Fragmakers
23-10-2009, 19:09
Witam, mam problem na siostry kompie instalowałem Kasperskyego. Wcześniej usuwalem po wielkich bolach Avasta ale jakos sie udalo. Zainstalowalem Kas. zresetowalem kompa i komp nie chce sie wlaczyc. Dochodzi do momentu loga windows a potem pokazuje sie niebieski ekran z jakims tekstem ktorwego nawet nie moge przeczytac i resetuje sie. Dzwonilem do pomocy technicznej kaspersky lab i wyslali mi jaki plik ratujacy z ktorego mialem zrobic obraz plyty. Sprawdzalem plyte, plyta jest bootowalna, ale gdy wkladam ja do cd romu kompa nie bootuje jej.
Jest to dziwny bios z tego co mi pisali na innym forum bo wchodze przez f2, w boot device mam ustawione tak:
1.Internal Optical Device
2. Floppy (...) cos tu pisze ale nie pamietam
3. Internal Hard Drive czy tam Disk
4. Network
bardzo was prosze o pomoc, gdyz na komputerze sa wazne dane ktorych nie mozemy stracic, jak ktos pomoze odwdziecze sie jakos :) na poczatek reputem a potem moze cos w grze
Jest to laptop z gory dziekuje
Witam.
Proszę pobrać dysk ratunkowy ze strony http://devbuilds.kaspersky-labs.com/debuilds/RescueDisk/ następnie proszę nagrać płytę z tego obrazu (za pomocą funkcji nagrywania obrazu płyty w dowolnym programie nagrywającym pliki ISO) i uruchomić system z tą płytą w napędzie (tak by system w pierwszej kolejności startował z płyty). Następnie proszę z menu po lewej stronie ekranu wybrać pozycję File manager i odnaleźć i usunąć następujące pliki z katalogu /discs/c/windows/system32/drivers/:
- kl1.sys
- klbg.sys
- klif.sys
- klim5.sys lub klim6.sys
Następnie proszę ponownie uruchomić komputer i sprawdzić czy problem nadal występuje.
To jest ta tresc wiadomosci
Jest to dziwny bios z tego co mi pisali na innym forum bo wchodze przez f2, w boot device mam ustawione tak:
1.Internal Optical Device
2. Floppy (...) cos tu pisze ale nie pamietam
3. Internal Hard Drive czy tam Disk
4. Network
bardzo was prosze o pomoc, gdyz na komputerze sa wazne dane ktorych nie mozemy stracic, jak ktos pomoze odwdziecze sie jakos :) na poczatek reputem a potem moze cos w grze
Jest to laptop z gory dziekuje
Witam.
Proszę pobrać dysk ratunkowy ze strony http://devbuilds.kaspersky-labs.com/debuilds/RescueDisk/ następnie proszę nagrać płytę z tego obrazu (za pomocą funkcji nagrywania obrazu płyty w dowolnym programie nagrywającym pliki ISO) i uruchomić system z tą płytą w napędzie (tak by system w pierwszej kolejności startował z płyty). Następnie proszę z menu po lewej stronie ekranu wybrać pozycję File manager i odnaleźć i usunąć następujące pliki z katalogu /discs/c/windows/system32/drivers/:
- kl1.sys
- klbg.sys
- klif.sys
- klim5.sys lub klim6.sys
Następnie proszę ponownie uruchomić komputer i sprawdzić czy problem nadal występuje.
To jest ta tresc wiadomosci