View Full Version : [Ankieta] Pomoc na esej :F
Witam,
Muszę napisać esej na temat "Kibice piłkarscy - fenomen współczesności". Esej ma dotyczyć oczywiście kibiców, tych normalnych jak i pseudo. :f
Proszę żebyście odpowiedzieli na pytania. (Odp. tak/nie i ew. możecie się rozpisać). Dla tych którzy pomogą lecą reputy. ;]
Pytanie 1:
Czy miałeś kiedykolwiek styczność z 'pseudokibicami' na meczu?
Tak/nie
Pytanie 2:
Czy uważasz pseudokibiców za zjawisko naganne/odchodzące od normy?
Tak/nie
Pytanie 3:
Czy kibicujesz jakiemuś klubowi/reprezentacji? (niekoniecznie w sposób, że jeździsz na mecze i ustawki ;f)
Tak/nie
Pytanie 4:
Czy, według Ciebie, prawdziwe bycie przy swojej drużynie i na meczu ma dla pseudokibiców nadrzędną rolę? (czy jeżdżą tylko po to, żeby sie najebać i komuś najebać)
Tak/nie
Pytanie 5: (dla chętnych xD)
Jakie jest twoje zdanie na ten temat?
Proszę o prawdziwe i zgodne z Waszą opinią odpowiedzi, bo takie w których wyczuje się ironię/nabijanie nie dostaną reputa. :F (max reputów wystawiony, resztę rozdam jutro)
Pozdro.
Τettmeier
18-10-2009, 11:36
Pytanie 1:
Tak, na meczu Wisła Płock : Widzew, ze 2 lata temu. Ale mnie nie pobili, podpalali idioci krzesła etc, ale policja była ;p
Pytanie 2:
Tak, ponieważ aby kibicować, trzeba naprawdę dobrze znać znaczenie tego słowa;P
Pytanie 3:
Czy kibicujesz jakiemuś klubowi/reprezentacji? (niekoniecznie w sposób, że jeździsz na mecze i ustawki ;f)
Tak, kibicuję. Ale nie jeżdżę na mecze ponieważ w Polsce nie bawi mnie granie takich patałachów, a do innych krajów no przykro mi, na jeden mecz 3 tysiące kilometrów jechał/leciał nie będę.
Pytanie 4:
Czy, według Ciebie, prawdziwe bycie przy swojej drużynie i na meczu ma dla pseudokibiców nadrzędną rolę? (czy jeżdżą tylko po to, żeby sie najebać i komuś najebać)
To zależy. Tacy skini z nożami w kieszeni zapewne jeżdżą tylko komuś najebać XD
Pytanie 1:
Tak/nie
Tak
Pytanie 2:
Tak/nie
Tak
Pytanie 3:
Tak/nie
Tak
Pytanie 4:
Tak/nie
Nie
Sądzę iż pseudokibice to łyse gimbusy, którzy o piłce chuja wiedzą, chcą się tylko napierdalać :mad:
Taki se pazdzioszek
18-10-2009, 11:59
1. Tak
2. Tak
3. Tak
4. Tak
5. nie jestem chętny
Pytanie 1:
Tak/nie
Pytanie 2:
Tak/nie
Pytanie 3:
Tak/nie
Pytanie 4:
Tak/nie
Ad. 1
Nie. ;d
Ad. 2
Stanowczo tak.
Ad. 3
No ba. ManU ftw. ;d
Ad. 4
Tylko po to, by najebać sobie i komuś. >_>
Ad. 5
Imho pseudokibice = największy shit zaraz obok PZPN.
Seth Drut
18-10-2009, 12:23
1. Nie
2. Tak
3. Tak
4. Tak
5. nie mam zdania xd
pomoglem jak umialem :)
1. Tak
2. Nie
3. Oczywiscie GKS Katowice!!
4. Tak
5. Czasami pseudokibice sie przydaja :)
Pytanie 1:
Tak
Pytanie 2:
Tak
Pytanie 3:
Tak, ale nie polskiemu :]
Pytanie 4:
Nie, jeżdżą po to, by pokazać kto się lepiej bije i kto ma lepszy doping.
Pytanie 5:
Pseudokibice to zgraja zazwyczaj nieuków, którzy niczego w życiu nie osiągnęli. Jest to grupa niewychowanych oraz chamskich osób, które nie wiedzą co to kultura(osobista jak i społeczna). Wydaje mi się, że pseudokibiców można zaliczyć w pewien sposób do jakiejś subkultury. Ludzie o których mowa, jeżdżą na mecze po to by pokazać swoją wyższość i zwyzywać policję, udowodnić niebieskim panom, że gówno za przeproszeniem mogą im zrobić. Ta hołota powinna mieć zakaz wstępu na mecze.
Z drugiej strony, nie patrząc na ich zachowanie, potrafią być doskonałym dwunastym graczem, który ostro motywuje do walki i zdobycia kolejnych bramek. Prawdę mówiąc, dzięki takim kibicom czwarto oraz trzecioligowe kluby mają zapierający dech w piersiach doping.
Gdyby pseudokibice zmienili swoje zachowanie, potrafili zachować się w danych miejscach, nie byłoby żadnych afer typu: 'pseudokibice zamordowali osiemnastolatka'.
Hah xD Wyszła mi krótka rozprawka ^^.
.Gonzalo.
18-10-2009, 12:47
1 - TAK
2 - TAK
3 - TAK
4 - TAK
5 - Mam na codzień styczność z "kibicami" stołecznego klubu i uważam, że jeżeli już muszą się lać to niech robią to poza stadionem a nie w trakcie meczu.
Pytanie 1:
Jeśli chodzi o to że byłem obecny na burdzie ale nie brałem w niej udziału to tak.
Pytanie 2:
Nie, ale tylko jeśli będą swoje sprawy załatwiać w ustronnych miejscach bez wciągania osób postronnych
Pytanie 3:
Oczywiście.
Pytanie 4:
To zależy, bo są typy które jadą na mecz i jak ich druzyna przegra mają ochote "pogratulować" kibicom przeciwnego klubu i są też osoby, które jadą tylko po to, aby, jak ty to mówisz, sie najebać i komuś najebać.
Pytanie 5:
Moje zdanie? To ich sprawa jak chcą sie bić, ale tak jak mówiłem wcześniej, tam gdzie nie ucierpi nikt, kto tego unika, czyli i kibice (nie chuligani) i klub.
1.
Tak
2.
Tak
3.
Tak
4.
Tak
5.
Pseudo kibice jadą też dopignować drużyne i robią oprawy dopiero po meczu są bijtayki nygusy :|
1. I tak i nie
2. Nie
3. Tak
4. I tak i nie
5. Znam kilku prawdziwych kibiców- kibicują i się leją ale nigdy w czasie meczu
1. Nie (nie kręci mnie polska piłka nożna xd)
2. Zdecydowanie tak
3. Tak
4. Nie, wydaje mi sie, że głównym celem pojscia na mecz jest dać wpierdol.
5. Dla mnie to wszystko jest chore.
'Oxidosis'
18-10-2009, 15:28
Pytanie 1:
Nie miałem.
Pytanie 2:
Oczywiście, dla mnie trzeba być psychicznym aby się tak zachowywać, kibicowanie to nie jest chodzenie na pomeczowe ustawki, tylko wiara oraz prawdziwy doping. Jeżeli pseudokibice byli by prawdziwymi kibicami, nie rzucali by np. rac w czasie meczu, ponieważ jest to nie korzystne dla ich drużyny i to oni ponoszą straty.
Pytanie 3:
Kibicuje klubowi AC Milan już ok. 6 lat, oglądam prawie każde mecze tego zespołu :)
Pytanie 4:
Według mnie są pseudokibice, którzy lubią się napierdalać, ale także są oddani i wierni klubowi któremu kibicują, ale są też tacy którzy jeżdzą na mecze tylko po to żeby zrobić wokół siebie widowisko, a nie wymienią trzech piłkarzy swojej 'ukochanej' drużyny.
Że pseudokibice to nie są kibice, tylko ludzie którzy jeżdzą na mecze by się ponapierdalać.
Pozdro.
Tak
Pytanie 2:
Tak
Pytanie 3:
Tak
Pytanie 4:
Nie
Media strasznie wyolbrzymiają ten temat. Na meczach widziałem niejednokrotnie to zjawisko, i nie wygląda to tak jak opisują media.
Drako o.o
18-10-2009, 16:50
1. tak
2. tak
3. tak
4. Nie
5. Popieram Bondiego, ze media naglasniaja a wcale to tak tragicznie nie wyglada..
wg. mnie kibicowanie polega na byciu z nia na dobre i zle a to ze sie napierdalaja to nie jest z tym zwiazne
Habemus Papam
19-10-2009, 13:53
1 Tak.
2 Tak.
3 Tak.
4 Nie.
5. Moje zdanie jest takie, że pseudokibice psują obraz tego sportu jak i zarówno meczy odbywających się z ich udziałem, nie popieram.
1. Nie
2. Tak
3. Nie
4. Jezdza po to, aby sie naje*** i komus naje***, takie jest moje zdanie :O
5. Nie powiem :mad:
⊕ Cineczeq ⊕
19-10-2009, 18:42
Pytanie 1:
Tak
Pytanie 2:
Nie
Pytanie 3:
Tak
Pytanie 4:
Nie
Domyślam się, że jeździsz z wąsami. Jak to ty nazwałeś 'pseudokibice' nigdy nie piją.
Pytanie 5:
Moje zdanie jest takie: Nie byłeś - nie wiesz - nie napinaj. Powinieneś jeszcze dopisać pytanie o liczbie wyjazdów, naświetliłoby ci to opinię w stosunku to zaangażowania. ; x
1. Tak
2. Tak
3. Tak
4. Tak
5. --
Sea Ranger
19-10-2009, 20:19
1. Nie
2. Tak
3. Nie
4. Tak
5. Według mnie pseudokibice psują klimat meczu bo przyjadą, najebią się że widzą rózowe króliki przed sobą i demolują otoczenie / tłuką ludzi / rzucają butelkami itp.
Okej. Można zamknąć temat. :D
Dzięki za pomoc.
#Simina
Reputa nie dostaniesz, bo kiedyś Ci wstawiłem i jest ta śmieszna blokada. ;f
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.