Zaloguj się

View Full Version : Zmiany przy wyrabianiu s seta, które pomog? zwi?kszy? jego cene.

Kapitan Alkohol.
25-10-2009, 14:56
Witam, jak pewnie zauważyliście w ostatnim czasie cena Saphire Seta znacznie spadła. Ok pół roku temu kosztował on jeszcze ok 50kcc, a teraz ledwo 33, tak więc proponuje aby (jeżeli gracze je zaakceptują) zostały wprowadzone następujące zmiany :

Zmiany w wyrobie s legów :
- Do wykonania ich potrzeba 3x brooches - a nie jak teraz 1

Plusy tego rozwiązania :
- Wzrośnie cena broszki która również ostro spada w dół
- Cena legów/całego seta wzrośnie

Zmiany w wyrobie Magic Saphire Helmetu :
- Potrzeba zwykły saphire helmet + 10kcc - a nie tak jak teraz 5kcc

Plusy tego rozwiązania :
- Mniej kasy na servie
- Cena msh/całego seta wzrośnie

Wypowiadajcie się ;)

Stronghold
25-10-2009, 15:02
Tak to było by słuszne,zważywszy,że na każdą część przypada jedna broszka.

Jestem na tak,skoro jak inne przedmioty poszły ostro w górę to to też mogą zrobić.

_Spajki_
25-10-2009, 15:04
Jak sam napisałeś cena WYROBIENIA.
Na serwie jest xxx setów.
Ci po upie byliby poszkodowani.
Jest wiele innych opcji.
Popatrz jak Mortiis poradził sobie z ceną p arm.
Jestem na nie.

Demon Huntter
25-10-2009, 15:09
jestem na nie , od takich rzeczy nie jestescie 'WY' tylko ekipa APO =)
zauwaza problem to zrobia co beda uwazali za sluszne .
siem

× Hexolic ×
25-10-2009, 15:10
Jestem na tak, ale h lvle bardzo sie na tym dorobią. Bo teraz jak wypowie się Tygrys / Santano to wszyscy będą kupować seta za 33kcc i sprzedawać później drożej..

Sam ostatnio kupiłem broche za 11kcc...

Wolly
25-10-2009, 15:18
Jeżeli potrzeba byłoby 3x broszek do wykonana quest'u to powinny zostać przynajmniej 2 respy Apocalypto. Bo, wtedy ten resp na senji zajęty byłby ciągle.

Elite Filutek
25-10-2009, 16:14
Jestem na tak bo to co teraz jest to żenada all w dól leci TAK

Splaxor
25-10-2009, 16:21
Niestety, ale takimi prawami rządzi się świat handlu tibijskiego. Dlaczego inni, którzy marzą o własnym s-secie mają cierpieć?
To tak samo jak z pandemką. Wystarczy cenę wejścia podwyższyć, aby cena pandemki wzrosła, ale dlaczego skoro inni robili questa za 5kcc?
Niestety nie mamy wpływu na ceny. Chociaż z drugiej strony to tylko Wasza wina, że ceny są takie żałosne. Gdyby każdy gracz przestrzegał odpowiedniej price listy to nie byłoby problemów, ale wiadomo, że są tacy, którzy chcą szybko sprzedać swój item i w tym momencie dają niższą cenę, a co za tym idzie cena rynkowa się obniża.

To tak samo gdybym zrobił za jakiś czas propozycję, że jest za dużo kapturów i jego cena jest zbyt niska. Może lepiej dać przykładowo dwa Omeny do zabicia jednocześnie?

Oczywiście to była tylko przenośnia, aby podkreślić jak może być za kilka miesięcy. Gdyby Ekipa wprowadziła NPC do skupowania rarów to byłoby po kłopocie.

Ktoś II
25-10-2009, 16:27
Co prawda sapphire set jest najlepszym setem na APO i jego cena nie powinna być taka niska. Popieram pomysł.
Jak Santano zajrzy to może wprowadzą to, co zaproponowałeś :]

`Artas
25-10-2009, 16:42
A co z tymi osobami, które mają już seta wyrobionego? Zrobili go po tańszej cenie a Ci co nie wyrobili mają drożej płacić? ;d Pomysł troszkę nie przemyślany. Dobrze by było gdyby ekipa zrobiła NPC, który skupuje rar itemy.

ReMover
25-10-2009, 16:42
będę raczej mało oryginalny ale ta propozycja (według mnie ) jest bez sensu i nieprzemyślana... zwiększenie cen wykonania seta jest bezsensowne... mówili już up o tym, czemu ci gracze którzy dopiero teraz mogą zrobić seta mają bulić 3x więcej w porównaniu do innych???? najlepszym rozwiązaniem byłoby wprowadzenie NPC który skupowałby rar items w odpowiedniej cenie. takie moje zdanie :D

Seth Drut
25-10-2009, 16:47
jezeli tak bedzie, to h lvl sie dorobia majatku ;s
no coz, z tymi broszkami tylko mi sie podoba opcja. teraz nie warto isc na apo ;d

_woto_
25-10-2009, 17:18
Osobiscie mi nie jest narazie potrzebny s set ale mysle ze graczom na wyzszym poziomie sie przyda i jak mowiles wzrosna ceny :D

>>Vegos<<
25-10-2009, 19:26
Pomysł w sumie fajny, dużo pomyślenia, lecz jestem na Nie :(
Dlaczego? Ciężko będzie znaleźć ekipe na Apocalypse czy jakoś tak i na s helmet quest ...
Tylko ekipa APO decyduje o zmiany kasy na serwie i różne rzeczy....

Pampalini
25-10-2009, 20:39
Z tymi trzema broszkami to przesada, zrobił bym tak jak jest tylko ze za wyrobienie saphire lagów płaciło by się dodatkowe 10kcc(nie wiem czy cena by wzrosła).
Magic saphire helmet. - Ten pomysł akurat mi się podoba, cena by gigantycznie wzrosła za hełm do 14-15kcc.

Mysticus, nie popatrzyłeś jednak na niższe lvle, gracze którzy mają 1k lvl spokojnie mogą sobie kupić taki set lecz gracze z mniejszym lvlem już nie.

1 propozycja nie.
2. tak.

Killaz
25-10-2009, 20:59
1.propozycja nie bez przesady mozna tak jak powiedzial kolega up dac np 1 broha+10 k cc i zwiekszyc lev do np 1k ;d
2.tak ;D

Cern
25-10-2009, 21:03
No jasne, że tak jak wszystko zwrasta z cenami to niech wszystko :) Pozdrawiam.

geboj pall
25-10-2009, 21:32
Ja jestem na tak
Z cenami trzeba coś zrobić bo spadaj strasznie. Fakt ,że niestety po wprowadzeniu tej propozycji lov levele będą poszkodowane ,ale nie można tego tak zostawić.

Chociaż wg mnie najlepiej było by wprowadzić NPC od rarów.

Krsix
25-10-2009, 21:48
Jestem pół na pół. Z jednej strony pomysł doby bo podniesie cenę seta, a z drugiej strony będzie on kosztował w h*j (brocha ok 10-15kcc, 3x15=45kcc za same legi, ~13kcc hełm + armor= 60kcc za seta) a ci co mają po ~3 w domku nieźle by się wzbogacili...

silver ghostek
25-10-2009, 23:05
1. nie
2. tak

Co do s legow moglaby byc jakas dodatkowa oplata ;x

ronida
26-10-2009, 11:08
Jestem na nie...
Co Ci to da, że ten Sapphire Set, będzie droższy?? I tak teraz żeby go zdobyć to albo trzeba wbić 600 druida, i przeznaczyć z tydzień na siochanie, albo kupić kase na allegro. Więc troche beznadziejnie.

Dopalacz
26-10-2009, 12:48
wypady na apo to szkoda słów co pójde na cała noc i lotne może 1 broche i items ok będe 15kcc na plus , i wbije może 1lvl gdzie 1.5k ed na quuen /um/wardach w noc 10lvl wjebie i 15kcc lajtem wyniose a nawet więcej

Miasekk
26-10-2009, 14:48
Niestety, ale takimi prawami rządzi się świat handlu tibijskiego. Dlaczego inni, którzy marzą o własnym s-secie mają cierpieć?
To tak samo jak z pandemką. Wystarczy cenę wejścia podwyższyć, aby cena pandemki wzrosła, ale dlaczego skoro inni robili questa za 5kcc?
Niestety nie mamy wpływu na ceny. Chociaż z drugiej strony to tylko Wasza wina, że ceny są takie żałosne. Gdyby każdy gracz przestrzegał odpowiedniej price listy to nie byłoby problemów, ale wiadomo, że są tacy, którzy chcą szybko sprzedać swój item i w tym momencie dają niższą cenę, a co za tym idzie cena rynkowa się obniża.

To tak samo gdybym zrobił za jakiś czas propozycję, że jest za dużo kapturów i jego cena jest zbyt niska. Może lepiej dać przykładowo dwa Omeny do zabicia jednocześnie?

Oczywiście to była tylko przenośnia, aby podkreślić jak może być za kilka miesięcy. Gdyby Ekipa wprowadziła NPC do skupowania rarów to byłoby po kłopocie.

Dokładnie. Wiecie czemu ceny itemów spadają?? Przez graczy, bo s set załóżmy kosztował 60kcc to następna osoba chce sprzedać szybko i sprzedaję za 59kcc itd. Dlatego teraz s set kosztuje 35kcc~~

@topic
Oba pomysły są złe. Czemu ludzie którzy wcześniej wykonywali mieliby mieć łatwiej?? Jedyną rzeczą dobrą w kierunku wzrostu cen broszki byłoby zmniejszenie częstotliwości wypadania jej z Apocalypto.

Wykopek
26-10-2009, 18:35
A co z tymi osobami, które mają już seta wyrobionego? Zrobili go po tańszej cenie a Ci co nie wyrobili mają drożej płacić? ;d Pomysł troszkę nie przemyślany. Dobrze by było gdyby ekipa zrobiła NPC, który skupuje rar itemy.

Npc? ktory kupuje p arma za 15 kcc ? co z tymi ktorzy maja 10 p armow ?

Jeżeli potrzeba byłoby 3x broszek do wykonana quest'u to powinny zostać przynajmniej 2 respy Apocalypto. Bo, wtedy ten resp na senji zajęty byłby ciągle.

Tutaj popieram w 100 % ten resp bedzie zajety 24h..

Jestem w 100 % na tak ! broszka 10 kcc dawniej 60 set, 33 kcc dawniej 80 .. Najwyzszy czas cos z tym zrobic.

Pokémon
26-10-2009, 18:42
jestem na nie , od takich rzeczy nie jestescie 'WY' tylko ekipa APO =)
zauwaza problem to zrobia co beda uwazali za sluszne .
siem

To jest dział propozycje
@Topic
jestem na tak ale niesprawiedliwe byłoby to wobec osób które bd go wyrabiac bo inni juz wyrobili za sama broche i 5kcc i taniej ich to wyniesie a wiecej zarobia ;c

Zbawiciel
26-10-2009, 19:04
Nie , powinni zrobić npc co sprzedać możną all seta klapy itp anie masz pewnie 4 sety i proponujesz takie głupoty żeby zarobić nie!

`Carlosek
26-10-2009, 19:41
Jestem na tak, cena zdecydowanie by wzrosla, i set bylby bardziej pozadany przez graczy :D.

Sciex
26-10-2009, 21:40
1.Nie
2.Nie

Nie mozna zrobic teraz tego bo Ci ktorzy dopiero beda robic s seta sa poszkodowani ;/

Assassin Mateusz
26-10-2009, 22:27
Dodajcie tylko npc od rare i bedzie po klopocie...
Ja obecnie posiadam s seta na 560 ed z sio wiec mi to nie zawadzi tak strasznie, ale inni moga czuc sie poszkodowani i to bardzo!

Patryk1441
27-10-2009, 15:38
Na nie tak jak ktos napisal ci co teraz by chcieli zrobic s seta byli by poszkodowani Tobie fajnie sie wymysla takie pomysly masz juz swojego seta i szukasz teraz dobrego zarobku ale pomysl o low lvlach niby kogo na 700 bedzie stac na 3x brooches jak teraz nie ktorych na 1 nie stac.

Aliant
27-10-2009, 15:50
ty juz dawno zrobiłeś q na legi i myślisz ze sam jesteś??
może wejść jeśli każdy kto chce używać swojego s seta niech zapłaci 2x broszke :)

Gaston
27-10-2009, 16:09
Propozycje sa dobre ale torszke przesadziłeś z tymi broszkami:)
jest 1 Apo nie dość że teraz zajęte to co dopiero jak broszka podrożeje to Torus, Sarumar, Edzio Bedzie only na apo i już nikt sobie nie poloci;)

topic.
jestem na tak oprócz 1 :)

Roxinna13
27-10-2009, 16:17
Moim zdaniem super pomysł. chociaż wolała bym żeby kupić go za taniej :D. ale może być .:)

Adasik
27-10-2009, 19:16
Jestem na Nie.
Postaw się w sytuacji 800-1000lvla i wydaj kase na 3x broszki, żeby zrobić se seta. Wydaj na to +kolejne 15kcc na Quest Of Destiny :) Chyba, że chcesz się zaoferować w dofinansowywaniu graczom to oddam głos na Tak =)

19Fifi64
27-10-2009, 20:37
Nie poprę Cię w tej propozycji, na 800 lvl każdy marzy o secie i tak większość osób go nie ma, więc po co...? Ty zrobiłeś i Ci to zwisa czy będzie droższy, ciekawe jakby Ci eq spadło, czego Ci nie życzę.

Baniu
28-10-2009, 20:18
Powiedzialem bym tak no ale nie.;/Poniewaz tacy co maja s seta to zarobia duzo a ci nowi co maja zrobic? co chca s seta zrobic??Krystian pomysl ci nie wyszedl.;/

Arhadus
30-10-2009, 12:47
nie, takich rzeczy nie powinno się robić po wykonaniu zadania przez wielu graczy, którzy teraz na tym by zyskali, a osoby chcące wykonać quest po owej zmianie byłyby pokrzywdzone.

Saheer Fin
30-10-2009, 13:09
Nie.
Dlaczego?
Proste.
Otóż,Ci co zdążyli zrobić sapphire set'a za tak małą cenę jak uważasz,mogli by zarobić znacznie więcej(a zarazem było by to utrudnienie dla nowych graczy)... Jest to bezsensu.
Proponuję dodać nowego seta,który nie będzie tani.

Jestem na tak, cena zdecydowanie by wzrosla, i set bylby bardziej pozadany przez graczy :D.

Z twoją pisownią jest coś nie tak. Z mózgiem tym bardziej...
Nie będę się rozpisywał....

Pagon
30-10-2009, 23:26
Propozycja bardzo nieprzemyślana. Dlaczego ci którzy nie mają questu na S-seta mają więcej płacić od tamtych ? Ta propozycja byłaby dobra jakby ten quest istniał 2-3 dni.

Jestem na NIE.