View Full Version : Galerianki
Galerianki
produkcja: Polska gatunek: Dramat obyczajowy
data premiery: 2009-09-25 (Polska)
reżyseria Katarzyna Rosłaniec scenariusz Katarzyna Rosłaniec zdjęcia Witold Stok muzyka O.S.T.R. czas trwania: 82 dystrybucja: Monolith Films
Galerie handlowe – współczesne świątynie konsumpcji, kolorowe wystawy, błyszcząca biżuteria, drogie kosmetyki i najmodniejsze ciuchy. W takich miejscach Milena i jej przyjaciółki spędzają wolny czas. Za zakupy płacą im bogaci mężczyźni, którzy w zamian za seks obdarowują nastolatki upominkami - czasami jest to tylko zwykła, różowa opaska do włosów. Wkrótce do grupy koleżanek dołącza nowa dziewczyna – Alicja. Początkowo czuje się wyobcowana, ale już wkrótce zaczyna się do nich upodabniać. Między Alicją i Mileną zaczyna tworzyć się silna więź. W tym samym czasie w Alicji zakochuje się jej rówieśnik – Michał. Dla Mileny chłopak stanie się rywalem.
źródło - filmweb.pl
Co sądzicie o filmie? Oglądał już ktoś? Opłaca się obejrzeć w kinie?
Stary byłem na tym filmie zwałowy jest warto isc do kina i wydac te 12 zł :D Polecam
Wybieram się na niego w przyszłym tygodniu. Zapowiada się dobrze, pokazuje realia Polski, młode dziewczyny a już się wzorują na przyszłe kurwy ...
*Tanuki*
17-10-2009, 09:59
byłem na filmie, polecam bardzo dobry film z przesłaniem. :D
"Film tak prawdziwy, że aż piękny" - O.S.T.R. :)
#Edit
O właśnie zapomniałem wspomnąć o soundtracku! Konkretne produkcje!
Bardzo dobry film, z przesłaniem ; ) Byłem i nie żałuje tych wydanych plnów.
Do tego wspaniała muzyka O.S.T.R. ; d
Hmm... Ja oglądałem ten krótkometrażowy i powiem że dobry film i planuję wybrać się do kina z kolegą na ten film polecam :D
Oglądałem te z 2007 roku i powiem że film dobry. Czaje się na te z '09 ale nigdzie jeszcze nie ma :|
⊕ Cineczeq ⊕
17-10-2009, 13:06
Nie polecam, jedynie soundtrack OSTR'ego godny uwagi.
Głupim pomysłem jest film, który definitywnie nie jest offowy, gdzie obsadza się samymi amatorami bez doświadczenia. Raziły mnie w oczy na siłę wyuczone dialogi i tzw. 'młodzieżowe teksty'. Zbyt cynicznie pokazana dzisiejsza młodzież (w szkole np.) nie zachęca do pójścia. Film może i ma trochę wątków, ale w pewnej chwili i sam reżyser nie wiedział za co się zabrać. Film może się podobać jedynie oszołomom, którzy w kinie szukają taniej rozrywki, najlepiej z jak największą liczbą przekleństw, aczkolwiek przyznajm, że do 10 minuty z zaciekawieniem śledziłem losy. A gdy myślałem, że już nic mnie nie zdziwi w tym filmie, zaskoczył mnie koniec, ni z tego, ni z owego. Jednym słowem kasa wrzucona w błoto.
Głupim pomysłem jest film, który definitywnie nie jest offowy, gdzie obsadza się samymi amatorami bez doświadczenia. Raziły mnie w oczy na siłę wyuczone dialogi i tzw. 'młodzieżowe teksty'. Zbyt cynicznie pokazana dzisiejsza młodzież (w szkole np.) nie zachęca do pójścia. Film może i ma trochę wątków, ale w pewnej chwili i sam reżyser nie wiedział za co się zabrać. Film może się podobać jedynie oszołomom, którzy w kinie szukają taniej rozrywki, najlepiej z jak największą liczbą przekleństw, aczkolwiek przyznajm, że do 10 minuty z zaciekawieniem śledziłem losy. A gdy myślałem, że już nic mnie nie zdziwi w tym filmie, zaskoczył mnie koniec, ni z tego, ni z owego. Jednym słowem kasa wrzucona w błoto.
Pojebany jesteś.
@topic
Zajebisty film, polecam. Xd
wymek rook
18-10-2009, 07:36
"Ej galerianki! , A kupisz mi jeansy " hahaha
Krulowiec
18-10-2009, 19:48
Film fajny, tylko, ze nie ma całego na torrentach ;C
P.S
http://demotywatory.pl/285659/Galerianki
xDD
<Vetebcio>
18-10-2009, 19:54
Bardzo fajny film ! ! ! Polecam ! ! ! :)
Moim zdaniem film taki durnowaty...
np.:
,,Wszystko, co najważniejsze
Po telefonie to już można rozpoznać człowieka. Telefon, buty, zegarek - jak fanty są w porządku, to później już jakoś pójdzie. W końcu telefon to nie jakieś skarpetki czy jakiś pasek od spodni."
Ale dobrze pokazuje rzeczywistość:(
Seth Drut
19-10-2009, 22:32
mam pytanie... czy ogolnie polecacie ten film? ;d
jak tak to dlaczego :)
bo zastanawiam sie czy isc, a slysze rozne opinie ;/
Orlen Ochrona
21-10-2009, 18:38
polecam w 100 % najlepszy moment jak kolesiówa chce zrobic pałe za spodnie Xd < rotfl> Pozdrówki
Demon Huntter
21-10-2009, 19:08
Po tym temacie , zarzuce propozycje wychowie i MAMY na to isc z klasa XD!
nie moge sie doczekac :D
Losy czego? Babci która przechodziła przez ulice gdy główni bohaterowie mówili o lizakach chupa chups? Precyzuj konkretnie swoje zdania.
@Topic
Nie mam ochoty oglądać tego filmu tylko ze względu na samą treść jego opisu jak dla Mnie tego typu filmy są niegodne uwagi i zdecydowanie wole obejrzeć coś a la "Tournament" albo ""Surrogates", szkoda tylko że Polska nie zaopatruje sie w tego rodzaju filmy.
Lechista92
25-10-2009, 10:23
Byłem na tym filmie. Momenty śmieszne, ale tak to nic ciekawego. Dobrze, że byłem w kinie z dobrą ekipą to troche sie pośmiałem. Bo gdybym poszedł tam z dziewczyną to chyba bym zasnął...
"Kup mi dżinsy to zrobie Ci laske". - i chyba nic więcej o tym filmie nie trzeba mówić ;)
Dzisiaj obejrzałem film i musze przyznać że rewelacyjny :D Troche końcówka zryta noi dziwi troche motyw, że co słuchają muzyke to tylko O.S.T.R. :D Ale fajne nuty w tle.
Film taki sobie, widać niedopracowania niekiedy. Muzyka dość konkretna, lecz motywy słabe.
Ogólnie to średniak, czasem można było się pośmiac ale zazwyczaj nuda.
Sempacz__
07-01-2010, 14:46
chyba cie pojebalo dziewczynko XD fajny film
chyba cie pojebalo dziewczynko XD fajny film
Kupisz mi jeansy to zrobię Ci loda.
Film to po prostu masakra do bólu głowy ! xD
Mikiel Król Sedesów, ej!
07-01-2010, 17:08
Ogólnie to średniak, czasem można było się pośmiac ale zazwyczaj nuda.
Jeśli dla ciebie dramat ma być śmieszny to jesteś w wielkim błędzie. Wpisz sobie w wikipedie/google co to znaczy dramat to może zrozumiesz :cool:
^topic
Fajny.
Teotihuacan
07-01-2010, 17:48
film zajebisty xddd
tylko smiesznie.
byłem w kinie na galeriankach z galeriankami _/
.Serafin
07-01-2010, 18:53
film zajebisty xddd
tylko smiesznie.
byłem w kinie na galeriankach z galeriankami _/
Pewnie w 1 rzędzie ci loda za dzinsy robiły?
Film ma bardzo dobry przekaz, a przy tym jest calkiem niezly ;)
Zbigniew Wodecki
07-01-2010, 19:45
Tak, ja ogladalem, bardzo mi się podobał, polecam :)
Pomysł dobry, wykonanie fatalne. Nie podobała mi się gra aktorów, wszystko strasznie sztucznie wyglądało, tak bez emocji... Jak już Cineq wspomniał, takie wciskanie młodzieżowych tekstów na siłę, pokazanie jaka to dzisiejsza młodzież "do przodu". Problematyka przedstawiona w zbyt prosty sposób na zasadzie; podchodzi dziewczyna i mówi... Z igły robią widły, dzisiejsza młodzież prezentuje się nie najlepiej, ale bez przesady...
film jest super i wogole, a najlepszy moment to jak ona rozwalila tej swojej "przyjaciolce" twarz o kibel :D
`diGiel <3
07-01-2010, 20:30
film jest super i wogole, a najlepszy moment to jak ona rozwalila tej swojej "przyjaciolce" twarz o kibel :D
HAHAH,ALE FAJNE ;|
@TOP
Jak dla mnie film dobry :) trochę się pośmiałem ,świetny klimacik,muzyka itd.
Polecam
Belfus Adri
07-01-2010, 20:51
filmik swietny,muzyka jeszcze lepsza, tyle na ten temat ;d
West Side Ryder
09-01-2010, 16:47
Pewnie w 1 rzędzie ci loda za dzinsy robiły?
Film ma bardzo dobry przekaz, a przy tym jest calkiem niezly ;)
Nie.
Ty za KCC robiłes mi loda, nie pamietasz?
@
fajny film fajowe dziefczynki, jak serafina
Krulowiec
09-01-2010, 18:10
Oglądnełem i musze stwierdzic, ze (argumenty) przedstawione w filmie sa zbyt ostre moze młodzież jest chamska rzuca wulgaryzmami ale bez przesady.
Ogolnie souddtrack wymiata.
Film troche smieszny, troche pouczajacy.
Ogolnie najbardziej podobała Mi sie scena gdy Michał spotyka sie z Alicja
A chłopaki mowia
"Buzi, buzi co do ręki to do buzi"
"No dobra juz spierdalajcie"
Oglądałem, podoba mi się ten film i to bardzo. Sama prawda.
Obejrzałem niedawno ten film no i niestety się zawiodłem.
Tak jak napisał Emo, pomysł na film super, wykonanie fatalne. Kiedy te dziewczynki coś mówiły to wydawało mi się, że one to czytają i wszystko wyglądało cholernie sztucznie. Uważam, że JA SAM wyreżyserowałbym ten film lepiej i zatrudnił lepszych aktorów. Wiem już skąd tak przeciętna ocena na filmwebie.
Tak się składa, że i ja przed wczoraj obejrzałem ten film. Przede wszystkim wszystko jest zbyt "wredne", całe otoczenie Ali to jakiś koszmarny świat przypominający patologie jakiejś ubogiej dzielnicy w Moskwie... film nie miał punktu kulminacyjnego praktycznie jest ciągnięty tym samym rytmem z dodatkiem małego skoku raz na jakiś czas; kłótnie, pierwszy seks, bijatyki.
Dziewczyny ogólnie jak Ktosiu trafnie zauważyłeś zbyt sztuczne, nie potrafią grać najlepiej zagrał tam Artur Barciś, ojciec któremu żona rogi przyprawia. Ala nie wyszła najgorzej, ale Milena (?) grała plasticzka tak stereotypowego, że głowa boli. Tak samo koledzy w klasie, bezduszne maszynki do dokuczania. Jakoś nie wyobrażam sobie wyrwać telefon koledze/koleżance i śmiać się z wszystkimi jaki to on słaby, prędzej mnie by wyśmiali ewentualnie dostałbym w ryj za to, że w ogóle jej telefon wziąłem do ręki.
Film fajny poza zakończeniem jak stoi ta ziomka i patrzy się w lustro 10minut,film miał uczyć i ostrzegał, ale chyba stał się wzorem do naśladowania.
Ancarius
03-02-2010, 20:41
Pomysł na film znakomity, lecz jako wykonanie to 6/10. Wyżej była odp, ze wszystko sztuczne - może i sztuczne, ale taka jest dzisiejsza młodzież i może my nawet tego nie zauważamy.
"Film miał otworzyć oczy, a a stał się autorytetem"
Dziękuję!
wlasnie sciagam, jak cos to dam edita
Nasza-klasa.pl
07-02-2010, 16:57
Byłem w kinie film fajny. Jak kupisz mi dżinsy to zrobie ci loda.
Film jest dobry pobralem obejrzalem i usunolem xd
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.