz się postaw w sytuacji Mortiisa.
Jest to twoje jedyne źródło utrzymania, kupujesz jedzenie, opłacasz studia. Banujesz 70% serwera. I nie masz nic... ciekawe czy tak byś zrobił :)
A Ty myslisz ze Mortiis nie pracuje nigdzie ? Nie dorabia ?
Ze z jakiejs gry opłaci studia/stancje/piwo/jedzenie ?
Tak, zarabia minimum 2tys zł miesięcznie.
marcelllo _/
16-10-2009, 21:19
No nie wiem czy tak by grało 10 czy ileś tam osób... Zobacz, że jak 8.42 było "pilnowane" to grało 50-60 osób, przestało być "pilnowane" i zostały boty (10 osób) I tak został 8.42 serverem botów.
Myślę, że jak nie wprowadzą delete/dłuższych banów to apo upadnie za jakieś 5-6 miesięcy... Wątpię, żeby boty same grały na 7.6, jeżeli będą miały świadomość, że wygra ten, który będzie ustawiał na dłużej bota...
"Twarde prawo, ale prawo" oraz "Prawo nie działa wstecz" załatwiło by wszystko :D
Pozdrawiam, najfienkrzy botter apo :o <ironia>
Mówisz że chodzi o kasę. Teraz się postaw w sytuacji Mortiisa.
Jest to twoje jedyne źródło utrzymania, kupujesz jedzenie, opłacasz studia. Banujesz 70% serwera. I nie masz nic... ciekawe czy tak byś zrobił :)
A Ty myslisz ze Mortiis nie pracuje nigdzie ? Nie dorabia ?
Ze z jakiejs gry opłaci studia/stancje/piwo/jedzenie ?
DannRook
16-10-2009, 21:21
Bo nie potraficie dedukować.
Na każdym otsie sobie radzą z botami i jakoś gra u nich pełno ludzi.
Niech Mortiis zdegraduje/deletuje kilku ludzi dla przykładu, ogłosi to wszem i wobec i niech potem zobaczy co się stanie na serwerze.
Dopalacz
16-10-2009, 21:22
Dann zazdrościsz staw bota jak umiesz i nie placz , bocił ma bana , o co chodzi?
Krótko, chore. Coś ci przeszkadza to sobie sam boć a nie płaczesz bo jesteś cipa i sam nie umiesz ustawić bota albo sciągnąć czystego bez keya. 80% Apo to boty i się tego nie zmieni, nawet jak bedzie przykładowo 10 deletów dla cavów, to i tak reszta będzie bocić... Generalnie to tylko gra, a tak przeżywasz (autor tematu) jakby od tego że nie grasz z botem zależało twoje dalsze życie osobiste i zawodowe. Jak będziesz miał dziewczyne to się pochwalisz że na apo jesteś w tych 20% i grasz bez bota! :O (kobieta będzie zachwycona twoją postawą) jak ktoś boci to niech sobie boci, według mnie powinni nie zapierać się tak "buhahahahahaha, nie mam bota cioto", albo "to moja ręka a nie bot!" bo to żałosne, jak mam bota, to nie zaprzeczam ze go nie mam, jak dostane bana, nie kłóce się (chociaż raz dostałem za free od Dexotiego bodajże) Boty są i bedą, i większe kary tego nie zmienią... Pzdr
Ps. Zobaczyłem ten temat i wypowiedziałem się, ponieważ dostałem bana :) (za boty ofc)
Ps2. Jak się boci na bezpłatnym bocie, to nawet sie nie da ustawić żeby zarobić coś... Jedynie wbije lvl i wastuje, więc nie pisz ***** że zarabia się przy tym 123124124kcc w nocke.
DannRook
16-10-2009, 21:26
Krótko, chore. Coś ci przeszkadza to sobie sam boć a nie płaczesz bo jesteś cipa i sam nie umiesz ustawić bota albo sciągnąć czystego bez keya. 80% Apo to boty i się tego nie zmieni, nawet jak bedzie przykładowo 10 deletów dla cavów, to i tak reszta będzie bocić... Generalnie to tylko gra, a tak przeżywasz (autor tematu) jakby od tego że nie grasz z botem zależało twoje dalsze życie osobiste i zawodowe. Jak będziesz miał dziewczyne to się pochwalisz że na apo jesteś w tych 20% i grasz bez bota! :O (kobieta będzie zachwycona twoją postawą) jak ktoś boci to niech sobie boci, według mnie powinni nie zapierać się tak "buhahahahahaha, nie mam bota cioto", albo "to moja ręka a nie bot!" bo to żałosne, jak mam bota, to nie zaprzeczam ze go nie mam, jak dostane bana, nie kłóce się (chociaż raz dostałem za free od Dexotiego bodajże) Boty są i bedą, i większe kary tego nie zmienią... Pzdr
Ps. Zobaczyłem ten temat i wypowiedziałem się, ponieważ dostałem bana :) (za boty ofc)
Ps2. Jak się boci na bezpłatnym bocie, to nawet sie nie da ustawić żeby zarobić coś... Jedynie wbije lvl i wastuje, więc nie pisz ***** że zarabia się przy tym 123124124kcc w nocke.
A może mi jeszcze powiesz, że Tibia auto, Scar czy Wosso są płatne?
Wklejałem tutaj już kiedyś na forum wszystkie ikonki z botów, które posiadam.
To, że je mam to jedna sprawa, to że ich nie używam to druga.
× Hexolic ×
16-10-2009, 21:27
Boty są dla ludzi. Wymyślono je aby używać. I nikt ani nic tego nie zmieni...
Bo nie potraficie dedukować.
Na każdym otsie sobie radzą z botami i jakoś gra u nich pełno ludzi.
Niech Mortiis zdegraduje/deletuje kilku ludzi dla przykładu, ogłosi to wszem i wobec i niech potem zobaczy co się stanie na serwerze.
Inne otsy exp x123124124124 to tam wisi każdemu że mu chara usuną. Na apo cięzko jest lvl wbić nawet na bocie. (długo i mozolnie czasem) Uwierz mi, stawianie bota, to trzeba zarywać troche nocke, umieć ustawić, wiedzieć gdzie i jak. Więc swoją drogą to też praca jakas :)
A może mi jeszcze powiesz, że Tibia auto, Scar czy Wosso są płatne?
Wklejałem tutaj już kiedyś na forum wszystkie ikonki z botów, które posiadam.
To, że je mam to jedna sprawa, to że ich nie używam to druga.
Jak mi ustawisz na wosso, scarze czu tbi auto żeby mi otwierał dedy i zbierał all loota co chce, to dostaniesz konia z rzołdem.... Jedynie w wosso możesz ustawić że kase zbierze, ale otworzyć musisz sam...
Inne otsy exp x123124124124 to tam wisi każdemu że mu chara usuną. Na apo cięzko jest lvl wbić nawet na bocie. (długo i mozolnie czasem) Uwierz mi, stawianie bota, to trzeba zarywać troche nocke, umieć ustawić, wiedzieć gdzie i jak. Więc swoją drogą to też praca jakas :)
Ja tam ogarnałem tibie auto w 15 minut. :d
I wierz mi, bot to jest free exp .
Idziesz spac, budzisz sie rano i 7 lvl wiecej bez Twojej pomocy .
W tygodniu daje to 49 + jakies 11 recznie. = 70 / tydzien .
@edit
Mnie wkurwiaja cave..powinni dawac delect za to ja sie trudze wbic lvl a te gnojki postawia cave i w 2dni wbija wiecej niz ja w tydzien
*****, kocham składnie maradony. :d
VergoniX
16-10-2009, 21:33
Mnie wkurwiaja cave..powinni dawac delect za to ja sie trudze wbic lvl a te gnojki postawia cave i w 2dni wbija wiecej niz ja w tydzien
Zakres kar za używanie makr i botów to od 168 do 250 godzin + 48 godzin*liczba banów. Za to przewinienie nie mogę ukarać gracza usunięciem konta.
Fakt, iż Wiceps używał bota - nie jest może zaskakujący. Został zbanowany.
Wiem, że ban był krótki, może nawet "śmiesznie krótki", ale.. system kar nie uprawniał mnie do zbanowania go na dłuższy czas.
Nie możemy dzielić graczy na dwie grupy: botterów i botterów, o których wiadomo że zawsze mają bota.
Każdy może się zrehabilitować i nauczyć się odpalać grę z ikony Tibia.exe, a nie z OTSTibiaBot.exe. Oczywiście jest pewna grupa graczy sprawdzana przy każdym zalogowaniu i niespodzianką nie będzie fakt, że Wiceps się do tej grupy zalicza, ale nie mogę dać mu bana dłuższego od innych.
Selinara
16-10-2009, 21:35
jestem za wprowadzeniem tego typu kar za używanie nielegalnych programów:
1 ban = 7dni
2 ban = 30dni
3 ban = delete konta !
Mortiis pewnie boi sie ze pobanuje połowe ludzi to nie będzie miał zysku. Jak by na apo nie było boterów to bym mógł się załozyć ze połowa jak nie wiecej starych graczy by wrucila...
tyle, możecie mnie bluzgać, wyzywać, kazać wypierdalać. Mam wyjebane.
Mówie Ci żeby na apo kont nie było...
#edit Powinni zrobić własnego klienta, a nie mówić że to "nie legalne"
naucz sie stawiac i ty... i po problemie bedzie, a nie płaczesz
Zakres kar za używanie makr i botów to od 168 do 250 godzin + 48 godzin*liczba banów. Za to przewinienie nie mogę ukarać gracza usunięciem konta.
Wiem, że ban był krótki, może nawet "śmiesznie krótki", ale.. system kar nie uprawniał mnie do zbanowania go na dłuższy czas.
Nie możemy dzielić graczy na dwie grupy: botterów i botterów, o których wiadomo że zawsze mają bota.
Każdy może się zrehabilitować i nauczyć się odpalać grę z ikony Tibia.exe, a nie z OTSTibiaBot.exe. Oczywiście jest pewna grupa graczy sprawdzana przy każdym zalogowaniu i niespodzianką nie będzie fakt, że Wiceps się do tej grupy zalicza, ale nie mogę dać mu bana dłuższego od innych.
Oj Tu sie Z Panem Santano zgadzam ;) uzywalem dostalem bana za bota na 11 dni i co wywalilem Wosso ale wirusek zostal ;(
System Banow jest Dobry :)
19Fifi64
16-10-2009, 21:52
Tak *****. SEVIPER. Pare uhniec na wosso i delete .
A taki j*bany czubass czy karelq po 11 za cave.....
Sprawiedliwosc w roznych wydaniach .
@edit.
Moze i ***** 'płacze', ale mam powod .
Dla wiadomości, Mortiis tego nie zrobił bez zgody Sevipera. ;)
Sam go zapytaj jak to było.
@topic
Daj sobie siana człowieku.
Dla wiadomości, Mortiis tego nie zrobił bez zgody Sevipera. ;)
Sam go zapytaj jak to było.
Wiem jak było .
I nie było sprawiedliwie .
Wiem jak było .
I nie było sprawiedliwie .
Jestem ciekaw co wiesz.
Dann zazdrościsz staw bota jak umiesz i nie placz , bocił ma bana , o co chodzi?
Proszę cię pędzlu... nie udzielaj się w ogóle na temat botów. Masz 15 banów za boty, na priv włazisz mi do dupska a w city się napinasz. Zastanów się dzieciaku o co ci tak naprawdę chodzi :/
#t
Każdy bocąc prędzej czy później dostanie bana czy ogólnie poniesie jakąś karę.
Jednemu uda się wybocić 300 lvli, drugiemu 2.
Jest to jeden w tysięcy banów za boty więc nie wiem po co takie halo.
Edzio Wariat
16-10-2009, 23:07
o boze zal mi was wszystkich czepisliscie sie wycepsa ze ja pierdole a przeciez nie tylko on boci jestes taki super pro to podaj przyklad osoby ktora ma np 6 banow za boty / zal mi ciebie dan zazdroscisz czy co?
Jak widze takie odpowiedzi to az mi sie plakac chce...jak tak bedziemy mowic to moze niech usuna w regulaminie ten zapis o botach??
Jestem za tym zeby osoba jadaca na bocie złapana po raz drugi dostawała delate...byłby spokoj...
sam piszesz do mnie ale patrz itp.
Tak? Od wczoraj się bardzo zainteresowałeś tym gdzie stawiam cave i ile milionów expa wbijam na godzinę.
Napisz książkę pt. "Jak zostałem konfidentem".
weź ogarnij grubasie
Wstaw swoją fotkę plax :/
sam wczoraj 20lvl na cave wbileś
http://i36.tinypic.com/nqzb6q.png
Bardzo proszę, możesz się onanizować.
Jak widze takie odpowiedzi to az mi sie plakac chce...jak tak bedziemy mowic to moze niech usuna w regulaminie ten zapis o botach??
Jestem za tym zeby osoba jadaca na bocie złapana po raz drugi dostawała delate...byłby spokoj...
Ale Ty nie rozumiesz , że Ci co nie chcą surowych kar itp...sami jadą na bocie ?? Przecież wiadome , że uczciwy gracz będzie za wprowadzeniem delete a osoba która używa bota nie.
Od kiedy to Was tak interesuję kasa dla Mortiisa i liczba osób online ? na 8.42 gra 20 osób dziennie i jakoś tym uczciwym graczom to nie przeszkadza a więc co by się stało jakby grało zamiast 300 osób np.150 na 7.6 ? nie płakalibyście chociaż , że respy zajęte itp...Naprawdę nie rozumiem Was , wprowadzenie delete odczułby tylko Mortiis a nie Wy !!
No chyba , że jak już mówiłem sami używacie botów.
PS: chociaż raz chciałbym usłyszeć od Mortiisa jak to bardzo liczy się dla niego kasa.
handlarz_narkotykow
17-10-2009, 07:47
jestem za wprowadzeniem deleted dla osob używających cave bota_/
przypuśćmy za 3 razem przyłapany ktoś został na caveboceniu i dostaje deleted:)
a mi sie nie podoba, ze jest tylko jedna gorka darkow na rooku i Wiceps zawsze ja ma :( Vojska jak zdejma ci bana masz expic w podziemiach! :D
Zuczek Przemas
17-10-2009, 10:37
wez stad wyjdz spoleczniaku dobrze ze uzywaja botow bo tak by tu nikt nie gral@@
DannRook
17-10-2009, 11:39
Tą wypowiedzią pokazałeś, a może raczej cała ekipa pokazała, że jesteście małymi pionkami a gracze są tutaj hetmanami, żeby nie powiedzieć królami.
Mogłeś po prostu napisać:
Boimy się dawać surowe bany, bo będzie pusty serwer.
Nie widzicie, tego, że już serwer jest pusty?(w porównaniu do kilku lat wstecz)
Za niedługo zostaną gmo'wie i boty, i co wtedy?
Wtedy, żadne zmiany w systemie kar nie pomogą.
Gra na tym serwerze nie ma sensu, i każdy z każdym dniem się o tym przekonuje, więc każdy co raz częściej korzysta z botów.
Dzięki waszemu super systemowi kar cena kcc w przeciągu w lat spadła z ~7-8 złotych za na 1 złoty. Wtedy grało 600/600+250 w kolejce a teraz gra 350/800, więc jakim cudem pieniądz zamiast zdrożeć staniał?
Mortiis, kiedyś( i myślę, że już niedługo) boty również odejdą z serwera bo cena kcc spadnie tak, że więcej ludzie zarobią botując na realu na trollach niż tutaj na kingach czy na czym tutaj ludzie botują.
Temat do zamknięcia, myślę, że po tym co tutaj odwala ekipa, już raczej nikt nie będzie im próbował pomóc, po prostu tej pomocy nie przyjmują.
Grajcie sobie dalej z botami.
Wtedy grało 600/600+250 w kolejce a teraz gra 350/800, więc jakim cudem pieniądz zamiast zdrożeć staniał?
Ile wtedy było dobrych serwerów? Nie chodzi mi o zwykle yurots czy jakieś inne?
Było może ich kilka... teraz dużo powstało dobrych serwrów... ronots, huntera... część graczy przeniosła się na tamte serwery...
A Santano dobrze mówi... czemu miałbym dostać delete za PIERWSZEGO bana a ktoś kto ma 10 banów nie? ;)
Apo jest śmietniskiem. 850lvl wyuchując się ręcznie od 1300pallka jest nazywany przez tego pallka "botem", ofc palladyn manasuje pisząc. System pvp na APO pozwala rozwijać swoje umiejętności gry tylko Knightom. Bo co zrobi taki ed/ms/rp mogą tylko expić i wykorzystywać największy exh na manasy, nie sprawia to największych problemów po roku gry.
Wiceps wybocił już 2 postacie Esercito, przyznał mi się, że wbił ręcznie 20lvl - nie mam dowodów, i tego swojego marnego rookslayera.
Jakbyście nie wiedzieli to wiceps wprowadził boty na apo. A raczej upowszechnił razem z cinkiem. Edytował tibia.dat do chodzenia po fieldach. I co? Bally/msy płatne na ank to raj dla cave.
Ekipa apo, chodzi tu o Mortiisa i Tygrysa może zrobić z nim co chce, ale nie ruszy dupy by zapytać graczy(itak większość byłaby za zostawieniem wicepsa, on dał im boty..) i gmów, wystarczyło by pogadać z Santano. Iloś banów za boty w tym miesiącu jest śmieszna. Banuje prawie tylko Santano, a gdzie reszta? Mapy robią, a z apo zrobiło śię gówno. Róbcie tak dalej a na apo zostaną boty i 1-300lvle. Gracz na apo ma wybór albo bocić albo walczyć z apo i grać bez bota. Co wybrać?
Data Godzina Od kogo Za co
26/09/2009 09:44 Santano Uzywanie macro/botow
21/08/2009 11:18 Santano Uzywanie macro/botow
17/08/2009 11:12 Dexoti Uzywanie macro/botow
26/07/2009 17:13 Santano Uzywanie macro/botow
10/07/2009 23:33 Gellert Uzywanie macro/botow
18/06/2009 15:22 Dexoti Uzywanie macro/botow
18/05/2009 11:39 Dexoti Uzywanie macro/botow
01/04/2009 13:31 Tygrys Uzywanie macro/botow
01/04/2009 10:13 Dexoti Uzywanie macro/botow
22/03/2009 01:06 Xantar Uzywanie macro/botow
17/01/2009 11:50 Dexoti Uzywanie macro/botow
09/01/2009 17:58 Boa Destruktywne zachowanie
27/11/2008 08:35 Dexoti Uzywanie macro/botow
05/11/2008 13:55 Mortiis Uzywanie macro/botow
05/11/2008 13:50 Mortiis Uzywanie macro/botow
22/10/2008 11:10 Dexoti Uzywanie macro/botow
19/03/2008 18:03 Grom Handel/Wymiana Postaciami
^karelq druid
Aha . 15 banow za boty. Ile za cave ? 13 ?
I ciagle postac isntnieje, i ciagle boci.
Czaicie po co sa bany ? Ban = Kara .
Jezeli kara nie przynosci efektow (a widac ze nie przynosci ) To trzeba skasowac chara . Takie moje zdanie
10/10/2009 12:21 Mortiis Uzywanie macro/botow
08/10/2009 15:54 Santano Uzywanie macro/botow
03/10/2009 23:48 Santano Uzywanie macro/botow
21/08/2009 05:08 Gellert Uzywanie macro/botow
06/08/2009 11:27 Santano Uzywanie macro/botow
18/07/2009 14:49 Adios Spamowanie
25/06/2009 15:48 Dexoti Uzywanie macro/botow
07/02/2009 01:37 Dexoti Uzywanie macro/botow
16/01/2009 07:52 Tygrys Uzywanie macro/botow
30/12/2008 09:01 Tygrys Uzywanie macro/botow
10/12/2008 10:29 Dexoti Uzywanie macro/botow
23/11/2008 17:16 Sieka Uzywanie macro/botow
12/11/2008 09:09 Dexoti Uzywanie macro/botow
29/10/2008 22:03 Tygrys Uzywanie macro/botow
^czubass
13 .
Niby pechowa trzynastka, a char ciagle boci . : \
02/02/2009 23:32 Adios Uzywanie macro/botow
10/01/2009 22:17 Boa Uzywanie macro/botow
27/11/2008 11:00 Mortiis Uzywanie macro/botow
07/11/2008 09:31 Mortiis Uzywanie macro/botow
07/11/2008 08:49 Mortiis Uzywanie macro/botow
09/09/2008 13:27 Sieka Uzywanie macro/botow
22/05/2008 22:32 Grom Uzywanie macro/botow
12/10/2007 11:28 Mortiis Uzywanie macro/botow
25/09/2007 11:08 Mortiis Uzywanie macro/botow
17/09/2007 22:25 Mortiis Uzywanie macro/botow
13/09/2007 23:50 Mortiis Uzywanie macro/botow
18/07/2007 10:19 Slave Obrazliwe wyrazanie sie
09/07/2007 14:16 Exod Hacking
07/05/2007 19:01 Grom Obrazliwe wyrazanie sie
05/05/2007 00:34 Exod Destruktywne zachowanie
23/04/2007 15:41 Fago Destruktywne zachowanie
^costanea
11 .
10/10/2009 19:51 Santano Dzielenie konta
11/08/2009 08:49 Gellert Uzywanie macro/botow
31/07/2009 10:19 Dexoti Uzywanie macro/botow
07/05/2009 16:03 Mortiis Uzywanie macro/botow
26/03/2009 13:58 Dexoti Uzywanie macro/botow
13/02/2009 14:08 Dexoti Obrazliwe wyrazanie sie
05/10/2008 19:21 Sieka Uzywanie macro/botow
19/09/2008 18:51 Mortiis Uzywanie macro/botow
13/09/2008 14:39 Rysiek Uzywanie macro/botow
22/08/2008 20:32 Mortiis Uzywanie macro/botow
22/08/2008 14:36 Sieka Uzywanie macro/botow
21/08/2008 15:33 Mortiis Uzywanie macro/botow
01/11/2007 11:06 Nefre Obrazliwe wyrazanie sie
^horus
10
Jak juz napisałem, kara ma zmienic postepowanie innych osob .
A widac ze taki ban na nich wrazenia nie robi.
Jebnijcie im bana na poł roku/rok/skasujcie chary.
A Chudy? Dobrze, że go się pozbyłem. :D
To, że ludzie przeniesli się na inne serwery to nie kwestia tego, że na APO pojawiły się boty. Programy ułatwiające grę są wszedzie, również na tych serwerach o których wspomniał Meen. ( na hun****.pl dużo osób jedzie na cave). Kary za bany są dobre w początkowej fazie i jak napisał Santano, brane pod uwage jest to ile banów miała postać.
Gdyby kary za boty były większe, to zaraz znalazły by się osoby, który miały by pretensje.
Nigdy nie jest idealnie.
#down
Zdarzają się też tacy, co tworzą napinki. :) ( przykład ty. )
Gdyby kary za boty były większe, to zaraz znalazły by się osoby, który miały by pretensje.
Ta
Np. Ty
30/09/2009 15:15 Dexoti Uzywanie macro/botow
10/09/2009 22:51 Gellert Uzywanie macro/botow
30/08/2009 12:41 Santano Uzywanie macro/botow
18/08/2009 19:26 Santano Uzywanie macro/botow
07/08/2009 13:21 Dexoti Uzywanie macro/botow
26/01/2009 14:47 Mortiis Uzywanie macro/botow
DannRook
17-10-2009, 14:37
Tylu moderatorów i cleanerów i ani jeden nie potrafi zamknąć tematu?
Proszę o zamknięcie, bo otrzymałem odpowiedź, śmieszną bo śmieszną ale zawsz jest.
Dziękuje.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.