PDA

View Full Version : Kasowane posty na ?yczenie.

Ktoś II
30-10-2009, 13:33
Witam

Czytałem dziś temat pt. 'Wykorzystywanie pozycji i degradacja Muflona z pozycji Moderatora.' w dziale Forum.
Zdziwiły mnie dwie wypowiedzi, mianowicie:

Posty kasowałem ja ponieważ nie wnosiły nic do tematu.

Posty nic nie wnoszące do tematu powinny być nagradzane warnem, ale pod żadnym pozorem nie kasowane, w końcu to jest forum na którym powinna panować 'wolność słowa'.

Drugi post, to wypowiedź Wicepsa.

To nie Muflon kasował twoje posty. Poprosiłem Techniksa o kasowanie twoich postów w moim temacie bo sobie tego nie życzę

Z tego co mi wiadomo, każdy założony temat jest własnością forum, a nie użytkownika. User nie ma prawa prosić kogoś o usunięcie danych postów z jego tematów. Można by to porównać do np. dziennikarza, który pisze całą prawdę o polityce i o przekrętach z nią związanych, a rząd nakazuje mu zaprzestanie swoich czynów, bo 'niekorzystnie to wpływa na reputację władzy'.

Uważam, że moderatorzy oraz cleanerzy nie powinni usuwać żadnych postów na życzenie któregoś z użytkowników...

KaZeK
30-10-2009, 13:58
Z jednej strony masz rację ale postaw się w jego sytuacji.

Chciałbyś żeby w Twoim temacie ktoś Cię obrażał? Wątpie..

Cleanerzy są po to żeby usuwać zbędne posty / tematy więc nie wiem co Ty widzisz w tym że Techniks usunął posty skoro jest taka możliwość? Wiceps napisał do Cleanera danego działu że ktoś zaśmieca jego temat obelgami bądź spamem i "Kliner" usunął posta.

Floy^
Zauważ mistrzu mój że nie każdy woli czytać o sobie dobre zdanie niż "Wypierdalaj cioto na bocie każdy umie" jak Ty lubisz Twoja sprawa ja nie lubię i większość pewnie też.
Jeszcze jedno, jeżeli dla Ciebie obraza to normalka i lubisz kogoś obrażać / być obrażanym to papatki Twój problem.

Floy^razy2
Tak ale nie żeby słuchać obelg w moją stronę...

Floy
30-10-2009, 14:07
@up
aha, czyli Ty uważasz ,że zakładając temat masz czytać posty w których tylko pisze jaki to jesteś super hiper mega ?

@up2
słuchaj ,chyba po to zakładasz temat żeby dowiedzieć co jest źle, a co jest dobrze ,prawda?

@topic
wg. mnie nie powinny być usuwane tylko użytkownik nagradzany warnem.

Techniks
30-10-2009, 14:07
Wiceps prosił o to żebym kasował posty, ale nie wszystkie tylko te które w których xHexolicx wrzucał ss. Kiedyś temat Vojska life był również tematem Hexolica.
Resztę postów kasowałem ponieważ były czystymi 'napinkami' i nic nie wnosiły do tematu.
UP# Jestem pobłażliwy wiec posty były kasowane, ale jak każdemu skończyła mi się cierpliwość i warn/warny zostały przyznane.

Ktoś II
30-10-2009, 14:08
Chciałbyś żeby w Twoim temacie ktoś Cię obrażał? Wątpie..

Pewnie, że bym nie chciał. To, że ktoś nie umie wyrazić swojej opinii na czyjś temat w sposób kulturalny, nie znaczy, że jego post trzeba usuwać. Od tego są wany.
W tym temacie głównie chodzi mi o to, że ktoś na czyjeś życzenie usuwa jakieś posty.

#Techniks
Zapraszam do działu Screeny, tam są same napinki i wszystkie posty usunąć?
Trochę bezsens.

Techniks
30-10-2009, 14:13
#Techniks
Trochę bezsens.

Tak usuwam każda napinkę.
Jeśli ilość postów z wyzwiskami jest większą niż połowa to temat do kasacji/zamknięcia.
Oczywiście wszystko z konsultowane z administracją.

KaZeK
30-10-2009, 14:15
P
#Techniks
Trochę bezsens.

Omg.. Jak Ci nie pasuje coś w TWOIM temacie ktoś Cię obraża to od tego właśnie są Cleanerzy ! Oni usuną posta i ani śladu, jak już powtórzy się post to złóż skargę klikając tutaj
http://iv.pl/images/9k4z65u39g70pw4bs2r0.jpg

Napisz "Użytkownik obraża mnie" albo pw do Moderatora.

.Bart.
30-10-2009, 15:01
Chodzi o to, że moderatorzy nie czytają wszystkich tematów lub nie chce im się usuwać wszystkich postów z napinkami. Kiedyś w jakimś temacie napisałem prośbę o usuwanie postów blaksyfa, napisał chyba ze 4 i przez parę dni nikt ich nie usunął, jedno pw do Muflona z prośbą o usunięcie i już ich nie było.;)
a co warnowania użytkowników piszących takie posty jestem za.

btw. chyba każdy może sobie zażyczyć, żeby wybrany użytkownik nie komentował jego tematów i, żeby moderator usuwał jego posty.

@down
hehs, http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=56179

Duff
30-10-2009, 15:09
TAAAAAAAAAAAAAAA kur** a kto moj temat z botem king cobry usunal z dzialu filmiki? Ksiadz? Niby dlaczego ten temat zostal usuniety?

Techniks
30-10-2009, 15:36
TAAAAAAAAAAAAAAA kur** a kto moj temat z botem king cobry usunal z dzialu filmiki? Ksiadz? Niby dlaczego ten temat zostal usuniety?

http://www.forum.toproste.pl/announcement.php?f=17
oraz
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=56179

Dopalacz
30-10-2009, 20:32
AHA Techniks vip?????????? , usunął bo takie jest jego zadanie

Meen
30-10-2009, 23:06
Ja założyłem swój life. Osoba o nicku Hexolic w każdym poście po 25 października wyzywała mnie. Napisałem do Techniksa który opiekuje się tamtym działem i poprosiłem go o kasowanie jego postów.
Załóż swój temat, jakaś osoba będzie ciebie notorycznie wyzywać. Będziesz chciał tego ?

Mc Maciek
30-10-2009, 23:39
Dobra, słuchajcie... Po pierwsze - Meen miał prawo poprosić Techniksa o usuwanie postów w jego temacie - ale tylko tych, które łamią regulamin. Teoretycznie Techniks, jako Cleaner (w sumie jak i każdy moderator, w tym i ja) powinien przeglądać każdy temat... Ale rzeczą ludzką jest, że często poprostu się nie da. Tak więc, Meen miał prawo poprosic Techniksa, aby ten zwrócił większą uwagę na jego temat.

Jeśli w temacie zaczyna sie tzw. napinka - popieram usuwanie tych postów, wbrew temu, co napisał Ktoś II. Dlaczego? Odpowiedź jest prosta: każdy kolejny post nakręca drugą osobę i przez to robi się syf.

Nie usprawiedliwiam tutaj Techniksa, żaden Cleaner/Moderator, a nawet Administrator nie ma prawa usuwania czyjegoś posta tylko dlatego, że poprosiła o to osoba trzecia. Takie prawo przysługuje jedynie, kiedy post łamie regulamin.

Jeżeli post nie wnosi nic do tematu - również powinien być usuwany - dlaczego? Bo nawet głupi post w temacie "Co sądzisz o fizyce" o treści "chcę iść na spacer" może doprowadzić do niepotrzebnej dyskusji, przez co kolejne osoby piszą posty, które odbiegają od głównego wątku i tworzy się, wcześniej już wspomniany, syf.

Tak więc mam do Was wszystkich prośbę - Clenarzy są w zasadzie początkujący na tym Forum - wybaczcie im kilka drobnych błędów i pozwólcie zdobyć jakieś doświadczenie. Myślę, że zastosują się oni do tego, co napisałem wyżej :)

Nie zamykam jeszcze tematu i prosiłbym, żeby inny Moderator tego nie robił - dajcie się wypowiedzieć jeszcze innym.

××× Hexolic ×××
31-10-2009, 11:04
Techniks, skasowałeś wszystkie moje posty z tego tematu. Powiedz mi, jakim prawem pokasowałeś wszystkie ssy? Domagam się ich zwrotu, bo te posty nie łamały regulaminu forum ;s

Marcelllo
31-10-2009, 11:06
@up - takim prawem, że ten temat już jest tematem samego Wicepsa, nie tak jak było wcześniej waszym :)

@topic - Uważam, że jest to potrzebne, ponieważ dużo osób zaczyna napinkę, a później taki bałagan się robi, że z tematu robi się jedna wielka kłótnia...

××× Hexolic ×××
31-10-2009, 11:24
#marcelllo
To go nie usprawiedliwia do kasowania nie swoich ssów. Posty nie łamały regulaminu. To ak jakbyś ty miał z kimś life i poksował by Twoje ssy. Przyjemnie by Ci było?

Lord Morgan.
01-11-2009, 13:31
up^
Moze twoje posty byly bez sensu jak napisal Mc Maciek.
A co do ss moze one byly jakies bezsensu.
Techniks jest poczatkujacy i popelnia bledy.
To na tyle.

Wolly
01-11-2009, 14:33
'Ktoś zamiast się bawić, po prostu psuje Ci tą imprezę' - pytanie co byś zrobił? chyba, normalne jest, że taką osobę wyrzucasz, a jak nie możesz sam to wzywasz kogoś to pomocy (np. Policje ;P). Tak samo zrobił Meen, tylko zamiast Policji, poprosił Techniks'a o pomoc.

ps. Techniks, wybacz, za takie porównanie. :)

Białas
01-11-2009, 15:19
Jeżeli ktoś nie potrafi się zachować w temacie autora to chyba proste,
że autor ma prawo do tego by zgłosić taki problem do kogoś z administracji!
każdy wie jaki jest Hexolic - zwykły prowokator, który nie potrafi wyrazić swojego zdania w inny sposób niż ubliżając,
taki ktoś jak On nie powinien mieć prawa bytu na tym forum.

Techniks zachował się stosownie do sytuacji - na tym polega jest profesja na forum.
Ja się dziwię dlaczego ten temat jeszcze nie został zamknięty...

Kokos
01-11-2009, 15:47
Powinni dodać w regulaminie punkt :

x#. Na tym forum nie ma prawa wyrażania swojej opinii

Tyle na ten temat.

Techniks
01-11-2009, 15:54
Powinni dodać w regulaminie punkt :

x#. Na tym forum nie ma prawa wyrażania swojej opinii
Tyle na ten temat.

Można ,tylko nie każdy to potrafi w odpowiedni co do regulaminu sposób.
Topic #
Myślę, że wszystko już wyjaśniłem.